Srebrenica 1995:Holandska vojska,šta su uradili,šta se zapravo desilo s njima?

Grunf1942

Domaćin
Poruka
3.333
Naslov kaže sve!!!

main.gif


Nikada se ne ponovio genocid kakav se desio u Srebrenici!!!

International Holocaust Memorial Day-January 27(moj rođendan):

-Remembers victims of nazi Holocaust,Rwanda,Bosnia...

Every victim of hell called Srebrenica may rest in peace!

We Serbs also have hearts,and there are normal ones who remember Srebrenica as horror and is truly sad that such a crime ever happened!!!

EDIT:Slika uklonjena!
 
Poslednja izmena:
Оба злочина у Сребреници су страшни и треба их најоштрије осудити...
а ти Растко, предлажем ти да уклониш слику на којој пише да је Караџић злочинац јер неистине подлежу разноразним Ц витаминима од стране модератора, шта ти то треба...
 
Ne zaboraviti nijednu nevino stradalu žrtvu. Ne ismijavati žrtve iz drugih naroda i kao narod se ograditi od onih zlodjela počinjenih u naše ime!!!

skroz se slazem, dakle ni jednu nevino stradalu zrtvu,ovde pak, nisu stradali deca,zene ,stari... i medju onim muslimanskim borcima iz srebrenice je sigurno bilo nevinih,i neka im je laka crna zemlja, ali mucitelji,krvoloci,koljaci i deco ubice Nasera Orlica ne spadaju pod takve.
 
Оба злочина у Сребреници су страшни и треба их најоштрије осудити...
а ти Растко, предлажем ти да уклониш слику на којој пише да је Караџић злочинац јер неистине подлежу разноразним Ц витаминима од стране модератора, шта ти то треба...

ma dobrotvor,Majka Tereza....:think:
 
skroz se slazem, dakle ni jednu nevino stradalu zrtvu,ovde pak, nisu stradali deca,zene ,stari... i medju onim muslimanskim borcima iz srebrenice je sigurno bilo nevinih,i neka im je laka crna zemlja, ali mucitelji,krvoloci,koljaci i deco ubice Nasera Orlica ne spadaju pod takve.

Što se Bošnjaka žrtava genocida tiče, jedan manji broj žena je stradao. Stradali su muškarci i ono što je vjerovatno dovelo do činjenice da za Srebrenicu '95 presude genocidom, jeste zaista veliki broj maloljetnih dječaka. Ubijanjem muškaraca je težnja da se jedan narod iskorijeni s određenog područja.

Ja zaista kada pričam o žrtvama i zločinima držim se onoga što je na sudu dokazano. Mi sada možemo pričati da je Haag ovakav ili onakav, ali je isto tako istina da je Orić oslobođen u tom sudu. Naši srpski mediji kada god spominju rat pričaju o zlodjelima Nasera Orića, a kada ih iz Haaga pozovu da svjedoče u korist optužbe ili se ne pojave zbog manjka informacija o njegovim zločinima ili svjedoče da o ovme slučaju pojma nemaju. Ruku na srce, vi mene sad kolektivno možete napasti, ali ja govorim ono što sam vidio. Otišli su i mnogi drugi srpski svjedoci sa područja Srebrenice koji su bili u Srebrenici i okolini tokom tih dešavanja su tvrdili da se rat protiv Orića vodi medijskim putem, a da od njih njega niko nikada nije vidio.
I onda čovjek bude pušten, a mi drvlje i kamenje na haaški tribunal.
 
Ratovima 90-ih,je napravljen mit o "losim Srbima".Secam se ,demokratske ,zapadne stampe,iz tog vremena,da su Srbi pobili 50 hiljada nevinih u Srebrenici, dece i zene.
To je bilo Klintonu i & potrebno da bombarduju "tvrdoglave Srbe".
Prosle godine,ortak Orica,objavio knjigu,gde takodje negira bilo kakav genocid ud strane Srba.Stavise,opisuje njihovo zverinjanje ,orgijanje,sadizam nad srbskim civilima u okolini Srebrenice.
Kasnije,da je utvrdjeno samo,200-400,leseva,pripadnost naciji nije potvrdjena.(Junge Welt)

На свесрпском задатку разбијања опасног мита о геноциду у Сребреници

Мит у служби укидања Републике Српске

Истина и лаж, као што знамо, јесу јасно не само одељене супротности већ, као рецимо живот и смрт, не могу заједно да постоје. Мит и историјска стварност, такође су јасно одељене супротности. Ту се паралела са првим „дублером” (истина/лаж) завршава.


Ове српске жртве у Братунцу муслиманских напада из „заштићене, демилитаризоване зоне УН Сребреница“ нико не види. Па ни председник Србије Тадић - који се редовно клања муслиманским жртвама из Сребренице, али никада се није појавио да ода пошту и овим Српским у Братунцу.

Постаје ово јасно тек кад се у мит мало дубље загледа. Не, пак, као гола лаж у којој су - по народној - „кратке ноге”, мит има своју природу, своје постојање, своје биће - зато је он и мит. Као такав он корумпира стварност, и као паразит из стварности исисава сокове истине и у њу убризгава оне зла и тако себи прибавља заштиту и трајање. Испада, дакле, да једина одбрана од мита - те иначе дијаболичне и ђаволске ујдурме - јесте ако се сам мит разори. Како? Истином!, наравно.

Разорити мит о Сребреници
И ето нас на том ђаволски тешком послу разарања мита о Сребреници, мита који се помало и постепено али систематски градио, да би баш ових дана - четрнаеста је годишњица - добио своју пуноћу. Наиме, у Поточарима код Сребренице постоји муслимански Меморијални центар где се региструју (а можда и сахрањују - вероватно урне) убијених од Срба муслимани. Баш за ову пригоду стигла је у Поточаре последња транша од преко пет стотина идентификованих жртава, тако да се потпуни број таквих приближио цифри од око шест хиљада. То наравно још није циљ од осам хиљада, али с обзиром да колико још до пре можда мање од две године, једва да их је било идентификованих око две хиљаде, на том послу изгледа убрзано се ради, тако да ће за петнаесту годишњицу - готово је сигурно - мит о осам хиљада бити потпун.

И још нешто по истој теми. Јесу ли од тих 6 хиљада све били муслимани? Могуће је да је ту било много српских жртава, побијених од Насера Орића који је са својим „јуришницима” из наводно „демилитаризоване” Сребренице ноћу искакао и по околним српским селима сејао геноцид; рачуна се да је у тим операцијама убијено две до три хиљаде српских цивила (стараца, жена и деце). Да је могуће, дакле, да су српске жртве идентификоване као муслиманске, сведочи и чињеница да су идентификацију (са мандатом да се докаже цифра од 8000) вршили агенти Хага и муслиманске власти БиХ а без присуства представника власти Републике Српске (РС).

МСП: Србија није крива за Сребреницу, али јесте по „командној” основи...
У своје време БиХ је тужила Србију Међународном Суду Правде (МСП) за геноцид и ратну штету од $100 милијарде. МСП је с пролећа 2007. године донео одлуку да Србија није крива за геноцид, али јесте одговорна што није спречила војску РС у извршењу масакра у Сребреници. Евидентно је овде да овај други део пресуде МСП није дошао као плод његове сопствене истраге већ је једноставно „копирана” пресуда Хашког трибунала на основу које је генерал војске РС Радослав Крстић по командној одговорности већ био осуђен у Хагу за злочин у Сребреници. Како је Војска РС у очима Хага и Запада била само експозитура оне у Београду, отуда - по МСП - и командна одговорност Србије што није био спречен злочин у Сребреници.

О односима Србије и РС у време Сребренице
Шта је стварно истина о односу ове две државе (Србије и РС)? Још много раније пре Сребренице ти односи су били практично непостојећи. чак је Милошевић против РС увео своје сопствене санкције, које до Дејтона нису биле скинуте. Због чега? Најкраће: Милошевић је био лично увређен од стране вођства РС. Наиме, маја 1993. у Атини је одржан међународни сатанак да се прихвати Венс-Овен план за мир у БиХ. Потписали су га сви релевантни чиниоци, а од Срба Милошевић, Ћосић и Карадић (овај задњи под условом да Скупштина РС усвоји план). Нешто доцније Скупштина РС је игнорисала и само Милошевићево присуство том заседању и одбацила план. Одмах потом су уследиле Милошевићеве санкције према РС.

Конкретно, у тренутку Сребренице, односи између Србије и РС биле су на најнижем могућем нивоу, те Милошевић и да је хтео, не би могао ишта да учини у погледу спречавања злочина у Сребреници. Из овога произилази да је одлука МСП о ”командној” одговорности Србије у погледу Сребренице непромишљена и потпуни промашај. Сасвим је друго питање шта је војска РС стварно починила у Сребреници приликом освајања: геноцид, ратни злочин или су то само биле жртве ратних дејстава? О томе у следећим редовима.

Је ли био геноцид у Сребреници?
По самој својој дефиницији, геноцид јесте систематска кампања затирања и уништења једног народа - деца, жене, старци укључени. У вези ове дефиниције, приписивати војсци РС геноцид, да није трагично било би заиста смешно, јер нема никакве евиденције да се тако нешто догађало у Сребреници, чак и да је цифра од 8000 истинита. Напротив, за Ратка Младића се зна да је за муслиманске цивиле (деца, жене и старце) обезбедио аутобусе за њихов транспорт до Тузле, па је деци том приликом чак делио чоколаде. Уосталом, да је било геноцидних намера од стране РС, оне би се испољиле - сигурно је - у већ до тада три претходне године рата - а нису!

Згрозивши се на одлуку црногорског парламента да 11. јул призна као „Дан саосјећања са бошњачким жртвама”, Миливоје - Бато - Иванишевић, директор Центра за истраживање злочина над српским народом у БиХ, даје нове податке о Сребреници. Тако изналази шта о њој говоре неколико важних личности тога времена. Немачки публициста и истраживач о Сребреници Јирген Елзесер је изричит: „У Сребреници није било геноцида”. То тврди и Канадски генерал Луис Мекензи. А Филип Корвин, највиши званичник УН у Босни до љета 1995. године, још је директнији: „Реално је говорити о 700 бошњачких жртава у Сребреници. Али, разлика између 700 и уобичајено помињаних 8.000 није бројчана. Она је политичка”, казао је Корвин у интервјуу немачком „Јунге Велту”.

Иванишевић изгледа припрема и нову књигу у којој ће му главни сведоци бити неких 104 војника из холандског батаљона који је био задужен за Сребреницу. Иванишевић у општим цртама о томе каже: „Посвједочили су да злочине према бошњачким цивилима нијесу видели, али да јесу видјели злочине према српским цивилима, па и над властитим народом. Такође, говорили су да су прошли кроз пакао бошњачке тортуре, посебно када су у складу са својим мандатом (Сребреница је требало да буде демилитаризована) покушавали да разоружају бошњачке формације”.

Откуд уопште идеја геноцида око освајања Сребренице која се приписује РС? Мислим да је то била једна конспиративна идеја муслиманских и међународних стратега за психолошко вођење рата. Ако је ово тачно, онда је јасно зашто је на неколико дана пре пада Сребренице највећи део муслиманских борбених снага са Насером Орићем на челу повучено из ње. Идеја је била да Срби уђу, као што јесу, у Сребеницу, са само симболичним отпором муслиманских преосталих снага и да онако славодобитно а још и иритирано због отпора, побију преостало муслиманско цивилно становништво - као што би то уосталом муслимани чинили да су улоге биле промењене. Кад се то, као што смо напред већ видели, није остварило, онда је идеја геноцида, без покрића наравно, приписана Србима, коју је већ уходана међународна пропагандна машинерија раструбила по целом свету.
----------------------
N.Ljotic
 
Poslednja izmena:
Да ли је било ратних злочина или жртава ратних дејстава?
У обе ове категорије постоје индиције, које би могле да посведоче истину да их је војска РС могуће починила. Тако у погледу ратног злочина вероватно је да су Срби од заробљених муслиманских бораца, јер тамо свако сваког мање-више познаје, одабрали оне за које се зна да су учествовали у споменутом геноциду које је Орић вршио по незаштићеним српским селима - и, из освете, пострељали их. О ком се броју ради - тешко је рећи. Али сигурно није више од две до три стотине.

Једна група преосталих муслиманских бораца се није предала војски РС већ је одлучила да се под борбом пробије до територије око Тузле, под муслиманском контролом. Борци који су ту погинули, припадали би категорији ратних дејстава. Међутим, и ту заробљени могуће да су доживели судбину оних, из освете, пострељаних заробљених муслимана у Сребрници. Опет о броју тешко је говорити. Некако спонтано намеће се број од две до три стотине јер тоталан број преосталих муслиманских снага у Сребрници по Орићевом одласку са главнином није био више од хиљаду бораца. Све у свему, показало се, дакле, да у Сребреници није могло бити основе за геноцид, али има простора за случајеве било ратног злочина било жртава ратних дејстава.

Чему данас служи хорско вампирење Сребренице?
С тим, пак, у вези, сад се овде поставља једно много темељније питање од овог напред дискутованог које гласи: Зашто се питање Сребренице, баш ових дана а после четрнаест пуних година, одједном, као по некој команди, хорски повампирује како од стране Б-Х муслимана тако и од међународне заједнице са САД на челу? Нису ли сва та питања у вези шта се дешавало у Сребреници углавном расправљена или непосредно по дешавању или после одлуке МСП да Србија није одговорна за геноцид у њој? Чему служи њихово садашње вампирење?

Средином јануара ове године Европски парламент изгласао је резолуцију о Сребреници, проглашавајући 11. јули Даном сећања на сребреничке жртве. Изгледа као сигурно да је главни промотер овог акта био његов члан Јелко Кацин из „братске” нам Словеније. Рекло би се да у овом његовом настојању има чак и елемената „племенитости” јер ето - по сопственом признању - он жели да Србе као народ ослободи колективне кривице и пребаци је на Ратка Младића. „Племенитост”, пак, потпуно ишчезава и претвара се у гадан антисрбизам са циљем да се мит о Сребреници трајно овековечи. Кад је реч о томе како ту „племенитост” остварити, Кацин каже: "Сада је дошло вријеме да све оно што се десило у Сребреници препознамо, признамо и о томе јавно говоримо. Само на тај начин можемо завршити тај замашан посао како би се цијели сребренички геноцид смјестио у свијести и у историјско памћење не само људи који живе у БиХ, већ и у ширем региону.

Проблем БиХ у овом моменту јесте да је подијељена на Федерацију и Републику Српску и да унутар тих диоба се људи опредјељују око Сребренице и свега онога што се тамо десило. Зато је то питање међусобног повјерења, политичке атмосфере, питање овог историјског момента. Наша резолуција (Европског Парламента) је свакако корак у правом смјеру али то је сада само корак.

Ова резолуција није намењена мртвима, већ живима и очекујем да ће се у скоро вријеме у националним парламентима у региону бити расправе о томе, гђе ће усвојити резолуцију Европског парламента. То је почетак једног пута, гђе би, на крају, било и усвајање такве резолуције на Скупштини Републике Србије и пред парламентом БиХ".

Од много лепих Кацинових речи, тешко је „ухватити” шта је он суштински рекао. Да то појаснимо. Шта се стварно десило у Сребреници то више није релевантно; припада прошлости и мртвима. Живима је неопходно помирење; њега пак нема без најмањег заједничког садржатеља; не улазећи директно у починиоце, минимум слоге се постиже ако се само призна да је у Сребреници извршен геноцид (пазите: ни помена о томе да је над Србима из околине Сребренице вршен геноцид месецима, могуће и већи него онај у њој) - отуда Дан сјећања на сребреничке жртве, кога треба да прихвати не само БиХ, већ и цео регион. Проблем је Република Српска - требало би је укинути! То обављено, овај „Дан” постаје прихватљив али и неопходан респективним Скупштинама Србије и БиХ.

Откуд два једновремена пуцња у Републику српску?
Тај Кацинов односно Европског Парламента немушти поклич: Укинути Републику српску!, није, међутим, усамљен. Већ дуже времена он долази из САД, али нарочито од како је Хилари Клинтон, супруга бившег председника Била Клинтина, постала у новој Обаминој администрацији шеф Стејт департмана, а Клинтонови кадрови попунили сва кључна места у њему. Под окриљем нове Обамине про-исламске политике, они сад настоје да укину Републику Српску да би Харису Силајџићу (још једини - а и сад активни - преостали ратни муслимански политичар) испоручили „цјеловиту Босну” коју је Клинтон још деведесетих обећао Алији Изетбеговићу као награду што је овај, одбацујући Лисабонски споразум, ради САД магловитих циљева, непотребно увукао БиХ у трогодишњи рат. Мада се оваква садашња САД политика на Балкану званично „књижи” као „подршка” Обамином про-исламском напору, суштином она је супротна њој, јер је она у основи искључиво и намерно само - антисрпска! Услед тога - чини се - Обама је остао уздржан на сиренске гласове потекле из Стејта да ту политику прихвати као „подршку” својим напорима.

Кад се, као што смо видели, зна да су САД стратези из Стејта за психолошко вођење рата још у 90-тим створили мит о геноциду у Сребреници, садашњи пуцњи у Републику Српску, који изгледају као да долазе из различитих извора, у ствари долазе од истих тих стратега с тим што их је Кацинов Европски Парламенат „модернизовао” и припремио за XXИ столеће.

Ко хоће у ЕУ, тај мора да следи диктат њеног Парламента. На то је Мило Ђукановић одмах овластио црногорску Скупштину да она прихвати 11. јули за Дан сјећања на геноцид у Сребреници. Није дуго прошло па су се одмах огласили српски председник Борис Тадић и његов председник владе Мирко Цветковић. Као да су читали из исте књиге, обојица су изјавили да осуђују геноцид у Сребреници, а да Србија „тесно” сарађује са Хагом по питању хватања Ратка Младића.

Крајња дрскост страног фактора према Србији
Сребреница је, међутим, добила и један свој нов облик који би требало да зацементира тај антисрбизам - Срби починили геноцид у Сребреници - и тако трајно спасе, од истине веома угрожени ”мит” о њој, за вечита времена! Али то није крај дрскости Клинтовових „јуришника” из Стејта. Још гора је дата српским плаћеницима у Београду.

Наиме, Жарко Кораћ, председник једне иначе минорне странке, под именом, мислим, Социјалистичке Уније, а из времена ДОС-а још и министар, уз својску асистенцију „жена у црном” и осталих „НВО” плаћеника, затражио је да Скупштина Србије прихвати да је у Сребреници извршен геноцид над Бошњацима и изгласа закон по коме би свако будуће истраживање или изражавање другојачијег мишљења од оног прихваћеног од Скупштине, било подложно кривичном гоњењу.

Ој, Србијо земљо мила, ако намераваш да опстајеш и продужиш да живиш као народ а не као стока, морала би Скупштина Србије (јер Тадићева влада - видели смо - због евро-интеграција нема таквих капацитета) да се јавно згрози једном својом Резолуцијом пред овим и сличним дрскостима - идентификујући их - без обзира из којих извора оне долазиле!

Н. Љотић

-------
 
Što se Bošnjaka žrtava genocida tiče, jedan manji broj žena je stradao. Stradali su muškarci i ono što je vjerovatno dovelo do činjenice da za Srebrenicu '95 presude genocidom, jeste zaista veliki broj maloljetnih dječaka. Ubijanjem muškaraca je težnja da se jedan narod iskorijeni s određenog područja.

Ja zaista kada pričam o žrtvama i zločinima držim se onoga što je na sudu dokazano. Mi sada možemo pričati da je Haag ovakav ili onakav, ali je isto tako istina da je Orić oslobođen u tom sudu. Naši srpski mediji kada god spominju rat pričaju o zlodjelima Nasera Orića, a kada ih iz Haaga pozovu da svjedoče u korist optužbe ili se ne pojave zbog manjka informacija o njegovim zločinima ili svjedoče da o ovme slučaju pojma nemaju. Ruku na srce, vi mene sad kolektivno možete napasti, ali ja govorim ono što sam vidio. Otišli su i mnogi drugi srpski svjedoci sa područja Srebrenice koji su bili u Srebrenici i okolini tokom tih dešavanja su tvrdili da se rat protiv Orića vodi medijskim putem, a da od njih njega niko nikada nije vidio.
I onda čovjek bude pušten, a mi drvlje i kamenje na haaški tribunal.

Nije bas tako jer naprimer Haag nikad nije pozvao svedoka Ibrana Mustafica koji je i napisao Knjigu Planirani Haos o dogadjajima u Srebrenici! Tacno su znali da je imo dokaza protiv Nasera zato ga nisu ni zvali!
Dalje ako pogledamo Haag koliku su Bosnjaci kaznjeni?
Znaci ispadace da su se Srbi sami ubijali....
 
Nije bas tako jer naprimer Haag nikad nije pozvao svedoka Ibrana Mustafica koji je i napisao Knjigu Planirani Haos o dogadjajima u Srebrenici! Tacno su znali da je imo dokaza protiv Nasera zato ga nisu ni zvali!
Dalje ako pogledamo Haag koliku su Bosnjaci kaznjeni?
Znaci ispadace da su se Srbi sami ubijali....

ПРАВИ ЗЛОЧИНЦИ НИСУ ИЗ СРБИЈЕ - то су они који су и организовали насиље и убијање на свим странама обећавајући примитивцима типа Алије Изетбеговића свашта, само да би профитирали на оружју. Како иначе објаснити ДА СЕ ЦЕЛА МЗ ПРАВИ БЛЕСАВА НА ОВЕ ЧИЊЕНИЦЕ:

Sky News has obtained evidence of thousands of radical Islamic Holy warriors hiding in Bosnia, a decade after the end of the war. Tim Marshall went to Zenica in search of answers. He found a growing radicalisation, and a new base for Al Qaeda. Bosnia, Serbia, Yugoslavia,
 
ПРАВИ ЗЛОЧИНЦИ НИСУ ИЗ СРБИЈЕ - то су они који су и организовали насиље и убијање на свим странама обећавајући примитивцима типа Алије Изетбеговића свашта, само да би профитирали на оружју. Како иначе објаснити ДА СЕ ЦЕЛА МЗ ПРАВИ БЛЕСАВА НА ОВЕ ЧИЊЕНИЦЕ:

Sky News has obtained evidence of thousands of radical Islamic Holy warriors hiding in Bosnia, a decade after the end of the war. Tim Marshall went to Zenica in search of answers. He found a growing radicalisation, and a new base for Al Qaeda. Bosnia, Serbia, Yugoslavia,

Mujahedine su doneli Holbroke i Alija zajedno u Bosni! Naravno da se svi prave ludi samo i to ce ih stici kad tad!
 
Slava svim nevinima koji su stradali u Srebrenici '92-'95, Srbima i Muslimanima.

Ne zaboraviti nijednu nevino stradalu žrtvu. Ne ismijavati žrtve iz drugih naroda i kao narod se ograditi od onih zlodjela počinjenih u naše ime!!!
Ako si ti nekoga ovlastio da pocini zlocin u tvoje ime, ja nisam. U moje ime niko nikoga nije ubio, tako da tu patetiku zabij sebi gde sunce ne sija.
 
skroz se slazem, dakle ni jednu nevino stradalu zrtvu,ovde pak, nisu stradali deca,zene ,stari... i medju onim muslimanskim borcima iz srebrenice je sigurno bilo nevinih,i neka im je laka crna zemlja, ali mucitelji,krvoloci,koljaci i deco ubice Nasera Orlica ne spadaju pod takve.

NASER ORIĆ = UBICA ŽENA I DJECE
 
Mozemo hiljadu puta da raspravljamo o ovoj temi i svak ima pravo na svoje misljenje.
Samo meni nije jasno, dokazano je da su +7000 hiljada Bosnjaka nestali, pa iz inata govore 3500 Bosnjaka. Svi znamo da to nije tacno. Isto kao npr da ja kazem, nije umrlo 700000 srba u Jasenovcu nego polovina. Nemojte nebuloze pricati kad znate vrlo dobro sta je istina.
 
Mozemo hiljadu puta da raspravljamo o ovoj temi i svak ima pravo na svoje misljenje.
Samo meni nije jasno, dokazano je da su +7000 hiljada Bosnjaka nestali, pa iz inata govore 3500 Bosnjaka. Svi znamo da to nije tacno. Isto kao npr da ja kazem, nije umrlo 700000 srba u Jasenovcu nego polovina. Nemojte nebuloze pricati kad znate vrlo dobro sta je istina.

A kako to da ne mogu da nadju tih 7000?!??! Svega su nasli 2400! Od kojih je bar 1000 poginulo na raznim ratistima u Bosni pa je sahranjjemo u Srebrenici!
 
A kako to da ne mogu da nadju tih 7000?!??! Svega su nasli 2400! Od kojih je bar 1000 poginulo na raznim ratistima u Bosni pa je sahranjjemo u Srebrenici!

From approximately August 1 1995 to November 1 1995, there was an organised effort to remove the bodies from primary mass gravesites and transport them to secondary and tertiary gravesites.[103] In the ICTY court case "Prosecutor v. Blagojevic and Jokic", the trial chamber found that this reburial effort was an attempt to conceal evidence of the mass murders.[104] The trial chamber found that the cover up operation was ordered by the VRS Main Staff and subsequently carried out by members of the Bratunac and Zvornik Brigades.[105]

Valjda znas engleski, eto ti razlog sto nisu jos nasli mnogo od njih. Ne pravite se budaletine kad znate sta je istina, mozete nas lagati, a ne mozete sebe.
 

Back
Top