Srebrenica 1995:Holandska vojska,šta su uradili,šta se zapravo desilo s njima?

Holandska vlada je 2002.pala zbog sumnje da je Holandija umešana u genocid u Srebrenici,tj.da nije zaštitila muslimanske žrtve.

Šta ćemo sa zločinom u selu Mesec u BiH gde su Mladić i vojska Republike Srpske terali žrtve da sebi prave grobove,a zatim ih pogubili streljanjem...

Mozesh otici tamo i podici im spomenik.
 
Muslimana nije streljano 8000 . To je naprosto laz .
U ostalom , pogledaj rezulatate eshumacije , a tu su pokupani i poginuli u borbi i u proboju koji jeisao u nekoliko pravaca. Tu leze i svi oni koje su tu smestili kadaa je radjena sanacija terena .

Naravno da je laz.U to ni muslimani ne veruju , samo nashe patriote zuto-roza-na tufne boje.
 
Последњи изданак породице Ристић
Муслимански војници којима је командовао „господар Сребренице” Насер Орић, на кућном прагу у скеланском селу Кушићи, уморили су мајку, оца, брата и сестру тада четрнаестогодишњег дечака Цветка Ристића

Цветко Ристић поред спомен-обележја убијеним мештанима; Скелани се тешко опорављају од ратних страдања Скелани – Зло у Скеланима нису починиле наше комшије муслимани, већ ратници Насера Орића „господара Сребренице” који су, у само једном дану, на зверски начин уморили 68 мештана из српских села и засеока уз реку Дрину, прича мештанин Миломир Трифуновић.

У крвавом пиру Орићеви снајперисти убијају и четворогодишњег Александра и осам година старијег му брата Рашу Димитријевића! Бранко Митровић није имао ни седам година, а одведен је у заробљеништво са још десетак сељана. Бранко се, на срећу, вратио жив, али остали нису... И тако редом. Из приче у причу, из злочина у злочин...

Шеснаести јануaрски дан ратне деведесет и треће, када се ово зло догодило, одредиће животни пут и, тада четрнаестогодишњем, Цветку Ристићу, по многима, највећем ратном страдалнику овог дела Подриња.

У само једном дану, несрећном детету убијају, мајку Иванку и оца Новака те деветнаестогодишњу сестру Митру и три године млађег брата Мићу чије посмртне остатке Цветко ни до данас није пронашао. Истог дана прво су побили његове, а потом опљачкали и порушили све што је било на имању Савића из српског села Кушићи.

На гробљу у Скеланима, уз цркву Светих апостола Петра и Павла, споменик Савићима и прича која мало кога може оставити равнодушним.

– У хаосу који је почео одмах у зору, пуцало се на све старне. Видeо сам оца како се однекуд враћа кући како би нешто из ње узео. Рањавају га, а затим стављају на коњска кола која Орићеви војници, потом, пале. Отац умире на најстрашнијим мукама. Поподне, када се борба стишала, у подруму, односно на згаришту куће, налазим сестру и мајку. Обе мртве. За Мићу ни до данас нисам сазнао ништа. А како бих волeо да му кости нађем и да их сахраним поред сестре, мајке и оца, уздише Цветко.

За четрнаестогодишњег дечака почиње нова борба. Исте године одлази у Бајину Башту и код очевог пријатеља Радивоја Јовановића, завршава основну школу. Цветко потом у Београду уписује Војну гимназију. Школовање прекида после две године пошто „то више није била војска какву је он замишљао”. Враћа се у Скелане и преживљава уз војнички казан и бригу српских бораца. Завршетком рата у Босни Цветко одлази у Ужице. У Дом за незбринуту децу. Ту завршава средњу саобраћајну школу.

– Време које је дошло опет није донело ништа доброг. Прво бомбардовање Србије и мога народа, а потом и тешке године надничарења код газда у Србији и Црној Гори. Радио сам, само да бих преживeо. У фебруару ове године вратио сам се у родно селу где су ми добри људи подигли кућицу. Више сам био гладан него сит. Опет добри људи прискачу у помоћ. Почетком августа запошљавају ме у локалну „Електродистрибуцију”. Сада макар нећи бити гладан, опет ће Цветко.

Нема сеоске нумере ни српског огњишта скеланског краја, а да на том огњишту, муслимански војници, под командом Насера Орића нису угасили живот макар једног члана породичног домаћинства.

– Нема шта ме не погађа. Ето, у Хагу нико од сведока није поменуо име Насера Орића који ми је побио све што сам имао. Оца, мајку, брата и сестру, војници којима је он командовао, побили су их на кућном прагу, на крају ће несрећни, данас тридесетогодишњи човек Цветко Ристић, чије очи крију најтужнију и најстравичнију причу о страдању, патњи, немаштини, болу у души, глади и угашеној жељи да формира своју породицу како би живео живот који, бар мало, личи оном којег живе његови вршњаци.


Славиша Сaбљић
[објављено: 01/09/2009]
 
Sta cemo sa zlocinom u selu Mesec,gde je od 20.do 22.jula 1995.Mladiceva vojska terala Muslimane da sami sebi prave grobove,pre egzekucije.

Sta cemo sa zlocinima u Zapadnoj BiH gde je Alijna vojska pobila na hiljade muslimana koji su podrzavali Fikret Abdica Babu a stotine muslimanskih sela spalila..Svaka cas Mladicevoj vojsci da njih nije bilo nebi dnas bilo ni jednog zivog muslimana u Velikoj Kladusi i okolnim selima
 
u Holandiji zive jedan milion muslimana.
U Francuskoj vise od miliona
U Nemackoj isto vise od milion muslimana.

Ne mozete nam nista, zauvek cemo ostati (uz pomoc dragog Allaha) ovde gde smo, necemo za nikoga da idemo, niti nam niko moze da naredi.

P.S.

Ovaj ti post moze u pdf humor => vicevi

Ако се већ играш са бројевима, колико милиона има у тим државама оних који нису муслимани?
 
Broj zrtava je naduvan.Njihova politika je da otkopaju sto vise zrtava na raznim mestima i sahrane ih u Potocarima. Na taj nacin svake god.za godisnjicu nadju da nekog sahranjuju i tako ce biti narednih 20 god.

Ono sto se nikako ne sme zaboraviti jeste da je od ruke Nasera Orica stradalo civilno stanovnistvo (ZENE,DECA,STARCI), a kod muslimana iskljucivo vojno sposobni muskarci ili mladici.

To je vec dovoljna razlika u pristupu ako neko zeli da je uoci.
 
kolega latinv koliko sam ja upoznat muslimani ce 2050 biti vecinsko stanovnistvo u vecini evropskih zemalja

Ја то (ту годину) планирам доживјети па хајде да се нађемо тада, да не тупимо по форуму. Кладим се да неће бити тако ни за 300 година.
 
Smesno da se vidi. Zalili nas godinama a kad im dobro ispadne pljuju po nama.
Ali nema veze, uvek je se znalo i znace se da se vodi Anti-muslimanska politika u Evropi.
Akobogda ins'allah da se pridruzi Turska EU pa da se ova Evropa sto je sad pod hitno menja.
A sto ne znas engleski, pa steta. Previse ti je okolina ispirala mozak s Seseljom i tome sl. da bi ostalo mesta u taj mali grasak u tvojoj glavi za engleski.
A ko kaze da su vas ikad zalili,
vole vas il mrze taman toliko
koliko imaju svojih interesa,
al dje ce to Bosanac znati
 

Back
Top