Исту такву грешку као и ти праве сада међу "бошњачком" мањином, јер не прихватају да у пасошу пише "српско држављанство". Нису људи у стању да "српски" значи и "од Срба" и "од Србије", да у једном контексту иста реч "српски" може да се односи на Србију, а у другом контексту на Србе. За њих је то само за Србе и не можеш их убедити да није тако, па да окренеш свет наглавачке.
Са обзиром да постоји
хрватско држављанство, и да има "бошњака" који имају хрватско, а не хрвацкијанско држављанство, зашто би протествовали само у српском случају, осом ако немају већ јасне сепаратистичке намере, које лажно маскирају цепидлачењем око имена.
Ако Србин из Хрватске има хрватско држављанство,како то да онда Србин из Србије има србијанско држављанство?
Тако теби тај сепаратизам код тих Чанкових идиота и осведочене намере комуниста да Војводину издвоје из састава Србије спречавају да схватиш да може да постоји и синоним за реч Србију и да се он не односи на државу.
Значи Србија и Србија нису иста ствар?
Главни је проблем што је "Србија" држава Срба,као што је дефинисано уставом, не географски регион или територија.
Тврдња да постоји некаква "Србија" у држави Србији која је саставни део државе Србије противречи како са географијом, тако са здравим разумом.
Реч "Србија" који се не односи на државу управо је проистекао из те намере комуниста делећи републику Србију на две покрајине и "остатак" који не спада у покрајине, имплицирајући да је тај остатак уствари Србија,али не и покрајине, самим тим спречавајући идентификацију становника покрајине са Србијом.
Не треба чудити што баш унутар Србије не престају дезинтеграциони процеси.
Убачена је коска са тим "Србијанцима" и "Војвођанима" па једни друге прозивају на тој основи.
Није тачно. Наведи ми где се реч СРбијанац наводи погрдно и која новина или телевизија је забранила ту реч као увредљиву и ко је иког тужио за употребу те речи?
Пази и "Рац" није била увредљива за оне који су користили,али је Срби сматрали увредљивом.
Чивут је турска реч за Јеврејина и у контексту турског језика није увредљива.
Ово је замимљиво:
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=37040
SRBIJANSKO OBEZGLAVLJIVANJE ELITA (ELITOCID) U BOSNI I HERCEGOVINI
Objavljeno: 18. March 2010. 15:03:37
U okviru nastavka istraživanja „Srbija i Republika Srpska udruženo protiv Bosne i Hercegovine“,
Akademik Ejup Ganić i 10,000 građana BiH taoci veliko-srpske genocidne politike
Али овде:
http://www.hic.hr/books/jugoistocna-europa/jurcevic.htm
Sva pregovaracka djelatnost hrvatskih vlasti ostajala je uzaludna, jer je velikosrbijanska politika vec toliko eskalirala u pripremanju oruzanog osvajanja ...
Код ових се такође меша "Српско" са "Србијанским".
Чак иако мисле на "Србијанско" као државу Србију, то онда укључује и покрајине садржане у држави Србији.
Кад сам раније на пдф.Политика водио расправу са Блајбингером, он ме је убеђивао да су "Србијанци" сви држављани државе Србије,док ме ти убеђујеш да су они људи из регије "Србија", јужно од Саве и Дунава.
У песми Србијанац НИЈЕ синоним за Србе, јеси ти уопште послушао песму? Шта сад, ако неко запева: "Ми смо Лале, ми смо Срби" или "Ми смо КРајишници, ми смо Срби" да то значи да су Лала и Крајишник синоними за Србе?
Ти њима намећеш сопствену дефиницију шта су они, као што мени неко намеће да сам Лала, иако нисам.Чак и у Срему сада неки реч "Лала" поистовећују са особом из покрајине, што је нетачно.
Ја сам ти пустио пак песму Изворинке Милошевић која је из "уже Србије", али није етничка Српкиња а у којој је јасно да је "Србијанац" етнички Србин (да барем појаснимо), која појашњава како се тај термин сматра у "ужој Србији" не како га ти сматраш или неко из покрајине.
Ако неко каже
ми смо Србенде ми смо Срби, да ли то значи да је "Србенда" регионална ознака за Србина из неког краја?