Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da je svaki od ovih forumskih vikend-cetnika ukrao (jer vecina je nezaposlena) po dvije cigle (figurativno), do sad su mu mogli mauzolej podici.

Ali lijeno je to, beskorisno, inicijativa - nula bodova... a nikako da shvate da njihov posao nece nitko odraditi za njih.

I tako, dok se cetalji po obicaju prenemazu da li je doslo vrijeme za borbu ili ne, komunisti po Srbiji odradjuju posao. z:) Deja vu.

тачка 3 је већ поменута овде и јасно се види какву су трговину комунисти нудили.
Прочитај

-имао је представнике (симпатизере НЕ) у загребу...стална делегација на челу са (мислим, могу да проверим) Дедијером
Netačno, dedijer je raovao oko Kraljeva, u Srbiji a ne u Zagrebu. P.S. Dedijer nikada nije bio član KP za vreme rata.

-Зашто нису покушали да спрече усташки геноцид који се дешавао у срцу њихове територије?
Jesu.
Četnici nisu, jer su četnici imali savez sa ustašama.

-Долина Саве је била небитна за комуникацију пошто нигде није водиле.........а партизани су месецима мирно гледали злочине у јасеновцу без иједног испаљеног метка...чак и на чамцве које помињеш.
Dolina Save, Morave i Vardara je bila transportni koridor za Romelove trupe do Soluna gde su išle za Afriku.
Najgore borbe u dolinama Save, Morave i varadara vodjene su baš za vreme Romelove kampanje 1942-1943.

U stvari sve boprbe u ratu su vodjene za komunikacije.

nemaš pojma o istoriji.

Poslednja izmena:
Nisu mogli pošto je Moša bio u zatvoru a Budak u Italiji znači nisu mogli nikako da se sretnu

Ne postoji nigde. Ako postoji, voleo bih da ga pokažeš.

Ovo je i pisano posle 45-e tako da se slažem.

Како су се срели и да ли је Будак заиста тада био у италији или је то измишљено - не знам

у савком случају уредно је архивирано у нашем архиву са све датим архивским бројем па провери...мислим да је то најнормалније уколико сумњаш.

-копију коју сам приложио сам скинуо са једног немачког сајта

-45'почиње фалсификовање..................ово је евидентно настало раније јер би се у супротном црвени потрудили да овај документ униште и сигурно га не би уредно архивирали

Само кад видиш слике са тог сабора доста ти је, сликају се људи са ножевима међу зубима и после се чуде зашто их зову кољачима.:roll:

Брука за Србију!

12889474114280dd458e1b2315655776_200x304.jpg

Ако су ово Србенде без мане онда сам ја ''поносни велеиздајник''!

A pogledaj vojnike Prve proleterske...gospoda bre...

TrgRepublike-2-1.jpg

Netačno, dedijer je raovao oko Kraljeva, u Srbiji a ne u Zagrebu. P.S. Dedijer nikada nije bio član KP.

Jesu.
Četnici nisu, jer su četnici imali savez sa ustašama.

Dolina Save, Morave i Vardara je bila transportni koridor za Romelove trupe do Soluna gde su išle za Afriku.
Najgore borbe u dolinama Save, Morave i varadara vodjene su baš za vreme Romelove kampanje 1942-1943.

U stvari sve boprbe u ratu su vodjene za komunikacije.

nemaš pojma o istoriji.

-1 Дедијер ја био у загребу као члан делегације у НДХ - неспорна чињеница
-2 када су покушали да спрече геноцид и како то да су се међусобно толерисали (четника у том делу није било)
-3 причамо о 1944. години.
Какве је везе имала Сава са битним комуникацијама пошто су немци преко војводине ишли ка мађарској? И зашто комунисти нису испалили ни један метак у правцу Јасеновца?

Како су се срели и да ли је Будак заиста тада био у италији или је то измишљено - не знам
...pa nikako, ako je jedan bio u Italiji a drugi u zatvoru dakl enisu nikako :)

у савком случају уредно је архивирано у нашем архиву са све датим архивским бројем па провери...мислим да је то најнормалније уколико сумњаш.
Doj broj arhive. Nije problem :)

-копију коју сам приложио сам скинуо са једног немачког сајта
Ne sa sajta, ovo je sken stranice knjige jednog Ljotićevca.

-45'почиње фалсификовање..................ово је евидентно настало раније јер би се у супротном црвени потрудили да овај документ униште и сигурно га не би уредно архивирали
:) Nekoj da se vadiš, vidiš i sam da je sken neke knjige a ne dokument, jednostavno on ne postoji niti je ikada postojao- "arhiva", "Video sam ", "Skijuo sam sa sajta"... mislim, lepo priznaj- nisi očekivao da neko zna istoriju i gde je kad koja osoba boravila i sad si ko pile u kučinama :9
Nema ljutiš- jednostavno nisi u pravu:)

Nismo se složili,okačio sam slike ne bi ukazao na svu besmislenost prigovaranja zbog navodne saradnje sa okupatorom.Problem vas komunista je što suviše ozbiljno ili doslovno shvatate parole o izdaji,služenju okupatoru,borbi za slobodu... Ne valja biti takav bukvić pardon bukvalista.

Znači ti podržavaš sradanju sa Hitelrom i NATO paktom?

-1 Дедијер ја био у загребу као члан делегације у НДХ - неспорна чињеница
Niej bio. Dokaz, dokument? Kakva elegacija u NDH ?

-2 када су покушали да спрече геноцид и како то да су се међусобно толерисали (четника у том делу није било)
Četnika je bilo od Kozare, Grmeča, do Dinare. Bili su ustaški saveznici i činili zlodela nad Srbima. U sptalom ima i izveštaj majora JVUO koji govori pogrdno o tim vojvodama.

Какве је везе имала Сава са битним комуникацијама пошто су немци преко војводине ишли ка мађарској? И зашто комунисти нису испалили ни један метак у правцу Јасеновца?
1944 su se tom komunikacijom povlačili za Austriju pred Rusima. Sam Sremski front je bio baš na toj komunikaciji- izmedju Dunava i Save.
I pitanje je ZAŠTO ČETNICI NISU ISPALILI NI METAK u pravcu Jasenovca?

...pa nikako, ako je jedan bio u Italiji a drugi u zatvoru dakl enisu nikako :)

Doj broj arhive. Nije problem :)

Ne sa sajta, ovo je sken stranice knjige jednog Ljotićevca.

:) Nekoj da se vadiš, vidiš i sam da je sken neke knjige a ne dokument, jednostavno on ne postoji niti je ikada postojao- "arhiva", "Video sam ", "Skijuo sam sa sajta"... mislim, lepo priznaj- nisi očekivao da neko zna istoriju i gde je kad koja osoba boravila i sad si ko pile u kučinama :9
Nema ljutiš- jednostavno nisi u pravu:)

Да ли је стварно био у италији?
или им је неко, некако омогућио сусрет?

нисам рекао архиве.........преузето са ноивинар,де

Није

Имаш архивски број..........птовери, доступно је..............и тада причај ко је у кучинама..............Смеш ли?

Inače Vladimir Dedijer je bio velikan ove zemlje.

Iako se popičkao sa titom i na procesu Djilasu osudjen na 1,5 godina uslovno, poništena mu je kazna. Živeo je i umro u SAD iako se povremeno vraćau nazad- u SAD je bio istankuti sudija, i potpredsednik "Raselovog suda" koji je bio javno telo za istraživanje zločina u Vojetnamu i Centralnoj americi koje su počonile SAD i CIA. Napomenimo da je u tom sudu bio i Žan-Pol Sartr....

Niej bio. Dokaz, dokument? Kakva elegacija u NDH ?

Četnika je bilo od Kozare, Grmeča, do Dinare. Bili su ustaški saveznici i činili zlodela nad Srbima. U sptalom ima i izveštaj majora JVUO koji govori pogrdno o tim vojvodama.

1944 su se tom komunikacijom povlačili za Austriju pred Rusima. Sam Sremski front je bio baš na toj komunikaciji- izmedju Dunava i Save.
I pitanje je ZAŠTO ČETNICI NISU ISPALILI NI METAK u pravcu Jasenovca?

извињавам се...ВЕЛЕБИТ а не Дедијер........делегација НОВЈ

На динари је било Четника...........него где су партизани покушали да спрече? То је питање а не "НИСУ НИ ЧЕТНИЦИ"

1944.су се повлачили углавном преко мађарске.......пошту су са те страни надирали руси.....
Партизани ништа нису урадили да спасу логораше..........ни метак.

На то никако немаш одговор?
Зашто су ћутали?

а четници.......па колико се не варам, на том делу их и није било.
Исправи ако грешим.

Back