Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Са свих страна стижу разне информација (осим из државних служби које и даље држе комунисти) где је убијен Дража, шта се десило итд, итд....

Изгледа да је само једна ствар јасна - зна се тачно место на Ади Циганлији на коме су га агенти озне стрељали.

И сада следи питање.
ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

Streljanim Nedićevcima se neće dizati spomenici

WITHERING-wolf-bearing-teeth.jpg

:)

Подржавам изградњу споменика који ће бити посвећен свим жртвама комуниста, не једној личности, ионако већ постоје Дражини споменици на другим местима.

Наравно.
Али на самом стратишту треба, по мом мишљењу, подићи споменик Дражи.

Наравно.
Али на самом стратишту треба, по мом мишљењу, подићи споменик Дражи.

Ја мислим да би баш на том месту требало подићи споменик жртвама комунизма, то би онда имало једно дубље значење, а и помогло би превазилажењу разлика које постоје између различитих ''група'' које данас постоје, а заједно су страдале страдале. На пример на месту где је стрељан Дража, стрељан је и Драги Јовановић.

Tacno!

Draza nije bio APSOLUTNO NIKAKAV HEROJ!

Onaj ko pobije NA HILJADE SRBA ne zasluzuje nikakv spomenik u Srbiji!

Слажем се! Значи да треба срушити све споменике НОБ, јер су партизани у Другом с. рату били на високом другом месту по броју убијених Срба.

Јел тако?

Слажем се! Значи да треба срушити све споменике НОБ, јер су партизани у Другом с. рату били на високом другом месту по броју убијених Срба.

Јел тако?

NIKADA NIJE DOKAZANO niti moze biti dokazano da sr partizani ubili nekog KO NIJE SARADJIVAO SA OKUPATOROM!

APSOLUTNO NIKADA u sedamdeset godina nakon rata!

A za Drazu je dokazano i pokazano mali milion puta!

...mrzim glasanja...evo ti objasnjenje...

...spomenici se podizu znamenitim ljudima, velikim vojskovodjama, piscima, naucnicima, kompozitorima, slikarima...itd...ako bismo podigli spomenik svakoj zrtvi represivnog rezima drzava bi nam licila na groblje. Kada sam bila mala na putu do skole sam morala proci pored spomenika dvema sestrama streljanim za vreme II sv. (jedna je imala 21 a druga 23 godine) i pored spomen ploce Nadi Tomic koja je straljana u svojoj 23. godini, grad je bio prekriven takvim plocama dok je postojala samo jedna jedina bista posvecena Nadezdi Petrovic pored toliko divnog sveta koji je obelezio nas narod...pogledaj neku drugu drzavu i reci mi kome se podizu spomenici? Pojedincima nestalim za vreme diktature ili zasluznim gradjanima koji su zaduzili svoj narod? Sasvim je dovoljan jedan spomenik koji ce simbolicno prikazati postovanje prema zrtvama Titovog rezima ali bih svejedno dala prednost naucnicima i umetnicima...

Back