smrt bez iznenadjenja

Možda bi i razumela kada bi bila u stanju da uđeš u glavu i kožu
osuđenog na smrt, a koji zna datum kada će se to desiti . Šta može da
radi i čemu da se nada takav osuđenik? Možda bi tada tvoj polet i
oduševljenje smrću malo splasnuli.Mislim na ovo tvoje "Smrt je
najfascinantnija pojava u životu" , pa čak iako je šegačenje u pitanju.
Takav stav mogla bi da poštujem jedino ako je neko i sam bio suočen sa
zlokobnom sudbinom, pa je iz tog dvoboja izašao kao pobednik, iako samo
privremeni.
Postoji bitna razlika između osuđenog na smrt koji zna datum kada će
se pogubljenje desiti i nas običnih smrtnika koji znamo da smrt postoji, ali
se ona dešava drugima! A naročito mladi ljudi na smrt i ne pomišljaju, prosto
veruju da su besmrtni, pa su od "života na ivici" napravili sportsku disciplinu.
Kažeš spustila bi granicu na 5o godina, jer oni matorci ionako nisu ni za šta.
A možda treba počistiti i one mlađe nedovoljno sposobne, oštećene,
nepodobne po raznim merilima, priglupe... Spisak bi bio sve duži i ne znam ko
bi preživeo veliku čistku i ostao da uživa u životu ( Ovaj postupak mi od nekud
izgleda poznato).
. Kažaš nije ni to bitno, no treba staviti na znanje svakom kad mu ističe boravak
na ovom svetu,odrediti tačan datum.
Baš lepo! Hajde da u svaku krštenicu upišemo pored datuma rođenja i datum
preseljenja u Večna Lovišta, bez obzira da li je to 8o, 6o, 5o ili loo godina,
Pa o datumu je reč!
Da li je sad malo jasnije?
Kada bi mogla da biram, izabrala bi iznenadnu i trenutnu smrt,
može i odmah, ali je još bolje malo posle.

hmm...a, odakle je izvuceno ovo moj "polet i odusevljenje smrcu", bas me zanima?
iz "smrt je najfascinantnija stvar u zivotu" ?!???
ma, daj...
valjda je vecini jasno sta sam rekla time?
uostalom, smrt i jeste jedna od stvari kojom su ljudi fascinirani, podjednako, ako ne i vise kao i radjanjem, bogom, etc, etc..negirati to je pomalo detinjasto..kao kad deci govoris da smrt ne postoji...a, tebi su to verovatno govorili, cim ti je reakcija ovako burna...
btw, ja, kao "obican smrtnik" znam kako izgleda kad ti je smrt jako blizu, i zato i dajem sebi za pravo da o njoj mislim, da se sa njom poigravam, da joj se smejem u lice, da je kumim i molim, da je rasclanjujem i sastavlja koliko god hocu...jel ti nije palo na pamet da sma temu otvorila bas zbog tog svog iskustva, a ne zato sto ironisem, ili se segacim, ili sta god? na kraju, i da nisam bila tet-a-tet sa gospodjom, imala bih prava kao i savki smrtnik da ima stav po pitanju smrti, jer sam pravo na to, bas kao i svi, dobila rodjenjem, zar ne?
sto se tice onog nize, spustanja granice, "ciscenja" i slicnih gluposti, necu ni da komentarisem, nemaju bas nikave veze sa ovom temom, niti sa mojim razmisljanjima, godine su ovde nebitne, mogu se staviti bilo koje, samo je u pitanju ta "crta" koja se podvlaci...
a, ovo
" Kažaš nije ni to bitno, no treba staviti na znanje svakom kad mu ističe boravak
na ovom svetu,odrediti tačan datum.
Baš lepo! Hajde da u svaku krštenicu upišemo pored datuma rođenja i datum
preseljenja u Večna Lovišta, bez obzira da li je to 8o, 6o, 5o ili loo godina,
Pa o datumu je reč!"

takodje ne znam na osnovu cega je zakljuceno, ocigledno nisi razumela nista od teme, to da svakome istice rok na ovome svetu, to zna svako normalan, to sto sopstveni rok trajanja ne mozemo da ocitamo, mozda je sreca, mozda nesreca, svako ima prava na svoje misljenje, ali to da neko ovako burno reaguje na temu na kojoj, na kraju krajeva i ne mora da postuje, ako je smatra glupom, uvredljivom, ili nesto slicno, govori samo da neko ima debeo problem ili sa tematikom, ili sa postavljacicom...
a, inace, kad bih mogla da biram i ja bih ne malo, vec mnogo posle, izabrala trenutnu, iznenadnu (ako moze brzu i bezbolnu) smrt
zar ne bi svi???

Mene je komšija i drugar doca ,kad smo se malo više "dobili" odveo prvo na njegovu kliniku,a onda na trežnjenje
na patologiju...
Ko nije bio u frižideru,bolje da ne priča o smrti...To su bez tog iskustva romantične priče...Dovoljno da kažem da
se u tišini mrtvačnice čuje kad krče creva mrtvacima,kad prde i kako im se otvore oči ,a i trznu ekstremiteti od
naglog zvuka (praska,treska...)...Osim toga,specifični "mirisi" se ne zaboravljaju...
Ima tu i crnog humora,ali prvo ide povračanje...

Mene je komšija i drugar doca ,kad smo se malo više "dobili" odveo prvo na njegovu kliniku,a onda na trežnjenje
na patologiju...
Ko nije bio u frižideru,bolje da ne priča o smrti...To su bez tog iskustva romantične priče...Dovoljno da kažem da
se u tišini mrtvačnice čuje kad krče creva mrtvacima,kad prde i kako im se otvore oči ,a i trznu ekstremiteti od
naglog zvuka (praska,treska...)...Osim toga,specifični "mirisi" se ne zaboravljaju...

il' kad odes u klanicu pa te u njihovom restoranu ponude pecenim mesom bez ikakog garnirunga, pica, ili cak hleba a ti pokusavas da ga jedes dok se okolo oseca miris krvi i dok ti se koza jezi od hladnoce....ko zeli da bude na dijeti ili da se za stalno preseli u vegetarijance predlazem ovo iskustvo.

a zasto je smrt zenskog, a zivot muskog roda?
ako je ona jaca od njega a on je onakav kakvim ga biramo (?!)(a mozda nam ga ipak sudba odredjuje - opet neka zena), sto nismo izabrali njega koji moze nju da nadjaca?
oni koji veruju u reinkarnu onda mogu biti spokojni sto je njihov muskarac u stvari samo oborena zrtva vise zena.

odlutah od teme.
meni je svejedno kako cu i kad da umrem. samo nek me ta zena osecajno prihvati i razume sta sam htela (od nje. ne od muskarca).

Zato sto je Smrt Singularna
Zato sto je Zivot Beskonacan
Zato sto je Smrt izvesna i jedino sigurno sto ce ti se dogoditi
Zato sto je Zivot neizvestan i nesigurno je hoce li ga biti
Zato sto je Smrt privlacna i pasivna
Zato sto je Zivot aktivan i kreativan

Smrcu vracamo Zivot koji smo pozajmili od Demijurga
Demijurg, heh, gadna je to pljuca, ... stalno trazeci od nas sto jaca osecanja, dali bol ili radost ... nebitno, od nas trazi i crpi intenzitet osecanja

;) lepo spavajte ...u privremenoj smrti

Poslednja izmena:
u ovom konceptu nije predvidljiv zivot, vec smrt, zar ne?
zasto vecina vas smatrada je sve predvidivo, ako bi se znalo vreme smrti? zar je sve izmedju trenutka rodjenja i trenutka smrti nistavno u poredjenju sa onim trenom kad odlazimo sa ovog sveta??

smrt je sastavni deo zivota...
ako bi se znalo vreme smrti zivot bi postao uskracen u uzivanju u momentima iznenadjenja - ono bukvalno - zashto da uzivam ako znam da cu umreti....ili suprotnost - uzivanje bi uzelo maha do razmera mahnitosti :lol: , grabi , uzimaj dok mozesh ... u zavisnoti od lichnosti...
svakako mislim da bi zivot izgubio na smislu i znachaju , jer ukoliko ne znash kada cesh umreti, negde u dubini postoji i teznja za vechnim zivotom... a to je izvor energije koji bi se jednom prostom numeroloshkom chinjenicom izgubio...

na patologiju...

dobro, i jesi li resio hoces li da umres ili neces? mislim, posle ovakvih iskustava.
jesi li virnuo malo ispod carsava?
ako te niko nije stegao za clanak ruke onda ne vidim razlog za panicarenje.
ili se varkam?

ako bi se znalo vreme smrti zivot bi postao uskracen u uzivanju u momentima iznenadjenja - ono bukvalno - zashto da uzivam ako znam da cu umreti....ili suprotnost - uzivanje bi uzelo maha do razmera mahnitosti :lol: , grabi , uzimaj dok mozesh ... u zavisnoti od lichnosti...
svakako mislim da bi zivot izgubio na smislu i znachaju , jer ukoliko ne znash kada cesh umreti, negde u dubini postoji i teznja za vechnim zivotom... a to je izvor energije koji bi se jednom prostom numeroloshkom chinjenicom izgubio...
hvala vam.
ovaj vaš razgovor me inspirisao da napišem pričicu u svom blogu: "kad te smrt iznenadi" :mrgreen: :lol:

pa, pazi, ako znam da cu ziveti do 80te, bas bih onda isla natenane, sve polako i u svoje vreme
ovako, mogucnost da neko capne i u 2otoj upravo vodi ovome da grabi i uzima dok moze
zar ne?

pa, pazi, ako znam da cu ziveti do 80te, bas bih onda isla natenane, sve polako i u svoje vreme
ovako, mogucnost da neko capne i u 2otoj upravo vodi ovome da grabi i uzima dok moze
zar ne?

moze i tako da se posmatra...
ali ja nisam taj tip...mislim da ne bih uzivala u fullu kad bih znala konkretan rok trajanja ....ma pazi rok, pomisao da necu da trajem vechno :lol:
zekim se sad malo, ali..
nekako je bash ta neizvesnost ono shto nas pokrece , ishod koji ne mozemo da predvidimo vec samo da mu tezimo, cilj koji postavimo... energija, borba ,pokret...
ja bih se uspavala sasvim da znam tachno koliko dugo cu ziveti .

zar ne?

jesi li drchna mala? :P

zato sto je smrt misterija a zivot nije jer da je obratno niko ne bi umirao

aham...
zena (misterija) = smrt ; muskarac (sve je jasno) = zivot :arrow: misterija (zena) ponistava sve sto je jasno (muskarac) jer sve sto je jasno postaje vremenom dosadno i besmisleno.

ali kada bi...
zena (sve sto je jasno) = zivot; muskarac (misterija) = smrt :arrow: sve sto je jasno (zena) nece biti ponisteno od misterije (muskarca) jer jasnost olaksava razumevanje misterije. zasto bi onda misterija kvarila jednostavnost jasnosti koja je samo uvijena forma misterioznosti i nejasnoce, cijim bi potiranjem u stvari ponistili sami sebe.

:?:

Zamislite zivot u kome se radjamo, zivimo npr. 80 godina i zatim umiremo. Nema bolesti od kojih se umire, iznenada, ili dugo i sporo, nema gubitka zivota u nesrecama, nemoguce je izvrsiti samoubistvo. Zivot se jednostavno okoncava sa navrsenih 80 godina. Da li bi voleli da zivite u takvom svetu i zasto? Da li bi i koliko nas nacin zivljenja bio promenjen? Na bolje, ili na gore?
Ne... 80 je nista, tren...
Zivim za vecnost.....

Zamislite zivot u kome se radjamo, zivimo npr. 80 godina i zatim umiremo. Nema bolesti od kojih se umire, iznenada, ili dugo i sporo, nema gubitka zivota u nesrecama, nemoguce je izvrsiti samoubistvo. Zivot se jednostavno okoncava sa navrsenih 80 godina. Da li bi voleli da zivite u takvom svetu i zasto? Da li bi i koliko nas nacin zivljenja bio promenjen? Na bolje, ili na gore?

onome ko bi ovo znao da cijeni, bilo bi mnogo ljepše
bar bi se oslobodili straha...vječute strepnje u pozadini, brige za bližnje
osjećali bi sreću potpunije

ali...pitanje je na šta bi naše duše ličile i kakvi bismo ljudi bili

Back