Studenti u blokadi najavili akciju: „Dolazimo do vaših vrata“ od 15. do 25. decembra

Da li biste pustili studente kod vas?

• DA

glasova: 21 67,7%
  • NE

glasova: 10 32,3%

• Ukupno glasova
    31

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
93.740

Studenti u blokadi najavili akciju: „Dolazimo do vaših vrata“ od 15. do 25. decembra​

Betadanas 19:17
Studenti u blokadi najavili akciju: Dolazimo do vaših vrata od 15. do 25. decembra 1
foto FoNet Zoran Mrđa
Studenti u blokadi iz neformalne grupe „Student u svakom selu“ najavili su danas akciju pod nazivom „Dolazimo do vaših vrata“ koja će trajati od ponedeljka 15. decembra do četvrtka, 25. decembra.

Naveli su da će studenti nositi akreditacije kako bi građani mogli da ih prepoznaju.

„Mi svom narodu verujemo i zahvalni smo mu, a nadamo se da smo i mi, našim delovanjem u proteklih godinu dana, dokazali da smo dostojni vašeg poverenja. Mašinerija je jaka i radi sve što može da uguši demokratske izbore u Srbiji. Tome napokon mora doći kraj“, kazali su oni u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Dodali su da im je potrebno ogromno ljudstvo u vidu kontrolora, posmatrača, mobilnih timova, kao i sama volja da se izađe na dan izbora i glasa.

„Za jedan mali korak smo bliži pobedi svaki put kada se neko od vas angažuje, organizuje, pridruži. Zajedno raspisujemo pobedu“, naveli su studenti.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...dolazimo-do-vasih-vrata-od-15-do-25-decembra/

Ovo je nešto novo. Da li biste pustili studente kod vas?

Studenti u blokadi najavili akciju: „Dolazimo do vaših vrata“ od 15. do 25. decembra​

Studenti u blokadi najavili akciju: Dolazimo do vaših vrata od 15. do 25. decembra 1
foto FoNet Zoran Mrđa
Studenti u blokadi iz neformalne grupe „Student u svakom selu“ najavili su danas akciju pod nazivom „Dolazimo do vaših vrata“ koja će trajati od ponedeljka 15. decembra do četvrtka, 25. decembra.

Naveli su da će studenti nositi akreditacije kako bi građani mogli da ih prepoznaju.

„Mi svom narodu verujemo i zahvalni smo mu, a nadamo se da smo i mi, našim delovanjem u proteklih godinu dana, dokazali da smo dostojni vašeg poverenja. Mašinerija je jaka i radi sve što može da uguši demokratske izbore u Srbiji. Tome napokon mora doći kraj“, kazali su oni u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Dodali su da im je potrebno ogromno ljudstvo u vidu kontrolora, posmatrača, mobilnih timova, kao i sama volja da se izađe na dan izbora i glasa.

„Za jedan mali korak smo bliži pobedi svaki put kada se neko od vas angažuje, organizuje, pridruži. Zajedno raspisujemo pobedu“, naveli su studenti.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...dolazimo-do-vasih-vrata-od-15-do-25-decembra/

Pustio bi onu Pajović.

Svakako dobra akcija. Konačno su odlučili nešto da rade. Nemaš medije ali imaš noge ;)

foto FoNet Zoran Mrđa

Taman da mi premeste nameštaj....

To uzeli foru od jehovinih svedoka.
Treba im dati novo ime:roll:
Mile pajic svedoci recimo.
Treba da dele neki časopis kao kula stražara oni i nesto da nabubaju o tome koji im program za izbore.
Naravno ja sam uvek pristojan.kafa i čašica razgovora.
Zadnji svedok mi pobegao.:mrgreen:
Glasao "da"
Pustio bih ih kod mene ali ne obećavam da cu ih pustiti posle.:whistling:

foto FoNet Zoran Mrđa

Da, u stan nebih zato sto je mali ali bih organizovao negde gde ima veci prostor otvorene tribine. Mislim da su drzavni sluzbenici u obavezi da organizuju javne tribine i da odgovaraju na pitanja svih gradjana a ne samo studenata. Kako neko moze da resava probleme gradjana ako nezna koji su to problemi koji treba da se resavaju. Takodje ako clanovi vlade nemaju vremena za odnose sa javnoscu onda treba da imaju agenciju koja se bavi odnosima sa javnoscu. Drzavni sluzbenici treba da rade u intersu svih gradjana. Vi kao gradjani treba da znate ko vas predstavlja na lokalnom nivou pa zatim u parlamentu... I vi treba da im se obracate i da sa njima diskutujete o problemima koje imate i da trazite da to bude reseno. Sada je mnogo lakse komunicirati sa drzavnim sluzbenicima jer postoji razne platforme, web stranice i email. Ako vidite da oni neresavaju probleme treba da trazite da se utvrdi zasto problemi nisu reseni i da oni koji su placeni a nerade svoj posao da dobiju otkaz i ako je zbog njihovog nerada nastala steta da im se imovina zapleni i steta nadoknadi iz njihove imovine ili bankovnih racuna. Zelim da vam kazem da sam se ja licno obratio direktno vasim predstavnicima vlasti i ukazo na neke ozbilne probleme, dao sam informacije na papiru koje sam sakupio i oni su te nepravilnosti ispravili. To je bilo pre 10 tak godina sada neznam kakva je situacija ali sa obzirom da koliko vidim ima puno nezadovoljnih ljudi to sigurno nije bez razloga... Takodje iskreno ono sto sam primetio je da tamo puno ljudi ide na estecke korekcije. Pa sam primetio da su svi minstri i politicarke imale neke estetske korekcije na licu ono sto je ocigledno. To je uredu ako imaju dovoljno novca ali opet mislim da je neumesno ako vecina gradjana zivi bedno da politicari koji neodaju utisak moralnih vrednosti, sposobnosti i drugih ljudskih vlina na takav nacin provociraju gradjane. Ja nezivim u Srbiji dugo vremena ali kada vidim vase politicare odmah imam neku nelagodu, mogu misliti kako se vi osecate jos kada pomislite da te osobe odlucuju o vasim sudbinama. Za kraj da kazem: Borite se za vasu buducnost, jer niko se drugi nece za vas boriti! Nadam se, iskreno se nadam da ce te vi biti generacija koja ce uspeti nesto da promeni na bolje... Ako nista drugo barem da otskrinete vrata za buduce generacije. Pripadnik generacije koja je otklucala vrata...

Back