Скандал у ОШ "Ђура Јакшић" у Београду

Da li podržavate ovakav vid nastave?

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Пу мајку му што нисам млађи..изабрао би да будем Јевреј па би малтретирао фашистичке другаре пре,после и за време наставе..

Туко би их сваки дан,отимао ужину и џепарац цепао књиге и терао да ми пишу домаће задатке...

Ови европски стандарди су мноооооого добра ствер..

Гласам за демократску странку на следећим изборима сигурно.

Професорку Емину за министра просвете под хитно!

Možda je srećom...
A ti zamisli svoje dete u toj - NE TRAŽENOJ I NE ŽELJENOJ - ulozi...
Sa žutom trakom oko ruke, dok ga šikaniraju iz reda za užinu...

Са, траком или без траке, ко би ми шиканирао дете, хебао бих му маму милосну, а поготово његовим родитељима. То шиканирање није резултат интерактивне наставе, него погрешног васпитања или боље речено неваспитања које носе од куће. Та и таква деца ће наћи начин да шиканирају вршњаке свакако, јер то је у њима. Њима је најмање битан повод. Али то не значи да треба укинути интерактивну наставу, него да треба порадити на васпитавању деце.

Poslednja izmena:
Vidi, ja sam u školu išla u vreme kada nije bilo ovakvog vida nastave, a kompjuteri su bili retkost i svakako ih u školama, bar u mojoj oš, nije bilo. Niko me nije slao u "pozorište od škole", niko mi nije dodeljivao uloge koje ne želim, ( bila je dramska sekcija, doduše, ali i tamo su deca uloge birala ), slušali smo predavanja i učili iz udžbenika, i zamisli - odlično znam da su rasizam i nacizam zlo.
Nije mi trebala Emina sa performansom... :roll: niti poniženje sa žutom trakom, izbacivanje iz reda... i ko zna šta još...
A gradjani Srbije bar znaju šta znači biti nepravedno obeležen u svetu i živeti sa tim, ne treba im Emina da im kaže da su u očima drugih, gradjani drugog reda

Najbolji dokaz da u tim školama u koje smo ti i ja išli i nije baš preneto potrebno znanje o zlim pojavama u našoj istoriji su ratovi kroz raspad Jugoslavije. Očigledno da oni koji su stavili U na kapu i klali Srbe nisu naučili lekciju da je biti ustaša nešto loše.

Isčitaj link... :roll:
A Šotra je "delio" dobrovoljce, i platio ih za to, nije klincima od 15 godina rekao- ti si ss, a ti ješa, pa se4 ebite danima

Ja napisah ranije da je u razredu moje ćerke bio sličan čas kada su bili podeljeni na Srbe i Turke, pa se nisu kasnije klali međusobno. Tu i tamo su se cerekali kako je neko izgledao sa turbanom na glavi, ali nikakvog maltretiranja nije bilo.

Ne vidim neki problem u tako plastičnom objašnjenju istorije. Nadam se da su uloge menjane, da su svi bili i "dobri" i "loši" momci. Neko je napisao da nije problem u nastavi. već u kućnom (ne)vaspitanju koje deca donose sa sobom. Oni koji su naučeni da maltretiraju to rade i bez nastave i traka oko ruku. Takvih je uvek bilo, nisu proizvod današnjeg stanja u zemlji. Ono je ovim stanjem samo pojačano, ali ga je uvek bilo.
Pisati da iza ovoga stoji neko ko je sve platio, radi propagiranja nacizma je toliko... ma nepotrebno za komentar. Bolje da se zapitamo zašto ta deca ne nose školske uniforme, zašto tu nisu jednaka, nego se potencira klasna razlika izražena u odelima, mobilnim telefonima... Ko to plaća?

A, po čemu si ti to zaključio? Pa, nije ona organizovala debatu i tribinu, nego performans, znači preslikavanje onoga što se desilo, a ne diskusiju o tome da li je to ispravno ili ne. Koji vam je svima ******?

Pa u tome je i problem, da je tribina imao bi pravo da se buniš, kada je performans, onda ti narede šta moraš da radiš.

Ја мислим да су ОДЛИЧНО свесни, И ЈОШ БОЉЕ ЗА ТО ПЛАЋЕНИ!

Pazi, imaš ljude koji su plaćeni da potpaljuju raju, koja u mnoge stvari povjeruje iz strasti, a ne iz materijalnog dobra. Ako imaš ljude kojima fali par istorijskih lekcija u glavi onda će takvi plaćenici privući više ljudi. Ako imaš ljude koji otprilike znaju šta je šta, onda će broj zaluđenika biti lakši.

Ovoj djeci je sada u glavu posađena lekcija, koju oni možda sada još uvijek ne mogu u potpunosti da shvate. Međutim, svi oni će se do kraja života sjećati te lekcije i vremenom će o tome donijeti svoj sud. I to iz sopstvenog iskustva, a ne zato što su to pročitali u knjizi.

Ja napisah ranije da je u razredu moje ćerke bio sličan čas kada su bili podeljeni na Srbe i Turke, pa se nisu kasnije klali međusobno. Tu i tamo su se cerekali kako je neko izgledao sa turbanom na glavi, ali nikakvog maltretiranja nije bilo.

Čekaj stani.
Podela na Srbe i Turke je podela na dva naroda.
To je OK.
Da se vide stvari iz dve perspektive.

Medjutim ovde je podela na Naciste i Jevreje, podela na dželate i žrtve!

Da pojasnim.

Isto kao i podela na pedofile i malu decu, ili da podeli razred na silovatelje i žrtve.

Znači nije sve jedno...

Pa u tome je i problem, da je tribina imao bi pravo da se buniš, kada je performans, onda ti narede šta moraš da radiš.

Perfomans je plastičan prikaz onoga što se desilo, i od takvog časa se samo to i očekuje. Ti bi tribinu na kojoj bi se vodila debata da li je trebalo daviti Jevreje ciklonomB ili ne? Mislim, stvarno...

Са, траком или без траке, ко би ми шиканирао дете, хебао бих му маму милосну, а поготово његовим родитељима. То шиканирање није резултат интерактивне наставе, него погрешног васпитања или боље речено неваспитања које носе од куће. Та и таква деца ће наћи начин да шиканирају вршњаке свакако, јер то је у њима. Њима је најмање битан повод. Али то не значи да треба укинути интерактивну наставу, него да треба порадити на васпитавању деце.

Tacno... kao otac troje dece, potpune podrzavam.

Čekaj stani.
To je OK.

Da pojasnim.

Isto kao i podela na pedofile i malu decu, ili da podeli razred na silovatelje i žrtve.

Znači nije sve jedno...

Pa, nisu nam Turci ovamo došli sa cvećem u rukama.

Čekaj stani.
To je OK.

Da pojasnim.

Znači nije sve jedno...

A šta ako jedan dan ja dobijem ulogu žrtve a ti dželata, a sutradan obrnuto? I ko je kriv za agresivnost? Škola i nastavnica sa par časova plastične nastave, ili roditelji koji su odgoljili agresivnbo dete? Smešno.

Pa, nisu nam Turci ovamo došli sa cvećem u rukama.

Razlika je ogromna, Turci su NAROD, pa sa čimd a su došli, mogu da budu agresori i okupatori, ali ne psotoji ni najmanja sličnost izmedju Turaka i nacista-

Jedina približna sličnost bi bila izmedju Janjičara i Srba
ili Al-Kaide i Srba.

A naj bolja sličnost je sledeća:

Nacisti i Jevreji = ustaše i Srbi.

Da li bi voleo da ti dete ideu razred koji će da podele na ustaše i Srbe?

A šta ako jedan dan ja dobijem ulogu žrtve a ti dželata, a sutradan obrnuto? I ko je kriv za agresivnost? Škola i nastavnica sa par časova plastične nastave, ili roditelji koji su odgoljili agresivnbo dete? Smešno.

Da se ne zajebavamo,d a je ovo uradila profesorka koja je radikalka ili naprednjakinja to bi prvi skakao i vrištao da je obese za jajnike.

Ево као наставница Емина Живковић предаје деци о Другом светском рату: http://www.kurir-info.rs/deci-kacili-kukaste-krstove-clanak-192420

Још један доказ да смо комплетно полудели као народ!

Džabe kritikujete i pljujete ženu. Takav rad sa đacima propagira i podržava ministarstvo prosvete. Ne bi me čudilo da je već dobila neku nagradu ili da je dobije sada. Zlo jedno kakve generacije dolaze.

Kako vam nije jasno da ministarstvo prosvete radi na tome da naša deca budu u intelektualnom getou? Pristojno obrazovanje će dobiti samo oni čiji roditelji mogu debelo da plate.
Ali zato niko nije rekao bilo šta o ministru prosvete, priglupom mlakonji koji je došao iz Crne gore da upropasti srpsko školstvo.
UŽAS

Evo, da prenesem ovo na jedan drugi plan, ali sa sličnim posledicama.

Kada sam ja bio klinac bili su popularni, mnogo se snimali i prikazivali tzv. partizanski filmovi. U tim filmovima smo imali prilike da čujemo neke pesme koje se nisu mogle čuti u svakodnevnom životu. To je nekim klincima bilo interesantno, pa su ih i upamtili i pevali posle gledanja filma po školi. Sećam se da je tu bio bogat repertoar, od "Ich liebe reich", preko "Drma mi se na šubari cveće" do "Mlad ustaša barjak vije".
U to vreme se na te pojave drugačije reagovalo. Ta deca su slata kod direktora i pedagoga, pozivani su im roditelji u školu, a neki klinci su dobilili i ukor. Dakle reagovalo se kod dece koja su usvajala te stvari, a nije zabranjeno snimanje takvih filmova.
Vi biste sada da se zabrani interaktivna nastava u kojoj se uči i prikazuje kako je nešto u istoriji bilo, a ne biste da poradite na vaspitanju dece koja negativne pojave o kojima uče kroz nastavu prenose u realan život.

Da se ne zajebavamo,d a je ovo uradila profesorka koja je radikalka ili naprednjakinja to bi prvi skakao i vrištao da je obese za jajnike.

A kako da znamo kakvo je političko opredelenje profesorke? Ona je profesor, ne stranački predstavnik.
Inače, ako si ikad pročitao neki moj post, za mene su SVE trenutne (one nastale i preimenovane od 90-te godine) stranke loš izbor. Svi imaju toliko loših poteza da ih veoma lako svrstavam u isti koš.
Ja bih zapitao, da li smem da tužim profeora fizike koji nas je "terao" da se držimo za ruke dok je on vrteo nekakav točak i kroz nas propuštao struju zbog koje nam se dizala kosa na glavi? Kako je to smeo, pa mogao je dan lepo objasni to?

Треба размислити ипак, а то је ствар наставника и као педагога, пре него што се деци ставе у руке симболи са јасним назнакама.
Нарочито кад имате Нећаке којима је професионална дужност да прате сличне "појаве". Директорка је добро одреаговала за медије.

Razlika je ogromna, Turci su NAROD, pa sa čimd a su došli, mogu da budu agresori i okupatori, ali ne psotoji ni najmanja sličnost izmedju Turaka i nacista-

Jedina približna sličnost bi bila izmedju Janjičara i Srba
ili Al-Kaide i Srba.

A naj bolja sličnost je sledeća:

Nacisti i Jevreji = ustaše i Srbi.

Da li bi voleo da ti dete ideu razred koji će da podele na ustaše i Srbe?

Zašto da ne? Pa, niko ne bi moje dete ubeđivao da je dobro biti ustaša, nego bi samo odigrali ulogu kroz koju bi shvatili koliko su ustaše zlo. Zamisli da su oni silni glumci koji su igrali ustaše rekli da neće da obuku ustaške unifome. Glupost...

Back