Apsolutni kolaps saobraćaja u Beogradu!

Stoji zato što svi idu svojim automobilima. To je problem svih gradova u Srbiji. Ne samo BG.
Znači da smo isti ili bolji nego francuzi, talijančići ili španci u špicu su svuda gužve....medjutim, razlika izmedju sada kada ima bar tri puta više vozila i nekada je što sada ima načina da se rastereti saobraćaj i ne moraš da čučiš i čekaš da se razguši. Jasno je da sada saobraćaj organizuju ljudi koji nešto znaju, za razliku od stručnjaka koji desetinama godina nisu znali da organizuju saobraćaj u beogradu....

Ja rekoh da sam gledao saobracaj i video da vozaci pocinjuu da ne postuju saobracajna pravila, bocne ulice, semafore, nista od toga ne postuju , ne znam zasto se to desava, totalna anarhija, ali ne ebu zivu silu uopste....
Da saobracajna uvede putujuce saobracajce, ja bih se odmah prijavio za taj posao , ebes inzenjerski posao , nek je samo 1000 rsd od svake kazne, 3000rsd za svaku kaznu sa oduzimanjem poena, ima za dan da zaradim na cistom vazduhu pola mesecne plate....

A radim stvarno koristan posao....

Nego nece, plase se seljacina koji bi to zloupotrebile....

Pa za pet minuta sam ja licno ulovio 4 tipa , prvom bih oprostio prolazak kroz crveno ali onih 4 su bas bezobrazno kroz crveno...
a i ulasci sa sporednog puta su uzas...

Kod ovih semofora za radove na putu , niko ih ne ebe i juce zaglavise saobracaj na 1h , tvrdoglavi jedni i drugi , naravno jedni krse pravila, a ne sme putari da im izadju i urede ih jer su jaka muda....odmah prete tucom...

u svetu ljudi koriste alternativne prevoze, samo nas covek voli da zavali doope u stolicu automobila i da se vozi.. kompleksi.

da radim negde dalje nikad ne bih isao kolima, iskljucivo prevozom ili trotinetom... daleko brze i lakse stignes i ne razmisljas o guzvama.

i sad na poslovne sastanke idem vecinski trotinetom.
Ranije 1 auto za četvoro ,pa svako imao svoj a sad 4 auta po jednom .

Znači da smo isti ili bolji nego francuzi, talijančići ili španci u špicu su svuda gužve....medjutim, razlika izmedju sada kada ima bar tri puta više vozila i nekada je što sada ima načina da se rastereti saobraćaj i ne moraš da čučiš i čekaš da se razguši. Jasno je da sada saobraćaj organizuju ljudi koji nešto znaju, za razliku od stručnjaka koji desetinama godina nisu znali da organizuju saobraćaj u beogradu....
Razlika između nekada i sad je što ti je je do relativno skoro firma kupovala mesečnu ili godišnju kartu. Dok su veće imale svoje autobuse. Nisi mogao da dobiješ keš. Hteo ne hteo si uglavnom na posao morao gradskim prevozom. Sada je to mislim čak i protivustavno. Ne mogu da ti nameću način prevoza. Pa onda kod mene u firmi na posao nas osam dolazi sa šest auta.

Pa preko sajma, bipa i kneza miloša? Teško 😱
јок бре...Излаз даље или чак 2.па преко Кошутњака на Топчидерску Звезду,ту зафатиш нешто мало Кнеза Милоша,па скренеш десно у Жданову и за 3 Минута си у маршала тита.Јесте мало заобилазно али ако неко не жели да чека у непрегледним Колонама,ово је солуција :lol:

Ždanova tj resavska ti u to vreme stoji ne mrda satima a topčider zaobilazim otkad kopaju godinama i traže zlato :mrgreen:
Ти онда негде тамо од ургентног стани,има мноштво кафића...попијеш нешто,опустиш се,и све то заједно ти узима 1 Сахат уместо твоја 4 наведена у уводном Посту. :D

Vid' me mama kako vozim bez ruku... Vid me mama kako vozim bez zuba :mrgreen:

Motoristi se dele na one koji su pali i na one koji će tek da padnu :kafa:

A kada padneš posle 30e nema ustajanja godinu dana.
Kao i biciklisti. Kao i automobilisti, oni koji su cuknuli auto i oni koji nisu.

Kao i pesaci, koji su se spotakli i pali i oni koji jos nisu...

Mislim kako mi ide na kurazz ta glupa srbijanska izreka,.,

To je paušalna priča, sasvim lična i ne odnosi se na sve firme. Protiv Ustavno? :)
Naravno da nema veze s Ustavom, već samo sa kolektivnim ugovorom....
Kolektivni ugovor samo definiše da li se topli i prevoz prikazuju i isplaćuju odvojeno od plate ili ne. Kad kažem protivustavno mislim da je protivustavno uslovljavati radnike o načinu putovanja na posao.

Kolektivni ugovor samo definiše da li se topli i prevoz prikazuju i isplaćuju odvojeno od plate ili ne. Kad kažem protivustavno mislim da je protivustavno uslovljavati radnike o načinu putovanja na posao.
osim ako im plaćaš prevoz....
Ovo što si napisao, značilo bi da ne možeš radniku odrediti da ide organizovanim prevozom, ako je firma shvatila da im je jeftinije da ima svoj prevoz, a radnik navikao da dolazi na posao helikopterom koji firma mora da plati...hahahaha

osim ako im plaćaš prevoz....
Ovo što si napisao, značilo bi da ne možeš radniku odrediti da ide organizovanim prevozom, ako je firma shvatila da im je jeftinije da ima svoj prevoz, a radnik navikao da dolazi na posao helikopterom koji firma mora da plati...hahahaha
To znači iduće. Firma može da kaže ja neću da vam isplaćujem keš za troškove prevoza. Organizovaću vam prevoz. Ali ni tada ne može da ti zabrani da na posao dolaziš svojim automobilom ili gradskim prevozom. Ako isplaćuje troškove to mora u kešu.

STARA, HAJ VOZI ZA BEOGRAD(A)

1760838862953.jpeg

Back