SITNI KOLAČI

Nedavno sam probala posne kolacice iz neke prodavnice kolaca, kuglice neke behu. Cini mi se da sam osetila hlebne prezle u njima i kao da su bile prprzene na margarinu. Ukus je bio odlican i sigurna sam da nije bilo keksa u njima. Znate li sta je to moglo biti ?

Još sedim u firmi i čekam da mi se stegne smesa za bajadere...
Čitav dan ne izlazim iz kuhinje jer sam smislila da sutra napravim promociju sitnih kolača.
Ne smem ni da izračunam koliko me sve to košta, ali recimo da ga tretiram kao ulaganje u budućnost. Koliko će se isplatiti - pojma nemam, a ako je neko u prilici da dođe - pozvan je i bilo bi mi više nego drago!

PS Sve informacije na PP

Sediš u firmi u 3 noću, a sutra promocija :ljutko::( - ženo, svaka ti čast ali kada ti spavaš :zzzz:?
Nemoj da prođeš kao onaj ciganski konj (taman ga Ciga naučio da ne jede a konj crko) - trebaš nam svima JOŠ KAKO. :heart:

Sediš u firmi u 3 noću, a sutra promocija :ljutko::( - ženo, svaka ti čast ali kada ti spavaš :zzzz:?
Nemoj da prođeš kao onaj ciganski konj (taman ga Ciga naučio da ne jede a konj crko) - trebaš nam svima JOŠ KAKO. :heart:
Ih... da sam bar došla kući u tri!
Nego u sedam jutros... Dremnula do podne, pa odjurila ponovo...
Stigla malopre.
Morala nešto da završim i odštampam (kilav mi internet svuda sem kod kuće) i bežim u krevet! Da ne crknem z;)

Evo i onih mojih kolača. Imala sam naručeno za sv. Nikolu, a zamalo da zaboravim da slikam

S leva na desno: susamka i bajadera s lešnicima, kikiriki bombone, čokoladne korpice s orasima, lešnik kuglice, muskatne kuglice s orasima, jestive korpice s malinama, košnice s rumom, kokos kocke, kriskice s žele bombonama i urme punjene bademima. Ako želite stižu i recepti :D
:ukras6:

Evo i onih mojih kolača. Imala sam naručeno za sv. Nikolu, a zamalo da zaboravim da slikam

S leva na desno: susamka i bajadera s lešnicima, kikiriki bombone, čokoladne korpice s orasima, lešnik kuglice, muskatne kuglice s orasima, jestive korpice s malinama, košnice s rumom, kokos kocke, kriskice s žele bombonama i urme punjene bademima. Ako želite stižu i recepti :D
:ukras6:
Kakva su to pitanja tpa "ako želite"?!
Pa naravno da želimo recepte!
piši!

Susamka

500gr susama i
500gr ratluka dobro umesiti dok se ne homogenizuje, pa rastanjiti. Poredjati posne čokoladne bananice, pa uviti kao rolat. Ostaviti u frižideru nekoliko sati pa seći na tanke režnjeve.

Bajadera s lešnicima

300gr šecera ušpinovati, pa dodati
225gr lešnika
225gr posnog keksa
200gr margarina, pa podeliti na pola i u jednu polovinu dodati
100gr čokolade
Izliti u pleh prvo tamni deo, pa svetli. Kada se stegne preliti sa
100gr čokolade istopljene sa dve kašike ulja

Kikiriki bombone

550g čokolade rastopiti
80gr margarina
80gr prah šećera umešati u čokoladu, pa dodati
250 gr seckanog kikirikija

Po jednu manju kašičicu mase stavljati u kalup za bombone ili u korpice, pa posuti seckanim kikirikijem odozgo. Kada se stegne izvaditi iz kalupa.

Čokoladne korpice s orasima

150gr čokolade otopiti sa kasikom ulja, pa uliti u korpice, a onda špricem sa većim zvezdastim otvorom uliti masu napravljenu od
100gr margarina umućenog sa
100gr prah sećera
50gr keksa posnog i
100gr mlevenih oraha
Odozgo posuti seckane orahe

Lešnik kuglice

250g margarina umutiti sa
250g prah šećera
100g posnog keksa
100g topljene čokolade i
300g mlevenih prepečenih lešnika
Od dobijene mase praviti kuglice. Kada se stegnu preliti ih čokoladom i posuti mlevenim lešnicima.

Muskatne kuglice s orasima

300g margarina umutiti sa
250g prah šećera
250g posnog keksa
250g mlevenih oraha, pa dodati mleveni muskatni orah po ukusu
Od mase praviti kuglice, pa valjati u mlevene orahe. Po potrebi dodati kašiku do dve vode u masu, ako je previse rastresito.

:ukras6::grudvanje::grudvanje2:z:dm5:

Evo malo fondana i glazure od belanaca na đumbir keksićima, mislim svi su ih pohvalili (i pojeli), pa da ih podelim i sa vama. Onaj pajac što je završio na jelci je trebalo da bude medenjak, ali je moja mama zaboravila da stavi u testo sodu bikarbonu pa su ispali tvrdi ko kamen. Ali za ukrase su idealni.
Pozdrav svima, torte i aranžmani su vam fenomenalni.:bob:

Prilozi

• IMG_5126.jpg
    IMG_5126.jpg
    53,8 KB · Pregleda: 36
  • IMG_5131.jpg
    IMG_5131.jpg
    40,8 KB · Pregleda: 31
  • IMG_5186.jpg
    IMG_5186.jpg
    62,9 KB · Pregleda: 29
  • IMG_5106.jpg
    IMG_5106.jpg
    54 KB · Pregleda: 37
Oblaetne su za mene neoznanica.Kad napravim nekad budu žilave i to je loše.Ima li neko dobar recept.?z:dm3:
Zavisi od samih oblatni... to da li su žilave.
ja volim one klasične... Ukuva se šećer u mleku (nikad ne znam odnos, zovem ujnu pa pitam z:D, pa mogu i za tebe). Na 1kg šećera ide litar ipo mleka, ako se ne varam, pa se to kuva, kuva, kuva... dok se dovoljno ne zgusne. Ne volim da dodam ništa unutra, ali ko voli - može: orasi, kokos, puter...

Teta ira imam dobar recept, postavicu ga samo da se malo odmorim (nekoliko dana)...Bice i recepata za one kolace, ali posto moram da kuckam onda i to ostaje za tamo neki 2. ili 3. januar...

Jos jednom SRECNA NOVA 2009. GODINA I DA VAM SE SVE ZELJE ISPUNE
:ponoc::veseljaci:
:ukras6::ukras6::ukras6:

Back