trebaju mi ti recepti hitno,nije da ih nemam ali bih voljela da mi predlozite neke provjerene.
Poslednja izmena od moderatora:
baby-blue:trebaju mi ti recepti hitno,nije da ih nemam ali bih voljela da mi predlozite neke provjerene.
Jao sto ja volim kolače sa kikirikijem i čokoladom!trejsi:Ja u kolace stavljam neslani kikiriki.
na kraju Skadarske, Milica , uvek svezi, uvek lepi, izbor izuzetno bogat, da uzmes od svake vrste po dva, za cas nakupis kilogram...Anonymous:Mozda nije pristojno da to ovde pitam, ali... Moze li neko da mi preporuci gde u Bgd. mogu da kupim bas lepe sitne kolace? I na oko i da budu ukusni.
... a rerna ne radi...sanja:jedu mi se vanilice, strasno!!!
U "preku"... kako bi neki rekli! :wink:sanja:imam truo lim (nekad bila rerna)
di su vanilice?
E sad... prema mom zapažanju terminologija ti je tu vrlo, vrlo diskutabilna. Kad neko kaže "vanilice" ja i dalje ne znam na šta misli... na ono što sam ja naučila da su "krancle" (ono što se spaja pekmezom) ili na keksiće sa mirisom vanile... :?miamilanche:da li postoji razlika izmedju vanilica i grancli
Hoće li neko najzad da napiše da se to lepo starinski i "srpski" zove VANIL GRANCLE? :wink:www mira:Najlepše vanilice na svetuuuu ,u mom Sremu i dalje
VANILICE MOJE MAME
300 gr. masti
200 gr. šećera u prahu
2 cela jaja i 1 žumance
300 gr. oraha (250 gr. u testo a 50 gr. za umakanje)
Brašno,mast,šećer,2cela jaja i 1 žumance umutiti .
Dodati orahe i brašno koliko treba, Naime nesme da bude tvrdo testo a ni da se lepi za ruke.Testo razvući, vaditi modlom za vanilice i svaku prvo gornju stranu umočiti u umućeno belance pa u mlevene orahe (1 belance i 50 gr mlevenih oraha)
Takve slagati u podmazan pleh i peći da ostanu bele.
Svaku spajati sa džemom od kajsija i posipati vanil šećerom.
Ima i slika ko hoce da vidi:www.uputstva.co.yu
Espanol:Hoće li neko najzad da napiše da se to lepo starinski i "srpski" zove VANIL GRANCLE? :wink:www mira:Najlepše vanilice na svetuuuu ,u mom Sremu i dalje
VANILICE MOJE MAME
300 gr. masti
200 gr. šećera u prahu
2 cela jaja i 1 žumance
300 gr. oraha (250 gr. u testo a 50 gr. za umakanje)
Brašno,mast,šećer,2cela jaja i 1 žumance umutiti .
Dodati orahe i brašno koliko treba, Naime nesme da bude tvrdo testo a ni da se lepi za ruke.Testo razvući, vaditi modlom za vanilice i svaku prvo gornju stranu umočiti u umućeno belance pa u mlevene orahe (1 belance i 50 gr mlevenih oraha)
Takve slagati u podmazan pleh i peći da ostanu bele.
Svaku spajati sa džemom od kajsija i posipati vanil šećerom.
Ima i slika ko hoce da vidi:www.uputstva.co.yu![]()