SITNI KOLAČI

Nikad nestignem da slikam kolace lepo,svaki posebno,uvek u zurbi .....ovo sam uspela da slikam al opet nevidi se lepo
dsc02885.jpg

evo redosled,sleva na desno
-zrna kafe-recept od unchi
-bombonjerice sa visnjama-unchi(samo sam ja u cokoladu stavila koricu narandže)
-badem praline-unchi
-after aight-r zorica
-toblerone sa kikirikijem,moja verzija ,ako hocete pisem
-rolat sa bananicama
-bajadera-
-mocart kugle sutra pisem recept
-praline sa kestenom-unchi
sumska tajna -moja verzija u mlecnoj i crnoj cokoladi..pisem recepte

Divni kolači hello kity, ko pod konac:cmok:

Poslednja izmena od moderatora:
Prvo pozdrav svima, odavno Vas posmatram sta pisete ali nikako da se ukljucim u razgovor. Obozavam kolacice i to vise da ih pravim nego da konzumiram, posto me ukrasavanje opusta cak sam u razmisljanju da se bavim time ali imam problem oko prodaje tj gde plasirati? Imate li neki savet kako zapoceti i pronaci kupca?

Inace da li mogu dobiti neki recept korpica sa vocem, videla sam ih na netu negde i danima mislim na njih. Ne kazu dzabe da se trudnoj zeni jede svasta :)
Pozdrav i svi ste sjajni!

Evo za našu trudnicu voćne korpice:

Belanca umutiš sa šećerom u prahu kao za puslice, pa na pek papiru formiraš od umućenih belanaca krug u obliku korpica. Pečeš na tihoj vatri pazeći da ostanu bele. Za fil: žumanca skuvaš na pari sa šećerom u prahu i na kraju dodaš belu čokoladu i kad se ohladi puniš korpice žutim filom. Ukrasiš sa voćem po izboru i šlagom.
Ako treba postaviću slike postupka.:)

picture.php

Belanca umutiš sa šećerom u prahu kao za puslice, pa na pek papiru formiraš od umućenih belanaca krug u obliku korpica. Pečeš na tihoj vatri pazeći da ostanu bele. Za fil: žumanca skuvaš na pari sa šećerom u prahu i na kraju dodaš belu čokoladu i kad se ohladi puniš korpice žutim filom. Ukrasiš sa voćem po izboru i šlagom.

picture.php

Ajaoj posla mi je voda na usta :)

Hvala :)

Našla sam ovaj:

FIGARO STANGLE

300 gr secera isprziti(krokant) i ostaviti da se ohladi.Izlupati ili na drugi nacin isitniti.Na pari kuvati 8 zumanaca i 300 grama secera.Dodati margain i prohladiti.U ohladjeno dodati 200-300 gr suvog grozdja,toliko seckanih oraha i toliko i seckanih smokava i izlupan przeni secer.Filovati izmedju dve oblatne i pritisnuti necim teskim.Kada se sve dobro stegne staviti odgore cokoladnu glazuru.

Prijatno i uzivajte.

Hvala ostalim curama na lepim recetima.

Ne znam gdje bih ovo stavila pa cu ovdje a neko od modova nek prebaci gdje treba...
Ovaj krem je "tajni" sastojak poznatog francuskog kolaca Paris-Brest....

Pralinoise, pâte pralinée - Praline krem

Sastojci:
250 g secera
200 g cijelih, pecenih ljesnjaka
50 g mljevenih badema

Priprema:
Sipajte secer u posudu i na laganoj temperaturi otopite bez mjesanja. kad ste dobili karamel fine braonkaste boje dodajte ljesnjake i badem te dobro promjesajte da se svi sastojci karamelizuju. Gotovu smjesu izlijte na tepsiju oblozenu pek papirom i pustite da se ohladi ( oko 1h).

Izlomite tablu na manje komade i stavite u multipraktik. Meni je ovo izgledalo tako tvrdo da sam se plasila da cu unistiti mikser ;).... Mutite dok ne dobijete kremu zeljene gustine. Sto vise mutite krema ce biti tecnija....ja sam mutila 3-4 puta po 5 minuta na najjacoj brzini.....

Ovaj krem je savrsen kao dodatak filovima za torte i kolace.....

Pravi francuzi, koji su mi trazili da napravim Paris Brest, su pohvalili recept i krem. Oni inace imaju prodavnicu u kojoj prodaju sve za kolace, pa cak i gotov praline krem... ;) :)

Paaa..., neka vam to bude motivacija da se upustite u avanturu zvanu Pariz-Brest :)

2335548020106173065S600x600Q85.jpg

Jos slika pripreme ima na blogu....

Poto, probaću ovaj tajni sastojak ali reci još gde i kako da ga upotrebim :hahaha:
Je l' retko ? Mogu li se puniti praline ?

picture.php
Moje omiljene :D

Minja, zavisi koliko dugo miksas..Sto duze, to je tecnije.....
Prekidaj par puta pa vidi....Moraces i onako praviti pauze da mikser ne rikne ;)
Ja sam ga stavljala u obican fil kuvan na mleku....Ono, puding, jaja, puter i dodala 3kasikice ovoga i ispalo je mmmmm.....To je i krema za paris-brest....

Meni moje mezimče nabavilo kalupiće :heart:
Čak mi ih je i dopremila. :zag:
I ja isto veče... da ne kažem noći, morala da isprobam:

hs97vk.jpg

E sad... Zaboravila da sipam malo kakaa u testo i malo ruma u fil ... ostalo je tu :zcepanje:
I pravila od trećine količine.
Treba nekom recept?

ti si se bas igrala u pola noci..pisi receptic :D
moram i ja da isprobam kalupcice

Pa to je "onaj" (sa drugog sajta :whistling:)

ORAŠČIĆI

Testo:

180 g putera
100 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
1 kašika kakaoa
220 g brašna

Fil:
100 g oraha
1-2 kašike ruma
pekmaz od kajsija (oko 3 kašike... toliko da se dobije smesa pogodna za mazanje)
Ako nije dovoljno slatko, dodati šećera u prhu po ukusu

Zamesiti testo, ubaciti u kalupiće (koje ubaciš u pleh) i peći na oko 200C
Kad su gotovi, pažljivo izvaditi i spajati filom dva po dva

Nešto mi palo na pamet... Šta misliš da umesto pekeza ubacimo med? :think:
Rum može i da se izbaci (i onako sam ja zaboravila da ga stavim :zcepanje:)?

Back