SITNI KOLAČI

Drage moje ajde da mi kažete za prelivanje bombica, sitnih kolačića uopšte... ja pravila neke bombice pa prelivala sa čokoladom al tako mi nekako nespretno to sve izgleda, čak sam stavila na neku rešetku da curi dole da ih ne dodirujem al nije mi baš ispalo kako sam želela, (100 g čokolade i 2-3 kašike ulja) ne ispadne mi smesa baš jako tečna da bi se lepo prelivalo. Da li bombice nabadate na čačkalicu pa u preliv pa na sušenje recimo na stiropor ili to rukom radite? A samse raspisala vauuuu:hahaha: I još me interesuje kako da napravimtanak čokoladni preliv kao onaj što ide preko recimo indijanera vrlo tanušan sloj preliva preko šamaod belanaca, eto svašta sampitala a ovaj backspace me zeza otkad mi je ćerka povadila slova ljubim vas sve p.s.izvinjavam se što ne dajem bonice kako ih zovete al ja pojma nemam o tome čim se naučim davaću :heart::heart::heart:

ja ih stavljam na resetku, kada nemam puuno kg da izglaziram posto imam malu resetku..a kada imam onda na cackalicu pa na stirpor..za cokoladu 100g cokolade i 3 kasike ulja ne mora da bude uvek pravilo..ja to vise ni ne merim, stavi po malo pa kad vidis da ti je ok gustina za rad to je to :)
inace kuglicu stavim u jednu kasicicu prelivam drugom i supustam na resetku..sto se stiropora tice malo je teze skidanje jer moras da uhvatis kuglicu na cackalici pa cak i sa rukavicama po ovakvoj vrucini nije zgodno..ali prstima nemoj nikako! :D
a kad skidas sa resetke mozes onim nozem za filovanje i direkt u korpicu :D

pametno:klap:
meni je doduse uvek lepse kada su mi glazirane na mrezici, verov stvar navike :D

Hvala Unčice, da i meni je lepše da je na mrežici samo da ih ja rukama ne brljavim ja se napalila kako Cake boss na discovery to lepo preliva neke krofne,inače probala sam i fondan da radim sa rukavicama lepo kad pomislimkoliko ga tapkam i pipkami štipkam i mesim dok ne dobijem neku figuricu pripala me muka od sebe same a treba ti jesti,međutim rukavice samo za bojenje posle sam ih skinula:whistling:, _ebi ga bato,lakše je:whistling:, tolko o higijeni:zcepanje:

Ljubavni tanjir: smesa za bajadere smuljana u obiku salame i srca, trobojni kolačić by ovaj forum i moje prve ružice od fondana
picture.php

evo ga recept, samo što sam ja slojeve slagala jedan na drugi pa sekla oblike, pozzdrav
Jadro, evo recept koji sam ti obećala još pre nekoliko dana
Detelina

Potrebno je
150 gr mlevenih oraha
50 gr mlevenog keksa
150 gr prah šećera
150 gr čokolade
malo topče vode
boje

U pomešane orahe, keks i šrah šećer dodati malo tople vode, da se zamesi kompaktna masa koja se podeli na 3 jednaka dela. Dodati boje po želji. Napraviti tanje valjke (ja pravim po 2 kom od svake boje, tj. 2 kraće deteline pravim, jer mi je tako lakše).
Staviti 2 valjka jedan pored drugog, zaliti rastopljenom čokoladom i postaviti treći valjak na vrh.Malo pritisnuti rukom i preliti sve čokoladom.

picture.php

Poslednja izmena od moderatora:
:lol:ja sam bila umorna pa me mrzelo da pravim valjke, međutim posle sa modlicama mogu baš lepi oblici da se iseku sledeći put ću probati srca,zvezdice sve različite iblike da vidim koji je najlepši, pozdrav:heart::heart:

Ovi kolaci koje sam ovde videla su stvarno fantasticni. Ja se takodje bavim proizvodnjom sitnih kolaca, mada nisam bas dugo u tom poslu i jos uvek se ucim, tako da cu mnoge od ovih recepata da iskoristim...Rado cu vam pokazati kako izgleda kutija mojih kolaca...cim skontam kako se postavlja slika :) Puno pozdrava svima :)

Ово сам намерно ставила на СИТНЕ КОЛАЧЕ, јер могу да се праве и бомбице и неки други облици. Ја сам користила икеине калупе за лед. Мало сам их подмазала.
ЧОКОЛАДИЦЕ СА ЕКСПАНДИРАНИМ ПРОСОМ
200g чоколаде за кување, 150g маслаца, 100g експандираног проса, арома рума по жељи.
Отопити чоколаду, додати маслац и арому, па добро сјединити. Додати зрнца експандираног проса и пунити калупе. Калупе подмазати (то сам урадила на своју иницијативу, није писало у рецепту). Мислим да је боље да се стави мање проса, рецимо 75-80 грама. Оставити у фрижидер да се стегне.

Prilozi

• P8290047.jpg
    P8290047.jpg
    57,2 KB · Pregleda: 66
Za DragicuLJ i sve kojima se ove stanglice dopadaju
PUTER STANGLICE
fokp6f.jpg

KORA: Penasto umutiti 150gr. margarina sa 150gr. secera, dodati 70gr. brasna, malo
praska za pecivo, 170gr. mlevenih oraha, ovo mutiti mikserom a sneg od
4 belanaca dodati i umesati lagano kasikom.
Peci 15-ak minuta na 180C pa izvaditi iz rerne i preliti sa masom od 4 umucena
zumanca i 150gr. prah secera. Vratiti jos 10-ak minuta da se zuta masa prosusi.
Ja sam ovako pekla ali to sve zavisi od rerne, voditi samo racuna da se ne
presusi zuta masa jer ce se kasnije odvajati od korice.
FIL: 150gr. secera malo ukuvati sa soljicom vode(0.75dl). Skloniti sa ringle pa dodati
150gr. mlevenih oraha i 70gr. margarina.
Topao fil premazati preko OHLADJENOG zutog dela i odmah posuti mlevenim
orasima.

sajonara1 naravno :)

LUBENICE
1. masa
90gr šečera u prahu
90gr mleka u prahu
90gr mekog margarina/putera
crvena ili roza boja
Sve umeššaj u jednu veliku kuglu i stavi malo u frižider

2. masa
90gr šečera u prahu
90gr mleka u prahu
90gr mekog margarina/putera
Sve umeššaj u jednu veliku kuglu i stavi malo u frižider

3. masa
175gr šečera u prahu
175gr mlevenih oraha
jedno belance
zelena boja
Malo razmuti belance (ali ne pravi sneg) i dodaj šečer i orahe. Stavi u frižider.

1. masu (crvena) podeli na 5,6 delova i napravi kuglice, stavi u frižider da se malo stvrdne, pa uzmi belu masu i omotaj oko crvene mase-kugle, pa onda preko još i zelenu.
Kada napraviš kugle satvi u frižider da se stvrdne pa onda naseči na kriške :) i čokoladom napraviš semenke :)

a jednom sam jih čak pravila i od fondana :)

dsc00660-lubenice-a.jpg

Poslednja izmena:

Back