SITNI KOLAČI

Unchi prelepi su ti kolaci a i deluju njamiiii!!

Jel' se tebi omakla jedna nula ili je stvarno 2000 kuglica?!!

nije :D pazi samo od smese kajsija x6 i pomorandza kuglice x 6 i zrna kafe x 6 ...pa ih ima ihahaj, a nisu jedine..znas sta mi je najgore..kad pomesam sastojke za jednu vrstu, a ono bude puna jedna ogromna zelena vangla :eek: i kad shvatim to cu sad da pravim i pravim i pravim :D pa nikad kraja :D e zato kada dodje bajadera, rozen, neke stanglice , rolati koje samo prelijes i seckas - ja pevam..:zurka:mogla bih tako do sutra..ali ne vredi - ne moze samo to - glazirane kuglice su zakon,svi ih vole :D

mislis na recept? mere konretno ili sta stavljam u nju - posto ima varijacija na temu ..kod mene je mleko zakuvano sa secerom, dodam orahe, kad se malo prohladi maslac ili margarin, sta vec hoces i filujem.
a secem je odokativnom metodom..bajaderu se trudim da merim, ali za rozen nemam strpljenja da merim, :D pa odokativno odredim sirinu stanglica, a izmerim da budu dugacke po 5cm otprilike posto mi je torta kad je opsecem od viskova oko 30cm.

p.s. linijice radim bas kao sto je Maja napisala..mogu da budu histericne - kao na mojim belim kuglicama, :D samo kesom tamo vamo, a mogu i ugladjene - onda samo napred nazad...eto kakva objasnjenjaaaa :whistling:

Ne znam da li je ispravno da pitam ovde ili na kolacima, neka moderatori prebace ako gresim;)
Potreban mi je recept za oblande, one gde se kuva mleko sa secerom, pa se doda margarin, mleveni orasi i malo cokolade, cini mi se:think: Pravila sam je sa svim ovim sastojcima, ali odokativno sam sve stavljala, pa se pitala kako li ce ispasti:sad2:
Iskreno, skuvala sam toliko fila da se mogla jos jedna oblanda nafilovati:rumenko:
Kupila sam C oblande i dobre su:ok:

Ovaj recept sam našla na forumu i isprobala za Djurdjevdan. Žao mi je jedino što nisam pored recepta napisala i ko ga je postavio
Štanglice sa smokijem
Potrebno je:

1 margarin,
6 kašika šećera,
6 kašika meda,
200gr crne čokolade,
200gr keksa,
2 kese Štarkovog smokija.-koristila sam 3 manje kese čokosmokija

Za glazuru:

150gr crne čokolade i
2,3 kašike ulja.
Ja sam smanjila količinu šećera i meda.Odlični su! A ovako su izgledali u mojoj režiji.Preliveni sa belom čokoladom

picture.php

Zdaravo devojke,kolacici su super i stvarno za to treba puno strpljenja(ne moze to svako):).interesuje me,ako moze neka od vas pravih majstora da mi kaze kako se pravi roza glazura za rozen tortu.Mozda ste vec pisale o tome,al ko ce to sve procitati.:)

Zdaravo devojke,kolacici su super i stvarno za to treba puno strpljenja(ne moze to svako):).interesuje me,ako moze neka od vas pravih majstora da mi kaze kako se pravi roza glazura za rozen tortu.Mozda ste vec pisale o tome,al ko ce to sve procitati.:)

meni je ovako najjednostavnije 250 gr C prah secera,1 velika kasika brasna,1 velika kasika ulja izmesati sa secerom pa dodati 2 kasike kipuce vode i mutiti mikserom,a ako se naprave grudvice onda dodati jos malo kipuce vode.Rekli su mi da voda obavezno bude provrela a zasto ne znam .Probaj nije los taj fondan ima i varijanti da se taj secer spinuje pa posle muti mikserom dok ne pobeli, ali meni je ovo lakse.Naravno daodas boju.

meni je ovako najjednostavnije 250 gr C prah secera,1 velika kasika brasna,1 velika kasika ulja izmesati sa secerom pa dodati 2 kasike kipuce vode i mutiti mikserom,a ako se naprave grudvice onda dodati jos malo kipuce vode.Rekli su mi da voda obavezno bude provrela a zasto ne znam .Probaj nije los taj fondan ima i varijanti da se taj secer spinuje pa posle muti mikserom dok ne pobeli, ali meni je ovo lakse.Naravno daodas boju.

hvala,kad isprobam javljam dal mi je uspelo:)

Jadro, evo recept koji sam ti obećala još pre nekoliko dana
Detelina

Potrebno je
150 gr mlevenih oraha
50 gr mlevenog keksa
150 gr prah šećera
150 gr čokolade
malo topče vode
boje

U pomešane orahe, keks i šrah šećer dodati malo tople vode, da se zamesi kompaktna masa koja se podeli na 3 jednaka dela. Dodati boje po želji. Napraviti tanje valjke (ja pravim po 2 kom od svake boje, tj. 2 kraće deteline pravim, jer mi je tako lakše).
Staviti 2 valjka jedan pored drugog, zaliti rastopljenom čokoladom i postaviti treći valjak na vrh.Malo pritisnuti rukom i preliti sve čokoladom.

picture.php

Jelenana evo recepta:
Štefanija šnite
15 bjelanjaka
200g šećera
300g oraha
u snjeg dodati šećer i na kraju lagano mljevene orahe i ispeći 3 tanke kore
krema:
15 žumanjaka
250g šećera
100g čokolade
1 šalica jake kave( ja stavim kašiku nesice direktno u vruću kremu)
250g maslaca
skuhati na pari, ohladiti i dodati maslac
ja sam radila 1,5 mase zato imam 4 kore

Back