SITNI KOLAČI

mariska,ja imam recept za oblande koje mi se i najvise svidjaju od svih isprobanih oblandi.

NAPOLITANKE

1,5 l mleka
750 gr.secera ukuvaj dok ti se ne vidi dno serpe kad prolazis varjacom.

skinuti sa vatre i dodati 250 gr.margarina
250 gr.mlevenih oraha
100 gr.cokolade
100 gr.grozdjica i filovati svih 5 listova

malo se duze kuva ali vredi,a deca ga obozavaju

I ja kuvam ovaj fil, ali ja metnem i 2 l mleka i 1 kg secera.Bitno je da je serpa sto veca i da se podesi temperatura na kojoj ce se kuvati ali da ne pretekne iz serpe i onda se kuva dok ne padnes u nesvest.E onda su 100% gotove!!! :zcepanje:

i jedno jedna zapakovana tura:

Unchi koliko ti imaš godina i kako si došla na ideju da praviš kolače?Tvoji kolači su prelepi, i na oko, a i dobri su ti recepti.I još jedno pitanje:šta si po struci.Imam utisak da si veoma mlada a praviš tako lepe kolače.Alal vera.

Poslednja izmena od moderatora:
pa da titula mi je mezimce kako kazu gdja Vera i teta Ira....:Dhehe..kolace sam pocela da pravim pre godinu dana za prodaju....nesto malo ranije, od polovine 2008god sam ih napravila mozda par puta za moju mamu i njene prijatelje i onda su me recimo prve musterije na nevidjeno pozvale pred Djurdjevdan..tako da sam tad zvanicno pocela, a tortice nesto malo kasnije.
inace imam 25godina...28.6. punim 26 - ovo pisem da ne zaboravite da mi cestitate:zcepanje:...hehe - to su svi primetili da ja volim da se smejem i koristim smajlice.inace po profesiji sam graficki dizajner..time se bavim malo privatno uz muza koji je web designer..inace sam zavrsila visu poslovnu a od oktobra cu da se verov. vratim na moj stari fax i prvu ljubav turizam..samo ne znam da li cu odsek za turizam ili ipak ugostiteljstvo..u medjuvremenu sam pozavrsavala neke kurseve i skolice za design, turizam, jezike itd..da se nadje:D..otkad sam pocela da pravim kolace i torte imam zelju da radim u restoranu i uopste u ugostiteljstvu i da se usavrsavam na tom polju..naravno najvise bih volela da pohadjam neke kurseve u inostranstvu jer ih kod nas nema, ali finansijska situacija otezava planove. sta ce biti od toga - videcemo :)
a da u sitne kolace sam se nekako zaljubila kada sam ih videla kod moje drugarice tadasnje poznanice mignonne - to joj je nick na netu, inace Lane :)

shefice nemoj da mi brises post jeste da je na kolacima..ali ima veze sa temom..bizn(m)is :)

p.s. hvala puno na komplimetima, zaista mi znace i drago mi je da Vam se dopadaju kolaci :)

Poslednja izmena:
pa da titula mi je mezimce kako kazu gdja Vera i teta Ira....:Dhehe..
inace imam 25godina...28.6. punim 26 - ovo pisem da ne zaboravite da mi cestitate:zcepanje:...hehe -
zavrsila visu poslovnu a od oktobra cu da se verov. vratim na moj stari fax i prvu ljubav turizam..samo ne znam da li cu odsek za turizam ili ipak ugostiteljstvo..
p.s. hvala puno na komplimetima, zaista mi znace i drago mi je da Vam se dopadaju kolaci :)

Ti si i moje mezimče, moj rakić;), oduševljena sam sa tvojim mladim godinama i umešnošću kojom praviš sve te lepote od kolača i tortica... pravi virtuoz i umetnik za slatkiše...:super:

I ja sam rak u horoskopu, a i ja sam završila Višu poslovnu školu odsek za turizam i ugostiteljstvo naravno u prošlom veku:zcepanje::rotf::rotf:

Eeee, pretprošle godine sam i u ovom veku bila student i doradila još jednu godinu na Beogradskoj poslovnoj školi, tako da sam Bolonjac... MM je tad bio već u peMziji, pa se hvalio kako spava sa studentkinjom:rotf::rotf::rotf:

Ja prosto ne mogu da se nagledam tvojih lepota od kolača i tortica, baš imaju dušu i vidi se da su sa velikom ljubavlju pravljeni:cmok::cmok2::zag:

Neću da brišem postove (daleko bilo), al' nemoj da mi neko dira mezimče!
Lepo je to što je svi prisvajamo, al' da se zna ko ju je prvi usvojio za mezimče ;):heart:
Ja kad vidim sliku, ližem monitor... kol'ko je privlačno sve što mezimče napravi! :zjede:

Što se mezimčeta tiče bilo bi lakše da se izjesne oni kojima Unchi nije mezimče (ako smeju od šefa :zcepanje:)

Na prethodnim stranama ima dosta lepih kolača pa vam svima upućujem svoje divljenje

Back