SITNI KOLAČI

imam ja imam ja...evo sad cu da ti ispisem z:lol:

ovaj sam recept pokupila od Carli, i fantastican je.
niti ti fali fila niti ti preostaje, idealno.

3dcl mleka, 375g secera, 375g oraha. popari orahe vrelim mlekom sa secerom, kada se malko smesa prohladi dodaj oko 180-200g margarina i nekoliko kapi ekstrata vanile.
za glazuru: 250g prah secera, kaska soka od limuna i po koja kasika vode. ja prvo stavim 2-3 kasike i nekada dodam jos jednu nekada ne, par kapi arome maline ili visnje, kako vec stavljas.

kore koristim kupovne.

Poslednja izmena:
Potrebno:
-2 jaja,
200 g secera,
-80 g cokolade,
-80 g margarina,
-130 g mlevenog keksa, i
-35 g mlevenih orasa.

Glazura:
-100 g cokolade i 30 g margarina.

Priprema:
Kuvati jaja i secer,a kada provri,dodati margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, orahe i cokoladu.Sve sjediniti i izliti u (MALO) nauljen kalup.Ohladiti nekih pet minuta i staviti od gore glazuru. Staviti pola sata u zamrzivac da se stegne,a posle u frizider.Kada izvadite iz frizidera,ja najpre nozem prodjem po ivicama,i okrenem naopako kalup,i kolac sam "ispadne".Kolac je za nekih 30 komada.Moj pleh je kao na slici i dimenzija je nekih 12 x 25 cm.
Prijatno!!!!

GRILIJAS ROLAT
Istopiti 150gr. secera sa 50ml vode pa dodati 130gr. margarina, cim se istopi skloniti sa ringle dodati 150gr. mlevenog keksa, 125gr. mlevenih oraha(lesnika), 2 flasice ekstrana od lesnika, i 50gr. cokolade. Kada se sve lepo ohladi dodati grilijas od 100gr. secera i 100gr. lesnika, lepo ga izdrobiti ali ne previse sitno.
U medjuvremenu staviti 2 lista oblande da omeknu na vlaznoj krpi.
Od ove mase se prave dva rolata,

BONZITA-TROUGAO
Otopiti 10 kasika meda, 1 margarin, 200gr. secera i 100gr. cokolade i kuvati samo dok ne provi pa dodati 200gr. pecenog susama, 200gr. neslanog tucanog pecenog kikirikija
i 250gr. mlevenog keksa.
Trouglasti ples obloziti prvo samolepljivom folijom ili najlon kesom pa staviti listove oblande, napuniti smesom, odozgo jos jedan list oblande i ostavite da se stegne.

Prilozi

• Picture 068.jpg
    Picture 068.jpg
    54,8 KB · Pregleda: 33
  • Picture 063.jpg
    Picture 063.jpg
    38,6 KB · Pregleda: 38
ni ja svoje kolace nisam slikala,smucilo mi se spremanje oko slave pa mi nije padalo na pamet da ih slikam.Ali mogu vam reci da su oni posni isleri(jecini)stvarno super i bili su pun pogodak s tim sto sam ja u fil dodala mleveni lesnik.

Evo još malo posnih kolača za Sv. Nikolu. Stigla sam da ih slikam detaljnije tek juče:zskace:. Ostale slike ću postaviti u album prvom prilikomz:girl::zpozdrav:

Prilozi

• 53 004.jpg
    53 004.jpg
    43,4 KB · Pregleda: 68
  • 53 018.jpg
    53 018.jpg
    40,6 KB · Pregleda: 72
  • 53 036.jpg
    53 036.jpg
    50,1 KB · Pregleda: 65
  • 53 043.jpg
    53 043.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 61
  • 53 090.jpg
    53 090.jpg
    62,2 KB · Pregleda: 65
ja sam ih kupila u idei ili eurosalonu, tako negde cini mi se. moji su metalni, tescoma mislim da je u pitanju. ima ih valjda 20ak u pakovanju.
a svekrva mi je i na pijaci kupila jedlicu plasticnu modlicu....

Може ли детаљније објашњење: како се формирају те шкољкице.
Ја имам калупчиће и рецепт за орахе, али се "љускице" пеку, слично као шапице. Јесу супер, али то је за мене "процес који бесконачно траје", па ми се ово чини једноставније.

Od kolačića za Sv. Nikolu ostadoše samo slike.
Ovo su kolačići koje sam sama pravila:

Prilozi

• Isleri.jpg
    Isleri.jpg
    43,6 KB · Pregleda: 68
  • Sljive_u_cokoladi.jpg
    Sljive_u_cokoladi.jpg
    50,7 KB · Pregleda: 70
  • Snikers_stangle.jpg
    Snikers_stangle.jpg
    47,4 KB · Pregleda: 88

Back