msneki
Ističe se
- Poruka
- 2.617
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo su mamamajini kolačići koji su bili na mojoj trpezi:
Od kolačića za Sv. Nikolu ostadoše samo slike.
Ovo su kolačići koje sam sama pravila:
jako lepo Sneki.Šta je ono na trećoj slici.Neki rolatić.Daš recept?
Hvala, dobra ti je ideja.To su sniker štanglice, naravno jedna od 1000 varijanti. Ja ih pravim ovako:
Sastojci
Osnovna masa:
300 grama šećera
400 grama lomljenog keksa (ne na mnogo sitne komade)
300 grama pečenog kikirikija (seckanog) malo čokolade
malo čokolade (1-2 štangle)
1 margarin
Karamel krem:
150 gr prah šećera
200 gr slatke posne pavlke
Glazura:
čokolada (za glazuru)
2-3 kašičice ulja (za glazuru)
Postupak:
Ušpinovati šećer, I dodati ostale sastojke (margarin, malo čokolade, seckani kikiriki i lomljeni keks). Razliti u trake veličine i debljine željenih štanglice. Na sredini celom dožinom napraviti udubljenje u koji ćete staviti karamel krem.
Karamel krem:
Na tihoj vatri karamelizovati šećer, paziti da ne pocrni. U još vruć šećer sipati pavlaku uz neprestano mešanje. Nakon par minuta skinuti sa vtre prohladiti I sipati u udubljenej na formiranim trakama. Po želji krema može da se razmaže po celoj površini ili da se stavi samo u udubljenje formirajući kupicu iznad površine kolača, tako da kolač dobije ‘grbu’ po dužini.
Kada se stegne karamel krem preliti glazurom od čokolade. Ohlađen kolač seći na štangle i ukrasiti po želji.
Napomena: Kada se ovako urade trake koje se seku na štanglice, mnogo su lakše za rad. Lakše se seku, jer se trake seku samo popreko, ovo je moj izum jer mi sečenje nikako ne ide, uvek mi je problem da isečem pedantno, sve krivo I nejednako. Pored toga štanglice imaju glazuru sa tri strane I lepše izgledaju.
......
i da dodam, svidjaju mi se ovi sa filom od karamela...sneki da mi napravis ?
ljubac za vas![]()
Ne preteruj, biće ti posle pretvrda slamarica za neke lepše stvari...![]()
evo jos malo kolaca od mene
Evo još malo posnih kolača za Sv. Nikolu. Stigla sam da ih slikam detaljnije tek juče. Ostale slike ću postaviti u album prvom prilikom
![]()
Od kolačića za Sv. Nikolu ostadoše samo slike.
Ovo su kolačići koje sam sama pravila:
evo jos malo kolaca od mene