Sindrom dobrog momka: Seks terapeut Fidanovski objašnjava zašto je ovo jedan od glavnih razloga za razvod u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
39.094
"Praksa pokazuje da parovi u Srbiji imaju mnogo problema koje često guraju pod tepih i na kraju dođe do razvoda. U svemu se, pomalo iznenađujuće, izdvaja jedan faktor koji lako može da uništi vezu.

To je sindrom dobrog momka.

O čemu se tačno radi, otkriva diplomirani psiholog Josif Fidanovski, koji je terapeut specijalizovan za partnerske odnose i seksualne disfunkcije, psihoseksualni terapeut, savetnik za bračne odnose.

„Kod mene ljudi najviše dolaze zbog seksualnih problema, pa rešavanje tog problema praktično znači da će veza ili brak potrajati. Često u praksi imam klijente gde je žena nezadovoljna muškarčevim nivoom zrelosti jer je suviše inertan, pasivan, nema dovoljno inicijative, loš je u seksu (brzo dostigne vrhunac, ima problem sa erekcijom, seksualno je kompulsivan itd), suzbija svoja osećanja, nedovoljno je iskren i otvoren jer se boji konflikata i mogućih reakcija, suviše zavisan od njenog odobravanja itd…“

Baš to je, kako kaže, sindrom dobrog momka.

„To ženama na početku prija jer se dosta prilagođava njima, ali kasnije shvate da to nije bilo iskreno i autentično, pa im jako zasmeta, postanu agresivne i nestrpljive u tom odnosu.“

Na kraju zbog svega toga može da dođe i do razvoda.

„Moj zadatak je da ih naučim boljoj emotivnoj samoregulaciji, a dobrim momcima da pomognem da se oslobode i postanu odlučniji u komunikaciji sa drugim ljudima. Većina ima dobre šanse, iako je proces napredovanja spor i dugačak. Rezultati u mojoj praksi su zadovoljavajući.“

Šta kažete na ovo?

1699031858-shutterstock_1545159362a-750x422.jpg

link
https://zadovoljna.nova.rs/ljubav-i-sex/sindrom-dobrog-momka-josif-fidanovski-razvod-srbija/

Poslednja izmena od moderatora:
Često u praksi imam klijente gde je žena nezadovoljna muškarčevim nivoom zrelosti jer je suviše inertan, pasivan, nema dovoljno inicijative,

klasika. ili 'dobar momak' kao maska za pasivnost i totalno odustvo ambicije i želje da ti se nađe i za šta konkretno u životu

zato kažem da šta muškarci smatraju pod 'dobrim momkom' kada hvale svoje prijatelje i ubeđuju ih da su kvalitetni, je skroz drugačije od onoga što žene od koncepta dobrog momka

"Praksa pokazuje da parovi u Srbiji imaju mnogo problema koje često guraju pod tepih i na kraju dođe do razvoda. U svemu se, pomalo iznenađujuće, izdvaja jedan faktor koji lako može da uništi vezu.

To je sindrom dobrog momka.

O čemu se tačno radi, otkriva diplomirani psiholog Josif Fidanovski, koji je terapeut specijalizovan za partnerske odnose i seksualne disfunkcije, psihoseksualni terapeut, savetnik za bračne odnose.

„Kod mene ljudi najviše dolaze zbog seksualnih problema, pa rešavanje tog problema praktično znači da će veza ili brak potrajati. Često u praksi imam klijente gde je žena nezadovoljna muškarčevim nivoom zrelosti jer je suviše inertan, pasivan, nema dovoljno inicijative, loš je u seksu (brzo dostigne vrhunac, ima problem sa erekcijom, seksualno je kompulsivan itd), suzbija svoja osećanja, nedovoljno je iskren i otvoren jer se boji konflikata i mogućih reakcija, suviše zavisan od njenog odobravanja itd…“

Baš to je, kako kaže, sindrom dobrog momka.

„To ženama na početku prija jer se dosta prilagođava njima, ali kasnije shvate da to nije bilo iskreno i autentično, pa im jako zasmeta, postanu agresivne i nestrpljive u tom odnosu.“

Na kraju zbog svega toga može da dođe i do razvoda.

„Moj zadatak je da ih naučim boljoj emotivnoj samoregulaciji, a dobrim momcima da pomognem da se oslobode i postanu odlučniji u komunikaciji sa drugim ljudima. Većina ima dobre šanse, iako je proces napredovanja spor i dugačak. Rezultati u mojoj praksi su zadovoljavajući.“

Šta kažete na ovo?

link
https://zadovoljna.nova.rs/ljubav-i-sex/sindrom-dobrog-momka-josif-fidanovski-razvod-srbija/
Naopaka vremena.

klasika. ili 'dobar momak' kao maska za pasivnost i totalno odustvo ambicije i želje da ti se nađe i za šta konkretno u životu
Obično se kod nas kaže fin i dobar momak za metiljavu osobu bez karaktera i ličnosti, spremnog da se potčini autoritetu ili da sluša kad treba, a onda odjednom padne u bes i počne da bije. Dakle, ljudi slabog karaktera i granica.

kolko ja znam od prijatelja pedagoga psihologha i direktora skoli ( a imam ih vise) razlog razvoda bese uglavnom besparica i kad problemcici zakucaju na vrata.

to se pokaze da veza nije ni bila satkana na iskrenoj pravoj ljubavi. ili su momci lagali fino pa ozenili kad ono posle godinu dve tri zajednickog leba op la ajmo razlaz...

danas niko nikog ne trpi ,a radi para mnogi trpe svasta

Obično se kod nas kaže fin i dobar momak za metiljavu osobu bez karaktera i ličnosti, spremnog da se potčini autoritetu ili da sluša kad treba, a onda odjednom padne u bes i počne da bije. Dakle, ljudi slabog karaktera i granica.
fin i dobar momak u seksu ?

pa ak ose dvoje ljudi iskreno vole njima je logicno tome i stalo jedno do drugog??? ako im je stalo oni pricaju i razgovorom resavaju sve problemcice....

pa eto i to zena ce od tog naporavi po potrebi i strasnog divljeg vatrenog ljubavnika .... koji se nece ustrucavati zelje i ljubavi sa njom a kamoli zbog nekih pr3edrasuda ili te toboz "sramote"

ovo ne znaci da treba da voli i praktikuje anal :D

ok ne znaci i da ne treba. ako oboje zele od volje im bas me briga

kolko ja znam od prijatelja pedagoga psihologha i direktora skoli ( a imam ih vise) razlog razvoda bese uglavnom besparica i kad problemcici zakucaju na vrata.

to se pokaze da veza nije ni bila satkana na iskrenoj pravoj ljubavi. ili su momci lagali fino pa ozenili kad ono posle godinu dve tri zajednickog leba op la ajmo razlaz...

danas niko nikog ne trpi ,a radi para mnogi trpe svasta

e šta sve ljudi lažu da bi se dokopali braka i da bi se napravila deca.. čak i svoju seks. orijentaciju

šta je problem onda malo slagati za karakterne osobine

Ne u sexu, u ovoj temi je brak u pitanju, čitaj linkove pre nego prosipaš misli.
eto oces da mi spustis pa se prospes sama

pa i u braku ima sex zar ne "pametnice"

i sad u tom seksu ( u braku) udje neko ko "pitom deckic, momak" pa dobije taj sindrom...

ok bude malo stidljiviji povuceniji u encemu....

ali to sve resava razgovor onih koji se vole

ne treba im psiholog za to vec je ona elementarna stvar ljubavi, da ako vole jedno drugo , onda ce uciniti sve za tog do kog im stalo.
porazgovarace, ukazace....tako i tog dobrog momka ce zena da ispravi ukazavsi mu....

nista to nije strasno i sramota

e šta sve ljudi lažu da bi se dokopali braka i da bi se napravila deca.. čak i svoju seks. orijentaciju

šta je problem onda malo slagati za karakterne osobine
pa vidi svaka neistina u vezi koja je izgovorena ili istina kopja je prikrivena u samom startu veze kad tad izadje na videlo i ta veza nema ruzicastu perspektivu jer je bilo lazi i skirvanja

zato kažem da šta muškarci smatraju pod 'dobrim momkom' kada hvale svoje prijatelje i ubeđuju ih da su kvalitetni, je skroz drugačije od onoga što žene od koncepta dobrog momka
Ja na primer nisam imao ovakav utisak. Dobar momak obično znači papučar.
U muškom svetu to i nije toliko izdiferencirano već više ono kažu "okej je čovek na mestu".

Lako resiv problem. Pocne da se druzi s drugim zenama, da vidis kako joj odjednom nece vise biti pasivan.
Ma da ne poverujes. Znam tipa lep decko 88 godiste, zena pocela da skita, on zgodniji od nje. Otac mu govori, porodica nadji i ti neku sredi se malo, sta patis i cutis, izlazi, kaze necu. Neka bezvolja ljude uhvatila, posebno kod mlađih je to interesantno.

Back