Zasto se branite sa tim : ja gledam na svet kao celinu/ja gledam veliku sliku ne zalazim u sitna creva/ja gledam siroku sliku sveta... na ovoj temi sam vec relativno dugo a ne dobijam nikakve odgovore . Samo to da ja nemam pojma zato sto eto ja poznajem grncariju, funkciju verskih objekata i grobnih priloga i da ja ne gledam malo sire...
Eto pricali smo o sfingi. Ja sam opisao kult kralja u Kefrenovo doba, sfingin hram, izbacio sam neke nalaze iz predinastickog perioda koji bi mogli da znace nesto... a nije se nasao niti jedan diskutant koji bi o tome rekao nesto. Arion, ti si rekao nesto o eroziji, znas li nesto vise o tome?
Reci mi, kad slazes puzzle, kako ces sagledati veliku sliku koju daje puzzle ako ne skupis sve sitne delove i pravilno ih slozis u celinu. Naravno, mozes i da delove puzzle-a sam seckas makazicama, i da ih oblikujes kako hoces kako bi se uklopili jedan sa drugim ali tada je slika pogresna. To rade ljudi koji izdaju "senzacionalne" knjige.
Zato molim te, probaj da necim konkretnim ucestvujes u temi i da ta znanja koja si stekao pokusas da interpretiras kako bi smo mogli da procesljamo ovu pricu.
Ne odgovori mi za kadusej? Eto vidis, tu naprimer, postavio si animiranu slicicu.
-zamisli da ja postavim ovu sliku
i kazem: ova slika je pronadjena u grobnici faraona Iry-Hora u Abidosu, datira iz 3200 godine pre nove ere i na ovoj slici se mozemo uveriti da su stari Egipcani poseceni od strane inteligentnih oblika zivota iz svemira i pokazuje da su im ta bica pomogla svojom tehnologijom....bla, bla
Ti, a verujem i svi ovde bi me drzali za budalu. Ali si se ti navukao na isto takvu animiranu slicicu koja ima dobru pricu...kazem ti, nadji takvu sliku u originalu i onda to mozemo pricati o tome ozbiljno.
Ja sam se i u pricu oko kaduseja ukljucio, postavio sam nalaze iz Sumera, Asirije i Mezoamerike koji mozda odgovaraju ovoj formi a pomenuo sam da se ta forma javlja i kod severnoamerickih indijanaca iz Jutea a sliku nazalost nisam nasao.
Ja bih samo zamolio da se neko od vas ukljuci u razgovor i da predstavi alternativna ili sopstvena vidjenja o stvarima koje se ticu teme.
Nema na cemu, drago mi je da sam ti pomogao, samo probaj da neko misljenje podelis sa nama. Ne budi tako ciljav

Pozzdrav