Unknown Entity
Aktivan član
- Poruka
- 1.475
Ne mozemo da tvrdimo da je zgrada bivseg CK projektovana i izgradjena pre par godina samo zato sto joj je spoljasnjost novija, zar ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@ Sveta
a mozda su piramide u gizi prateci deo sfinge ...otkud ti znas ?
odkud ti to da nije Kefrenova glava kada tradicionalna nauka drzi da jeste ?
Ne tvrdim,ali ne zalim da se drzim opsteprihvacenog datuma kao pijan plota. Sta je sa erozijom sfinge? Geolozi se slazu da je erodirana vodom, padavinam takvog obima kakve su se desavale u Egiptu. Ali pre oko 10 000 godina.
Svi objekti na platou Gize ( a i neki dalje od nje) su deo jedinstvene celine. Henkok i Boval su dokazali da njihov raspored imitira polozaje zvezda na dan prolecnog ekvinocija (ravnodnevnice) od oko 10500. g. pne.
Forenzicki strucnjaci su analizirali sfinginu glavu i glavu Kefrenovog kipa i utvrdili da nije u pitanju predstava iste osobe. To su i dokazali dijagramima.
Prema mojim saznanjima Potop se zbio negde oko 2100. g. pne., tako da je i posle zvanicne izgradnje Sfinge mogla da se dogodi erozija.
Svi objekti na platou Gize ( a i neki dalje od nje) su deo jedinstvene celine. Henkok i Boval su dokazali da njihov raspored imitira polozaje zvezda na dan prolecnog ekvinocija (ravnodnevnice) od oko 10500. g. pne. Taj datum je znacajan i za neke druge civilizacije. Na nesto se odnosi ( na pocetak necega), ali to ne mora da znaci da su ti objekti na platou Gize sagradjeni u tom periodu, vec da samo ukazuju na njega.
Forenzicki strucnjaci su analizirali sfinginu glavu i glavu Kefrenovog kipa i utvrdili da nije u pitanju predstava iste osobe. To su i dokazali dijagramima.
kojih zvezda?
dokaz?
objasni kako su forenzicki strucnjaci analizirali kamenu glavu.....
i pojasni koliko je to uopste u njihovom domenu.....
kojih zvezda?
dokaz?
Na cemu se baziraju tvoja saznanja o Potopu?
Zasto je sfinga lav?
Ako sumerski izvori pominju potop u davninama, kako moze biti da se dogodio oko 2100.g pne ?
Vrlo verovatno da je sam Kefren naredio rekonstrukciju glave prema svom liku.
Meni se cini da se taj datum odnosi na kraj i na pocetak necega velikog. Moguce izazvan potopom ili globalnom promenom toliko velikom da njen odjek nalazimo u svim delovima sveta?
kojih zvezda?
dokaz?
1. Uglavnom na masonskim izvorima.
2. Verovatno da bi asocirala na polozaj sazvezdja lava.
3. Zavisi kad su pisani ti izvori. Nisam siguran da se u njima Potop svrstava u neki davni period.
Tri piramide u Gizi odgovaraju polozaju zvezda u Orionovom pojasu. To mozes i sam da proveris. U odnosu na pravac Nila nalaze se u polozaju u kojem su te zvezde bile u odnosu na maglinu Mlecnog puta u periodu oko 10500. g. pne. Dokaz imas u knjizi "Cuvari covecanstva".
Forenzicki strucnjaci za rekonstrukciju lica su najpozvaniji da analiziraju - uporede dva lica. Ko bi po tvom misljenju bio kompetentniji?
1. Moguce, ali kao sto rekoh, lik nije njegov.
2. Pre ovog Potopa (recimo Nojevog), spominju se jos dve globalne katastrofe ( u egipatskim izvorima). Mozda je to datum jedne od njih ( a mozda se uopste i ne odnosi na Zemlju).
A pitanje je: zasto orijentacija tunela u "Kraljevoj" i "Kraljicinoj" odaji odgovara polozaju zvezda u periodu oko 2500. g. pne. ( a takodje je pomenut i period oko 3800. g. pne.)?
Mozda erupcija Tere oko 1600. pne.
Promakla mi je ta informacija za orijentaciju tunela. Gde si to nasao?
Asurbanipal tvrdi da ga je bog pisara podario svojom vestinom,da ume da procita zamrsene tablice na sumerskom iz vremena pre potopa.Ako je sumerski jezik drevan u vreme Asurbanipala onda je i doba potopa koji pominju sumeri drevno,zar ne?
Sta mislite o tvrdnjama nekih istoricara i geologa,da je sfinga nekoliko hiljada godina starija nego sto se sada veruje?
Sta mislite o delima Zeharije Sicina?
Sta mislite o delima Grejema Henkoka i Roberta Bovala?
E sad, po heliopoliskoj doktrini koja je najzasluznija za ideologiju Egipta ovog doba lav se ne spominje kao sveta zivotinja Rea. Sveta zivotinja Rea i faraona je Bik Men-Wer, pandan kasnijem Apisu iz memfiske kosmogonije.
2012 godina mislis li na kalendar Maja
U Egiptu je uvek bilo moguce da isto bozanstvo predstavljaju najrazlicitiji, naizgled kontradiktorni simboli. Da isti simboli predstavljaju razlicita bozanstva. A onda je tu i egipatski sinkretizam...
Da odgovorim na temu, ja kao buduci zvanicni naucnik nemam razloga da sumnjam u postojeca saznanja o ovoj tematici.
U Egiptu je uvek bilo moguce da isto bozanstvo predstavljaju najrazlicitiji, naizgled kontradiktorni simboli. Da isti simboli predstavljaju razlicita bozanstva. A onda je tu i egipatski sinkretizam...
Da odgovorim na temu, ja kao buduci zvanicni naucnik nemam razloga da sumnjam u postojeca saznanja o ovoj tematici.