Sfinga,Atlantida i 2012.

Mogu da ti odgovaram, ali necu, dosta je bilo sa tim.
Izlozi nam svoju verziju, pogledali smo dokaze zvanicne nauke, red je da cujemo pricu i argumente alternativaca,,,,

ja, a verujem i zvezdica jedva cekamo

PS nemoj da mislis da cemo te napadati odmah pre nego sto zavrsis pricu do kraja, cemu su sluzile piramide, ko ih je gradio, kako , ko su ti bogovi koji su doslii i tako dalje...

mi cekamo

pozdrav

Neces da mi odgovaras, a taman sam poceo kod tebe da nalazim recenice koje vredi citirati.
Pricu o desavanjima pre Potopa i delimicno neposredno posle njega imas (trenutno) na 15-toj strani u temama "Zabranjena istorija" i "Zabranjena istorija 2". Mozes slobodno da me napadas odmah nakon citanja ( ali bi bilo dobro da ih zaista procitas).
Vec sam ti napisao zasto su izgradjene piramide. Graditelj je bio jedan od bogova - Oziris, a verovatno su izgradjene u doba vladavine lokalnih vladara koje pominje zvanicna istorija.

sto se tice III svetskog rata cuo sam za to...
mogao bi da napises nesto o 2012, Illuminat kaze da je na sajtu illuminati.org (treba sifra da bi se ulogovao i tu sifru poseduju samo Illuminati, naravno) procitao da 2016 u Kabuu u Meki, ako sam dobro zapamtio, pada NLO letelica sa reptilijanskom posadom.

Da li masoni pricaju nesto o tome ?
Da li postoje prorocanstva o tom dogadjaju?

sta kazu masoni ko i kad zapocinje III svetski rat? Ko je zver a ko su "carevi sa istoka" ...sta ti mislis o svemu ovome ?

PS Mi, Reptilijanci pobedjujemo u interplanetarnom ratu ! Zmaj se probudio i rasirio krila....

1. Ne znam nista o 2012. -toj (sem sto bi to mogla da bude godina pocetka III sv. rata).
To sa padovima vanzemaljskih letelica je lepa bajka. Namerno se forsira da bi se ljudi zaludjivali.
2. Masonske organizacije se ne bave organizacijom ratova. One sluze kao orudje onima iznad njih da pripreme teren za takve stvari. Mnogi masoni smatraju da cineci pojedina dela rade pozitivne stvari, a u stvari se ta dela zloupotrebljavaju. Primer:
- posredstvom masonskih organizacija pospesivana je propaganda za omogucavanje useljavanja africkih (i drugih) muslimana iz francuskih kolonija. Njima je to izgledalo kao pozitina stvar. Ali, onaj ko je to pokrenuo nije imao na umu da omoguci bolji zivot africkoj sirotinji, vec da te muslimane jednog dana zlupotrebi i sukobi sa hriscanima na tlu Francuske (klasicna filozofija - podeli pa vladaj).
Isto je i u ostalim zemljama zapada. Te zemlje su naizgled jake spolja, ali kada dodje do unutrasnjih sukoba velikih razmera (miliona ljudi) tu nuklearno oruzje i laserske bombe ne vrede mnogo ( a prave vojske u masovnom broju oni nemaju).

@Sveta

nista mi nisi odgovorio, niti na jedno pitanje.
-Ko je Oziris koji je izgradio piramide? Kakav to "Bog" ? Vanzemaljac, Nadcovek, Bog u pravom smislu reci (kao Zevs, kao Jahve)...ko je Oziris? Odakle je dosao? Zasto je dosao?

-U koje doba je gradio Oziris? Za vreme kog vladara?

-Nigde nisi napisao zasto su gradjene? Zelim da mi kazes svrhu piramida ?

"Masonske organizacije se ne bave organizacijom ratova. One sluze kao orudje onima iznad njih"

Kome to sluze? Illuminatima? Dobro ona su pitanja ista samo zameni "Masoni" sa "Illuminati"
Inace te bajke je pricao Illuminat, on je posvecen i razume se u tu tematiku mnogo vise od tebe.
Da li si ti posvecenik ?

Nemam pojma ko je Oziris (znam da su ga Egipćani smatrali bogom), i ne zna se kad su piramide podignute niti postoji naučni postupak za utvrđivanje njihove starosti (bar za sad).

Piramide su energetski generatori. Svrha mi je najasna, mada koliko sam razumio ono što istraživači tvrde, trebalo bi biti da omogućava duhovnu vezu, ne znam sa kim. Nauka a i oni koji održavaju vezu sa nekim stvorovim iz duhovnog svijeta tvrde da oblik sam po sebi ne znači ništa. Tad se pitam zašto uopšte postoje oblici i zašto nama puno znače? Prije bih rekao da se tajna oblika sakriva od čovjeka. Zar ne bijaše geometrija Bog?

Iluminati i masoni su lupeška bratija koja dere koži s leđa naivnoj pučini.

Da li si cuo za Veliko izumiranje vrsta? Desilo se u Permu (epohi) pre oko 250 miliona godina.
Da li je moguce da je Zemlja sada u pribliznom polozaju. 2012. ce doci do poravnanja sa galaktickim jezgrom,a kao sto znas, u njemu se nalazi masivna crna rupa koja emituje vise vrsta talasa. Sta ce se tada dogoditi nemoguce je reci.

poravnanja sa galaktickim jezgrom?
masivna crna rupa koja emituje vise vrsta talasa?

moraces to malo da detaljnije objasnis.

-Gde je dokaz da su piramide energetski generatori?
-Koji istrazivaci tvrde navedeno?

Pa napravi kući piramidu i postaćeš istraživač. Piramida mora biti u srazmjeri sa velikom piramidom i u položaju kao ona i ne praviti je od metala a sigurno ne od Al. Zaista se čudne stvari događaju sa predmetima i živim bićima koja se nalaze ili borave u njima. Neki moci (sad više nijesu momci) iz Beograda su vršili nekakve eksperimente i utvrdili su da ta energija dolazi sa istočne strane i najjača je u jutarnjim satima pred izlazak sunca. Naročito je bilo čudno ponašanje biljaka. Na mreži postoji izvještaj sa njihovim rezltatima i fotografijama, ja sam to davno čitao prije 3-4 godine i pogubio sam linkove još od prvog rušenja sistema (virusi crvi i ostale zaraze).

Pa napravi kući piramidu i postaćeš istraživač. Piramida mora biti u srazmjeri sa velikom piramidom i u položaju kao ona i ne praviti je od metala a sigurno ne od Al. Zaista se čudne stvari događaju sa predmetima i živim bićima koja se nalaze ili borave u njima. Neki moci (sad više nijesu momci) iz Beograda su vršili nekakve eksperimente i utvrdili su da ta energija dolazi sa istočne strane i najjača je u jutarnjim satima pred izlazak sunca. Naročito je bilo čudno ponašanje biljaka. Na mreži postoji izvještaj sa njihovim rezltatima i fotografijama, ja sam to davno čitao prije 3-4 godine i pogubio sam linkove još od prvog rušenja sistema (virusi crvi i ostale zaraze).

Да ли се сећаш која је врста енергије поменута? Кинетичка не може бити никако, значи потенцијална. Е сад гравитациона потенцијална тешко, електростатичка можда, деформације никако.....Понестаде ми врста енегрије:x

Да ли се сећаш која је врста енергије поменута? Кинетичка не може бити никако, значи потенцијална. Е сад гравитациона потенцијална тешко, електростатичка можда, деформације никако.....Понестаде ми врста енегрије:x

Pa zar misliš da sve znamo i da je sve otkriveno? Potencijalna i kitetička su jedna ista energija koje zavise od gravitacionog polja koje nije energija nego polje odnosno vid pojavljivanja energije. I što je energija? Niko pojma nema, ali osjećamo ili instrumentima utvrđujemo njeno postojanje. Ona se javlja u bezbroj oblika te je vrlo lako da najveći broj tih oblika uopšte ne poznajemo.

Ali jeste. Probaj:)

probao

Pa zar misliš da sve znamo i da je sve otkriveno? Potencijalna i kitetička su jedna ista energija koje zavise od gravitacionog polja koje nije energija nego polje odnosno vid pojavljivanja energije. I što je energija? Niko pojma nema, ali osjećamo ili instrumentima utvrđujemo njeno postojanje. Ona se javlja u bezbroj oblika te je vrlo lako da najveći broj tih oblika uopšte ne poznajemo.

ako moze da utice na zilet, moze i da se izmeri.
uostalom, odlicno znamo sta je energija
http://en.wikipedia.org/wiki/Energy

a sta kazete na pronadjeno nojevo jaje iz nubije starosti iz 4 500 godine pre nove ere na kome su nacrtane tri piramide i pored njih nil?kako je neko mogao da zna za njih ako su piramide nastale oko 3000 pne?

A odkud znas da su to bas tri piramide iz Gize? Priramide nisu izmisljene u IV dinastiji vec su finalni produkt jedne arhitektonske misli koja datira ko zna odkad...postoji piramida u predinastickom egiptu, grobnica visokog zvanicnika faraona Anjediba. To je najstariji nadjeni "predak" potonjih piramida.

Jesli li ti proverio to datovanje? Da li si siguran da je starost zaista 4,500 pne ili je to autor pustio masti na volju kao sto to cesto biva sa alternativnim autorima?
Voleo bih da vidim sliku

reci mi narmer kako je moguce da je zxa prvih 110 godina izgradjeno 10 piramida pored ovih navedenih spada keopsova i ostalih devet ako se zna da su gradjene po dvadeset i trideset godina?na tom nojevom jajetu su iscrtani predmeti koji jasno ukazuju na tri piramide jedne do druge pored kojih je nacrtana reka tj vijugava linija pa se misli da je nil a jaje je datovano putem c14,posto je jaje organskog porekla moze mu se utvrditi starost.inace ne mogu da slikam preko mob jer nemam uredjaj da prenesem na kompjuter.napisao sam u kojoj knjizi to mozete naci.i keospva piramida se smtra njegovom samo zbog nekog natpisa na papirusu ili necem slicnom koji je pronadjen u piramidi.ako bi neko pronasao moju sliku u necijoj kuci to ne znaci da sam ja u toj kuci ziveo zar ne?u keosovoj piramidi,najvecoj od svih nema ni jednog traga hijeroglifa ,a prvi tekstovi piramida nastaju u vreme v dinastije kod faraona unasa.cak se vec u kasnom periodu u vreme dinastije ptolomeida nije znalo ko niti kada je izgradio veliku piramidu niti sfingu.zar to nije malo cudno?zasto nema ni jedan podatak kako su gradjene piramide?pored tolike kulture,pismenosti i tekstova koji su nam egipcani ostavili ni jedne reci niti pomena o tome kako je gradjena neka piramida.nista.tabulla rasa

procenjena tezina piramide je 5 273 000 000 kgi ako se pomnozi sa milijardu milijardi dobija se tezina zemlje.njen obim podeljen sa polovinom visine iznosi 3,15 tj broj pi,a ovaj broj je otkriven mnogo vekova posle.Keopsova piramida predstavlja predstavu planete u razmeri 1:43 200

Ako neko nadje tvoju fotku u kuci, ne mora da znaci da je to tvoja kuca, ali pretpostavke 1) to je tvoja kuca, 2) to je kuca osobe koju si poznavao, ili cak 3) to je kuca osobe koja te je tajno fotografisala jer zeli da te otme i trazi otkup su znatno logicnije od 4) to je energetski generator (sta ce unergetskom generatoru tvoja slika?), 5) to je izgradilo bozanstvo (sta ce njemu tvoja slika?), 6) to je gradjevina koju su izgradili vanzemaljci (sta ce vanzemaljcima tvoja slika?) ...

Drugim recima, postojanje natpisa/predstave koja se moze povezati sa nekom osobom ne mora automatski da znaci da je to kuca/grobnica te osobe i o tome se moze diskutovati, ali SVAKAKO ne znaci da je to misticna gradjevina koja nije imala nikakve veze sa lokalnim stanovnistvom i/ili su je iygradili vanzemaljci/atlantidjani. Naprotiv, bice da gradjevina ima nekakve konkretne veze sa datom osobom. O prirodi veze se moze lupati glava i razmisljati, menjati interpretacije i svadjati, to je druga stvar.

PS- Ne razumem zbog cega je neophodno uvoditi neku Atlantidu, drevna prorocanstva, bozanstva i slicno, da bi se neka arheoloska prica ucinila uzbudljivom. Na primer, ukoliko se dokaze da je Sfinga produkt Egipcana, ljudi od krvi i mesa, lisena misticnih stvojstva, ali prosto je starija nego sto se danas smatra, (ili je izgradjena pod drugacijim okolnostima, ili je vezana za zanimljivu ikonografiju i sl). - dakle, to bi sve vas razocaralo, jer nije u pitanju energetski generator koji su izgradili vanzemaljci. A verujte mi na rec, tako nesto bi bilo izuzetno zanimljivo otkrice za nauku, donelo novo svetlo na ondasnja desavanja itd.

PPS- Onaj ko zeli da menja postojeca naucna saznanja mora najpre da nauci metodologiju istrazivanja date nauke i SAMU nauku, odnosno, da nauci ta saznanja koja zeli da menja. Podsecam vas da su i Galilej i Kopernik bili astronomi (izmedju ostalog), a ne kovaci ili piljari. Dakle, ko zeli da stvara epohalna otkrica, nemam nista protiv, ali neka se prvo obrazuje (pod tim ne mislim na citanje tri knjige, dve altetrnativne + Oksfordsku istoriju Egipta).

procenjena tezina piramide je 5 273 000 000 kgi ako se pomnozi sa milijardu milijardi dobija se tezina zemlje.njen obim podeljen sa polovinom visine iznosi 3,15 tj broj pi,a ovaj broj je otkriven mnogo vekova posle.Keopsova piramida predstavlja predstavu planete u razmeri 1:43 200

Izvori? Ko je izneo te cinjenice?
U svakom slucaju, sve i da je ta procenjena tezina piramide tacna, u sta nisam bas uverena, MASA Zemlje iznosi oko 6x10 na 24 kilograma. Milijardu milijardi je 10 na 18, a ako pomnozis broj koji si ti naveo, dobije se 5273 x 10 na 24, dakle, znatno vise od mase nase planete.

Drugo, sta podrazumevas pod obimom piramide? Piramida je trodimenzionalna, dakle, pricamo o povrsini i zapremeni. Sta bi tu bio obim? O cemu govoris? O Obimu osnove? Ne znam koliko je dugacka osnova svake strane, ali sigurno je par stotina metara. 4x to je bar 800m. Visina je bila oko 146 metara, polovina od toga je 73. 800/73 je oko 11, ne 3,15.

Kao sto Svabov rece, Pi ne iznosi 3,15. Broj Pi nije otkriven mnogo vekova posle, bio je poznat i u antici, ko god se baktao sa krugovima imao je posla i sa tim brojem. Pitanje je samo kako su ga dozivljavali, mahom je bio zaokruzivan na 3, iako se znalo da iznosi izmedju 3 i 4.

I, najzad, sta znaci to da je piramida o kojoj govorimo predstave planete (pretpostavljam da je rec o Zemlji) u odredjenoj razmeri? Ove mere sto si pomenuo, niti se slazu, niti su tacne u matematickom smislu.

reci mi narmer kako je moguce da je zxa prvih 110 godina izgradjeno 10 piramida pored ovih navedenih spada keopsova i ostalih devet ako se zna da su gradjene po dvadeset i trideset godina?[/B

na tom nojevom jajetu su iscrtani predmeti koji jasno ukazuju na tri piramide jedne do druge pored kojih je nacrtana reka tj vijugava linija pa se misli da je nil

cudno?zasto nema ni jedan podatak kako su gradjene piramide?pored tolike kulture,pismenosti i tekstova koji su nam egipcani ostavili ni jedne reci niti pomena o tome kako je gradjena neka piramida.nista.tabulla rasa

Prvo pitanje ne razumem...Anedjib je vladao negde izmedju 3100/3000 bc a piramide u Gizi su gradjene u drugoj polovini 2500-te...dakle nije 100 godina vec 500-600 godina. Odakle tebi podatak da su piramide gradjene 3000-te godine? To jos nisam cuo...mozda jeste ona u doba Anedjiba, sa tim se slazem. Piramide V dinastije su iz 2300-te bc...Dakle piramida je forma koja je trajala i razvijala se oko 1000 godina ....

Drugo pitanje...zasto nema podataka kako je gradjen hram Hatepsut u Deir el Bahariju? Meni naime nije poznat niti jedan zapis gde se opisivao tok gradnje nekog objekta u drevnom Egiptu(mozda i postoji), takodje nigde ne postoje ikonografski prikazi same gradnje objekta, jer objekat se predstavlja kad je zavrsen, njegova ikonografska a i svaka druga funkcionalnost stupa na snagu onda kada je kompletan.Kako onda da nadjemo gradnje same piramide? Egipcani takve stvari nisu opisivali. Ono sto mozes naci u izvorima a tice se gradnje,je na ovu foru : " 20-te godine svoje vladavine faraon Ramzes Veliki, sin Setija zapoce gradnju hrama Amonu...." ili "30- te godine svoje vladavine Faraon Amenhotep zavrsi kucu u cast Ptaha..." Opis same gradnje njima nije bio bitan. Oni su znali kako se to radi, i to je bilo to, nisu imali potrebe da opisuju postupak.

Nasao sam sliku nojevog jajeta. i dalje bih voleo da vidim validan dokaz o datovanju tog predmeta, nekako sam nepoverljiv kada se radi o "tajnoj arheologiji", "misterijama piramida " itd.....
Da li vama ova "reka" lici na Nil? Da li tri piramidalna objekta moraju nuzno biti piramide?Inace ovo jaje je gornjeegipatsko tj Nakada kultura. Nadjeno je kod Asuana a tamo je ziveo gornjeegipatski zivalj.Praistorijska i Anticka Nubija je u danasnjem Sudanu.

Ovde sam postavio neke dekoracije keramike iz Nakada I perioda i uokvirio sam "piramide" - i zamisli sada da ja na osnovu toga tvrdim da su piramide gradjene bar 3800bc ? Po ovim crtezima imamo preko 10 piramida mnogo pre I dinastije

Prilozi

• nubianm55.jpg
    nubianm55.jpg
    4,5 KB · Pregleda: 31
  • ft7j49p1sp_00007f.JPG
    ft7j49p1sp_00007f.JPG
    25,1 KB · Pregleda: 5

Back