SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od sestog meseca na ovamo, sizenje.
Pre ove noci su bile dve besane, a pre toga jedno cetiri, pet da se prvi put budio izmedju 4 i pet ujutru sto je meni pesma. E, sad videcemo da li ce to da se nastavi. Inace pre jedno mesec dana je sam pomerio odlazak u krevet sa 8 na 9- pola 10. Od onda se i kasnije budi nocu, tj. ranom zorom a ne oko 2-3, i popodne je poceo da spava vise. Ali to je izmena koju je sproveo sam :).

Mi smo danas imali vatreno krstenje...prvi pad sa troseda...Prevrnuo se na bok i skotrljao, pravas na stomak na tepih. Falilo mi je dve sekunde da ga uhvatim...Plakao je kratko i ubrzo se oraspolozio, nista strasno, mada sam se ja odsekla:sad2:

Ceo dan je sve ok, osim sto popodne nije spavao...Nego, malopre primetimo da mu je oko crveno u unutrasnjem uglu. Ne znam da li to moze da ima neke veze ili se necim povredio sam..:think:Grickao je koru hleba npr.
Nista drugo, nego samo da ga umijem? Ili sta?

Od kad se Marta rodila mazem joj pavlovicevu na guzu i sve bilo super do sad :eek: evo danas se ojela oko guze bas bas crveno :sad2: ako je to uspelo da se desi uprkos tome sto joj stavljam pavlovicevu svaki put i lepo je natapkam, sta sad da radim?! :think:

grašak sam ja uvela sa nepunih 7 meseci,sočivo sa 8,5,pasulj sa 10,5....važno je da se kuva bez poklopca,da ih ne boli stomačić...i već sam pisala,ja nikada nisam skidala te ljuspice,nego sa svim tim blendala ili kasnije gnječila viljuškom,i obožava da ih jede...

Od kad se Marta rodila mazem joj pavlovicevu na guzu i sve bilo super do sad :eek: evo danas se ojela oko guze bas bas crveno :sad2: ako je to uspelo da se desi uprkos tome sto joj stavljam pavlovicevu svaki put i lepo je natapkam, sta sad da radim?! :think:

becutan prašak za guzu,što više naprašiti i tako češće u toku dana da joj što brže prođe
nama se pokazao najbolji protiv osipanja:cmok:

mozda je od pelena...a onda pavloviceva samo pogorsava stvar
napravi pauzu, kupi neku od onih kremica za ojede i proci ce brzo

I nama se to desilo,ja sam kupila seba med kremu protiv ojeda i dobra je.
Nikoli se i pisica malo zacrvenela,dr kaze mozda od mokrace,a bas mu cesto menjam pampers:(Nego za to smo dobili mast hloramfenikol,pa to mazemo ujutru i uvece....

Filu ne prolazi ono crvenkasto u uglu oka...Ali nista ga ne boli...Ne znam da li da ga odvedemo kod ocnog:think:

Kockice,
Mi koristimo Seba med protiv ojeda...Nikad se nije ojeo...A kazu da je za ojed zakon bebi puder ili kantarionovo ulje, pa probaj...

Inajdic,

Dobro je sto su preporucili da mazete pisu Hlofamfenikolom. Ako mu ne prodje crvenilo, uradite bris pise, da se vidi na sta je osetljivo. I nama se desavalo par puta.
Inace, za redovnu higijenu pise mozete, tj. trebalo bi, da koristite Acidi borici 3%. Poprskas mu posle preslvacenja...ne moras svaki put, ali obavezno posle kake. Borna kiselina u tom malom procentu je antiseptik.

Veliki broj zemalja je zabranio upotrebu Acidi borici u svim proizvodima za decu do 3 godine, pa sad ti pohvataj... stalno neshto chas valja, chas je otrov...

Gde si to procitala?:eek:
Svi urolozi preporucuju to u decjim klinikama, posle urinarnih infekcija posebno? Mi smo se lecili u Zemunskoj, a znam bebe koje su bile u Tirsovoj i na Institutu za majku i dete i svima je napisano u otpusnoj listi da ispiraju sa Acidi borici 3%.

Chitala sam na nekoliko mesta, chak je i stara dobra Pavloviceva promenjena i sad se pravi bez borne kiseline, imas reklame po svim bebi chasopisima kako su se uskladili sa eu. Potrazicu i po netu, pa ako nadjem neki dobar link stavicu.

Moja prijateljica je izasla pre mesec dana sa Instituta za majku i dete, gde je bila sa bebom od pet meseci zbog urinarne infekcije. Ja sam joj bas prenela ovo sto sam procitala da su savetovali bornu kiselinu - a ona mi rece da su njima rekli samo ispiranje fizioloskim rastvorom. Devojcica je u pitanju, ako to uopste ima veze???

samo da se javim mojim najomiljenijim mamama.

mi smo sada kuc, kuc.
klinac mi je krenuo full u vrtic, poceo da spava, fino podnosi, s tom razlikom da sam juce digla ceo vrtic na noge zato shto mi je klinca izujedao drugi klinac dok su bili na noshi - 5 ujeda i sljiva of plave do tamno bordo - po guzi i donjim ledjima... popizdela sam!
ali evo, vec prolazi.

ochi mi se sklapaju, izrabljivachi mi ne daju da vam pisem sa posla, a ja bih tako rado ponekad.

ljubim vas!!!

Back