SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i videh onaj neki medolino za uzrast od 6 meseci al koliko znam med ne sme i jos jedno pitanje postoji milupin kasica za 4 meseca sa malinom a malina ne sme pre god dana..i sta sad da radim tj dal te kasice smeju da se daju bebama ili ne?

od kog meseca sme palenta da se daje bebama i sa cim recimo moze da se kombinuje?

Od 7 meseca koliko se ja secam i dajes sa mlekom ili bolje jogurtom :aha:

i videh onaj neki medolino za uzrast od 6 meseci al koliko znam med ne sme i jos jedno pitanje postoji milupin kasica za 4 meseca sa malinom a malina ne sme pre god dana..i sta sad da radim tj dal te kasice smeju da se daju bebama ili ne?

Mi smo sve to Marti davali i dalje dajemo! :D i Medolino i bobicasto voce kad je tako u tim kasicama na kojima pise da sme... :aha:

Palenta se spremna sa jogurtom imalo krem sira moze, da bude kao kasica. posrtto se jogurt uvodi sa 7 meseci, onda sa 7. Neki uvode jogurt i malo ranije...
A sve kasice u kutijama na kojima ne pise da su bez glutena, sadrze ga. sve one varijante sa biskvitima isl,
Mi smo pre neki dan poceli sa glutenom i sad je mnogo veci izbor.:)
Ima Millupa sa sargarepom i jabukom bez glutena i one klasicne samo pirinac i kukuruz.
A i meni nije jasno otkud onolike kasice sa crvenim vocem kad ne sme do prve godine valjda.:think:

kockice,
Bebe mogu da sanjaju ruzno i kad su male Nasa kumica je baas jednom tako probudila plachuci kad smo bili kod njih, sva uplashena. Ko zna sta je u njihovim glavicama strasno:roll:

..da se bune - ako su kao moj sin - sa 3-4 meseca.. :roll: ..ako su kao moja cera - u pubertetu.. :lol:

..a za ostavljanje sa drugim - kazu da se oko 8-9 meseci dete prvi put susrece sa
shvatanjem da je odvojeno bice od mame, da su neki ljudi poznati a neki nepoznati,
a josh ne mogu da shvate da ono shto ne vide i dalje postoji (..znash onu igru sa skrivanjem -
gde je mama? - evo je.. :) ) ..tad otprilike pochinju prvi strahovi od odvajanja.. :)

Sad ce i jedno i drugo. Nik je pocetkom meseca napunio 8 meseci i ima obe te divne osobine :dash: - samo trchi za mnom i plache kad mu neshto ne dash. Dodushe brzo ukapira kad si dosledna da je neshto no no, pa prestane i da pokushava, a izgleda da je malo oladio i od mamamamakanja i polako ponovo postaje drushtveno bice (valjda sad nisam urekla kad sam kazla :mrgreen:)

Ovaj moj oduvek histerise kad mu nije po volji sto sam ga negde spustila itd. nego sam mislila na ono kad uzme mobilni, a ja mu otmem. Jos se ne buni...
November, Nemoguce da je tako mala se vec bunila kad joj uzmes igracku?!
Jos uvek mogu da ga ostavim da ga neko pricuva, svima se smeje, samo da ga zabavljas...Prekosutra puni 8 meseci:)
Znaci sad krece ta faza da pravi dramu ako ja nisam tu?

Nije to kod svakog deteta isto izrazeno, nadaj, dok jos mozes, se da kod vas nece ni biti drame. Nik se poceo buniti kad mu uzimam telefone i daljinske jos sa 6 meseci, ali sad bas ume jako da se naljuti, pogotovo ako je jos i gladan ili umoran u tom trenutku.

Da li neko od vas ima recepte na jednom mestu za bebu?Ja sam ih imala ali su mi izbrisani iz kompj.,a nemam vremena da citam sve ponovo. Inace,moj sin ima cetiri i po meseca i krecemo sa cvrstom hranom. Hvala unapred.

Ovaj moj oduvek histerise kad mu nije po volji sto sam ga negde spustila itd. nego sam mislila na ono kad uzme mobilni, a ja mu otmem. Jos se ne buni...
November, Nemoguce da je tako mala se vec bunila kad joj uzmes igracku?!
Jos uvek mogu da ga ostavim da ga neko pricuva, svima se smeje, samo da ga zabavljas...Prekosutra puni 8 meseci:)
Znaci sad krece ta faza da pravi dramu ako ja nisam tu?

Izvini ali moram da te pitam a sto se toliko opterecujes sa svim tim?
Kada dodje vreme za to bice i histerije i dreke i vriske.Mislim da ces sve to lakse podneti ako ne budes toliko razmisljala o tome i pripremala se za sve te sasvim normalne stvari.
Opusti se i uzivaj u ovim trenucima koje sada imas,a za sve ostalo ima vremena.

Kad bebe pocinju da se bune kad im nesto ne das?
Kad pocinju da placu kad ih mama ostavlja da ih neko pricuva?

Mi jos nismo dosli do ovih faza, a predpostavljam da ce uskoro...:(

Marta se buni od negde 5og meseca kad joj nesto uzmes u ruke :aha: pre je samo negodovala, sad se vece svadja i ako je bas ljuta krene da se baca :aha: sad je to faza, kazu proci ce... iako je prava malo arambasa vec se vidi :roll: :mrgreen:
A evo bas juce dosli neki gosti, koje je pre bas volela i smejala im se i htela kod njih, a juce ih se uplasila, plakala i mic po mic posle 30min tek htela kod njih... :confused:

Ma ne opterecujem se, nego bas nesto pricali muz i ja kako je sto se tih stvari tice jos "too good to be true", pa rekoh da vidim kad to krece, dokle cemo moci da ga mu uzimamo sve sto ne sme iz ruku,a on nista... a sto voli sve sto ne sme, to vec znate;)
.

Ma ne opterecujem se, nego bas nesto pricali muz i ja kako je sto se tih stvari tice jos "too good to be true", pa rekoh da vidim kad to krece, dokle cemo moci da ga mu uzimamo sve sto ne sme iz ruku,a on nista... a sto voli sve sto ne sme, to vec znate;)
.

Ej ali tu sudeluje dosta i karakter :aha: Marta je pravi arambasa, pa seti se samo kako je uspela i Filipa da rasplace tvog :rumanka: njoj ne sme nista da se oduzme, mora da bude po njenom! :aha:

pa kukuruz je u suštini zdrav,koncentrat već ne toliko,ali ako je pile hranjeno u većoj količini kukuruzom,to je onda sasvim okej...u svetu je bio hrana mnogo jeftinija i veće zastupljena nego ovde,pa se kao hrane bio hranom koja se 100% zdrava i sve tako...ali ovde kod nas je to skoro nemoguća misija,jedino ako imaš nekog na selu kome veruješ na reč da ništa nije prskano itd....malo opuštenije sa time ja mislim...ne daješ detetu džigu svaki dan mesecima,pa da napravi pičvajz u organizmu...

U Italiji je uzasno skupa bio hrana,da ne poverujes...poceli su sa protestima jer nema logike da bude toliko skupa buduci da se manje novca ulaze,ipak i pesticidi kostaju....
ali mislim da nece nista postici sa tim protestima,italijani mnogo paze na ishranu i silan novac daju za zdrav zivot pa naravno da se nadje i onaj koji profitira:roll:

Ja nekada bas zalim sto nemam priliku da imam svoju farmu,pa da sve ja proizvodim....toliko sam postala sumnjicava prema svemu:confused:

e zato ja hvala Bogu imam rođake na selu,i oni u ogromnoj bašti gaje baš skoro sve povrćke bez zaprašivanja,pa odatle donosimo hranu,i životinjke koje hrane prirodnom hranom bez pesticida,pa sam sa te strane sigurna,ali da kupujem bio hranu u prodavnici i samo to,pa to naš džep ne bi mogao da isplati...

.

Angi deca su toliko različita,ne opterećuj se time,i budi srećna što je tako mirno dete i ne reaguje preterano na te stvari,jer kad počne e tu nikad kraja...zato budi srećna što ta faza kod vas kreće kasnije i uživaj...

U Italiji je uzasno skupa bio hrana,da ne poverujes...poceli su sa protestima jer nema logike da bude toliko skupa buduci da se manje novca ulaze,ipak i pesticidi kostaju....

Kad ne koristish pesticide, morash da placash ili ljude koji ruchno okopavaju i skidaju bube i larve sa lishca, ili da placash preparate na biljnoj bazi, a kako god okrenesh prinos je manji nego kad se koristi hemija - tako da je vrlo logichno da bio hrana bude skuplja. E sad, koliko tachno skuplja, to ne znam, ali mislim da puno zavisi od cene rada koja u srbiji i nije bash velika. Ono na shta se nashi proizvodjachi zzale je cena izlazaka tih inspekcija shto proveravaju chistocu zemljishta, oni su stranci i imaju evropske cene i to najvishe podizze cenu proizvoda koji, iskreno, i nisu mnogo skuplji (bar kad se kupuju kolichine koje beba pojede).

imam pitanjce koje povrce ili voce se daje da se regulise stolica kod beba...
sinoc mi je dete plakalo reko sta je sad a njega jadnicka izgleda stomak boleo :( jutros vidim u pelenama jedan veliki kiker :(i bas mi bi zao danas cu mu dati sokic od snjive al ajde sad za voce manje vise i znam al koje povrcke se daju za to jer znam da sargarepa steze stolicu e sad sta dati pored sargarepe da se to lepo regulise???

Back