SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..pa ljudi dolaze na teme na kojima se pishe neshto novo..
..probaj.. :)
..a i vecinu stavri tamo imash vec recheno, samo pretrazi temu.. :)
..meni nije teshko da odgovorim bilo gde, ali mnogo toga sam zaboravila vec,
a i planiram da izbistrim tu temu celu uskoro...
..znachilo bi mi da tvoja pitanja i odgovori budu tamo, kad budem bistrila.. :)

I ja sam se pitala za juzno voce, jer vidim da ga sadrzi npr. Hipp multivitamin sok i jos neki, a pise sa 6 meseci. Na kraju sm nedavno pocela da mu dajem, razblazeno sa vodom kao i obicno i ok je sve:)

ja ne mogu tog ananasa nikako da se setim kad smo i kako poceli eto sad pojma nemam....
ali ni dan danas, a imamo pune 2 godinice, ne pijemo te gotove sokove - do godinu dana je pila vodu, caj ili vodu od kompota od voca, a od negde 11 meseci sveze cedjenu pomorandzu, to joj je sad navika, dan pocinje sokicem od pomorandze

Shema ishrane.jpg

Evo drage mame, ovo sam skenirala iz jednog bebi kuvara..MArgo hvala:heart:
Po ovome sam se ja orjentisala..naravno niko se striktno ne pridrzava pa nisam ni ja..nesto sam ranije nesto kasnije uvela..Juzno voce cu posle godinice..a to je za mesec dana tako da cemo izdrzati jos malo :manikir:
NAdam se da ce vam ovo pomoci kolio toliko...
A da danas sam cula da se bebama na adaptiranom mleku sve namirnice uvode ranije :eek::eek:

Uf, iznerviralo me dete kolko bi danas da siki, pa sad neshto razmishljam - sad ce 9 meseci, a kazzu neki da se tad mozze uvesti malo kravice i ja bih to da probam (da se ja ne bi pretvorila u istu). Medjutim, ne znam jel treba da mu razredjujem mleko vodom ili se to radi samo maliiiim bebama, i ako treba, chega ide jedna trecina a chega dve???
P.S. Adaptirano nece - probali smo vishe vrsti - da odma odgovorim, pre nego shto neko napishe da probam prvo to.

nemoj mu davati kravlje pre pune godine...nek sisa dok moze i nek jede drugu hranu, kravlje je lose, nije nikakva zamena za tvoje. mislim nista nije zamena za tvoje mleko, ali ako vec imas mleka i on bas bas nece adaptirano, ostanite na maminoj siki
sta reci kad smo mi sa 2 pune godine (izuzimajuci period od 15-18 meseci) jos uvek na adaptiranom.

Moj maleni nocas i jutros imao 38C, nikakve druge simptome...Skidali mu Paracetamolom ...dali urin jutros, ok je.
Nista se ne vidi po desnima...On je raspolozen...Sisa, kaki, ne kaslje, ne slini...

Jedino grlo ostaje?:think:

Jel vam se desavalo da vam deca imaju povisenu T zbog zubica, a da se nista po desnima ne vidi?

Nama se desavala temperatura sa svim ostalim stvarima u redu. Nista urin, nista stolica, nista grlo ni pluca ni nos. Suvo ko barut. A za zube nam je privatni pedijatar u kojeg bas imam poverenja rekao da su to price o temperaturi onih koji ne znaju sta je sa detetom.
November nesto pisala o razmeksavanju desni i temperaturi al se ne secam vise bas tacno sta, msilim da je sustina bila da ozbiljnija temperatura nema veze sa zubima.

Koliko se secam, pricha je bila da se od temperature razmekshaju desni, pa lakshe izadje zubic, ali nije on uzrok temperature.
A jeste li proverili uvo? To mi josh jedino pada na pamet... Ili mozze iz krvi da se vidi ima li negde neka upala :think:

Moj maleni nocas i jutros imao 38C, nikakve druge simptome...Skidali mu Paracetamolom ...dali urin jutros, ok je.
Nista se ne vidi po desnima...On je raspolozen...Sisa, kaki, ne kaslje, ne slini...

Jedino grlo ostaje?:think:

Jel vam se desavalo da vam deca imaju povisenu T zbog zubica, a da se nista po desnima ne vidi?

nama se desilo da sergej ima povisenu temp. jedan dan ili noc bez vidljivih razloga...cak bi mu sama od sebe i spala...nisam mu nista davala niti sam ga vodila kod dr...a sta je bilo nemam pojma:dontunderstand:

Zene, jedno pitanje...
Ova moja malena ne zeli da siki... :confused: I ako zeli, onda je to skroz malo...
Stvarno nemam pojma sta da radim... :think:

pa ne znam stvarno...koliko to dugo traje?...na kontroli cete videti koliko napreduje(ili je sama izmeri jednom nedeljno) pa ako napreduje ok onda nije nista strasno...naravno ako bebica lepo spava, ne place mnogo i nema nekih drugih tegoba...

Back