Jedno pitanje za sve dobronamerne ljude koji znaju da me savetuju...
Elem, neki dan me zaustavi policija na silazu sa varadinskog mosta u NS-u.
I kaze da ja sa svojim VW T4 kombijem, registrovan na teretno vozilo, nisam smeo tuda i napise mi zapisnik da platim 5000 din, plus unece mi se bod u moj dosije.
Sad, moj kombi prazan tezi 1,5 t, a dozvoljena nosivost mu je 980kg... iako sam bio prazan, nije mi pomoglo.
U Petrovaradinu, koliko sam ja video, postoji znak zabrane za teretna vozila, ali oko 2 km od mosta... Mislim, ako sam pogresio, platicu kaznu... ali mi ne ide u glavu to sto moj drugar ima isto vozilo, cak isto godiste, ali mu je registrovan kao putnicko i on MOZE preko mosta bez problema, IAKO prazan tezi isto, IAKO je takodje registrovan na tonu nosivosti...
Po tom, Zastava Poly, pik ap ne bi smeo takodje preko tog mosta, jer se i to vozilo iskljucivo registruje kao teretno.
I ko sad tu koga ebe?
Mislim, ako je zabrana za SVA teretna vozila, (na znaku, crveni krug, a unutar nacrtan crni kamion) onda se to odnosi i na pikap-ove?
Nigde ne vidjeh dozvoljenu tonazu...iako sam danas opet obisao taj deo.
Opel astra karavan moga komsije tezi 1,4 tone...sto nema logike...da ne spomenem gradske autobuse koji svaki dan prelaze most u oba pravca...
Da li iko ima da me savetuje, mislim, moram se cak i javiti da "pokrenu prekrsajni postupak". za koji dan...
(napominjem da sam tek kupio to vozilo i da dosada nisam imao iskustva sa teretnim autima, niti znam dobro te propise oko istih.)
hvala unapred.