Sto se Srbi ubijaju u saobraćaju?

"VOZAČ BMW-a ODJEDNOM DODAO GAS I ZAKUCAO SE U TAKSI" Očevici opisali jezive detalje nesreće u Novom Sadu: "Auto zanela velika brzina"​

1764661785488.png

Likovi opušteno obilaze preko pune linije u kontra krivini po Ibarskoj i sličnim deonicama....
kao da im nešto znači tih 15minuta što će stići ranije,
aj što ugroze svoj život nego što se obavezno se zakucaju u pun automobil..

Prema preliminarnom izveštaju Evropske komisije, naša zemlja zauzela je neslavno prvo mesto po broju poginulih u saobraćajnim nesrećama u 2024. godini – život je izgubilo ukupno 514 osoba, odnosno 78 osoba na milion stanovnika.

Nakon nedavne tragedije na Novom Beogradu, kada je vozač prošavši kroz crveno svetlo na raskrsnici usmrtio tročlanu porodicu, oglasila se i Agencija za bezbednost saobraćaja sa podatkom da je od početka ove godine na putevima u Srbiji poginulo je 390 osoba, dok je povređenih u udesima bilo čak 15.320.

Poslednja izmena:
Zato što je Srbija postala banana država gde ne postoje institucije. Čak ne postoji ni uloga policije više, sad su je zamenili ćaci-batinaši. U takvom okruženju naravno da dolazi do ohrabrivanja svih prženica i "znaš ti ko sam" likova. Jer su svi oni u tim batinaško-huliganskim odredima koji se sada skupljaju radi borbe protiv studenata, ili znaju nekog iz tih sredina, pa imaju imunitet i zaštitu od države i onda se osećaju moćno i nedodirljivo pa se bahate i divljaju na ulicama.

Sto se Srbi ubijaju u saobraćaju?
Bahatost i nebriga za druge, alkohol, narkotici, vožnja u pospanom stanju ...
Delimičan problem su i neosvetljeni delovi puta + neprilagođena brzina.
Šta znam da bi se ovo smanjilo kontam da bi trebale da se uvedu znazno češće kontrole/testovi na alkohol i da kazne ne budu novčane prirode nego nešto tipa težak fizički rad.
Naravno kada se obihvati celo društvo neki jednostavno nisu bezbedni da im se izda vozačka dozvola niti da poseduju automobil.

Zato što je Srbija postala banana država gde ne postoje institucije. Čak ne postoji ni uloga policije više, sad su je zamenili ćaci-batinaši. U takvom okruženju naravno da dolazi do ohrabrivanja svih prženica i "znaš ti ko sam" likova. Jer su svi oni u tim batinaško-huliganskim odredima koji se sada skupljaju radi borbe protiv studenata, ili znaju nekog iz tih sredina, pa imaju imunitet i zaštitu od države i onda se osećaju moćno i nedodirljivo pa se bahate i divljaju na ulicama.
Pažljivo čitam svaku tvoju poruku,koristiš skoro svaku priliku da pljuneš po Srbiji.Zašto?

Statistika je zapravo obrnuta, svake godine je sve više automobila, a sve manje pogiulih u saobraćaju. Nekad smo imali blizu 2000 godišnje a sad oko 600.

Što zapravo samo znači da su automobili sigurniji, ne da smo mi išta pametniji niti da nismo najgori u Evropi.

Pažljivo čitam svaku tvoju poruku,koristiš skoro svaku priliku da pljuneš po Srbiji.Zašto?

Nema pljuvanja nigde, svi imamo oči da vidimo šta se dešava. Ovi vaši su počeli sve više da rešavaju probleme vaninstitucionalno. Za potrebe "borbe protiv studenata" se regrutuju batinaši, huligani i kojekakva druga bagra i probisvet. I kako se približavaju izbori, sve će vam trebati više takvih formacija. I sad zamisli sve te ljude, koji su do juče bili na marginama društva, sad odjednom bivaju "ohrabreni" u poslu sa državom, pa se osećaju nedodirljivo i bahato. To je ono što vidimo na ulici. Divljaštvo i osionost. Upravo je tema zašto ljudi ginu u saobraćaju. Ja sam samo objasnio zašto.

Statistika je zapravo obrnuta, svake godine je sve više automobila, a sve manje pogiulih u saobraćaju. Nekad smo imali blizu 2000 godišnje a sad oko 600.

Što zapravo samo znači da su automobili sigurniji, ne da smo mi išta pametniji niti da nismo najgori u Evropi.
Kada to nekada u sfrj celoj?

1000013274.jpg

2002-3 su uveli obavezno vezivanje što je naišlo na veliki bunt neplivača :kafa:

Dan jedan ne prođe bez žrtava u saobraćaju.

DAN JEDAN bez žrtava u saobraćaju. Malouman smo narod, nema drugog objašnjenja...
Previše žena je za volanom. Nije to jedini uzrok, ali i to doprinosi ovako lošem stanju u saobraćaju u Srbiji. Da se ja pitam zabranio bih ženama da voze, kao u Saudijskoj Arabiji. Jednostavno žene se slabije snalaze u prostoru od muškaraca (to je naučno dokazano) i zbog toga su lošiji vozači od muškaraca.

Back