Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
im on neke sitnice ne kazem tipa da se zameni zupcasti uljer da se dorade prskalice i tako al to sve nije nista . Limariski nije neka boja yebacka mislim nije nesto besno ima jednu tacku na vrata oko 3 do 4 milimterara i to.A dule aj mi kazi klko bi izasla carina za pezo 206 1.4 karavan hdi u full-u, cist me interesuje cena.

Ima kola na koja ja mogu da dam pismenu garanciju za kilometrazu i da nije lupan ali onda ovdasnje"seljacine" nece da plate cifru za takav auto uporedjujuci ga sa krsevima.Imao sam takav Clio kog sam zbog drugih losijih i jeftinijih morao dati maltene po nabavnoj ceni,imam Palio koji je najskuplji na oglasima ali je presao 31000 km a stoje u redu i zovu me vec 6 meseci:) ,imam jos takvih auta ali narod hoce cenu.Takav sam i ja nedavno prodao pa se ljudima raspalo kvacilo posle 200 km a posle 300 i je riknula pumpa za gorivo-ljudi su hteli jeftino a dobro.Voleo bih da svi vise shvate da to dvoje ne staju u istu recenicu,sto je jednom prilikom neko rekao na forumu.Carina za Pezo 206 zavisi od toga odakle je ,koliko kilometara ima,dali ima euro1 obrazac,kakvu opremu, ima npr.SX je skuplji od ostalih,godiste nisi naveo. Ovde su inace postali vecinski nenormalni ljudi,zovu me za auto za koji kazem da je u prvoj boji a pitaju me jel negde bio havarisan,za kilometrazu imam servisne kartoncice od prvog dana a oni hoce po broju sasije da proveravaju u ovlascenom servisu po broju sasije a vide da je auto ko lutka i da ima poreklo tj. da je kupljen nov kod nas.A niko nece da ga teramo u servis da se to lepo sve vidi nego samo preko telefona.Joos me poceli zvati ljudi koji se predstavljaju kao preprodavci pa kao da im napravim bolju cenu da mogu i oni nesto da uhvate a meni smesno jer znam da hvataju na foru ne znajuci da lufta ima jako malo ali bar pokusavaju.

Dule to ti kazem znaci oce dobro al jeftino e pa nema bato. Ja sam iso za svoju dusu da doteram znas a pezo je u fuluu znaci sve ili ti 2003 god ima ABS klimu podizace i te sitnice ima predjenih negde oko 130 000 . Dule ako si pazljivo citao moje komentare znas i ti sam u inostranstvu sta i kako ima . Kad bi doterao auto za tvoju kucnu upotrebu i za tvoju dusu sta bi tamo uzeo. A sto se tice naroda kad ti kazem da je jedan kod mene uzo auto od decka koji ih dovozi i otisao u servis odradio mu pun servi izaslo mu negde oko 200 eura i lik ali zamisli iso kod decka kuci i kao da se dogovore da podele troskove:worth:zamisli molim tekakvih indijanaca ima.:hahaha: . Na sam na auto placu na 50 met od moje kuce imo punto isto ko moj za 3150 e ali bato ono je trebalo da vidis . Znas li da na 90 na atoput se cuje ko kamion . Boja nema veze jedna s drugom. Zato sam se i odlucio za ovu opciju. a zakacili su me na carini zato sto sam KO NJINA. .Pazi imam ponudu da mi ga odradi covek za nekih 690 eura sve samo da mu dam kes a ja lik idem solo na carinu .Ybga svaka skola se placa

E tu ti je matematika trgovaca koji dovoze kola.Mi znamo cake oko carinjenja i tu nam je maltene zarada.Bar je tako trenutno ali docice valjda bolji dani pa da i mi malo zivnemo jer ovo sad je smesna zarada na ulozeni novac.Vecina naroda pljuje po trgovcima jer smatraju da mi lako zaradimo 1000 po autu a evo tvog primera da pobije tu teoriju.Krivo mi je sto ne vide ostale oko sebe koji ih deru na sitnim stvarima tipa pasta za zube u marketima je 270 din a ista takva u Madjarskoj je 60 din. Tu se niko ne zali sto je zarada preko 300% a ja ne mogu da zaradim 5% na ulozeni novac.

Jedno pitanje za sve dobronamerne ljude koji znaju da me savetuju...

Elem, neki dan me zaustavi policija na silazu sa varadinskog mosta u NS-u.
I kaze da ja sa svojim VW T4 kombijem, registrovan na teretno vozilo, nisam smeo tuda i napise mi zapisnik da platim 5000 din, plus unece mi se bod u moj dosije.

Sad, moj kombi prazan tezi 1,5 t, a dozvoljena nosivost mu je 980kg... iako sam bio prazan, nije mi pomoglo.

U Petrovaradinu, koliko sam ja video, postoji znak zabrane za teretna vozila, ali oko 2 km od mosta... Mislim, ako sam pogresio, platicu kaznu... ali mi ne ide u glavu to sto moj drugar ima isto vozilo, cak isto godiste, ali mu je registrovan kao putnicko i on MOZE preko mosta bez problema, IAKO prazan tezi isto, IAKO je takodje registrovan na tonu nosivosti...

Po tom, Zastava Poly, pik ap ne bi smeo takodje preko tog mosta, jer se i to vozilo iskljucivo registruje kao teretno.

I ko sad tu koga ebe?

Mislim, ako je zabrana za SVA teretna vozila, (na znaku, crveni krug, a unutar nacrtan crni kamion) onda se to odnosi i na pikap-ove?

Nigde ne vidjeh dozvoljenu tonazu...iako sam danas opet obisao taj deo.

Opel astra karavan moga komsije tezi 1,4 tone...sto nema logike...da ne spomenem gradske autobuse koji svaki dan prelaze most u oba pravca...

Da li iko ima da me savetuje, mislim, moram se cak i javiti da "pokrenu prekrsajni postupak". za koji dan...

(napominjem da sam tek kupio to vozilo i da dosada nisam imao iskustva sa teretnim autima, niti znam dobro te propise oko istih.)

hvala unapred.

To sto pricas je nepravda ali zakon je zakon.Znas one male crvene pande sto su bile teretne? Pola tih Pandi se i dalje vodi kao teretno vozilo i ni one ne smeju da idu mostom Slobode a ako ih zaustavi pandur i u saobracajnoj pise teretno vozilo odmah pise kaznu.Moras ici na zeleznicki most tj. pokojni Zezeljov.

Da li je moguc uvoz automobila bez obzira na godiste (standard,sertifikat) ako ima ugradjen plin?

Samo EURO 3 posle 1.1.2001. Nebitno ima li plin ili ne. Uostalom mozes da ga otkacis ako je naknadno ugradjen, za fabricki ugradjen nema problema.

Ovo je samo delimično tačno.
Naime, dozvoljen je uvoz svakog auta sa EURO 3 standardom.
Baš sam pre koji dan carinio jednog Rovera i jednu Hondu 1999. godište koji su imali EURO 3.

Недавно је Уставни суд покренуо питање усаглашености тог члана (као и још неколико њих) са Уставом. Колико сам разумео, та забрана изласка из возила се на неки начин коси са Уставом, али се нисам претерано удубљивао па не знам детаље.

Искрено, није ми јасно зашто људи воле да излазе. Ја нисам изашао никад, док ме не позову да изађем. Што каже један мој колега - зна се ко је кер и коме је место напољу :lol:

Jeste kršenje Ustava, jer se uskraćuje pravo kretanja građana.

JAOOOO ljudi da vam se pozalim sta mene snadje.Pazi ovako ja odem za slo i uzmam auto. Fiat punto 2001 god 70000 predjenih, ima ABS podizaci nema klimu 5 v. Placen u Slo veniji 1800 eura. Posto sam ja iz Vranja resih da ga carinim u carinarnici Leskovac . Na moju veliku zalost . Oteram ja auto tamo i kad juce me zove ovaj decko sto mi radi papire i kaze bato oni ti procanili auto oko 3000 e. :worth:. MOLIMM kazem ja a on covek sta ce kaze carina i pdv izlazi oko 900 e:besan2::besan2: Kako ljudi toliko on kazed toliko pazi auto nema klimu nema alu felne nije nesto narucito dobar al braca imaju neki ***** li ga kakav katalog.E sad kao nije toliko sad su procenili na 850 e . MISLIM STRASNO . Bezite od carine u Leskovcu glavom bez obzira kazem ljudi su definitivno na nekim seditivima . Teo sam da povucem auto sa carine al nemoze kao uslo u proceduru znas ja bre jeftinije sam ga uzo tamo nego ovde sto ce mi izadje
\:dash::dontunderstand:

Odrali su te najstrašnije. To je greška špeditera, jer garantovano ima stari katalog ili je primenio nemački.
Ja bih ti ga ovde u Subotici ocarinio po italijanskom katalogu, i carina i pdv bi te koštali 360 evra. Sa svim troškovima (carina, pdv, špedicija, firma, skladište, očitavanje, takse) ne bi prešlo 600 evra.

Back