Referendum Kosovo ili EU

• Začetnik teme Začetnik teme Iracc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Na referendumu o Kosovu glasao bih za

• Za ostanak Kosmeta u Srbiji - odustajanje clanstva u EU

• Za priznavanje nezavisnosti Kosova - za clanstvo u EU

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Teska srca, za ulazak u EU, odnosno za priznavanje Kosova.....Kosovo je problem koji Srbiji u narednom periodu nece doneti nista dobro a izvinjavam se na sebicnosti, ja zelim da zivim u ekonomski ali i u svakom drugom smislu stabilnijoj zemlji sto moze biti jedino ulaskom u Evropsku Uniju...:)
Medjutim ako se zaista odreknemo znacajnog de;a svoje teritorije a zatim nas EU ispali, ne znam sta bi bilo...valjda nisu toliki skotovi...:confused:

Teska srca, za ulazak u EU, odnosno za priznavanje Kosova.....Kosovo je problem koji Srbiji u narednom periodu nece doneti nista dobro a izvinjavam se na sebicnosti, ja zelim da zivim u ekonomski ali i u svakom drugom smislu stabilnijoj zemlji sto moze biti jedino ulaskom u Evropsku Uniju...:)
Medjutim ako se zaista odreknemo znacajnog de;a svoje teritorije a zatim nas EU ispali, ne znam sta bi bilo...valjda nisu toliki skotovi...:confused:

nisu toliki, veći su ,...:rumenko:

i EU i Kosmet...

Ovo je nesto idealno, Ali na zalost stvarnost je sasvim drugacija, i ako se ne varam, vecina bira da ostane bez Kosova, a ne zeli EU. Moguce da ja nisam shvatio pitanje,ili je ono pogresno postavljeno.
Pitanje je trebalo da glasi:
- uzimajuci realnu situaciju u obzir, da li se
1. odricete Kosova u korist ulaska u EU,
ili se
2. ne odricete kosova na papiru, makar vas to sprecilo da udjete u Eu.
Znaci jedna alternativa je da da udjete u EU, ali time potpisujete da se odricete Kosova, a druga je, ne ulazirte u EU, ali vam ostaje neka nada da cete bilo kada vratiti Kosovo u sastav Srbije.

Ovo je nesto idealno, Ali na zalost stvarnost je sasvim drugacija, i ako se ne varam, vecina bira da ostane bez Kosova, a ne zeli EU. Moguce da ja nisam shvatio pitanje,ili je ono pogresno postavljeno.
ili se
Znaci jedna alternativa je da da udjete u EU, ali time potpisujete da se odricete Kosova, a druga je, ne ulazirte u EU, ali vam ostaje neka nada da cete bilo kada vratiti Kosovo u sastav Srbije.

sad si izmislio toplu vodu. ;)

CEK, CEK...DAJ KONKRETAN LINK ZA OVE RECI STEFANA FILEA?

File: Pozabaviti se pitanjem Kosova
17. septembar 2010. | 23:11 | Izvor: B92, Reuters Beograd -- Evropski komesar za proširenje Štefan File je za Rojters izjavio da Srbija ne može da uđe u EU ako se na odgovarajući način ne pozabavi pitanjem Kosova.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=17&nav_category=11&nav_id=459530

tu ti se lepo kaze diplomatskim recnikom da bez priznavanja nezavisnosti kosova srbija ne moze postati clan EU

Za mene tu dileme nema, Kosovo i Metohija, na prvom mestu, a ovi belosvetski klošari su pokazali koliko su licemerni i koliko nam žele dobra.Postavljali su nam uslove i uslove, zahteve i zahteve, u Hagu su pokazali šta je objektivno suđenje, najviše Srbi osuđeni, a gde je bombardovanje, Prema tome neka se oni i njihovi prijateli lepo nose u tri lepe pi...e materine!

Које је ово огавно лицемерје.
Наравно да нису желели да се врате да их тамо убијају Шиптари којима је Броз дао одрешене руке да некажњено чине злочине којих је било небројено у прошлом веку.
Који си ти бедник.
Ne ulazim u to iz kojeg razloga nisu hteli da se vrate. Nemoj da zamenjujes teze.
Cemu onda prica da je Tito zabranio povratak.?
i sta kazes , nisu zeleli da se vrate zato sto su ih albanci ubijali.?
To kao u crtanom filmu.
Da ih nisu ubijali za vreme Rankovica ?
Je li ti znas da je dovoljno da samo vidis pet kapica oko tebe i da pozelis da odes i da se nikad ne vratis ? Ne osecas se lagodno u takvoj sredini....razumes ? Bedo jedna pametna!!

File: Pozabaviti se pitanjem Kosova
17. septembar 2010. | 23:11 | Izvor: B92, Reuters Beograd -- Evropski komesar za proširenje Štefan File je za Rojters izjavio da Srbija ne može da uđe u EU ako se na odgovarajući način ne pozabavi pitanjem Kosova.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=17&nav_category=11&nav_id=459530

tu ti se lepo kaze diplomatskim recnikom da bez priznavanja nezavisnosti kosova srbija ne moze postati clan EU

BRISEL, 18. septembra (Tanjug) - Upitnik koji će Evropska komisija uputiti Srbiji pošto od Saveta Evropske unije dobije zeleno svetlo za izradu mišljenja o kandidaturi biće najsličniji onom za Crnu Goru, ali će imati dva poglavlja više od Upitnika upućivanih do sada zemljama pretendentima zbog novih pravila u evropskom bloku.

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

BRISEL, 18. septembra (Tanjug) - Upitnik koji će Evropska komisija uputiti Srbiji pošto od Saveta Evropske unije dobije zeleno svetlo za izradu mišljenja o kandidaturi biće najsličniji onom za Crnu Goru, ali će imati dva poglavlja više od Upitnika upućivanih do sada zemljama pretendentima zbog novih pravila u evropskom bloku.

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Prvo pitanje u novom poglavlju : Da li ste za prosek plate 100e?

Хоћеш да кажеш да господин ИНституција све ове године ЛАЖЕ К'О ПАС када говори: И КОСОВО И ЕУ ... или НИКАДА НИ ПО КОЈУ ЦЕНУ НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВе...:mrgreen:

Pa i Mlohavi je sve vreme lagao '' da se svaki srbin radja i umire sa svescu da je Kosovo...'' :mrgreen:

Изабрао бих оба али нећемо добити ниједно...

Postaje skoro očigledno da neko "gura" da se politički entitet nastao na Kosovu od strane nas prizna za državu. Posle nas bi to verovatno učinili (čak) i Rusi. Jer zašto bi bili veći Srbi od Srba? Nekome se baš žuri! Možda znaju ili slute da će se stvari u Srbiji uskoro promeniti tako da od priznavanja tog entiteta kao države neće biti ništa? A možda su prosto halavi, pa, suštinski gledano, i glupi? Time sve više doprinose onome što najmanje žele: promenu političke situacije u Srbiji. Još "samo" da se pojavi prava opcija...

А како ће нам то тамо једино бити боље?
Не капирам.
Ја нисам за ЕУ, објасните ми како ће нам то бити боље.
Коме је од њих стало да нам буде боље???

ili se
Prava realnost nastupa kad se smire strasti i ohlade glave. I tada kad splasne euforija oko "nezavisnosti" suocicete se sa istinskom realnoscu. Da nema ulaska u medjunarodne organizacije, da je EU sa svojim standardima svetlosnim godinama udaljena od Kosmeta, da vam zivotni standard od dan u dan postaje sve nizi,da cete morati ciniti kompromise na racun svoje nezavisnosti,da cete sve teze dolaziti do evropske pare i tako redom...
I od vas ce se traziti suradnja u regionu i dobrosusedski odnosi,smanjivanje korupcije, efikasna i moderna administracija,izbalansirana budzetska potrosnja,ispunjavanje svih obaveza u vezi gradjanskih prava...za vas je nepremostiv problem jedna banalna stavka-sredjivanje katastara
Ne zato sto ste na nepravedan nacin proglasili nezavisnost vec zato sto sam ubedjen i znam da na duzi rok Kosovo kakvo ste vi sanjali nema perspektivu i nema moc da postane medjunarodno postovana i moderna drzava, podrzavam stav da se Srbija svim snagama posveti sto brzem usvajanju EU standarda i propisa i dobijanja statusa kandidata za pregovore.

Back