Referendum Kosovo ili EU

• Začetnik teme Začetnik teme Iracc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Na referendumu o Kosovu glasao bih za

• Za ostanak Kosmeta u Srbiji - odustajanje clanstva u EU

• Za priznavanje nezavisnosti Kosova - za clanstvo u EU

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kad se krece na oslobadjane Kosova ?

Čim izađu iz svog sela:
putokaz-1.jpg

pa jasno je iz izjava poslednjih zvanicnika EU da clanstvo u EU nije moguce bez prethodnog priznavanja nezavisnosti Kosova.

Evo to nam danas rece i Stefan File.

Za tako nesto po meni treba da odluce gradjani na referendumu da li zele da priznaju tu nezavisnost ili ne zele. Ja bih glasao protiv EU tj za ocuvanje Kosmeta kao dela Srbije.

Ono trenutno jeste okupirano, ali ga se mi ne odricemo.

Priznavanjem nezavisnosti bi smo ga se odrekli za sva vremena u zamenu za clanstvo EU.

Ja tako nesto ne zelim.
Problem je što je kosovo vjerovatno izgubljeno za sva vremean a zbog njega Srbija neće noći u EU. Dupla šteta.

I te kako moze...
Ekonomski slabu Srbiju moze svako da ucenjuje,ali mudroscu i strpljenjem,koristeci sve sto evropski fondovi nude i razvojem zemlje, Srbija postaje pozeljan clan EU,a u medjuvremenu ce i lako zagospodariti kosmetskim trzistem i kontrolisati ga.
U danasnje a i u buduce vreme ekonomija dominira i nad politickom i nad vojnickom pobedom
Potez Simpa je pravi put za povratak na Kosmet

A da bismo dobili ekonomsku moć da utičemo na Kosovo mi moramo potpisati da je Kosovo suverena država i time uprkos ekonomskoj moći (kojom teško da ćemo u narednih 100+ godina moći ucjenjivati EU zemlje) nećemo moći vratiti Kosovo.

Kako napreduje referendum :hahaha::hahaha: Ako uspe prva opcija kako mislite da je sprovedete ?!

Oko za oko, zub za zub..... a sad se prisjeti kako su to Šiptari otcijepili Kosovo i izračunaj kako ćemo da ga vratimo....

Problem je što je kosovo vjerovatno izgubljeno za sva vremean a zbog njega Srbija neće noći u EU. Dupla šteta.

Nije izgubljeno za pola milenijuma (da, kako pola milenijuma mnogo duže zvuči od 500 godina), pa neće ni sad.

Gde si naucio ovu recenicu.?
Imas jos koju u tom fazonu.?

Ima: "EU nema alternativu! Naši evropski prijatelji..." => za razliku od njegove, ove nemaju smisao.... :evil:

Pa koliko ja shvatam nikog i ne interesuju ti Arbanasi, nego samo teritorija Kosova.

Zar onda nije dovoljno da ga samo teorijski imamo na papiru, tj. sadašnja situacija je već rešenje.

Mislim, niko i ne želi da ostvari kontrolu nad Kosmetom tako što će rešavati svakodnevne probleme Arbanasa: slikati ih za lične karte, izdavati im registarske tablice, imati 50 arbanaških poslanika u Skupštini Srbije.
Nego samo kao: "To je naše." Pa evo već je naše, pošto nemaju sedište u UN.

Pa koliko ja shvatam nikog i ne interesuju ti Arbanasi, nego samo teritorija Kosova.

Zar onda nije dovoljno da ga samo teorijski imamo na papiru, tj. sadašnja situacija je već rešenje.

Mislim, niko i ne želi da ostvari kontrolu nad Kosmetom tako što će rešavati svakodnevne probleme Arbanasa: slikati ih za lične karte, izdavati im registarske tablice, imati 50 arbanaških poslanika u Skupštini Srbije.
Nego samo kao: "To je naše." Pa evo već je naše, pošto nemaju sedište u UN.

Zaboravljaš samo da dodaš da će se, kako je red i u ostatku Srbije, izršiti denacionalizacija imovine... pa vratiti Srbima ono što je bilo njihovo prije WWII i prije Titovog dekreta.... pa popisati Šiptare da se vidi koliko ih stvarno ima.... pa ih neće biti 50 već 25 u Skupštini Srbije....:per:

Problem je u tome što nas niko neće pitati hoćemo li ovo ili ono. Za Kosovo nas neće pitati EU, a za ulazak tamo nas neće pitati ova vlast. Možemo da menjamo vlast, ali s Kosovom će biti isto kako god. Nego, jeste li čuli da će Grci da izađu iz EU pošto su ovi listom priznali Makedoniju. Niste? E, pa to je zato što neće. ;)

Back