Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Snažan pad svjetskih burzi, pao i Wall Street. Bitcoin u slobodnom padu​

NA BURZAMA diljem Europe i Azije zabilježen je snažan pad, potaknut strahovima da američko gospodarstvo ide prema usporavanju.
Burze diljem Europe i Azije pale su u ponedjeljak, preplašene strahovima da američko gospodarstvo ide ka usporavanju. U Londonu na otvaranju burze ključan indeks FTSE 100 pao je za 2.3 posto, dok je Euronext 100 pao za 3.5 posto.
Puno značajniji pad zabilježen je u Aziji, pri čemu je japanski Nikkei 225 pao za 12.4% ili 4451 bod. Radi se o najvećem padu tog burzovnog indeksa po bodovima u povijesti. Kriptovalute su također pale. Bitcoin je pao na oko 50.000 dolara, najnižu razinu od veljače

https://www.index.hr/vijesti/clanak....aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0 rusija nikad blize bankrotu :cepanje:

sankcije rade
...
1722876110326.png

U sta se pretvorio forum?
Posle nekoliko godina sam se vratio da bih propratio temu o Ukrajini, mislio sam da ce biti barem priblizana prosloj.
Nema smisla ucestvovati u spamu, najverovatnije cu s' vremena na vreme ucestvovati, ali na spomenuti spam ravan budalastini necu odgovarati.
Za one koji su me pogresno shvatili po svojim stavovima sam bio kao i sada svrstan u rusofile.
Sto moji stavovi kao Evropljana koji smatra Rusiju njenim sastavnim delom ne odgovaraju pojedincima koji je za razliku od mene ne poznaju je prica za sebe uoblicena njihovim mantrama proizaslim iz kuhinje onih koji nas unazad 35 god. srozavaju ne ulazeci u period pre njega.
1722879831065.png

Malo si "nezgodno" ovo napisao.Pogledaj kolika je Rusija a kolika je Evropa.Evropa se nalazi na severnoj i najvećim delom na istočnoj polulopti i obuhvata zapadni deo Evroazije. Sastoji se od 50 zemalja i izlazi na: Severni ledeni okean na severu, Atlantski okean na zapadu i Sredozemno more na jugu. Na istoku i jugoistoku, Evropa se smatra odvojenom od Azije vododelnicom Uralskih i Kavkavskih planina, rekom Ural, Kaspijskim jezerom, Crnim morem, i moreuzima Bosfor i Dardaneli.Površina ovog kontinenta je oko 10.500.000 km² ili 2% ukupne zemljine površine ili 6,8% površine kopna. Od 50 suverenih evropskih država, Rusija (ujedno i najveća država sveta) daleko je najveća i po pitanju površine i populacije, zauzimajući oko 40% površine kontinenta (iako država ima teritoriju u Evropi i Aziji)
1722880246118.png

BREAKING: Reports of an attack on al-Asad airbase which houses US troops in western Iraq

Krece igranka.. Mislim da ce Iran izrokati prvo sve americke baze po Iraku i Jordanu sa Iskanderima. z:dm4:
па ово се догађало сваки други дан кад је био рат у Ираку
каква игранка :eek:

U sta se pretvorio forum?
Posle nekoliko godina sam se vratio da bih propratio temu o Ukrajini, mislio sam da ce biti barem priblizana prosloj.
Nema smisla ucestvovati u spamu, najverovatnije cu s' vremena na vreme ucestvovati, ali na spomenuti spam ravan budalastini necu odgovarati.
Za one koji su me pogresno shvatili po svojim stavovima sam bio kao i sada svrstan u rusofile.
Sto moji stavovi kao Evropljana koji smatra Rusiju njenim sastavnim delom ne odgovaraju pojedincima koji je za razliku od mene ne poznaju je prica za sebe uoblicena njihovim mantrama proizaslim iz kuhinje onih koji nas unazad 35 god. srozavaju ne ulazeci u period pre njega.
i to nas zabole sto si se vratio :roll:

zapravo, koji si ti nama kur pa da te uopste i pamtimo?
vracaj se na Fb tamo mozes kako hoces

Rusi uneli u Ukrajinu novo oružje „Kobra“- Počinje lov!​

U Rusiji je napravljen sistem za „lov“ na ukrajinske operatere dronova – „kobra“, proizveden u obliku džepne konzole za igru, izjavio je za Sputnjik programer ovog proizvoda, tvorac mobilnog sistema REB „Volnorez“, Stanislav (puno ime se ne navodi iz bezbednosnih razloga).

cobra.jpg

– Proizveli smo i već počeli da testiramo sistem ‘kobra’, koji je predviđen za traženje operatera neprijateljskih dronova. Proizvod može da izračuna signal operatera dronova oružanih snaga Ukrajine i njihovih repetitora i njihove koordinate unese na mapu u realnom vremenu. Proizvod je napravljen u mobilnoj formi po izgledu, a spolja se zapravo malo razlikuje od džepne konzole tipa PSP, što ‘kobru’ čini jednostavnom i pogodnom za korišćenje – objasnio je on.

Prema rečima programera „kobre“, relevantnost ovog proizvoda je uslovljena time što su trenutno operateri dronova jedna od najprioritetnijih meta na frontu, dok ih je istovremeno teško otkriti.

U ovom momentu „kobra“ se sprema za ekpserimentalno-borbenu primenu u zoni specijalne vojne operacije, nakon čega će sistem biti dorađen i počeće serijska proizvodnja.

(Sputnik)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back