Rat u Ukrajini (34)

Da li uskoro sledi direktan sukob između Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    79
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма који 2 милиона војника? – нисмо у 20. веку – Русија не може да прикупи ни 200 хиљада. И не само то, већ није могла да заустави 5.000 Вагнеровца који су се приближили на 300 км од Москве. Бојим се да је твоја разумевање авијације прилично лоше и да не разумеш да савремени авиони нису само авиони већ дигиталне борбене платформе и да ударна група од две ескадриле F-35 са групом дронова покрива површину од 5 милиона квадратних километара за 24 сата. Је ли ти сада постало мало јаснији?
Prestani da igras video igrice.

Kakva gomila umnih fekalija, vojni savez je vojni savez i kada se vojni savez prema nekome širi to je za njega pretnja. Putin je te nedoumice razrešio još 2001. kad je zatražio prijem Rusije u taj savez, što je odbijeno.

Zašto je odbijeno? Zato što taj savez vidi Rusiju kao neprijatelja, izgubio bi smisao njenim primanjem, jer bi to bila prejaka zemlja koju SAD ne bi mogao da voda unaokolo i naređuje joj. NATO je prosto produžena ruka SAD, pod potpunom kontrolom iste i u svrhu ostvarivanja njenih geostrateških interesa koji su vrlo prosti: ne dozvoliti nikome da ugrozi hegemoniju SAD.
NATO je nastao kao savez zemalja za zajedničku odbranu od komunističke pošasti, koja je tada pre svega dolazila iz SSSR-a.

Znam da si ti zaboravio, ali SSSR je tenkovima ulazio u glavne gradove naših suseda iz neposrednog okruženja. Komunizam je zlo i to su Ameri dobro videli još za vreme WWII.

Od tog zla se nekako moralo braniti, i NATO je bio odgovor.

Tako je.

Da smo tada imali malo pametniju vlast, mogli smo imati i jare i pare, ali eto, zalomio nam se SPS.
I da su Ukrajinci imali pametniju vlast mogli su imati i jare i pare ali eto zalomili im se neki nacisti pa ostadoše i bez Krima i bez Donbasa i ko zna šta će još izgubiti a već su izgubili i možda stotine hiljada života.Ovako su pod uticajem američkih i evropskih huškača odlučili da izazovu intervenciju.

Za ovakvih 12+12 ne treba ništa, ne radi pa ne radi

Kolega Boris se toliko emotivno vezao za Ukrajinu da veruje da pominjanje preliminarnih lekcija za dalji razvoj u stvari znači da je problem “nekako već rešen”. “Preliminary Lessons for NATO Air Power Capability Development;” Rešiće se i to, tj sa ovom generacijom ometača, samo će za Ukre biti malo mnogo kasno, a ometanje se usavršava mnogo brže nego kontramere.

NAFO nikako da odraste i da prihvate da ovo nije nikakav “asimetrični sukob”.

NATO je nastao kao savez zemalja za zajedničku odbranu od komunističke pošasti, koja je tada pre svega dolazila iz SSSR-a.

Znam da si ti zaboravio, ali SSSR je tenkovima ulazio u glavne gradove naših suseda iz neposrednog okruženja. Komunizam je zlo i to su Ameri dobro videli još za vreme WWII.

У коју су то земљу ушли 1949? Или 1948? Или 1947? НДХ? Трећи Рајх?

Ниси ми одговорио на питање око граница.

sve što je amerika uradila sa srbijom i kosovom isto je uradila rusija sa ukrajinom i donbasom...bez rasprave stavlja se znak jednakosti između ta dva slučaja
uostalom i sam putin je govorio kako je napadom na srj otvorena pandorina kutija i kako oni ovo rade sa punim pravom
Tebi su očito Šiptari nekako bliži od Srba, problem je to što to nije uzajamno, nema toga s njihove strane.

Tako je.

Da smo tada imali malo pametniju vlast, mogli smo imati i jare i pare, ali eto, zalomio nam se SPS.
Da citiram uktrakatolika Krisa (Krsta) Cvijića koji je 1991-ve rekao da “Srbija treba da plati za prošlost i da mora da prihvati da je sada promenjen odnos snaga u svetu.

Ta prošlost je inače napad Austrougarske na Srbiju,

Tako je.

Fascinira me da ili nisi u stanju da prihvatiš prostu činjenicu da je sve što se dešavalo devedesetih posledica toga da je Nemačka za Ameriku mnogo značajnija nego što bi Srbija to ikada mogla da bude, ili da si u stanju da se praviš da to ne vidiš iz nekog ideološkog idealizma, ne znam već kako to da opišem.

Prestani da igras video igrice.
Ти и теби cлични показујете такозвани постсовјетски синдром – иако Срби никада нису били директно под политичким утицајем Совјетског Савеза, они су ухватили овај менталитет у последњих 30 година. Ово није ништа друго до друштвено економска заосталост, војни реваншизм и политичка стагнација.
Да је свет размишљао као ви – дефинитивно не би могао да напредује, нити би данас било интернета и компјутера.
Хвала Богу да цивилизована Европа постоји.

Сад ће сизиф да ти објасни како је била глупост што смо се бранили и како смо ми крими што су нас напали
Kad je on u pitanju jedino je nepoznato zbog čega tako nastupa, nastup pokazuje da uopšte nije zaslepljen ideologijom kao njegovi istomišljenici na forumu, a ne pokazuje nikakve simptome nagondkog autošovinizma kao oni izdresrani od medija, npr Komša & Co…

Pa ako su uradili istu stvar (NATO i Rusija), onda ili su ili oboje terorističke organizacije, ili niko nije teroristička organizacija.

Šta više voliš, biraj.
i nije isto,
pokusaj da stavis i redosled toka dogadjaja
pismen jesi i imas znanje
i vidi sve sto i je dosada dato.
prekrsen sporazum o ne sirenju nato , pa i ostalo
da se ne ponavljam
s druge strane , odgovorih ti oko statusa natovaca a i sam znas da su postali teroristicka.
a sto se mene tice , ja jesam se odredio i to jos 1999 godine radeci za Kanadu i to jos u svojoj struci.
i tada sam se suprostavio lazima , koje gle sada i svi i priznaju.
i sacuvao sam svoj obraz i dao ostavku jer se nisam slagao da oni ubijaju nevine i ruse mi moju zemlju a samo zbog klintona i monike.
kao sto i svet zna , unutrasnje probleme , klinton je prebacio na izmisljotite probleme na KIMu.
a ti
da li mozes objasniti sebi i svojima , zasto si sa teroristima - mozda samo za dolare...

Granice Ukrajine su 1991-ve godine bile priznate od celog sveta, a prihvatila ih je i Rusija. O položaju nacionalnih manjina na obe strane moglo se raspravljati.

To što su 30 godina kasnije upali na teritoriju suverene zemlje kao Nemačka 1939-te na Poljsku samo njima ide na čast.
Isto tako su bile međunarodno priznate i granice tzv. “SFRJ”.

prvo , razmisli kada nesto napise jer
ovo sto si i napisao je jedno veliko BS.
omunizam , kao ideologija nije nikada ni sazivela,
Ono sto je bilo kod nas se zvalo Socijalizam a bilo bi dobro da uzmes malko i knjige i da i procitas koje su razlike.
s druge strane, mislim da su Sovjeti , trebali , potpuno , ama bas potpuno i da sve ucesnike nacistickih borbenih jedinica i ..
poslati na pravo mesto.
Ako se pogleda , ko je sve od pocetka u NATO rukovodecim mestima , videt ces , normalno ako bi i hteo i da vidis a to je nebrojano puta i stavljeno, video bi da su Nacistickivojnici a da danas su deca ili unuci istih tih nacista na vlasti.
Ono sto se i narodski i kaze
Nece kruska mnogo daleko od stabla.
Ja znam , gde i je moj Otac bio u II Svetskom Ratu i znam , protiv koga se borio, A ti?

I da su Ukrajinci imali pametniju vlast mogli su imati i jare i pare ali eto zalomili im se neki nacisti pa ostadoše i bez Krima i bez Donbasa i ko zna šta će još izgubiti a već su izgubili i možda stotine hiljada života.Ovako su pod uticajem američkih i evropskih huškača odlučili da izazovu intervenciju.
Znači i Poljaci su krivi što ih je napao Vermaht.

Vidiš kako je to isto...kažem ti i rusi i ameri, to bre samo da osvaja i otima...doduše nekako svi više vole da ih osvoje ameri nego rusi, ali šta je tu je...mi smo uvek bili kurate sreće

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back