Radovan Damjanović, istina ili zabluda

I?
Šta ćemo sad?

Jevreji=Judejci=Judi=Ljudi?

Ne budališi, ako ti nije problem.

JEVREJI = HEBREJI = SEBRI/ SEBREJI = SRBI

A judejci i hebreji, jezički ništa nemaju zajedno, Judejci su samo jedno od 12 plemena.

Два савремена научника, један из Холандије, други из Немачке, дешифровала су запис нађен у Ашкалону помоћу језика савремених Словена.
То, по њима, даје могугућност да су Филистејци Ашкалона или Филистејци уопштено прото-словенско племе.

Pogledajte prilog 659338

Pogledajte prilog 659340

3.2. Interpretation

[L] *IUDI PADI PA WEDIMI
Liudi: Gsl. subst.: people; Bos. Люди―people; Cro. Ljudi―people; Mac. луѓе―people; Pol. Ludzie― people; Rus. Люди―people; Ser. Људи―people; Slo. Ljudja―people; Slov. Ľudia.―people; Cze. lidé― people; Ukr. Люди―people.
Padi: Gsl. verb in imp. tense: come!; Cro. Dođete―come; Mac. Oди―come; Slo. Pojdi―come; Rus. Поди― come; Ser. Дођи―come; Ukr. Піди―come.
Pa: Gsl. pre.: on, in, at; Bos. Po―in, on; Bul. По―in, on, at; Cro. Po―in, on; Lit. po―in, on, at; Pol. Po―in, on, at; Rus. По―in, on, at; Ser. По―in, on, at; Ukr. По―in, on.
Wedimi: Gsl. v. pres. tense, 2nd plur. pers.: we see; Mac. видиме―we see; Bul. ние виждаме―we see; Cro. Vidimo―we see; Rum. Vedem―we see; Rus. мы видим―we see; Ser. Видимо―we see; Slov. Vidimo―we see; Cze. Vidime―we see; Ukr. ми бачимо―we see.
*Possible lost letter on the right of the inscription.

3.3. Translation

From the above spelling 19 and its interpretation, the consequent translation of the inscription is: People come in, we see, or in loose translation: Come and see. Probably, the inscription was an invitation to the public to discover and/or to taste the content of the jar.

Цео рад
https://pdfs.semanticscholar.org/a0...DbyoCfEB9uL6rbsSccsBWkYgGPkgBkJhAmy-B7gfAV4Sc

укратко о Филистејцима
In contrast, the Septuagint uses the term allophuloi (ἀλλόφυλοι) instead of "Philistines", which means simply "other nations".
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Филистејци

Ja to pričam od kako sam na ovom forumu, tj ne za Filistejce, već za IZRAELCE.

I1 i I2 HG su naše, Isakove tj Jakovljeve hg, svi narodi, tj ljudi, sa I1 i I2 hg, su potomci 10 plemena raspršenih preko kavkaza posle pada carstva.
To znaju svi osim ovde na krstarici.

https://www.google.rs/search?client=opera&q=nordic+israelism&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

I?
Šta ćemo sad?

A judejci i hebreji, jezički ništa nemaju zajedno, Judejci su samo jedno od 12 plemena.

I1 i I2 HG su naše, Isakove tj Jakovljeve hg, svi narodi, tj ljudi, sa I1 i I2 hg, su potomci 10 plemena raspršenih preko kavkaza posle pada carstva.

https://www.google.rs/search?client=opera&q=nordic+israelism&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
аха, оће. Класичан Стокхолмски Синдром поистовећивања са угњетачем.

I?
Šta ćemo sad?

Prvo: anger menadzment!
Drugo: osnov svakog jezika je fonologija.;) Stoga, kako tvoj cenjeni um objasnjava `kariku koja nedostaje` u fonologiji ovoga sto si napisao
izmedju citiram "HEBREJI = SEBRI". Nidje veze s vezom. Prestani da etiketiras, cenim da ti je to ovde ako ne u tu gde si bezbroj puta receno.
Niti sam ja strucnjak, za istoriju pogotovu, ali nisi ti. ;) Ipak, poznajem osnovu fonologije, i ne pisem uprazno. Hajde,pozdrav!

Prvo: anger menadzment!
Drugo: osnov svakog jezika je fonologija.;) Stoga, kako tvoj cenjeni um objasnjava `kariku koja nedostaje` u fonologiji ovoga sto si napisao
izmedju citiram "HEBREJI = SEBRI". Nidje veze s vezom. Prestani da etiketiras, cenim da ti je to ovde ako ne u tu gde si bezbroj puta receno.
Niti sam ja strucnjak, za istoriju pogotovu, ali nisi ti. ;) Ipak, poznajem osnovu fonologije, i ne pisem uprazno. Hajde,pozdrav!

nemaš pojma prikane, osnove zvukologije, jer da imaš, znao bi da su H i S, parnjaci.
tj ORAH i ORASI, "eji" je nastavak.
Dakle,
HEBRI = SEBRI
kao i HER i SER, gospodin na nemačkom i engleskom, koji takodje imaju osnovu u starom zajedničkom srbsko-germanskom jeziku.
Kojim je i Avram govorio.
...
E nalepnice sam sebi zalepiš.
...
I nije nikakav engri, nego me mrzi da ti uvijam sarme.

nemaš pojma prikane, osnove zvukologije, jer da imaš, znao bi da su H i S, parnjaci.
tj ORAH i ORASI, "eji" je nastavak.
Dakle,
HEBRI = SEBRI
kao i HER i SER, gospodin na nemačkom i engleskom, koji takodje imaju osnovu u starom zajedničkom srbsko-germanskom jeziku.
Kojim je i Avram govorio.
...
E nalepnice sam sebi zalepiš.
...
I nije nikakav engri, nego me mrzi da ti uvijam sarme.
HAhaha. Tebrosave, brkas sibilarizaciju za fonetskom etimologijom.;) Sedi dole,kec ko vrata.Ajmo dalje.;):cool:

HAhaha. Tebrosave, brkas sibilarizaciju za fonetskom etimologijom.;) Sedi dole,kec ko vrata.Ajmo dalje.;):cool:

Ovde se ne radi o SIBILARIZACIJU već o tome da neki narodi poput grka, ili germana, NEMAJU RAZVIJEN GOVORNI UREDJAJ.

Pa tako Nemcovi za gospodina kažu HER, a njihovi rodjaci Angli kažu SER.
ILi kad već pominjemo LEvant, može i HERUVIM i SERUVIM.

Umesto da budeš spreman na učenje, ti se šegačiš svojim neznanjem.

Ili TRIBALI i SRIBALI,recimo kad već pomenusmo Grke.

Ovde se ne radi o SIBILARIZACIJU već o tome da neki narodi poput grka, ili germana, NEMAJU RAZVIJEN GOVORNI UREDJAJ.

Pa tako Nemcovi za gospodina kažu HER, a njihovi rodjaci Angli kažu SER.
ILi kad već pominjemo LEvant, može i HERUVIM i SERUVIM.

Umesto da budeš spreman na učenje, ti se šegačiš svojim neznanjem.

Ili TRIBALI i SRIBALI,recimo kad već pomenusmo Grke.
Ok, Herbi su Serbi.:)
Al su zato Judi - Ljudi.;):cool::lol:

Yehuda - Slavko.

Što bi rekli ONDA SU JUDE, ZAPRAVO SLOVENI!
tj MI smo zapravo TI JUDEJCI!

tj oni koji su slavljeni, hvaljeni...

tj ovo što je rekao BLACK STAR, ima smisla, al sa druge strane...

https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=en&tl=sr&text=praised

https://www.sheknows.com/baby-names/name/yehuda/

Evo ti objašnjenja, Juden znači zapravo SLOVENI, znači bio si na pravom tragu...
Ovo je veliko otkriće!

Ako dodamo i da su Hebri u stvari Sebri....to je to....

Poslednja izmena:

https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=en&tl=sr&text=praised

https://www.sheknows.com/baby-names/name/yehuda/

Evo ti objašnjenja, Juden znači zapravo SLOVENI, znači bio si na pravom tragu...
Ovo je veliko otkriće!

Ako dodamo i da su Hebri u stvari Sebri....to je to....

Prosto sramota ko danas sve radi u agenciji, sve sami nesposobnjakovići i poslušnici bez mozga i ličnog stava, valjda zato i jesu tamo?
24č nema dostojnog odgovora! sramota!

Није искључено, врло могуће. Али ЈУДА је било лично име, зашто би неко давао име по речи ЉУДИ?
Pa jesi cuo za lingvistu Ljudevita Gaja? Licno ime. Rusko ime Ljudmila? Sve izvedeno iz tog korena `Ljud`, ili `iud`,tj.Jud. Sta da ti kazem,ja sam covek sluhista.:)
A, inace, tvoj primer se odnosi na izreku `Jedna lasta ne cini prolece`-samo obrnuto.;) Ako je neko nazvan `Narod-tko" i ako je kvaran ko supalj zub, to ne znaci da je CEO NAROD automatski s njim kvaran ko doticni zub!:D To je elementarna logika. Sad, ako je izdajica Hrista nosio ime Juda (Narodanko- u nekom slobodnom, nadrealnom prevodu, ili upravo korektnije - pomenuti: Ljudovit ), to ne znaci da je automatski ceo njegov NAROD izdajica Hrista.:) Odnosno, da je to celo covecanstvo, svi `Ljudi`...:cool: To tek ne bi imalo nikakvog smisla, da ne govorimo o tome dal bi Jevandjelje i Novi zavet uopste mogli postojati.:D Dakle, biblijski Juda nije ni prvi ni poslednji covek u istoriji kod koga se bukvalan prevod licnog imena premetnuo u tesku ironiju, zar ne?:) Po imenu bi islo da je on verni pratilac Isusa, da mu je sudbina da gine za njega, kao i svaki hriscanin, da se zrtvuje za njega, Boga, Ljude (=`Jude`,svoj narod,ali i uopsteno- za celo covecanstvo, kako to hriscanski Bog sa Isusom donosi kao jevandjelje-`radosnu vest`). Ali, presudila je konacno sloboda izbora: taj pojedinac, Covek, Juda, "Ljudevit", proda se za saku srebrnjaka, izdade prakticno smisao svog imena, a to sto se vrzmao s magupom Hristom jos zesce mu zapecati sudbinu za vjek vjekova. Eto izgleda totalne negacije one latinske mudrolije "Nomen est Omen".;) (posle ovog debakla Jude, stvari su danas umnogome lakse: ortak koji ima facu ko da ga je crtao Pikaso sa povezom preko ociju zasluzice simpatican nadimak: ... "Lepi":) - jos jedna potvrda svega gore navedenog).:lol: Sve je to kul: ideala Lepote radi...;):cool:

Pa jesi cuo za lingvistu Ljudevita Gaja? Licno ime. Rusko ime Ljudmila? Sve izvedeno iz tog korena `Ljud`, ili `iud`,tj.Jud. Sta da ti kazem,ja sam covek sluhista.:)
A, inace, tvoj primer se odnosi na izreku `Jedna lasta ne cini prolece`-samo obrnuto.;) Ako je neko nazvan `Narod-tko" i ako je kvaran ko supalj zub, to ne znaci da je CEO NAROD automatski s njim kvaran ko doticni zub!:D To je elementarna logika. Sad, ako je izdajica Hrista nosio ime Juda (Narodanko- u nekom slobodnom, nadrealnom prevodu, ili upravo korektnije - pomenuti: Ljudovit ), to ne znaci da je automatski ceo njegov NAROD izdajica Hrista.:) Odnosno, da je to celo covecanstvo, svi `Ljudi`...:cool: To tek ne bi imalo nikakvog smisla, da ne govorimo o tome dal bi Jevandjelje i Novi zavet uopste mogli postojati.:D Dakle, biblijski Juda nije ni prvi ni poslednji covek u istoriji kod koga se bukvalan prevod licnog imena premetnuo u tesku ironiju, zar ne?:) Po imenu bi islo da je on verni pratilac Isusa, da mu je sudbina da gine za njega, kao i svaki hriscanin, da se zrtvuje za njega, Boga, Ljude (=`Jude`,svoj narod,ali i uopsteno- za celo covecanstvo, kako to hriscanski Bog sa Isusom donosi kao jevandjelje-`radosnu vest`). Ali, presudila je konacno sloboda izbora: taj pojedinac, Covek, Juda, "Ljudevit", proda se za saku srebrnjaka, izdade prakticno smisao svog imena, a to sto se vrzmao s magupom Hristom jos zesce mu zapecati sudbinu za vjek vjekova. Eto izgleda totalne negacije one latinske mudrolije "Nomen est Omen".;) (posle ovog debakla Jude, stvari su danas umnogome lakse: ortak koji ima facu ko da ga je crtao Pikaso sa povezom preko ociju zasluzice simpatican nadimak: ... "Lepi":) - jos jedna potvrda svega gore navedenog).:lol: Sve je to kul: ideala Lepote radi...;):cool:

1. Ovo mi se svidja, ali da si savršen sluhista, shvatio bi i da su HEBREJI i SEBRI isto, al dobro, navežbaćeš se....
i da S prelazi u H, a i B i R menjaju mesta, u zavisnosti koji narod govori. Ko GAVRAN i GARVAN, ovo poslednje šta misliš koji narod izgovara? dobro, sad su se možda navežbali, al 80-ih su tako govorili.

2. Juda i 30 dukata.... ovde si pomešao lonce, tj zaveden si bio pričom o Judi izdajici, koji sa NAMA "slavnim ljudima" tj JUDEJCIMA ima veze koliko i Nikola Jokić sa Dejvi Kroketom. naime u to vreme, već je bilo oko 10% izvornih Judejaca naspram 90% dodjoša koji su to postali preko majčinske linije, dakle NISU Jakovljevo seme.
Mi smo u to vreme već uveliko tumarali tj SKITALI se pustarama Ukrajine, Krima i Galicije.... niko nije ni znao da se Isus pojavio, jer se zapravo obraćao NE-izraelcima, jer su izraelci bili proterani oko 723 god. pre n.e

Da, mi smo izgleda jedini narod, pored zvaničnih Jevreja, koji je zadržao to narodno ime Ljudevit i Ljudmila.
A to i nije od Ljudi, već od Juda, tj slavni.

Ili recimo selo LJULJACI, da li je baš dobilo ime po LJULJANJU?? Ili LJUDEJIMA?
Ili selo recimo GRIVAC (cica iz Grivca) pre bi rekao da je po GRIVNAMA dobilo ime nego po nekoj GRIVI?

Pazi malo sa zaključivanjem, čokolada se pravi mešanjem mleka i kakaoa. Semiti su mlađi nego što pričaju.
Ništa što kaže Black Star nema smisla.

Pazi malo sa zaključivanjem, čokolada se pravi mešanjem mleka i kakaoa. Semiti su mlađi nego što pričaju.
Ništa što kaže Black Star nema smisla.

Ovo samo potrvrdjuje ono što britanci i skandinavci naklapaju već 150 godina, o nordijskom tj britanskom izraelizmu.
Samo što tada nije postojala genetika da im kaže da su im Sloveni, tj oni sa I1 i I2 hg, ostatak tog istog naroda.
ili obratno, da su skandinavci ostatak nas Slovena, jer od svih I1 i I2 pripadnika, oko 70%, najmanje su upravo Sloveni.
Rusija, Ukrajina, same imaju pola I1 i I2 pripadnika, a da ne pominjem Poljsku i Jug Evrope.
...
Da skratim...
IJK je bila Abramova HG
J su Ismailovi potomci, tj Arabi
I su Isakovi potomci, tj Izraelci, tj mi i Nemci.

sad tu ima jedna "mala" poteškoća?
Ko su u celoj toj priči Esavovi potomci tj Edomiti?

Два савремена научника, један из Холандије, други из Немачке, дешифровала су запис нађен у Ашкалону помоћу језика савремених Словена.
То, по њима, даје могугућност да су Филистејци Ашкалона или Филистејци уопштено прото-словенско племе.

Pogledajte prilog 659338

Pogledajte prilog 659340

3.2. Interpretation

[L] *IUDI PADI PA WEDIMI
Liudi: Gsl. subst.: people; Bos. Люди―people; Cro. Ljudi―people; Mac. луѓе―people; Pol. Ludzie― people; Rus. Люди―people; Ser. Људи―people; Slo. Ljudja―people; Slov. Ľudia.―people; Cze. lidé― people; Ukr. Люди―people.
Padi: Gsl. verb in imp. tense: come!; Cro. Dođete―come; Mac. Oди―come; Slo. Pojdi―come; Rus. Поди― come; Ser. Дођи―come; Ukr. Піди―come.
Pa: Gsl. pre.: on, in, at; Bos. Po―in, on; Bul. По―in, on, at; Cro. Po―in, on; Lit. po―in, on, at; Pol. Po―in, on, at; Rus. По―in, on, at; Ser. По―in, on, at; Ukr. По―in, on.
Wedimi: Gsl. v. pres. tense, 2nd plur. pers.: we see; Mac. видиме―we see; Bul. ние виждаме―we see; Cro. Vidimo―we see; Rum. Vedem―we see; Rus. мы видим―we see; Ser. Видимо―we see; Slov. Vidimo―we see; Cze. Vidime―we see; Ukr. ми бачимо―we see.
*Possible lost letter on the right of the inscription.

3.3. Translation

From the above spelling 19 and its interpretation, the consequent translation of the inscription is: People come in, we see, or in loose translation: Come and see. Probably, the inscription was an invitation to the public to discover and/or to taste the content of the jar.

Цео рад
https://pdfs.semanticscholar.org/a0...DbyoCfEB9uL6rbsSccsBWkYgGPkgBkJhAmy-B7gfAV4Sc

укратко о Филистејцима
In contrast, the Septuagint uses the term allophuloi (ἀλλόφυλοι) instead of "Philistines", which means simply "other nations".
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Филистејци

Да ли Радован Дамјановић има икакве везе са двојицом научника који су дешифровали натпис помоћу словенских језика и превели га "Људи, пођи(мо) па видимо" па је мој уводни пост за нову тему завршио овде?

Iz emisije u emisiju, sve je gori i gori.
JjWVGuo.jpg

Човек кокодаче и грокће у својим емисијама.

Не знам зашто то ради. Ок, његова је емисија па ради шта хоће али у сат времена једва да повеже две смислене реченице. Свиђају ми се оне телевизијске емисије које су ваљда емитоване на арту (ја сам их одгледао на јутјубу) а и гостовања код Теше су исто ок. Допала ми се она прича о каталонској дружини нпр. Међутим емисија "Људи ништа не знају" је прави циркус. У почетку сам мислио да се ради о некаквим шифрованим порукама, са тим поздрављањем нижег свештенства и сл. а сада мислим да се ради о својеврсном култу, барем судећи према коментарима.

Back