Only Beer
Buduća legenda
- Poruka
- 29.776
...iz licnog iskustva - isla sam na psihoterapiju na mamino insistiranje
Ziv dokaz da se radi o bacanju para.

p.s.: to je naravno bilo u SAD, tacno?

...iz licnog iskustva - isla sam na psihoterapiju na mamino insistiranje
Hahahahah!!! Balkanski mentalitet. Pa ti pojma sa zivotom nemas. Koji je to balkanski mentalitet??
Koji je to mentalitet u Italiji recimo.....tamo pedere ne podnose, musko dete je uvek ispred zenskog...itd..itd....Ili u drugim krajevima sveta..??
Ako odes kod psihologa..psihijatra....niko ne misli da si ti lud/a ali misli da nesto nije u redu sa tobom ....Isto kao sto kad ides kod zubara znaci nesto nije u redu sa tvojim zubima ...a kad ides kod psihologa nesto nije ok sa tvojom psihom i mozgom...itd...itd..... E sad sto recimo u USA i sl. ako ides kod psihijatra ti si cool to je vec drugi problem.
Zasto je u Srbiji to toliki bauk ici kod psihologa?
Ako odes kod psihologa..psihijatra....niko ne misli da si ti lud/a ali misli da nesto nije u redu sa tobom ....
Mda...ali ako ne ideš ni kod psihologa ni kod psihijatra, onda znači da je sigurno sve u redu s tobom.
To mi je kao kad mm nagovara svog oca da ode kod kardiologa jer fakat ima problema sa srcem, a ovaj mu odgovara da neće da ide jer će mu sigurno odmah naći neku bolest.
A i ja budala, odvela moje dete od 4 godine kod psihologa umesto da je samo dobio dobre batine. One sve rešavaju u državi Srbiji...:roll:
kad se pokvare kola ides kod automehanicara
kad se pokvari glava ides kod psihologa
malo ko zna kada se glava pokvarila i misle da sami mogu da je oprave. e pa ne mogu !
Ne Pile. Kod njih idu ludaci!
I zar ti ne znaš da je psiholog/psihijatar jedno te isto?![]()
Psihijatri uglavnom lijece lijekovima, (najcesce antidepresivi), i ovlasteni su da iste mogu propisivati.
Psiholozi ne.Oni "lijece" savjetodavno, terapijski, i kroz razne testove...
Nekad rade timski, nekad zasebno.
Zavisno i od samog "problema"-da li je na psihickoj, ili psihosomatskoj osnovi...i kako se manifestuje.
Da li su zaista neophodni lijekovi, ili samo razgovor?
( Fino je to sroceno u knjizici "Ljubav, sex i depresija" , prof. dr Jovana Marica...mada, ni knjiga mu nije pomogla, razvede se co`ekeeee, mudro zbori Corba "teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drukcije u praksi"....
)
Juce prica moja majka sa svojom prijateljicom cija je cerka u depresiji klasicnoj mesecima. Prica majka kako ne ide na posao, izbegava cak i kupanje, postala je strasno neuredna, stalno place, bezvoljna je. Ponekad dodje kod moje mame, jer kako kaze ni rodjena majka ne moze da je slusa, i tako samo place. I to traje dobrih 3,4 meseca. I ova joj iz najbolje namere posto sam imala takav period u zivotu predlozi da joj da br psihologa kod kog sam svojevremeno isla u anksioznom periodu i koji mi je mnogo pomogao, samo sto nisam dosla do stadijuma u kom je ova devojka. Majka njena se tu zgrane: Pa zar dete kod psihologa da mi ide? To je samo za ludake!!!
Tu prvo uvredi moju majku cije je dete aktivno 6 meseci islo kod istog. 'ali ajde, a zatim te dovede taj komentar u opsti osecaj nemoci. Pokusavas nekom da pomognes jer imas iskustva sa tim i znas koliko je tesko gledati sopstveno dete kako pati, a zatim kaze majka ostala bez texta. Ova izjuri iz stana jer se uvredila takvim predlogom moje majke. Kao odakle ona zna gde i kod koga njeno dete treba da ide.
Zasto je u Srbiji to toliki bauk ici kod psihologa?
imam ortaka koji je skoro bio kod psihijatra malo na seansama zato sto je prsao zbog kredita u koje se uvalio. I niko ne smatra da je lud ( dobro smatraju da je lud sto se toliko uvalioali ne u onom smislu lud ) .....Mada nista tu psiholog spacijalno ne moze da pomogne.
E onda mu rodbina malo pokrpila dugove i decko se vratio u normalu.
ja bih najvolela da sam udata za psihijatra, pa da ga davim po ceo dan svime onime sto mi fali, a on da mora da me slusa i jos da mu ne placam![]()
ja bih najvolela da sam udata za psihijatra, pa da ga davim po ceo dan svime onime sto mi fali, a on da mora da me slusa i jos da mu ne placam![]()
: ljubav :He he..lagala bih ako bih napisala da nisam o tome razmisljala ...bas bi bilo super....welcome back bejb...
![]()
Ti mu se pozalis, a on umesto da te saslusa k'o covek, odmerava ti dijagnozu: manicna depresija.....distimija....ciklotimija....![]()
Ma, idi bre!![]()
: ljubav :
sto? pa muzevi ionako svojim zenama daju sve te dijagnoze, bez da su psihici
a, na kraju im ni lekove ne prepisu![]()
Pa to je bolje. I tako vazimo za naciju koja se preterano kljuka lekovima.![]()
lekovi su dobri
lekovi su potrebni
hocu lekove![]()
Kod kog si ti dundjera bila?![]()
Idi ti kod Dr.Mushmule. Cim ga ugledas, odma' ti lakne.![]()
Kod kog si ti dundjera bila?![]()
Idi ti kod Dr.Mushmule. Cim ga ugledas, odma' ti lakne.![]()
hocu lekove![]()