pikax
Buduća legenda
- Poruka
- 39.694
Ok. Postoji jedna reč koja nije baš srpska ali mi se dopada - triger, trigerovati.ok, znaci ako se desi provala i provalnik ubije zenu, ne ide na doivotnu, jer nije femicid, ubio bi i muskarca da mu se isprecio?
recimo da razumem ovu logiku, ali sta cemo sa ostalim ubistvima, recimo migrant ubije posle silovanja da se ne otkrije, zakopa les - on se rukovodio drugim motivima, nije femicid, i njemu nema dozivotne?
zasto se uopste uvodi ovaj zakon, sa kim se to zenski zivot izjednacava? da li zato sto su slabiji pol, pa su vise izlozene? znaci ako osoba ubije dete, a ne mrzi decu generalno vec se dokaze da je motiv sta znam zato sto joj nije otac, saznao da je tudje, onda ta osoba ima olaksavajucu okolnost? i onda dolazimo do situacije da sirimo nepravdu
femicid je trebao da ostane u domenu psihopatologije [film davitelj protiv davitelja mi pade na pamet sa pok. taskom nacicem], a ne da se prebacuje na kriminal sa najstrozijom kaznom, dok se gura narativ sto ova ruzna radi da su muskarci postali "losiji", pa da zastitimo zene, sto si ti izrelativizovala, jer svako ubistvo je motivisano sa stereotipima, kontrolom itd, kako ti rece, a ne samo ubistvo zene
Mene zanima zašto vas je takva odluka trigerovala , zašto se osećate manje vrednim?