Za Femicid, doživotni zatvor

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ok, znaci ako se desi provala i provalnik ubije zenu, ne ide na doivotnu, jer nije femicid, ubio bi i muskarca da mu se isprecio?
recimo da razumem ovu logiku, ali sta cemo sa ostalim ubistvima, recimo migrant ubije posle silovanja da se ne otkrije, zakopa les - on se rukovodio drugim motivima, nije femicid, i njemu nema dozivotne?

zasto se uopste uvodi ovaj zakon, sa kim se to zenski zivot izjednacava? da li zato sto su slabiji pol, pa su vise izlozene? znaci ako osoba ubije dete, a ne mrzi decu generalno vec se dokaze da je motiv sta znam zato sto joj nije otac, saznao da je tudje, onda ta osoba ima olaksavajucu okolnost? i onda dolazimo do situacije da sirimo nepravdu

femicid je trebao da ostane u domenu psihopatologije [film davitelj protiv davitelja mi pade na pamet sa pok. taskom nacicem], a ne da se prebacuje na kriminal sa najstrozijom kaznom, dok se gura narativ sto ova ruzna radi da su muskarci postali "losiji", pa da zastitimo zene, sto si ti izrelativizovala, jer svako ubistvo je motivisano sa stereotipima, kontrolom itd, kako ti rece, a ne samo ubistvo zene
Ok. Postoji jedna reč koja nije baš srpska ali mi se dopada - triger, trigerovati.
Mene zanima zašto vas je takva odluka trigerovala , zašto se osećate manje vrednim?

Ok. Postoji jedna reč koja nije baš srpska ali mi se dopada - triger, trigerovati.
Mene zanima zašto vas je takva odluka trigerovala , zašto se osećate manje vrednim?
ja nemam sta da se osecam manje vrednim, priznao sam da sam izgubio i kao muz i kao otac, a vama., ako persiramo, ostaje samo da verujete da sam ja taj nasilnik i koji preti cerci, zeni, opasnost cak i po vucjaka itd - ja vam tvrdim da je obrnuto, da se radi o zameni teza, da sam ja sateran uza zid, i dok nisam rekao "predajem se" paklu nije bilo kraja, te zato na sve sada i gledam sa filozofske distance... ili mislite da sam kameno srce, ili da sa mnom nesto nije u redu, ...

ja nemam sta da se osecam manje vrednim, priznao sam da sam izgubio i kao muz i kao otac, a vama., ako persiramo, ostaje samo da verujete da sam ja taj nasilnik i koji preti cerci, zeni, opasnost cak i po vucjaka itd - ja vam tvrdim da je obrnuto, da se radi o zameni teza, da sam ja sateran uza zid, i dok nisam rekao "predajem se" paklu nije bilo kraja, te zato na sve sada i gledam sa filozofske distance
Niko nije rekao da si ti nasilnik. Nema potrebe da mi persiraš.

Niko nije rekao da si ti nasilnik. Nema potrebe da mi persiraš.
onda mi veruj da je nada mnom cinjeno nasilje od zene, i deca huskana da se dokazu da me se ne boje, tako sto ce meni da prete, itd
persiranje mi se ucinilo kad ti rece VAS
znaci, vidis i sama da neki kazu da ce muskarci cak i da se samoubiju, i to se desava? samo ne ja bas, ali nisam im ja ni stavljao reci u usta, niti sam ja to iznosio kao argument, ali postoji i to

mislila sam na više učesnika na temi , a jesam citirala tebe - pa je tako ispalo :D
to ti je dokaz kakva sam ja licnost, razumna, i da idem korak nazad da se ne konfrontiram sa tobom ili bilo kim, a onda sam sateran uza zid, i zena je znala kakav sam i to zloupotrebljavala, plus naucila decu isto... samo je problem sto ja nisam glup, svega sam bio svestan polovinu naseg braka, istrpeo i sada je kraj - ovo ti je sazetak cele moje price

u stvari rece mi prijatelj tada pre 20 godina: "ova moze da ti unisti zivot", a ja sam ga odbacio, jer je i sam manipulant, ali je bio u pravu, podsvesno sam znao, ali nisam imao kud, dete na putu, morao sam da se ozenim ili bih se jos vise kajao, a lomio sam se i nisam hteo, jer sam znao da me ceka pakao

Poslednja izmena:
"Ako te ne budem imao ja, neće te imati niko"
muskarci uzimaju od sveta sve, pa i zene, a zene mogu da uzmu samo od muskaraca
znaci mi uzimamo od sveta, a one daju - radjaju svetu
msm ne ide da zena ode u rat i osvoji neke zemlje i plen... to je muskarcima u genetici, a na zenama je da cuvaju
samo kazem, odakle nekim muskarcima ta ideja da imaju vlasnistvo nad zenom, odu negde i otmu zenu, ... osvoje zemlju, osvioje zenu, muskarcima je to isto, i onda ne daju

samo kazem, odakle nekim muskarcima ta ideja da imaju vlasnistvo nad zenom, odu negde i otmu zenu, ... osvoje zemlju, osvioje zenu, muskarcima je to isto, i onda ne daju

Zove se Yamnaya kultura, koja je uklonila skoro sve neolitske farmere od Ukrajine do Atlantika; te su potom uzeli njihove zene. Otuda, eto ideja. Mi smo njihovi. Povijest se treba izucavati. Ne napamet pricati☝️ nismo od jucer.

Back