prevariti i to reci?

tvoje objasnjenje zaista nije zadovoljavajuce jer nije i jedino, banalizujes coveka bez potrebe. evo posto nisam mlada a imam takve stavove, sad ti vise neces da pricas sa mnom, e zivot me nije mazio :( :)

Нисам рекао да нећу да причам с тобом већ ми је тешко да поверујем да неко ко има животног искуства задржава ставове који су карактеристични за одређене фазе одрастања.
И нисам ја крив што се неки осете погођеним кад неко примети да нису одрасли...
Овде не мислим на тебе.

dovoljno je to sto si priznao da nisu isto sto i dela.. iz bilo kog razloga

Тачно је, у праву си.
Рекао сам да је жеља корен сваког дела.
Извини што нисам приметио да су корен и стабло исто.
(У овој реченици стабло је синоним за дело.)

Тачно је, у праву си.
Рекао сам да је жеља корен сваког дела.
Извини што нисам приметио да су корен и стабло исто.
(У овој реченици стабло је синоним за дело.)

ebem li ga, dijanek, lud li sam ja, corav li sam..

Жеља је исто што и дело.
Тачније жеља је корен из кога расту наша дела.
Тако да онај ко је пожелео већ је учинио.

.
За ово последње, ако није тако онда ми заиста немамо о чему да причамо.
Такви паушални ставови приличе само младим особама.

Нисам рекао да нећу да причам с тобом већ ми је тешко да поверујем да неко ко има животног искуства задржава ставове који су карактеристични за одређене фазе одрастања.
vidis da jesi :(
Зашто сте тако одлучили?
Ко је тако одлучио?
Ја нисам.
pa u tome je citava poenta, ti odluci kako ti mislis da treba, a ostale ne trpaj u jedan kos jer si mozda, projektovao svoj razvojni put kako obicno biva sa mladim i neiskusnim osobama :)

Зашто мислимо да је то исправно, а не нешто друго?
Који нам је ауторитет дао сазнање о томе да је нешто исправније од другор?
(Не доводим у питање све моралне вредности друштва, занима ме начин на који смо дошли до истих.)

Ја идем мало тежим путем.

1. Није поента у томе да ја будем у праву већ је поента у размени мишљења и рушењу предрасуда.

2. А једини демагог овде си ти.

3. Из простог разлога - ниси пружио ниједан доказ за твоју тврдњу да сам ја демагог.

4. Ја сам за тебе пружио овај један, више него довољан.

5. То је лични напад, а ја нисам никог нападао на личном плану.

6. Само сам закључио коме је својствено такво мишљење...
Pazi dobro i citaj sta pise:

1. Tako je. Upravo si ti onaj koji ima predrasude.
Ti si taj koji tvrdi da grese oni koji drugacije misle od tebe.
Za razliku od tebe, ja rekoh da prihvatam tvoj sud i da si u pravu - ali samo u svom slucaju.

2. Mozda jesam demagog, ali svakako ne jedini i ne bih rekao da sam se ovde sluzio demagogijom. Opet pripisujes drugima svoj nedostatak.

3. Napisao sam ti zasto si demagog, ali ti to ne smatras dokazom.
Ono sto ti odgovara uspeces da relativizujes tako da postane nesto sto ce ti biti po meri.

Dakle, ljudi koji teze da budu bolji, da se odvoje od zivotinje, da budu sto blize onom sto nazivas Savrsenim bicem, za tebe su smesni, slabi i licemerni. S druge strane si ti, koji ces se povinovati zelji kojoj oni nece - pa si stoga ispravan.

Demagogija? Ma jok...

4. A koji si to dokaz pruzio da sam demagog, osim sopstvene tvrdnje? Tvoja tvrdnja je dokaz i istina? Eto, o tome ti pricam... Tako se ponasas i u vezi teme.

5. Napad na licnom planu moze da bude i ako ne izgovoris moje ime. Je l' se sad pravis lud?
Ako kazem da su oni koji misle na odredjeni nacin idioti, a ti se nalazis u toj grupaciji - ti neces licno doziveti prozivku?

6. Samo si zakljucio kome je svojstveno takvo misljenje...
I ja sam zakljucio kome je svojstveno tvoje misljenje. Sada smo kvit.

Бундево,
Ти си горе рекао/ла да сам ја признао да жеље нису исто што и дела.
Да ли си сигуран/на да си написаола оно што си хтео/ла?
Изгледа да је дошло до неспоразума, а мислим да имамо исти извор од ког крећемо у том ставу.

Pazi dobro i citaj sta pise:

1. Tako je. Upravo si ti onaj koji ima predrasude.
Ti si taj koji tvrdi da grese oni koji drugacije misle od tebe.
Za razliku od tebe, ja rekoh da prihvatam tvoj sud i da si u pravu - ali samo u svom slucaju.

2. Mozda jesam demagog, ali svakako ne jedini i ne bih rekao da sam se ovde sluzio demagogijom. Opet pripisujes drugima svoj nedostatak.

3. Napisao sam ti zasto si demagog, ali ti to ne smatras dokazom.
Ono sto ti odgovara uspeces da relativizujes tako da postane nesto sto ce ti biti po meri.

Dakle, ljudi koji teze da budu bolji, da se odvoje od zivotinje, da budu sto blize onom sto nazivas Savrsenim bicem, za tebe su smesni, slabi i licemerni. S druge strane si ti, koji ces se povinovati zelji kojoj oni nece - pa si stoga ispravan.

Demagogija? Ma jok...

4. A koji si to dokaz pruzio da sam demagog, osim sopstvene tvrdnje? Tvoja tvrdnja je dokaz i istina? Eto, o tome ti pricam... Tako se ponasas i u vezi teme.

5. Napad na licnom planu moze da bude i ako ne izgovoris moje ime. Je l' se sad pravis lud?
Ako kazem da su oni koji misle na odredjeni nacin idioti, a ti se nalazis u toj grupaciji - ti neces licno doziveti prozivku?

6. Samo si zakljucio kome je svojstveno takvo misljenje...
I ja sam zakljucio kome je svojstveno tvoje misljenje. Sada smo kvit.

У праву си, све што си рекао за мене ти си у праву.
Тачније, још сам гори.
Само не могу да прихватим да су тврдње исто што и докази.
Ах, да.
Напад на мишљење није лични напад.
То што ти заступаш то мишљење не значи да си ти лично нападнут.
Ако си се осетио прозваним, то нема везе са мном.
Од сада ћу ти реплицирати само на конкретне ствари, односно кад твоје тврдње буду поткрепљене цитатима из мојих постова.

У праву си, све што си рекао за мене ти си у праву.
Тачније, још сам гори.
Само не могу да прихватим да су тврдње исто што и докази.
Ах, да.
Напад на мишљење није лични напад.
То што ти заступаш то мишљење не значи да си ти лично нападнут.
Ако си се осетио прозваним, то нема везе са мном.
Од сада ћу ти реплицирати само на конкретне ствари, односно кад твоје тврдње буду поткрепљене цитатима из мојих постова.
Pa sto si se onda ti uvredio kad sam rekao da si demagog?
Kao to je uvreda... Ma nije bre, samo sam iskazao misljenje o tvom nacinu misljenja... razumes? Tvoj nacin misljenja smatram demagogijom, pa si stoga demagog.
Eto, to je u skladu sa tvojom tvrdnjom da iznosis misljenje o misljenju, a ne o ljudima.
Zelim i ja da budem ispravan kao ti, pa isto postupam.

Hehe... E jesi demagog; kao ja tebe vredjam na licnom planu, a ti samo iznosis osvrt na misljenje nekih koje posprdno nazivas Savrsenim bicima.

Pa sto si se onda ti uvredio kad sam rekao da si demagog?
Kao to je uvreda... Ma nije bre, samo sam iskazao misljenje o tvom nacinu misljenja... razumes? Tvoj nacin misljenja smatram demagogijom, pa si stoga demagog.
Eto, to je u skladu sa tvojom tvrdnjom da iznosis misljenje o misljenju, a ne o ljudima.
Zelim i ja da budem ispravan kao ti, pa isto postupam.

Hehe... E jesi demagog; kao ja tebe vredjam na licnom planu, a ti samo iznosis osvrt na misljenje nekih koje posprdno nazivas Savrsenim bicima.

То уопште није имало поспрдни карактер.
Ти си прозивао мене лично, а ја никог нисам именовао.
И настављаш да ме етикетираш...;);)
Но нема везе.

Back