prevariti i to reci?

ovo sto sam boldovala mislim da je kljuc svega, i da ne treba da nas zanima previse kako to drugi funkcionisu. vidis iz tvog posta ja mogu da zakljucim da si i ti jedan od tih koji se smatra savrsenijim bicem jer si u stanju da prihvatis stvari kakve jesu, a ne kao neke tamo kukavice koje se zadovoljavaju ko zna sa cim. vernost ne mora biti nikakva maska, vernost je pre svega odluka, i za datu osobu nosi vrednost, za tebe ocigledno ne i to je tvoj svet i tvoje buduce zene. :)

Верност није у људској природи...
Волео бих да упознам човека или жену који ни у једном тренутку свог живота није пожелео никог другог осим онога с ким је.
Кад ми покажеш таквог, ја ћу поверовати у верност.
Ја не кажем да ћу икад преварити моју девојку али кажем да ми се то може десити.
А ако се већ деси, бесмислено је признавати ствари које су небитне, осим за нечију сујету. Код варања није проблем у томе што неко може да спава с неким, већ како је могао то мени да уради.

Ја себе сматрам самосвеснијим човеком од многих које знам.
Трудим се да се ослободим многих малограђанских начела којима већина робује.
Не радим ствари зато што то не треба или не сме да се ради већ зато што нећу то да радим.
Ја одлучујем о себи.
И не тражим изговоре за своје поступке.
Не дајем празна обећања и живим са својим недостацима.
Далеко сам од тога да посматрам себе као савршено биће.
У мени се, као и у сваком човеку природа бори против начина постојања.
Ниси схватила понету мојих речи.

Dijenek i zelenooka, razumemo se :)

U nekom trenutku života, naučio sam na teži način da nikad ne kažem nikad.
Recimo, jedna od stvari koju najmanje volim je izdaja, okretanje leđa onda kad je nekome teško...lažna prijateljstva kada smo dobri jedni drugima samo dok nemamo nijedan problem.
Ali, ne mogu da kažem: ja to nikada ne bih uradio mom prijatelju, ma koja da je cena.
Šta ako je cena moj život, životi moje porodice...šta ako se nekoga moram odreći da bih ja preživeo ili da mi neko ne bi naneo zlo...
Uvek bih pomogao slabijima, ali ne mogu pomoći nekome ako onaj ko ga napada u mene uperi pištolj.
Moram se povući.
Znam, dajem drastične primere i ne želim da mi se ikada dese, ali to se isto odnosi i na prevaru.
Da me je neko pitao da li bih počinio ili oprostio prevaru kada sam imao 20 godina, oba odgovara bila bi kategorična i glasila bi NE!
Sada...moram da priznam da sve zavisi od okolnosti, da bi odgovor na pitanje bio mnogo više promišljen i da bi glasio da....zavisi kako se i zašto to desilo

vernost nije u ljudskoj prirodi slazem se, zato i rekoh odluka
odakle tebi ideja da covek koji vrednuje vernost nije u stanju da izjavi, da, mogu pozeleti nekog drugog i pozeleo sam i sta onda? je l to znaci da moram zelju i ispuniti da ne bi ispala kukavica?
ti ne vrednujes vernost jer ne mozes da je ostvaris, kako se to zove?
je l i dalje ne shavatam poentu? :)

Драстични примери су једина мера животних околности.
Лако је имати принципе и држати се истих док не наступи време за њихову проверу.
То је као са бродовима, могу да буду лепи и ружни али се њихов квалитет види тек у олујном мору.

vernost nije u ljudskoj prirodi slazem se, zato i rekoh odluka
odakle tebi ideja da covek koji vrednuje vernost nije u stanju da izjavi, da, mogu pozeleti nekog drugog i pozeleo sam i sta onda? je l to znaci da moram zelju i ispuniti da ne bi ispala kukavica?
ti ne vrednujes vernost jer ne mozes da je ostvaris, kako se to zove?
je l i dalje ne shavatam poentu? :)

Жеља је исто што и дело.
Тачније жеља је корен из кога расту наша дела.
Тако да онај ко је пожелео већ је учинио.
Чим нешто не може да се оствари, то може да постоји само као идеал.
А идеали су идеје којима тежимо, често бесмислене.
Не увек, али често.
Ниси разумела поенту о Савршеном бићу.

e pocinjes da se gubis, zelja je isto sto i delo???? ja npr zelim da ubijem 10 ljudi i to je isto kao da sam ih i ubila???? mozda je za moju dusu pogubna ta zelja, ali staviti jednakost ne mozes. ideali postoje ne kao ciljevi vec kao smernice i kao takvi nikad nisu besmisleni.

Ко је то учинио нешто што није пожелео?
Једини разлог што ниси убила јесте тај што се плашиш казне која ти следује од друштвеног система у ком живиш.
Последња реченица ти је више него бесмислена.
Какве смернице?
Идеал је сам по себи циљ.
Заповести и закони су смернице, а не идеали.
Ти си изгледа много млада и неискусна...

Reče čovek: ne uvek, ali često.
Komunizam je ideal. Ja bih stvarno voleo da radim koliko mogu a da uzmem koliko mi treba. I da svi imaju dovoljno i da niko ne bude gladan i da život bude fer i da bude isti za sve....ali to je utopija.

Vernost možda nije utopija, ali je svesna odluka. Svi bi voleli da nam partner nikada ne dosadi, da ljubav nikada ne prođe, da uvek bude kao prvih dana, da uvek ima leptirića, da nikad ne proverimo da li je trava preko plota zelenija....itd.

Sad, što forumska mudrost nalaže da onaj ko jednom prevari, varaće uvek... :) sta da radim.
Kako to niko ne pomisli da se može desiti da posle takvog iskustva neko više nikada ne poželi da prevari.
I kako se to zaboga desi da neko nekoga prevari i posle toga se recimo oženi tom osobom ili uda za njega i posle toga imaju uspešan brak i uspešan život i bude im super.
A, ne, forumska mudrost nalaže da se taj neki ili ta neka najpre lepo razvede pa onda....
E, kad bi u životu sve bilo po šablonima, život bi bio prilično jednostavan.

Верност није у људској природи...
Волео бих да упознам човека или жену који ни у једном тренутку свог живота није пожелео никог другог осим онога с ким је.
Кад ми покажеш таквог, ја ћу поверовати у верност.
Ја не кажем да ћу икад преварити моју девојку али кажем да ми се то може десити.
А ако се већ деси, бесмислено је признавати ствари које су небитне, осим за нечију сујету. Код варања није проблем у томе што неко може да спава с неким, већ како је могао то мени да уради.

Не радим ствари зато што то не треба или не сме да се ради већ зато што нећу то да радим.
Ја одлучујем о себи.

E, pa onda veruj u vernost....postoje osobe koje nisu pozelele drugog/u dok su sa nekim bili u vezi....
Ako ih ti ne poznajes, ne znaci da ne postoje....Nekako mi se cini da danas nije "moderno" biti veran....ljudi ismevaju onog ko kaze da je veran, da nije pomislio na drugu osobu, da nije imao seks 5 godina...
Sta je tu cudno? Ljudi sami donose svoje odluke, rade onako kako zele i misle da je ispravno...
Kao sto i ti varas....neki ne varaju....
Ili si sklon prevari ili nisi.....to zavisi od karaktera i vaspitanja....
mnogi ljudi varaju iz razloga jer se plase da bi sami bili prevareni...pa onda kao razmisljaju u stilu...bolje ja nju, nego ona mene...neki se odluce na partnerstvo, gde svako radi sa strane ono sto zeli....ali to nije moj izbor...ja licno ne bih mogla tako...i iskreno, nesto ne cenim bas takve ljude...smatram da su phickice, sonje, nezreli ( osobe koje konstantno to rade )..
Suvise su "suplji" i "povrsni" za moj ukus ( ovo ne leti na tebe )....

Ovo je ekstreman primer ( odnosi se na to da ljudi bez svega mogu, pa i bez seksa..itd ako takvu odluku donesu )..postoje zene i muskarci kojima je partner poginuo u "najlepsim godinama",...poceli da osnivaju porodicu, da uzivaju...kad ono desi se tragedija...nakon toga nisu nasli drugog...sad su preko 40+ i jos uvek sami...i znas da nisu imali ni kres semu a kamoli nesto 2...da li su te osobe nenormalne, nesto im fali..itd? ne nisu...samo su donele takvu odluku iz njima poznatih razloga...i u tome nema nista lose, ako oni tako zele...

Eto da ne ispadne da bubam na pamet...uz voljenu osobu, nisam nijednom pozelela drugog..xy muskaraca sam primetila, prokometarisala da dobro izgledaju, skrenula pogled za njima, privlacili su me, privlace me....ali ne u toj meri da bi ista pozelela sa njima ili da bi mislila na njih.....i nisam debela, ruzna...itd..pa kao niko me nebi steo..:lol:
Sad ce neko reci, da sam neiskusna, mlada, da nemam pojma...ali to su osobe koje misle da su svi kao i oni...cak im i smeta, sto ti ne varas i nisi takav...ljudi su zavidni na osmeh, na pozitivno raspolozenje....i uvek moraju da ceprkaju i gnjave...
Ne smatram da sam zbog toga savrsena...daleko bilo..imam mane kao i svi drugi...ali jednostavno nisam takav karakter...sto ne znaci da nikada necu prevariti iz nekih meni poznatih razloga....tesko verujem da ocu..al da ne bude ono nikad ne reci nikad...:lol::lol:

Postoje ljudi koji zasluzuju nase povernje i odrze ga dugi niz godina..;)

P.s. tesko ces me upoznat...ali mozemo se i za vidjanje dogovoriti..pa mozes slobodno da uperis prstom u mene i da viknes kako poznajes ribu koja uz voljenog nije pomislila na drugog - mislim da nas ima vise, nisam samo ja..:lol:....ima da se zrtvujem za forumasa, kako bi poverovao u vernost...:lol::lol::p ( ovo nije poziv na dejt...:mrgreen: )

Једини разлог што ниси убила јесте тај што се плашиш казне која ти следује од друштвеног система у ком живиш.
Какве смернице?
e ne koristi se demagogijom nece ti proci, ja pricah o tome da zelja ne mora znaciti i delo, a ti mi pricas o obrnutom procesu, dakle i dalje ne vidim razlog zbog cega bi zelju i delo izjednacio.
recenica nije besmislena, njome se upravo priznaje sopstvena nesavrsenost i izrazava zelja za usavrsavanjem.
a za ovo zadnje, nemam komentar.

Jeste. Poziv je na deeeeejt :)
Alya, ti si pozitivna osoba i verujem da to što pričaš zaista misliš i osećaš.
Nismo svi isti i ne cenimo svi jednako neke principe, ponašanja i sl.
Nešto se možda promeni sa godinama, ali nešto i ne.
Ja nisam toliko moralan i ispravan čovek da drugima namećem norme, samo pokušavam da razumem druge i da ne poželim sebi iskušenja kojima nisam dorastao.

Ја одлучујем о себи.
ali si, reklo bi se, skoro pa savrsen

e ne koristi se demagogijom nece ti proci, ja pricah o tome da zelja ne mora znaciti i delo, a ti mi pricas o obrnutom procesu, dakle i dalje ne vidim razlog zbog cega bi zelju i delo izjednacio.
recenica nije besmislena, njome se upravo priznaje sopstvena nesavrsenost i izrazava zelja za usavrsavanjem.
a za ovo zadnje, nemam komentar.

А ја сам теби лепо објаснио зашто наше жеље не претварамо увек у дела.
Никаква демагогија није у питању.
За ово последње, ако није тако онда ми заиста немамо о чему да причамо.
Такви паушални ставови приличе само младим особама.

Gde nestade Žulijanov post...
Pa... Dijeneku je vec receno ono sto sam hteo da kazem, pa ga izbrisah. Ali ako te interesuje sta je pisalo, evo ga:
Какве смернице?
Evo ja nisam mlad i neiskusan i reci cu ti da si demagog koji palamudi na ovu temu, vrseci zamenu teza i relativizujuci sve sto bi moglo da mu posluzi kao alibi za ono sto naziva tudjom slaboscu, a sto je u stvari njegov nedostatak.

Ne smeta mi sto mislis onako kako mislis, ali mi ide na zivce to sto kroz kojekakva karekterisanja nipodastavas one koji stvari posmatraju na drugaciji nacin.

Niko ti ne brani da da radis kako hoces; sto se mene tice, ti si u pravu - ali za svoj gros.
Dozvoli ostalima da budu pametni za sebe i da vernost dozivljavaju na nacin u koji veruju. Nemoj ih nazivati kukavicama, takozvanim Savrsenim bicima i onima koji se kriju iza maske sopstvene nesposobnosti.

Verujemo ti i bez da nam kazes da nam je vrednosni sud jadan. Mislim, je l' osecas da si vise u pravu ako drugima govoris da nemaju pojma?

pa sta si joj objasnio, leba ti.. prvo kazes da su zelje isto sto i dela.. ako si pozeleo vec si ucinio.. kad te demantuje, ti kazes da zelje ne pretvaramo u dela iz straha od kazne..

Ја идем мало тежим путем.
Није поента у томе да ја будем у праву већ је поента у размени мишљења и рушењу предрасуда.
А једини демагог овде си ти.
Из простог разлога - ниси пружио ниједан доказ за твоју тврдњу да сам ја демагог.
Ја сам за тебе пружио овај један, више него довољан.
То је лични напад, а ја нисам никог нападао на личном плану.
Само сам закључио коме је својствено такво мишљење...

tvoje objasnjenje zaista nije zadovoljavajuce jer nije i jedino, banalizujes coveka bez potrebe. evo posto nisam mlada a imam takve stavove, sad ti vise neces da pricas sa mnom, e zivot me nije mazio :( :)

Jeste. Poziv je na deeeeejt :)
Alya, ti si pozitivna osoba i verujem da to što pričaš zaista misliš i osećaš.
Nismo svi isti i ne cenimo svi jednako neke principe, ponašanja i sl.
Nešto se možda promeni sa godinama, ali nešto i ne.
Ja nisam toliko moralan i ispravan čovek da drugima namećem norme, samo pokušavam da razumem druge i da ne poželim sebi iskušenja kojima nisam dorastao.

Logicno je da nismo svi isti...hvala Bogu...bilo bi dosadno....ali mi bas smeta kad neko "davi" u smislu...videces ti kad dodjes u moje godine ( ta osoba je kao nesto iskusniija i pametnija jer je starija :roll: - ko da je to neko posebno merilo ), neiskusna si, mlada...itd....
Ne moram da se slazem sa necijim misljenjem ako ne mislim tako...a jos manje cu da "teram" nekoga da misli kao ja..ja samo iznosim svoje misljenje i iskustva...

Prosto mi se cini da ako ne varas kao nisi u trendu i normalan...jedan tip sto smo radili za njega...ugledan.. i covek bi rekao da je i pametan, razuman...kaze meni...siri ti noge dok si mlada...ne bi da pisem sta sam mu odgovorila....:lol:

Back