prevariti i to reci?

Hvala vam svima koji ste se ukljucili u ovu temu!!!

Posto tek sad vidim da sam konfuzno postavila temu, moje pravo pitanje je bilo da li nekom do koga vam nije stalo treba reci da ste bili sa jos nekim? Koji razlozi mogu biti za to? Razumem ako vam je stalo do nekog... ali ako ne zasto? Zasto nekome dirati sujetu, ponos, ma bilo koja osecanja?

То уопште није имало поспрдни карактер.
Ти си прозивао мене лично, а ја никог нисам именовао.
И настављаш да ме етикетираш...;);)
Но нема везе.
OK.
Vec ranije ti napisah da ne moras nekog da imenujes da bi se taj osecao prozvanim.
I naveo sam ti primer da bi lakse shvatio kako to ide.
I nemoj da me pravis budalom tvrdeci da nisi nista posprdno mislio pominjuci Savrsena bica.
I nastavljam da te etiketiram, ako je to sto govorim etiketiranje. Ali jbg, to je moje misljenje o tvom misljenju. Ti si lepo objasnio o sukobu misljenja, a ja se slozio da je u pitanju sukob misljenja.
Samo ti iz nekog razloga tvrdis da je licno prozivanje kad sukobim svoje sa tvojim misljenjem, a da nije licno prozivanje kad ti meni kazes da sam kukavica i covek koji se krije iza maske i sta-ti-ja-znam-sta-sve-ne, pominjuci grupaciju recimo mojih istomisljenika.

Ali nema veze. Sasvim je moguce da zaista smatras da je sve sto govoris savrseno tacno i logicno.

Da li biste rekli nekom do koga vam i nije bas stalo da ste bili sa nekim/nekom drugom?
sta ga se to tice:)
i tog sto mi nije stalo
i tog sto mi je stalo
obojicu! :)
teoretski ne
prakticno ne znam, ali pre ne bih nego sto bih
sto se ostatka sveta tice i oni, kao sto i sama verovatno prmecujes, mnoooogo vise kriju nego li otvoreno priznaju svoje prevare
neka te ovaj uzorak na temi ne zavede ako ti bas treba neka statistika
moj razlog bi najpre bila verovatnoca nastanka nekih nezeljenih posledica
ali sve je to hipoteticki, od prevare pa nadalje

Gledajuci na to kao muskarac, mislim da mu je stalo do tebe, ali da ne ume da ti to pokaze. Priznao ti je to zbog toga sto se kaje i sto bi voleo da se to nije desilo, ali kod nas muskaraca je to tako. Tek kad neko nas povredi onda shvatimo kako to boli!!!

Posto tek sad vidim da sam konfuzno postavila temu, moje pravo pitanje je bilo da li nekom do koga vam nije stalo treba reci da ste bili sa jos nekim? Koji razlozi mogu biti za to? Razumem ako vam je stalo do nekog... ali ako ne zasto? Zasto nekome dirati sujetu, ponos, ma bilo koja osecanja?
Sto se mene tice, nije poenta u tome da li cu mu reci ili ne, nego u tome da se to njega uopste ne tice... Nemam obavezu vjernosti u kres kombinaciji, niti je ocekujem od druge strane...
Inace, u praksi, da, obicno pricamo s kim smo jos bili... Povjeravamo se jedno drugome, potpuno opusteno i drugarski...

...пре 10-ак година...кад сам почео да излазим са девојкама...вероватно бих је отерао у 3...на њено признање. Сад већ немам јасан став...мало сам збуњен...по питању целе те категорије...тј преваре...у ствари...мало више сам збуњен...

...сигуран сам да би био крај кад бих сам сазнао. Јер ту се не ради о пуком сексу само...ради се и о поверењу, поштовању итд...
...а када би пријавила...ту већ нисам сигуран. Свестан сам да сви имамо очи...и нико не може да ме убеди да му се никада није свидела девојка/тип у тренутку док је био у вези. Могу да разумем да неко у себи садржи велику количину страсти и знам какав то терет може бити. Бити у сталном расцепу морала и страсти. Али не у смислу општег морала...ту ми је све кристално јасно...нема сивог...само црно и бело, неприхватљиво и прихватљиво (и одлука да ли ћеш бити витез добра или зла....ауууууу ал' серем сад...:lol:...али не знам како другачије да објасним), него само конкретно у тој ситуацији...желео би нешто са неким трећим, а опет не желиш да повредиш некога до кога ти је много стало. Некако мислим да бих могао да прегурам физичку превару...не би то било после као пре...али после доста времена мислим да би могли да пређемо преко тога. У сваком случају бих поштовао ту храброст...ма како ми било...Опет са друге стране...признање можда само значи да је боли уво да ли ћемо да наставимо или не...

...онда долази друга категорија преваре...заљубљивање у неког трећег. Дешава се и могу да разумем. Из ове перспективе...некога ко нема сопствену децу, брак...не бих могао да замислим зашто би неко уопште остајао у старој вези ако се већ заљубио...касније се ствари компликују...и ту онда долази највећи страх...да је неко са тобом из интереса...
Е то ми је дно дна...значи то ми је некако најстрашније...и такви људи су ми највеће п и ч к и ц е...(упоредио бих то са оном категоријом људи који остају у вези док не дође нешто боље...значи оно као супер све као...не причаш да ти већ одавно то није како треба, партнер мисли све супер...и само једног дана БУМ...)

...btw...једини пут кад сам преварио девојку, желео да пробам нешто, ма како секс био добар, никад се нисам осећао празније, одвратније...ма најрадије бих повраћао по себи и скинуо сва огледала да не могу да се видим...
...на неки начин...као нека депресија...које нисам ни био свестан док се нисам извукао из ње...

Sto se mene tice, nije poenta u tome da li cu mu reci ili ne, nego u tome da se to njega uopste ne tice... Nemam obavezu vjernosti u kres kombinaciji, niti je ocekujem od druge strane...
Inace, u praksi, da, obicno pricamo s kim smo jos bili... Povjeravamo se jedno drugome, potpuno opusteno i drugarski..
da li boldovano vazi kad si u vezi...? ili kad si u kres semi? nejasno je

Prevara je cudo jedno..Mozemo mi svi da budemo open mind i da popujemo drugome ali kada je nase dupe u procepu..stvari postaju sasvim drugacije..
Desilo mi se u vezi koja je iskreno u to vreme pocela da skripi i to dobro.Kada mi je to rekao,moram priznati da me je pogodilo. Mene da prevari :shock: sa nekom kokoskom koja mu kako sam rece nije znacila nista i da je to bio samo trenutak..Nisam mogla da verujem sopstvenim usima. Sujeta mi je proradila 300 na sat ..Rekla sam mu : P.izdo i odjebala ga.Kada sam ga posle toga srela rekao mi da sam ga tada uvredila..Pazi..molim te.Iskreno,sujetna sam po tom pitanju i cenim sebe..A poverenje i odanost su mi bitni..Sto se tvog slucaja tice..Mislim da mu nije stalo i ne ceni te,a za to si sama doprinela svojim stavom,zar ne..Znaci,najobicniji je seronja, koji jos uvek zivi u proslosti.Ni u kres semi nema opravdanja.Mislim da se ladno kaze.I tvoje pitanje je na mestu..Cemu i zasto..Pravi muskarac ce ispostvovati zenu ma u kojoj kombinaciji bio.Imas dve mogucnosti ..da nastavis ako ti sex sa njim prija i zeludac dobro vari ili da ga odjebes..arrivederci...kapiras..

...сигуран сам да би био крај кад бих сам сазнао. Јер ту се не ради о пуком сексу само...ради се и о поверењу, поштовању итд...
...а када би пријавила...ту већ нисам сигуран

A zashto se ne posmatra stvar ovako - prijavila je, iskrena je .. treba da joj verujem!

Doduse, uvek postoji sumnja da nije bash sve prijavila ..

A sa druge strane, onaj ko ne prijavi ne znachi da ne radi (preljubu)

Zakljucak - nikome ne moze da se veruje. Mene to bash pogadja lichno .. taj osecaj da nikome ne mogu da verujem.

Чак и да сам преписао не значи да није тачно.
Нисам преписао, то се види из твојих постова...

Ja ovde nisam dosla na psihoanalizu i opet bih da skrenem paznju da se ne trci pred rudu jer nema shanse da se iko protumachi na osnovu ovih poluinformacija koje na forumu ostavljamo :)

Hvala vam svima koji ste se ukljucili u ovu temu!!!

Na to pitanje nema konkretnog odgovora, sve zavisi od situacije

Back