prevariti i to reci?

Baby Kate: A zašto postoji tolika potreba da nekome VERUJEŠ?
mislim da si malo zamenila teze... nije rec o potrebi da se veruje, vec o paklu u kome zivis nikome ne verujes. to sam rekla.
ako razmislim o svom stavu, ja verujem ljudima... a ne opterecujem se tim verovanjem previse... logicno mi da verujem jer sama nisam muljator. ali me ne uzasne ako se ispostavi da je neko slagao ili da je lazov.

Baby Kate: Mislim, neću ja voleti nekoga zato što verujem da me nikad neće prevariti.
sa ovim se bas slazem..., samo da dopunim da nisam mislila samo na prevaru kada je o verovanju rec.

Baby Kate: Ali to ne znači da neću voleti. Niti da ću biti prevarena.
naravno.
za mene licno verovanje nekome bliskom (poverenje) je nesto o cemu zapravo ne razmisljam, osim ako ga nema.

hm .. meni je mnogo bitnije, odnosno teze, kad ne primam ljubav.
jao vesela vesela :)
ja sam u odnosu na tebe mlada i neiskusna:)
ali dozvoli misljenje
ne mogu te ljudi voleti onoliko koliko ocekujes ako ne uzvratis ljubavlju
ako im ne pokazes svaki kutak svoje licnosti
takve price se uvek isto zavrsavaju
postavila je jednom struja temu o razlozima promiskuiteta
ja nisam odgovorila, jer nisam zelela da me jasu debili, iako smatram da sam u jednom periodu zivota bila nesto promiskuitetnija od proseka
zato sto je to bio prirodan i prijatan nacin da ostvarim vezu sa drugim ljudskim bicem bez rizika
imala sam potrebu da osetim drugo ljudsko bice , jaku, kao sto je ima svako od nas
i nasla sam da to uradim jer nisam bas najbolje smela i umela drugacije
sada to mogu, iako su mi ti sex senzori izgubili na finoci
i mnogo se bolje osecam
jer nema u izgledu ljubavi ako se covek daje polovicno
mozda sve to nema veze sa tobom, nego sam ja isprojektovala, ali i ti mi delujes tako nekako
da treba da drugima otkrijes i malo svoje duse
da se otvoris, da verujes, da spustis gard, i da dopustis da ti se desi sve sto je zivot

vecina ovih ispovesti je od ljudi koji ne vole, ali zestoko kukaju nad sobom sto su izgubili tudju naklonost ili ljubav.
na zalost.

E baš tako.
Mene stvarno zanima taj fenomen: Mene niko neće povrediti i Ne veruj nikome
Ja tako stvarno ne bih mogao da funkcionišem.
Slažem se sa onim što su napisle moje srce i skvo.
Prilazim ljudima otvoreno, a mogu i da ukočim u sekundi ako vidim da muljaju, imaju neki interes ili me prosto iskorišćavaju.
I ne uzbuđujem se previše oko toga...ljudi kao ljudi

Stvarno ne znam.
Ja kad sam se zaljubila u drugog, ostavila sam tadasnjeg decka. To ,treba u sustini shvatiti, je najvishe fer u celoj prici. Niti ste ga lagali da ga volite , a voleli drugog , niti ste ga varali. Raskid i kraj price. Pocetak nove.
Sad dok smo mladi , i nismo vezani.

Npr da se to desi u mnogo kasnijim godinama , u braku itd...
Tu cak mislim da ne bih imala nista protiv nekih manjih avanturica.
Sex i strast su jedno. Postovanje partnera je drugo. Ne pitam ja njega sta radi , ne pita on mene.
I dalje smo mi partneri koji smo TIM i cinimo sve za nas i nashu decu.
Ovo je pomalo utopija neka , fikcija, tako nesto..
Ali uopste nemam nekih iluzija da ,od sad pa do kraja zivota,
on nece pozeleti da kresne neku drugu zenu , ni ja nekog drugog muskarca. To je sasvim normalno Pitanje je na sta ce to kasnije izaci.Ali takva su neka moja razmisljanja.
Sad ne bih oprostila , ali kad budemo matori onda bih. (:

Stvarno ne znam.
Ja kad sam se zaljubila u drugog, ostavila sam tadasnjeg decka. To ,treba u sustini shvatiti, je najvishe fer u celoj prici. Niti ste ga lagali da ga volite , a voleli drugog , niti ste ga varali. Raskid i kraj price. Pocetak nove.
Sad dok smo mladi , i nismo vezani.

Npr da se to desi u mnogo kasnijim godinama , u braku itd...
Tu cak mislim da ne bih imala nista protiv nekih manjih avanturica.
Sex i strast su jedno. Postovanje partnera je drugo. Ne pitam ja njega sta radi , ne pita on mene.
on nece pozeleti da kresne neku drugu zenu , ni ja nekog drugog muskarca. To je sasvim normalno Pitanje je na sta ce to kasnije izaci.Ali takva su neka moja razmisljanja.

Ето, а кад ја то напишем, онда настане рат...
С тим што бих ја и сада опростио...
салжем се и с овим што је лион рекао...
У животу сваком треба пружити шансу па, ако је не искористи, наставити својим путем.
Нема ништа од стакленог звона...

mislim da si malo zamenila teze... nije rec o potrebi da se veruje, vec o paklu u kome zivis nikome ne verujes. to sam rekla.
ako razmislim o svom stavu, ja verujem ljudima... a ne opterecujem se tim verovanjem previse... logicno mi da verujem jer sama nisam muljator. ali me ne uzasne ako se ispostavi da je neko slagao ili da je lazov.
Meni u stvari smeta ta reč "odlučiti" da veruješ/ne veruješ.
Nekako mi zbog toga zvuči nasilno, ali u suštini kapiram šta hoćeš da kažeš.
Posebno sa onim posle, da je poverenje nešto o čemu zapravo ne razmišljaš osim kada ga nema.

samo da dopunim da nisam mislila samo na prevaru kada je o verovanju rec.

Naravno. Ja sam najmanje i mislila na "onu" prevaru.

...ali nikako ne priznajte da ste spavali sa drugim/drugom?

Рекох ја, не признати ни под којим условима.
Ја бих порицао у свим ситуацијама.:lol:
Довољно је што зна да сам способан за свашта...
А и немам шта да признам.
Ја само теоретишем о апсолутној слободи

Ovo je baš realno razmišljanje.
Svaka čast, Zefirra.

Iz mog dosadashnjeg iskustva,prevara je obichno bila prouzrokovana problemima u vezi koji su precutkivani ili nisu uspeli da se reshe,mahom usled loshe komunikacije.... :? Dobro,ne bash loshe ali ochito nedovoljno dobre.. Na moju nesrecu,prashtala sam i shta god ovde rekla znam da bih opet oprostila... jednostavno,nepopravljiva. :p Nekako sam uvek funkcionisala po sistemu da se sve mozhe srediti razgovorom,reshiti ili zavrshiti. Ono shto je pitanje je da li bi takvu vezu vredelo spashavati,dakle oprostiti prevaru i pronaci uzrok iste ili konstatovati da je kraj,posebno u sluchaju kada je osobi koja vas je prevarila gotovo svejedno da li cete joj oprostiti ili ne...:? ..tu se valjda oslonim na intuiciju..... sve je to kocka sa poverenjem,zar ne.... ;)

Skvo ..

da treba da drugima otkrijes i malo svoje duse
da se otvoris, da verujes, da spustis gard, i da dopustis da ti se desi sve sto je zivot

Prochitala sam pazljivo tvoj komentar i izdvojila ovaj deo. Da bih odgovorila trebalo bi da otkrijem deo dushe :) Ne mogu.

Da sam josh ovolika ne bih ovo prihvatila. Znachi, jedemo zajednichki hleb, imamo zajednichka dobra, delimo novac, delimo dobro i zlo sa partnerom, osim izvesnih tajni koje samo za sebe chuvamo. Pritom, kao da se unapred zna da ce svako da prevari onog drugog, i precutno se prihvata takav razvoj dogadjaja. Da li mi to ne zelimo da znamo da bi mislili da on(ona) nas ne vara? Lakse je biti nesiguran nego siguran? Da li je moguce da niko ne pomislja, kad mu nema partnera, ma gde li je .. da ne kara nesto? I onda se javlja glasic iznutra koji kaze: ma neeeeee ... a sta ako glasic kaze 'da, garant kara' .. kojom brzinom se odbaci takva sumnja? I chemu sumnja uopshte kad sve moze da se kaze, obelodani, podeli sa partnerom .. kao shto se deli ruchak, godishnji odmor, krevet .. kad ste vec toliko razumljivi, tolerantni, slobodoumni, zashto da preljuba ostane tajna?

Ja sam iskljucivi monogamista (vec sam 100 puta rekla :D) i tesko mi je da shvatim tudju prevaru...Nisam ja "postena" zbog njega nego zbog sebe :)))! Lajava sam jako i odmah bi se izdala...A i to mi dodje kao brljavina...Ako pozelim da budem sa drugim, zavrsim ovaj sadasnji odnos i prelazim na drugi...Mada, ako mi je sa nekim dobro drzim se toga...Smaraju me te promene partnera...:|

Znate sta mi ide na k.rac kad on odbija da prizna prevaru. I da ga zateknem na gomili on bi mi objasnjavao da nisam dobro videla. ****** nisam ja moron a sto je naludje od svega uopste me i ne zanima da li je veran ili nije. Kad si u vezi koja je po formi sve samo ne ono sto zovu ozbiljna onda i nemas neka ocekivanja i na tripujes o ljubavi do kraja zivota. Bio bi bolji covek u mojim ocima da ima muda i kaze jesam. Od same prevare me vise boli to sto mi vredja intelekt, a on me kao super kapira i jasno vidi. Ma nije nego. Mislim u svemu tome i jesam zbog seksa, a emocije, pa kako i da ih gajis kad nekome ne verujes.

Da li se i vam desilo da vam decko sa kojim se vidjate kaze da vas je prevario i jos vas gleda i ocekuje neku reakciju? Kako biste odreagovali?

Slucaj za posmatranje: vidjamo se dva meseca, sve je komplikovano (jer on to radi) cas vruce cas se ne javlja, sex sjajan, nece nista ozbiljno jer je pre nekoliko meseci okoncao vezu od 12 godina. Vidjamo se par dana sve sjajno, pocinje da se opusta, onda ode na par dana iz zemlje i vraca se sa pricom o grizi savesti, kako sve nema smisla jer on odlazi odavde... Pri tome meni odgovara veza koja ne nosi mogucnost da moze da potraje jer i sama nisam spremna za to. I onda posle najlepseg seksa dosad on meni kaze da je bio sa nekom pre par dana. Prvo sto mi je palo na pamet da pitam je "kako je bilo?". On koji mi kaze kako ja nisam normalna.... ne bitna je cela prica... Nije me povredio, ali sam se razocarala u njega kao coveka, ocigledno sam imala drugaciju sliku o njemu...

Nego, sta nekog navede da moze to da kaze nekome? Razumem ako ti je do nekog stalo, ali ako ti nije stalo do nekog ZASTO???

ne...ali sam evo poslednjoj unapred napomenuo da imam nameru da je varam...jer ne zadovoljava moje potrebe...kako se ribe posle trude :D

Da li se i vam desilo da vam decko sa kojim se vidjate kaze da vas je prevario i jos vas gleda i ocekuje neku reakciju? Kako biste odreagovali?

Slucaj za posmatranje: vidjamo se dva meseca, sve je komplikovano (jer on to radi) cas vruce cas se ne javlja, sex sjajan, nece nista ozbiljno jer je pre nekoliko meseci okoncao vezu od 12 godina. Vidjamo se par dana sve sjajno, pocinje da se opusta, onda ode na par dana iz zemlje i vraca se sa pricom o grizi savesti, kako sve nema smisla jer on odlazi odavde... Pri tome meni odgovara veza koja ne nosi mogucnost da moze da potraje jer i sama nisam spremna za to. I onda posle najlepseg seksa dosad on meni kaze da je bio sa nekom pre par dana. Prvo sto mi je palo na pamet da pitam je "kako je bilo?". On koji mi kaze kako ja nisam normalna.... ne bitna je cela prica... Nije me povredio, ali sam se razocarala u njega kao coveka, ocigledno sam imala drugaciju sliku o njemu...

Nego, sta nekog navede da moze to da kaze nekome? Razumem ako ti je do nekog stalo, ali ako ti nije stalo do nekog ZASTO???

Sta je tu cudno. Prevariti nekog i to mu reci znaci samo da imas muda i jos ako mu se smejes i kazes a jesi glupi papak.:lol::lol:

Tesko da je dobar sex sa nekim ko je imao vezu 12 godina, pa ta kita je uveliko potrosena.:lol::lol: shala

Znate sta mi ide na k.rac kad on odbija da prizna prevaru. I da ga zateknem na gomili on bi mi objasnjavao da nisam dobro videla. ****** nisam ja moron a sto je naludje od svega uopste me i ne zanima da li je veran ili nije. Kad si u vezi koja je po formi sve samo ne ono sto zovu ozbiljna onda i nemas neka ocekivanja i na tripujes o ljubavi do kraja zivota. Bio bi bolji covek u mojim ocima da ima muda i kaze jesam. Od same prevare me vise boli to sto mi vredja intelekt, a on me kao super kapira i jasno vidi. Ma nije nego. Mislim u svemu tome i jesam zbog seksa, a emocije, pa kako i da ih gajis kad nekome ne verujes.

Sve razumem i isto tako rezonujem. Upravo iz tog razloga stalno podvlachim da hocu da znam za preljubu i da kazem ako se meni desi. Pa tako razgovaraju odrasli, svesni i zreli ljudi.

Back