Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U poslednje vreme gledam BMW seriju 3 (2009/2010). Najvise cega se plasim je manjak prostora. Visok sam oko 190 i imam nesto vise od 100kg pa ne znam kakva je u pogledu udobnosti. Nisam imao prilike da se vozim nesto posebno, nemam nijednog ortaka koji ima trojku...Sedeo sam par puta unutra ali nisam vozio, pa me zanima dugorocno, moze li se otici ovim kolima na more, planinu, preci neki ozbiljniji put a da mi nakon toga ne treba 5 dana da odmorim ledja?

U poslednje vreme gledam BMW seriju 3 (2009/2010). Najvise cega se plasim je manjak prostora. Visok sam oko 190 i imam nesto vise od 100kg pa ne znam kakva je u pogledu udobnosti. Nisam imao prilike da se vozim nesto posebno, nemam nijednog ortaka koji ima trojku...Sedeo sam par puta unutra ali nisam vozio, pa me zanima dugorocno, moze li se otici ovim kolima na more, planinu, preci neki ozbiljniji put a da mi nakon toga ne treba 5 dana da odmorim ledja?

pa svaki dug put je naporan u cemu god da se vozis. uzmi kuci najudobniju fotelju koju imas i sedi u istom polozaju 5-10 sati... ali u istom polozaju. a u kolima koja god da su prostor je manji. znaci podesis sebi maksimalno sediste...imas i razne dodatke za potporu ledja ako ima problema sa kicmom i slicno...cepas redovno pauze istegnes se razmrdas.

Na poziciji vozaca je ok ja sam visok odprilike kao ti . Ali sa mesta suvozaca je neprijetna , nemas gde kolena , a tek sa zadnje klupe je katastrofa za visoke ljude.

Pozdrav ekipi sa foruma,
Ima li neko voljan da mi da savet u vezi kupovine Hyundai Santa Fe-a? Limit je 5000 eura, godište 2002-2005 (samo to i može:D), dizel i da nije automatski menjač. Trenutno je ponuda kod nas veoma bogata, ali što više čitam o vraćanjima kilometraža, krpljenju, sipanju aditiva i slično, sve me je više strah da ne naletim na nešto slično. Za to godište ne očekujem da bude kao curica, naravno, samo se plašim da u istoj godini ne moram da se razvlačim po servisima.
Kao što rekoh, ponuda je solidna, samo u Novom Sadu i Beogradu mi je 7-8 interesantno. Ima li neko iskustva sa tim placevima, gde je u Bg i NS najbolje proveriti auto?

Svaka informacija, sugestija, kritika i ostalo su dobrodošli i poželjni!

Ovo sam postavio pre neki dan, ali dok su mi moderatori odobrili poruku (pošto sam početnik:D), razgovor je već daleko odmakao. Pitanje je aktuelno: preporuka za auto plac u Novom Sadu i ima li neki koji treba izbegavati.

Unapred zahvalan na odgovoru.

Dzaba ponekad i majstor ako je neki koji nije dobar.
Eno jednog slucaja na jednom forumu gde je lik hteo da povede majstora i opisao mu auto a majstor je nasao auto na oglasu i nazvao prodavca da mu kaze da ce doci sa kupcem koji ce kupiti auto samo ako on kaze DA i trazio je 200 eura od prodavca a jos je od kupca dobijao 50 za pregled.:hahaha:
Eto koliko je dobar-samo 250 eura!:hahaha:
Eto pre nekih 2 meseca sam prodao jedan auto koji su pregledala dva majstora i rekli da je ok ali posle nekih 20 dana nesto pocne da cvili i niko ne zna sta je a optika ne moze da se uradi. Na kraju skontaju da se odvrnuo sraf na solji amortizera i bilo je dovoljno da se dotegne i uradi optika.
Znaci dzba majstor nego treba malo i srece a i da se vidi da je to auto a ne ulickana serpa koja se sija ko pasja mda.
Uvek sam govorio da se izbegavaju nalickana i detaljno oprana kola jer zasto bi trgovac sebi iz dzepa izbijao 50 eura za to detaljno pranje enterijera,poliranje i pranje motora ako je auto bio vec korektan? Pa verovatno zato sto je morao da ga dovede u pristojno stanje da bi ga kupac kupio.
Mada ima i kupaca koji bas gledaju te nasminkane automobile pa posle u nekim slucajevima bude kuknjave.

Да извинеш **** ми се кад видим она улицкана аута којима се све лепи унутра колико су спреја напрскали унутра по табли и пластикама.

аданс јеси ти онај продавац који тврди да акорд 2.0 ***** не ваља јер у понуди у тренутку приче имаш акорда 2.4? :lol:

Да извинеш **** ми се кад видим она улицкана аута којима се све лепи унутра колико су спреја напрскали унутра по табли и пластикама.

аданс јеси ти онај продавац који тврди да акорд 2.0 ***** не ваља јер у понуди у тренутку приче имаш акорда 2.4? :lol:

svako svoga konja hvali :lol:

iskreno vece kubikaze jesu bolje, mnogo bolje. ali prosecan srpski kupac mora da gleda godisnje troskove, pa ga i taj trosak od 200-300 eura vise na kubikazi kosta ko necija plata.

Recimo, za te pare moze da se uzme Megane 2, 1.6 benzin, 10+ godina mladji auto, sa manjom kilometrazom, klimom i slicnom potrosnjom. Ovaj Mercedes deluje pristojno, ali mnogo je to para za auto star preko 20 godina.

pa to ti je tako u zivotu imas ljude koji cene nesto sto prodaju izuzetno nerealno. Drugi podcenjuju....

Uvek je toga bilo.

Sve to stoji, samo sto je ovo cudo neunistivo! Taj auto je pravljen da se ne kvari. Licno bih zaista voleo posedovati jedan takav i to bas 250d.
Jedino mi se ne svidja sto je automatik.

vozio sam se u ovom autu i nije na mene ostavio nikakav poseban utisak.

nije mi jasno cime se to ljudi odusevljavaju kad je u pitanju ovo vozilo - no kao sto kazu, ukusi i misljenja su razliciti i svako ih ima.

Sve to stoji, samo sto je ovo cudo neunistivo! Taj auto je pravljen da se ne kvari. Licno bih zaista voleo posedovati jedan takav i to bas 250d.
Jedino mi se ne svidja sto je automatik.

Џабе му све. У 21. веку ауто без климе, ваздушних јастука и осталих зајебанција за толике новце... будалаштина чиста.

vozio sam se u ovom autu i nije na mene ostavio nikakav poseban utisak.

nije mi jasno cime se to ljudi odusevljavaju kad je u pitanju ovo vozilo - no kao sto kazu, ukusi i misljenja su razliciti i svako ih ima.
Kakav utisak treba da ostavi na tebe auto koji je 22 godine star,on ima sasvim druge kvalitete koji se danas mogu meriti sa najmodernijim autima.Ovakvi auti u Norveskoj ako su u dobrom stanju,bez rdje i sa madnje od 250000 predjenih km idu i po 7-8000 eura i to se prodaju istog dana kad oglas bude postavljen.

@tihi
Ja vise puta u 200E, caletov prijatelj ga vozi.
Sta da ti kazem, volim ta starija auta i nekako mi je zao sto je danas vise vremena posveceno recimo dizajnu (sa aspekta lepote, a ne bezbednosti) nego funkcionalnosti :(
@big river
Za klimu se ne bih puno zalio, jako retko je koristim kako u autu, tako i u kuci jer mi uopste ne prija.
Za ostalo se slazem, pogotovo za bezbednose sisteme. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back