Prodaja Teslinih vozila u Evropi pala za 40 odsto, a kineski BYD porasla 225 odsto

Ne može da bude jeftinije u Srbiji nego u EU za isti model i opremu automobila. Mnogo je verovatnije da bude jeftinije u EU zbog veličine tržišta
Ne da ne može nego jeste jeftinije kod nas. Recimo osnovni BYD Atto 3 ovde kreće od 32.000, a u Evropi od 36.000, Atto 2 ovde je 26.000, a u EU preko 30 i tako dalje.
Sve je to zato što ih u EU klepaju s jakim carinama, a ovde zbog Aljeka i druženja s Kinezima ne. Jednom neka korist i od njega.

sto se tice kineza, on se nije spajtosao sa njima u domenu autoindustrije, vec sa fijatom, i za svapsku aytoindustriju nudi litijum, a madjari su se spajtosali
Odlika dobrog državnika. Nađeš po nešto za svakog. Zato i jedna i druga (i treća) strana pričaju da ne može da sedi na dve-tri stolice. A on ipak uspeva

on je dobijao kredite da dozvoli iznosenje bakra i zlata, a istu semu ima i sa svabom, samo sto bi tada cela srbija bila raskopana za litijum, cela srbija rudnik,a ne samo bor - to je drasticna razlika

sto se tice kineza, on se nije spajtosao sa njima u domenu autoindustrije, vec sa fijatom, i za svapsku aytoindustriju nudi litijum, a madjari su se spajtosali

da ne mesamo babe i zabe
Ako misliš na Rio Tinto tu su Kinezi takođe prilično u vlasništvu i zato se ne da primetiti da se nešto bune zbog namera da se kod nas kopa litijum.

Odlika dobrog državnika. Nađeš po nešto za svakog. Zato i jedna i druga (i treća) strana pričaju da ne može da sedi na dve-tri stolice. A on ipak uspeva
kinez te raskopava, ali samo borski rudnik, svabe ce celu srbiju za litijum

dok za to vreme kinez pravi fabriku u segedinu, ulaze, shvatas? srbija ce da bude rudarska kolonija, a madjarska autoindustrijska sila

Ako misliš na Rio Tinto tu su Kinezi takođe prilično u vlasništvu i zato se ne da primetiti da se nešto bune zbog namera da se kod nas kopa litijum.
sad vec botujes za sns
jer zasto bi se kinezi bunili, sta to njih briga, i o cemu pricas, kada svako moze da ima akcije kompanije na berzi, kinezi nemaju kontrolni paket akcija, tj. uvek mogu da dobiju nogu u dupe iz rt, i sta ces onda da pricas? navedi kineza koji odlucuje u rt? sve su zapadnjaci, a kinezu su ulozili koliko im je dozvoljeno, ali da uvek mogu da budu nogirani, kao npr. sto su rusi nogiurali exxon, pa se sada cenjkaju da se vrate, ali amer ne moze da ucenjuje ruja se pita

isto i u rt, kinez se nista ne pita, nego koliko mu se da

Ne da ne može nego jeste jeftinije kod nas. Recimo osnovni BYD Atto 3 ovde kreće od 32.000, a u Evropi od 36.000, Atto 2 ovde je 26.000, a u EU preko 30 i tako dalje.
Sve je to zato što ih u EU klepaju s jakim carinama, a ovde zbog Aljeka i druženja s Kinezima ne. Jednom neka korist i od njega.

Evo gledam

ATTO 3​

od 32.990€ u Srbiji

€37,990 u Grčkoj

€38,990 u Nemačkoj

Evropska unija (EU) je uvela antisubvencijske carine na električna vozila (EV) proizvedena u Kini u oktobru 2024. godine, sa stopama u rasponu od 17% do preko 35,3%, pored standardne uvozne carine od 10%, kao odgovor na ono što EU smatra nepravednim državnim subvencijama za kineske proizvođače električnih vozila. Međutim, EU sada pregovara sa Kinom o zameni ovih carina obavezama minimalnih cena za kineska električna vozila, sa mogućnošću potpunog ukidanja carina ako se postigne sporazum.

Srbija je implementirala sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji je stupio na snagu 1. jula 2024. godine, prema kojem će približno 90% proizvoda kojima se trguje između dve zemlje, uključujući neke komponente električnih vozila, biti izuzeto od carina. Ovaj sporazum čini Srbiju jedinstvenim slučajem, jer je šira Evropska unija nedavno uvela veće privremene carine na električna vozila proizvedena u Kini, koje se ne primenjuju na električna vozila uvezena u Srbiju u okviru njihovog sporazuma o slobodnoj trgovini.

kinez te raskopava, ali samo borski rudnik, svabe ce celu srbiju za litijum

dok za to vreme kinez pravi fabriku u segedinu, ulaze, shvatas? srbija ce da bude rudarska kolonija, a madjarska autoindustrijska sila
Srbijna i Mađarska su bratske zemlje, dogovorićemo se. I oni znaju šta znači kad si mali pa te veliki kecaju.
Kinezima dajemo ulaz u Evropu, a oni će nama nešto drugo za uzvrat.

Zapad isključivo hoće da nas koristi. Na kraju uvek ostajemo iebeni prevareni.

Znate ako je prodavano 100 teslinih vozila sad se prodaje 60 a ako se bid prodavao u 10 primeraka sad se prodaje u 35.
Nije bukvalno ovako ali takva im je matematika pa narod pomisli kakvi su ovo procenti pa vise nece postojati benzinci i dizelasi.
Realna slika je da tih cisto elektricnih vozila ima bas malo na ulicama i hibridi su ono sto ce zaziveti a elektricni jako tesko.

Evo gledam

ATTO 3​

od 32.990€ u Srbiji

€37,990 u Grčkoj

€38,990 u Nemačkoj

Evropska unija (EU) je uvela antisubvencijske carine na električna vozila (EV) proizvedena u Kini u oktobru 2024. godine, sa stopama u rasponu od 17% do preko 35,3%, pored standardne uvozne carine od 10%, kao odgovor na ono što EU smatra nepravednim državnim subvencijama za kineske proizvođače električnih vozila. Međutim, EU sada pregovara sa Kinom o zameni ovih carina obavezama minimalnih cena za kineska električna vozila, sa mogućnošću potpunog ukidanja carina ako se postigne sporazum.

Srbija je implementirala sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji je stupio na snagu 1. jula 2024. godine, prema kojem će približno 90% proizvoda kojima se trguje između dve zemlje, uključujući neke komponente električnih vozila, biti izuzeto od carina. Ovaj sporazum čini Srbiju jedinstvenim slučajem, jer je šira Evropska unija nedavno uvela veće privremene carine na električna vozila proizvedena u Kini, koje se ne primenjuju na električna vozila uvezena u Srbiju u okviru njihovog sporazuma o slobodnoj trgovini.
Pa da, to sam ti pričao. Inače probao sam ga prošle nedelje i mogu ti reći da mi se dopao.

Srbijna i Mađarska su bratske zemlje, dogovorićemo se
srbija ce da bude kao africka kolonija, rudnik, a madjarska ce da bude kao japan, ima da prave automobile kineske, i da prevazidju japan, nesto kao juzna koreja

nemoj da me nerviras vise, mi u ime srbije nemamo dobre pregovarace, badava dadosmo bor kinezima, ako nemamo od njih nesto visoko tehnoloski, a madjari ce da dobiju, a nisu im dali nikakve rudnike - mi smo nasamareni zarad momentalnih kredita koje je sns vec potrosio

Na osnovu čega si to zaključio?
byd ce u madjarskoj da otvori fabriku automobila, a ovaj manji kineski u srbiji, mitrovici bese, nece
mi smo dali rudnik, uzeli kredit,a madjar nije, sns vec potrosio te pare
mi smo ispali ovce, a madjar zna sta radi
mi smo dobili dugovanje, a madjar investicije
sta mi imamo od investicija ako oni iznose rudu i niko ne kontrolise koliko?
madjar ce da postane kao juzna koreja auto sila, sta ce srbija kada joj se povade rude? postace deponija otpada. i to nuklearnog koji ce da se sipa u tu jalovinu

kada pitate RT, pa kako to, rekoste srbija najbogatoja litijumom, RECI CE VAM DA JESTE, ALI MORA CELA DA SE RASKOPA 100-TINE RUDNIKA, i onda nema nazad, ako je mehanizacija vec u srbiji, sve fercera, kasno je za kajanje

Poslednja izmena:
byd ce u madjarskoj da otvori fabriku automobila, a ovaj manji kineski u srbiji, mitrovici bese, nece
mi smo dali rudnik, uzeli kredit,a madjar nije, sns vec potrosio te pare
mi smo ispali ovce, a madjar zna sta radi
mi smo dobili dugovanje, a madjar investicije
sta mi imamo od investicija ako oni iznose rudu i niko ne kontrolise koliko?
madjar ce da postane kao juzna koreja auto sila, sta ce srbija kada joj se povade rude? postace deponija otpada. i to nuklearnog koji ce da se sipa u tu jalovinu

kada pitate RT, pa kako to, rekoste srbija najbogatoja litijumom, RECI CE VAM DA JESTE, ALI MORA CELA DA SE RASKOPA 100-TINE RUDNIKA, i onda nema nazad, ako je mehanizacija vec u srbiji, sve fercera, kasno je za kajanje
Mađar je u EU, mi nismo. To ti je potpuni odgovor.

Mađar je u EU, mi nismo. To ti je potpuni odgovor.
a da nismo u nekoj africkoj uniji, ako postajemo kao africka kolonija?
kakve veze to ima sto je madjarska u eu? pa eu joj malo-malo preti da ce da izgubi pravo glasa, jer se bune oko ukrajine, i evropsoke pare da nece da dobiju!
fabrika je kineska, mogu da odluce da nece kineska vozila, kao i sada sto im postavljaju carine, ili mislis da ce da dozvole da svaba ne moze da proda svoja vozila zbog madjarskih?mogu da isteraju madjare iz eu, i? pa skoro su im uskratili neki eu fond, samo kaze nema para za madjara, ne slusa eu sta vecina kaze

Poslednja izmena:

Back