Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj auto će od ponedeljka voziti moj otac (verovatno i ja kad položim vožnju:mrgreen: ) Šta mislite o ovom autu ?

Meni se lično auto jako svidja, jedino što mi se nesvidja je što će biti bele boje. Čeka se do kraja godine-ako hoćeš neku drugu boju. Najviše mi se svidjaju automatska duga svetla. Tj program u autu, kad god ima mogućnosti sam automatski pali i gasi duga svetla

(Nisam siguran dal je sledeći link pravi, ja sam karakteristike gledao u nekom katalogu koji sam dobio od njih-dok smo još razmišljali koji auto da kupimo)

http://www.mazda-rs.com/modeli/nova-mazda3/nova-mazda3-sport/pregled

Poslednja izmena:
Ja sam čuo da ti što su bele boje ne valjaju.

Kapiram da ću se vremenom navići na belu boju, i da će mi čak možda i biti super što se auto i po boji razlikuje u odnosu na ostale. Što kaže moj brat "Bitno je kakve karakteristike ima unutra, šta te briga koje boje spolja. Bitno je-ali ako hoćemo auto odmah (tj u ponedeljak), ako nećemo da čekamo do kraja godine, onda šta te briga koje je boje "

Da li neko može da mi kaže kolika je cena malog i velikog servisa kod Toyota Avensis 1.6 (generacija 2003-2009 , T250) ?

ukratko koje su mu najčešće mane i koji delovi prave glavobolje? Uzeo bih ga ali nebi ugrađivao plin. Potrošnja je koliko sam uspeo da izračunam oko 9-10 L / grad, a oko 6L / autoput. Ali to je samo vožnja...tu se ne vidi koliko košta održavanje.

Po statističkim pokazateljima kvaliteta automobila, Toyote su već nekoliko decenija u samom vrhu, ali ja bi ipak da čujem od ljudi koji ih imaju ili koji imaju iskustva preko poznanika vazača toyota avensisa 1.6. Jer statistika je jedno, a praksa može biti drugo....

Ovaj auto će od ponedeljka voziti moj otac (verovatno i ja kad položim vožnju:mrgreen: ) Šta mislite o ovom autu ?

Meni se lično auto jako svidja, jedino što mi se nesvidja je što će biti bele boje. Čeka se do kraja godine-ako hoćeš neku drugu boju. Najviše mi se svidjaju automatska duga svetla. Tj program u autu, kad god ima mogućnosti sam automatski pali i gasi duga svetla

(Nisam siguran dal je sledeći link pravi, ja sam karakteristike gledao u nekom katalogu koji sam dobio od njih-dok smo još razmišljali koji auto da kupimo)

Odlican gradski auto. Boja auta je nebitna. Ono sto je bitno jeste da dobijas auto koji ces moci da vozis kad polozis, koji je daleko kvalitetniji od bilo kog nemackog takmaca u klasi.

Tati ste u izboru pomogli brat I ti, auto lijepo izgleda,tvrde da pri štedljivoj vožnji benzinac od 1,5l troši oko 5 litara, pri žešćoj znatno vise. Zbog oblika karoserije sigurno je malo lošija preglednost nazad Kolega vozi 6-icu I zadovoljan je jako - njegova nije bjela već nešto kao boja slonovače. Čitam da će mazda predstaviti benzinski motor sa kompresijom 18:1 kod kojih će se paljenje inicirati pritiskom I bez svjećica a biće navodno 30% štedljiviji.

1zlzo95.jpg

@djavolcic
A sto bi onda ostali iz tog doba mogli da se uvoze? Daj link.

pa jos prosle godine je nasa vlada htela da ukine uvoz automobila sa euro 3, ali to nije proslo u skupstini...moguce da ce to mozda ove godine da usvoje jer se promenio odnos poslanika a koliko znam treba da se menja i zakon o PDVu ponovo, pa ce to u sklopu toga sigurno da nam uvale...a i za ocekivati je da prodje, jer ova sada vlast pokusava na sve nacine da isisa pare od naroda...

Ako bi sad ukinuli euro3 to bi znacilo da ne bi mogli da uvozimo kola ciji je datum proizvodnje od 2000 do 2004 kad vec uveliko krece euro4.
Setite se da je prosli put kad su ukinuli euro2 to bilo mnoooogooooo gore jer su kola sa euro 3 bila stara svega nekih 4-5 godina.
Sada je ta razlika i 13 godina jer postoje kola euro4 i iz 2001 godine kao sto je npr.Astra 1,8 16v,Stilo 1,6 16v....

Ako bi sad ukinuli euro3 to bi znacilo da ne bi mogli da uvozimo kola ciji je datum proizvodnje od 2000 do 2004 kad vec uveliko krece euro4.
Setite se da je prosli put kad su ukinuli euro2 to bilo mnoooogooooo gore jer su kola sa euro 3 bila stara svega nekih 4-5 godina.
Sada je ta razlika i 13 godina jer postoje kola euro4 i iz 2001 godine kao sto je npr.Astra 1,8 16v,Stilo 1,6 16v....

pitanje kakoce ovi idioti da gledaju i prihvate ,, ima EURO 3 iz 1 999 godine al ne prihvataju ,, Tosu benzinci a dizeli krecu negde od 2 004 god i vecina ima

taj DPF filter ,,

znate sta, datum za pocetak pregovora sa EU je prosao, uskladjivanje sa normama EU mora da se izvede a ekologija je jedna od prvih tacaka na stolu, izbori su odlozili pregovore par meseci, ali sada ce da krenu ona Estonka je vec dosla kod nas da vrsi pritisak, tako da koliko god da kosta, morace da se progura.

- - - - - - - - - -

u nekom najboljem scenariju iz ugla kupaca jeftinih automobila, ima jos jedna godina fore najvise. ako ne uvedu nove propise ove kalendarske godine, sledece hoce 100%.

E sad jedno laičko pitanje:
Upoređivao sam dužinu Punta 3. generacije sa 3 i sa 5 vrata, i logično je da je ovaj sa 3 vrata nešto kraći. Da li su vrata kod te verzije nešto duža nego kod ovog sa 5oro vrata? Tako mi izgleda odokativno.
Taj podatak nisam nigde mogao da nađem, a na autoplacevima sam stalno naletao samo na ovaj sa 5 vrata, pa nisam uspeo da uporedim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back