Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam pojma koja je oprema ali znam da je platio auto oko 23k eura i nije onaj osnovni paket sto je na akciji za 19900.
Ono sto mogu reci je da je njegov komentar da je auto u kabini manji od Oktavie i da je gepek neupotrebljiv jer je nepravilnog oblika i nema petih vrata nego je to gepek u koji ne mozes staviti nista veliko.
Sto se tice potrosnje kaze da je na oko 100 km/h bila potrosnja nesto jaca od 5L a da mu je prosek 8,2L.
Meni licno se ne svidja plastika u autu i deluje mi nekako jeftino a patosnice su kao sa pijace sto i nije vazno jer uvek se mogu kupiti druge ali to su detalji kod kojih nemci nisu bas stedeli.

Nemam pojma koja je oprema ali znam da je platio auto oko 23k eura i nije onaj osnovni paket sto je na akciji za 19900.
Ono sto mogu reci je da je njegov komentar da je auto u kabini manji od Oktavie i da je gepek neupotrebljiv jer je nepravilnog oblika i nema petih vrata nego je to gepek u koji ne mozes staviti nista veliko.
Sto se tice potrosnje kaze da je na oko 100 km/h bila potrosnja nesto jaca od 5L a da mu je prosek 8,2L.
Meni licno se ne svidja plastika u autu i deluje mi nekako jeftino a patosnice su kao sa pijace sto i nije vazno jer uvek se mogu kupiti druge ali to su detalji kod kojih nemci nisu bas stedeli.

Po ceni rekao bih da je 100% botr u pravu tj da je Lifestyle paket opreme.

Sad sto se tice tih patosnica ne znam mozda su na tom paketu opreme stedeli , na primer kod mene su patosnice bas profi sa metalnim ojacanjima sa strane i po sredini.

Meni kad sam ja gledao da kupim auto se nije nesto svideo enterijer u osnovnoj opremi Honde Accord 2006 godiste koju sam tada gledao, sedista su mi izgledala nekako jeftina od jeftinog stofa, dok mi je Executive bio odlican .

Sada su dosta popravili enterijere i u tim nizim opremama narocito mi se svidja ona Alcantara kombinacija.

Meni se jako dopada ovaj novi Honda CR-V. Sad ima i on mane za mene a glavne mane su mu u mojim ocima relativno los pogon na sva cetiri tocka tj najgori moguci koji postoji tj onaj koji radi kao auto na prednji pogon koji aktivira zadnje samo kad prednji izgube trakciju. Mada citao sam skoro da su promenili i poboljsali taj pogon dosta u odnosu na pre.

Sto se tice gepeka, stoji sve sto si rekao, ima sa strane te izbacene delove koji mu smanjuju upotrebljivost, on je dovoljno velik za vecinu stvari ali ne i najveci ipak je to gepek jedne sportske limuzine. Mislim namena auta nije da se tovari i tera neki teret za takvu svrhu sluze klasicni porodicni automobili i karavani. Na primer ja u gepek mogu da parkiram najveca ona kolica za bebu bez problema ali ipak ne mogu sa porodicom da se spakujem za duza putovanja bez krovnog kofera. Sto se tice kvaliteta plastike kod mene u autu ja sam zadovoljan, plastika je meka na dodir ne puca ne suska i sto je najvaznije ne haba se tokom vremena , ne puca od sunca i slicno. Moj auto recimo vec sada ima 6 godina.

Ako je nekom potrebna prostranija limuzina sa velikim gepekom mislim da je tu odnos cena/kvalitet Ford Mondeo najbolja kupovina mada ima i drugih alternativa.

Sto se tice prostora zadovoljan sam generalno, auto je prostraniji od Audija A4 i to dosta, pa i od BMW serije 5 ima vise mesta za noge . Narocito ovaj zadnji model je prostraniji u odnosu na pre jer je veci. Eto cak i moj brat koji ima 2 metra visine moze da sedne bez problema pozadi da ne udara glavom u krov, doduse mora sediste da mu se pomeri dodatno napred da bi imao dovoljno prostora za noge.

Ljudi koji su se vozili samnom do sada u autu su uglavnom odusevljeni, samo se jedan drug zalio da mu je auto tvrd, ali njega razumem to je iz zdravstvenih razloga jer ima problema sa ledjima tj sa diskus hernijom i odgovaraju mu iskljucivo ekstremno meka sedista.

Sve u svemu tvoj kum je pazario ekstra.

Poslednja izmena:
Inace licno mislim da ko hoce da kupi nov auto - i da ga posle dobro proda tj da sto manje izgubi na njemu - nema bolje kupovine od Honde Accord.

Moze da se kupi u osnovnoj opremi vec za 19.990 evra a isti takav 4-5 godina star cete prodati 12-13.000 evra

Honde i kod nas od skora zestoko drze cenu kao polovnjaci.

Evo sad gledam 2010 godiste Accord ne moze da se uzme ispod 13.000 evra kod nas . I to ovaj u 2.0 model , znaci ko uzme ovaj od 20.000 eura vozice ga 4 godine i opet izvuci 2/3 novca koji je auto placen sto je ekstra obzirom da kod vecine novih automobila gubite za prvih 4-5 godina polovinu a kod nekih i 2/3 vrednosti.

Na primer ja kad sam uzeo moj Accord platio sam ga 9500 a u tom trenutku star 4 godine kostao je 31.000 evra u toj opremi. Znaci prosao sam ekstra sad bi takav auto morao da platim najmanje 40% vise novca tj nekih 14.000 eura.

I Honda CR-V je i sto fenomenalna kupovina novog auta jer i polovne CR-V isto drze veoma jaku cenu zbog kvaliteta i pouzdanosti koja ih prati.

Vidim sad se moze uzeti CR-V nov za nekih 24.500 evra u odlicnoj opremi.

Poslednja izmena:
Sta biste uzeli sa budzetom 10-12k(12 u vr' glave)?
Polovnjak, do 7 godina star - Da je startniji ali opet da ne ide preko 2.2 kubika, da izgleda pristojno, oprema unutra nije toliko bitna.
Golf 6 2.0 nekako najrealniji za te pare, A3 i Bmw 3 ne verujem da mogu da se spakuju u budzet do 12k?
Ili jso neki predlog? Akordi polovni su isto bolesni, ali sve to ide vec preko 13k.. :/

Sta biste uzeli sa budzetom 10-12k(12 u vr' glave)?
Polovnjak, do 7 godina star - Da je startniji ali opet da ne ide preko 2.2 kubika, da izgleda pristojno, oprema unutra nije toliko bitna.
Golf 6 2.0 nekako najrealniji za te pare, A3 i Bmw 3 ne verujem da mogu da se spakuju u budzet do 12k?
Ili jso neki predlog? Akordi polovni su isto bolesni, ali sve to ide vec preko 13k.. :/

pa staje bitno ako oprema unutra nije toliko bitna. , da vidi narod

U mom slucaju bi zavisilo od toga kako i koliko zaradjujem. Ako si teskom mukom skupio, a planiras da auto zadrzis duze, onda nesto novo, ili skoro novo, staro maks 2 godine, kupljeno novo u Srbiji, sa malom km. Ako imas mnogo vise kesa, a spreman si da odovjis toliko za auto, onda nekog polovnjaka.

PS

Vozio sam juce Alfu na pregled trapova, posle dosta akanja i dobre kilometraze, gornje viljuske su dobile luft, a donje nisam menjao od kad sam kupio auto. Stabilizatori i gumice balans stangli kao nove. Pozadi cu morati da zamenim silente na glavcinama (500-600 din oba). Pozadi je guma omeksala, ali je trap jos uvek bez lufta. Nije diran od kako sam kupio auto, a mislim ni da predhodni vlasnik tu nije nista diro.

Zakljucak, prva ugradnja je zakon!

Po kakvim putevima vozim Alfu, mogu reci da sam zadovoljan dosadasnjim (ne)ulaganjima u trapove.

Poslednja izmena:
Pa zaradjujem sasvim solidno (u smislu da imam za tu neku polovnu srednju klasu), auto planiram da vozim oko 3 godine i znacila bi mi posle pristojna postprodajna cena.
pa staje bitno ako oprema unutra nije toliko bitna. , da vidi narod
ma jok nego mi nije bitno da je, recimo, full koza, da ima touch ekran i slicno.
Dovoljna je klima i podizaci :) A vec sam napisao bitan mi je motor, da je vozilo startno i da izgleda estetski dobro (kako meni tako i ostalima).
Gledam neke BMW 318ice, mogu da se nadju tu 2007-8 god. za 11-12000e, sta mislite o tome?

Moze da se uzme za taj novac, samo da nije bele boje i bledo plave, posto su sve do jedne bile u vlasnistvu firmi ili policije. Bela boja je u ponudi od 2009 ili 10, tako nesto. Nemojte da gledate da bude sto mladja i da ima sto vise opreme, vec stanje auta. Ako nemate iskustva sa kupovinom automobila, lako mozete da budete prevareni, posto 99% njih izgleda odlicno, ali je pitanje koliko su presle i kakva je mehanika. Posto si iz NS, mozes da cekas i pratis sta Dule ima u ponudi. Tu i tamo se nadje i po neki korektan plac u NS, npr Caruso, bar po iskustvu mog poznanika.

Ja bih izbegao model od 150 ks zbog varijabilnog usisa i njegovog raspadanja, nakon ceega nastaje haos.

Pa zaradjujem sasvim solidno (u smislu da imam za tu neku polovnu srednju klasu), auto planiram da vozim oko 3 godine i znacila bi mi posle pristojna postprodajna cena.

ma jok nego mi nije bitno da je, recimo, full koza, da ima touch ekran i slicno.
Dovoljna je klima i podizaci :) A vec sam napisao bitan mi je motor, da je vozilo startno i da izgleda estetski dobro (kako meni tako i ostalima).
Gledam neke BMW 318ice, mogu da se nadju tu 2007-8 god. za 11-12000e, sta mislite o tome?

Sto gledas 318d kad mozes da gledas 320d koji je daleko bolji i plus jaci. Evo npr ovaj 320d 2007 koji se ceni 9600. :)
jpbqra.jpg

Da sam ja u takvoj situaciji, najverovatnije bih poslusao Rivera i uzeo Octaviu ili nesto tog ranga. Ne kazem da je BMW los auto, ali je kao polovan rupa bez dna. Ako vec dajem tolike pare za polovan auto naravno da bih izabrao manje zlo. Ipak i sa Octaviama treba biti jako oprezan jer su velika vecina njih koji su kupljeni kod nas sluzbeni automobili, ali je opet i x puta jeftinija za odrzavanje.
Naravno ovo je samo moje misljenje, to ne treba nikoga da sprecava da vozi ono sto voli i moze :)

@Dule Lep primerak za pristojnu cenu. Tako sam nesto i mislio da gledam krajem leta. Odakle ih uvozis?
@Oskar Nema tu nekog pravila ja mislim. Drugar je uzeo Oktaviju 2.0 i nije se bas nesto usrecio, dimi, prska ulje, bas ima problema sa njom. Dok sa druge strane imam jednog poznanika koji vozi stariju trojku (2003,4 tako nesto) koja je pregazila preko 250k i vec druga godina kako ga odlicno sluzi.
Oktavija je dobar auto ali posto vez unazad nekoliko godina vozim VW ( i njihove filijale) mislio sam da probam nesto malo egzoticnije :)

Normalno da su jeftiniji kad su i kao novi jeftiniji a dizelasi su trazeniji jer mogu da se i nasviraju.
Ovaj konkretno ide za 8,3s do 100 km/h ali cipom to ide na ispod 7,5s dok benzinac ide 8,5s i to mu je to.
NAravno i maksimalna brzina je veca kod dizelasa mada retko ce se to voziti po nasim putevima tom brzinom.
Dobar je i benzinac ali sve zavisi ko sta voli jer kod benzinca moras da ugradis plin ako hoces da pariras dizelasu a to je stavka od 500-600 eura tako da se opet priblizis dizelasu a onda imas i nuspojave sa svecicama,kablovima,bobinama,protokomerima,benzinskim diznama,vecom temperaturom motora zbog koje gori dihtung a opet s druge strane kod dizelasa imas turbo,plivajuci zamajac,dizne.... tako da je to beskonacni krug razmisljanja sta je bolje i ono sto treba uzeti je ono na sta ti srce vise zaigra i u cemu se bolje osecas.

BMW je jedan od retkih proizvodjaca koji u normalnim varijantama potpuno zapostavi benzince u odnosu na dizelase, a vazi za sportski brend
smilebadteeth1-2.gif

Jednostavno, to je kao kada ruzna riba ugradi silikone i postane "privlacna", jednostavno nije to to.
Doduse da je sestak ne bi se bunio ni ugalj da moram da mu sipam :mrgreen:

Nemacka trojka fura dizelase iz dva razloga.Ogranicenja EU na motore koji pustaju vecu kolicinu CO2 plus ekstremno veca zarada na dizelasima nego na benzincima.

Svaki dizelas je skuplji za 3-5000 evra u istoj opremi nego njegov bezinski takmac, plus racunaj da ce na svakog dizelasa kojeg proda , fabrika zgrnuti lovu i od svih narednih vlasnika , na osnovu delova koje ce im prodati - turbina, dizni, pumpi za gorivo ...

Jednostavno odrzavanje dizelasa je neuporedivo neuporedivo skuplje nego odrzavanje benzinca, a sama ta cinjenica znaci mnogo vecu zaradu za njihove dilere, samu fabriku, proizvodjace delova...

Poslednja izmena:
Dule, objasni meni kao laiku kako plin utice na protokomer, i kako je veca temperatura motora koji radi na plin?

Плин не утиче на протокомер ни на који начин, али заиста ослобађа нешто већу количину топлоте при сагоревању. Колико ја знам, то утиче само на јапанска возила, код којих су лежишта вентила од керамике (Јапанци штеде јер немају своје сировине), па се код јапанаца уграђује уље које расхлађује лежишта вентила.
Иначе, кад је у питању тепмература блока мотора, повећана топлота коју ослобађа плин се неутралише јер се та иста расхладна течност користи за загревање испаривача који би иначе био јако хладан.

@tihi
Mecka je na primer oduvek prednjacila sa dizelasima (od 170, Pontona, Reponje, Minike, w123, w124 pa sve do ovih najnovijih), dok su naravno imali i automobile u koje su isli samo benzinci (npr. SL), tako je i danas, sa te strane gledano nista se nije promenilo osim sto su znacajno prosirili gamu. Kod Audija manje, vise takodje isto ili slicno, dok se BMW potpuno preusmerio na neki drugi put od kraja devedesetih. Od rasnih sestaka atmosferaca, oni su danas spali na cetvorocilindricne i trocilindricne turbo i biturbo dizelase
rcain-1.gif
Slicna situacija je i sa Porsche-om, ali za razliku od njih oni bar odrzavaju neku kakvu takvu tradiciju sa 911-com.
Za kvalitet i odrzavanje se potpuno slazem sa tobom, jedino polje gde su zaista napredovali u odnosu na nekad su sigurnosni sistemi. :super:

Dule, objasni meni kao laiku kako plin utice na protokomer, i kako je veca temperatura motora koji radi na plin?

Smesa vazduha i benzina nije ista kao za plin i vazduh i tu kompjuter steluje smesu.
Plin ima vecu temperaturnu vrednost i to svaki laik zna a zbog toga gore dizhtunzi glave i sicevi ventila kao i sami ventili koji su pojacani u motorima gde je fabricki ugradjen plin.
Evo upravo mi je u dvoristu Punto 1,2 na plin i to ne radi ni na bezninu kako treba a ni na plinu kad se zagreje sto je ocit dokaz da je ugradjen kako ne treba ili je nesto u medjuvremenu postalo neispravno sto znaci da se i kod plinasa kvare neki sklopovi kao i kod dizelasa.
A to sto je skuplji dizelas nije zbog toga sto neko hoce vecu zaradu nego je tu turbo koji kosta,pa je tu zamajac koji kosta pa su tu grejaci i td tako da je veoma opravdanao zasto kosta vise. Mnogi vozaci dizelasa predju na benzince a takodji mnogi vozaci benzinaca prelaze na dizel i svi kazu da nikad vise nece voziti ono ptrethodno sto su vozili tako da su misljenja podeljena i uvek ce i biti jer koliko je ljudi toliko je i cudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back