Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislio sam da je veca razlika, 0,7 sekundi nije neka razlika, tdi moze da se cipuje i ona idu otprilike isto, mada i 1.8T moze da se cipuje, pa da ide jos bolje.

Mislim da tdi bolje vuce, da do 4k rpm ima prednost, ali ima manji broj obrtaja na raspolaganju, pa ga benzinac tu dobija.

Razlika u potrosnji je oko 2 litra, prema fabrickim podacima, nije velika, ali nije ni mala, taman na odredjenoj km se skupi usteda za npr. plivajuci zamajac ili sredjivanje dizni.

Benzinci se obicno nalaze sa manjom km. Vecina TDI-ja je presla oko 250 ili vise hiljada.

Nisam pametan :D U svakom slucaju ne treba bezati ni od jednog ni od drugog motora.

Vidim voleo bih da uzmes neku sportsku limuzinu cim razmisljas izmedju A4 1.8T i Mercedesa C klase pa mi se javlja logicno pitanje..

A sto ne uzmes Hondu Accord 2.4

Taj motor je oslabljen i sa reflashom ECU-a koji kosta 300 evra dobija dodatnih 20 konja jer VTEC se aktivira od 4500 obrtaja umesto na 6500

Na taj nacin se dobija ravnomerniji raspored snage , i maksimum je umesto na fabrickih 6000 na 4500 obrtaja

Pogledaj kako tjunirani Accord type S kida Golf GTI DSG

Inace fabricki Accord Type S je 1 sekundu sporiji od Golf GTI DSG-a a sa reflashom ECU-a Accord bude brzi za jedno 0.4 0.5 sekundi tj od 0-100 mu treba 6.5 umesto 7.9 sekundi

Plus je prednja vuca za razliku od Mercedesa C klase pa je zimi mnogo bolji za voznju

Poslednja izmena:
Nažalost, kod C/E klase najmanji je E/C240 sa pogonom na svim točkovima, a to je 2600 ccm i ogromna registracija za motor koji nije toliko dobar kao ostali.

Taj 1.8 motor je odlična opcija, za mene bolja od TDI koji su prešli podosta. Turbina mu dodaje samo 25ks, što objašnjava resterećenost motora.
Što se tiče čipovanja, sve bih ja to izbegao. TDI kada čipuješ mnogo će te koštati.

Kod TDI-a od 300 000+ km nije održavanje slično kao kod 1.8 T benz/plin. Ni kada je nov nije održavanje slično. Kod oba motora imaš turbinu, ali kod dizela imaš delove od kojih će te zaboleti glava. Doduše, sve to može da se reparira, od dizni do pumpe visokog pritiska, ali opet i to košta.

Što se tiče potrošnje, 15 litara plina mu dodje kao 7 i po kila nafte, a TDI po gradu sumnjam da troši manje od toga.

I zanemari ubrzavanja, sekunde itd. Ako ćeš sportski auto, kupi E55AMG i vozi se.

Tihi ja bih bas voleo da vidim na kom to atmosferskom motoru se dobija 20 ks samo sa remapom.
Da bi dobio toliko ks vise treba da se izvadi katalizator i uradi auspuh.
Dino i uverices se da dobije svega oko 5ks jer jednostavno nema na osnovu cega da dobije vise. Sve ostalo je dorada koja prevazilazi jednostavan remap (bregasta,auspuh,katalizator...).
Na kraj krajeva ja sam otresao Accord 2,4 sa svojom Astrom Bertone Turbo i posle se ispostavilo da je lik komsija od drugara kome sam ispricao kako sam otresao Acorrda i komsija je prsao zbog toga i kupio BMW 530d verovao ili ne.
A plus sto da placa registraciju 60k dinara kad moze da to uradi za 30k?
Mana 1,8T motora kod VW su bobine a inace i taj motor ima plivajuci zamajac tako da je vrlo slicnog odrzavanja u odnosu na TDI na kom su jedino skuplje dizne kad odu ali do tog momenta treba poprilicno km.

Poslednja izmena:
Tihi ja bih bas voleo da vidim na kom to atmosferskom motoru se dobija 20 ks samo sa remapom.
Da bi dobio toliko ks vise treba da se izvadi katalizator i uradi auspuh.
Dino i uverices se da dobije svega oko 5ks jer jednostavno nema na osnovu cega da dobije vise. Sve ostalo je dorada koja prevazilazi jednostavan remap (bregasta,auspuh,katalizator...).
Na kraj krajeva ja sam otresao Accord 2,4 sa svojom Astrom Bertone Turbo i posle se ispostavilo da je lik komsija od drugara kome sam ispricao kako sam otresao Acorrda i komsija je prsao zbog toga i kupio BMW 530d verovao ili ne.
A plus sto da placa registraciju 60k dinara kad moze da to uradi za 30k?
Mana 1,8T motora kod VW su bobine a inace i taj motor ima plivajuci zamajac tako da je vrlo slicnog odrzavanja u odnosu na TDI na kom su jedino skuplje dizne kad odu ali do tog momenta treba poprilicno km.

Pa na ovom Hondinom VTEC 2.4 . Valjda je taj motor tako pise ekipa sa Honda Cluba , slabije tjuniran radi ekologije, a sa novom mapom dobijaju 36 KS

Eno ti link sa Honda CLUB-a gde razgovaraju o svemu tome i video snimci realnih testova bez i sa novim tjuningom...

Neki nasi i dosta u Hrvatskoj ljudi su uradili to a sve to organizuje jedan Ukrajinac koji i vrsi sve ove testove...

Astra Bertone Turbo je brza 0.4 sec od Honde Accord 2.4 sto nije ni cudo jer je laksa i ima turbinu

Ali sa novom mapom tj reflashom ECU-a otresao bi te Accord :)

Mislim kad pobedjuje Golfa GTI sa DSG menjacom pobedio bi Astru Bertone Turbo koja je sporija od Golfa GTI...

kolega botr zivi u Nemackoj njemu nije problem registracija...

Ima cela tema na honda forumu hrvatskom

Evo ti testa Honda Accord 2.4 Executive ko moja sa chipom i bez chipa

Poslednja izmena:
Honda Accord Type S chipovana manuelni menjac vs Honda Type S fabricka isto manuelni

A evo i Dyno merenja sa chipovanjem dobitak je 36 KONJA!

23wk.jpg

Evo iskustva Hrvata posle godinu dana voznje sa chipovanim ECU-om brace Rusa iz Novorusije(Ukrajine)

U kratkim crtama na hrvatskom , taj motor je u startu zagušen od strane hondinih injžinjera kako bi ispunjavao eco norme za Europu , pa su sve performanse smanjene na zadovoljavajuće parametre ispušnih plinova , ispuštanja CO2 u atmosferu i slično .

Ovim reflashom Sergej podešava parametre tako da se iz motora izvlači maksimum bez ikakvih mehaničkih zahvata , znači ništa se ne mijenja na samom motoru , ulje ostaje koje si i dosad koristio , potrošnja se čak smanjuje , motor radi bolje i ravnomjernije , od niskih okretaja već ima osjetno više snage za povući , lamela ne trpi ništa više niti odlazi 50 000 km ranije , više manje su tu kod nas prošli nekih 20ak tisuća km oni kaj su prvi stavili reflash prije godinu dana i još se nitko ne žali na bilo što , osim na pojačano krivljenje usnica u obliku zadovoljnog smješka dok se voze .

Poslednja izmena:
@Tihi
Ne zivim, jos uvek, u Nemackoj, tako da nista preko 2.0 ne dolazi u obzir, posto necu lopovskoj drzavi da dam ni dinar vise od onoga sto moram. Mislim da je Akord malo skuplji od mog planiranog budzeta, tako da nista od njega, mozda neki Civic, mada mi je tesko da svarim taj dizajn.

@Oskar

Bas tako, gledacu onaj koji je u boljem stanju, a ne da li je 1.8 T ili TDI, mada bih i dalje vise voleo 1.8 T.

@Mega

TDI nema pumpu visokog pritiska, vec taj posao obavlja dizna, zato se i zove pumpa-dizna. Dakle, jedini veci trosak u odnosu na 1.8 T koji moze da te strefi su dizne, ubrzanje ne gledam toliko, ali mi je bitna snaga, ne zelim da se vucem 30kmh na nekoj vecoj uzbrdici, vec bih voleo da uz malo veci gas uzbrdo idem kao po ravnom. zato gledam da auto bude sa malo jacim motorom, @Dule mada verujem da je zamajac na benzincu dosta trajniji, jbg nisam znao a ima plivajuci, ali to ne igra neku ulogu., svaki moderniji auto sa sobom donosi vece troskove. Bobine su najmanji problem, valjda se ne menjaju na svakih 10k km, nego traju malo duze.

Voleo bih na You Tubu da nadjem za koliko tako remapirana Honda ubrzava do 100 km/h jer u tuning kucama kod nas se atmosferci maltene i ne spominju a i ako se spomenu to je manje od ovog prikazanog.
http://www.smchiptuning.com/2047/honda-accord-2.4-190
http://www.smchiptuning.com/3531/honda-accord-2.4-200
I ono sto je emni nelogicno i nemoguce je da auto sa 15 ks vise ubrzava za 1 s brzo do 100 km/h.
E zato bih voleo da to vidim jer kad sibnes GTI za 60-70 ks gore on ubrza za manje od 1s do 100 a Accord sa smesnih 15 ks otrese GTI koji ide sekundu brze sto znaci da ide manje od 6,5s sto je nemoguce sa samim remapom a da nije jos stosta dirano.
Eto Sm tuning kazu da ide za 20 ks gore ali u odredjene modifikacije na motoru.

Voleo bih na You Tubu da nadjem za koliko tako remapirana Honda ubrzava do 100 km/h jer u tuning kucama kod nas se atmosferci maltene i ne spominju a i ako se spomenu to je manje od ovog prikazanog.
http://www.smchiptuning.com/2047/honda-accord-2.4-190
http://www.smchiptuning.com/3531/honda-accord-2.4-200
I ono sto je emni nelogicno i nemoguce je da auto sa 15 ks vise ubrzava za 1 s brzo do 100 km/h.
E zato bih voleo da to vidim jer kad sibnes GTI za 60-70 ks gore on ubrza za manje od 1s do 100 a Accord sa smesnih 15 ks otrese GTI koji ide sekundu brze sto znaci da ide manje od 6,5s sto je nemoguce sa samim remapom a da nije jos stosta dirano.
Eto Sm tuning kazu da ide za 20 ks gore ali u odredjene modifikacije na motoru.

To je zato sto se uglavnom 2.0 atmosferci vec fabricki tjuniraju skoro do maksimuma pa su dobici reflashom relativno mali do 10 KS

Isto je uradjeno i sa hondinim 2.0 atmosfercem on je nasviran na vise od normale a 2.4 na nize od normale.

Honda je bila prinudjena radi ispunjavanja euro normi o emisiji da tjunira ovaj 2.4 motor na mnogo nize sto taj motor realno moze da izvuce pa otuda toliki i dobici

Sto se tice ubrzanja Kaze Sergej da realno ubrzava od 6.3 do 6.6 sec.... prati temu na Honda.hr forumu tamo sve pise.

Fabricki ubrzava za 7.9 sec

I pogledaj dyno grafiku , tamo pise da je dobitak 36 KS

I ja sam mislio citajuci honda srbija forum da je dobitak 15-20 KS a onda sam iscitao ovu honda.hr temu i tamo pise Sergej , i postavlja puno vise detalja.

Poslednja izmena:
@Tihi
Ne zivim, jos uvek, u Nemackoj, tako da nista preko 2.0 ne dolazi u obzir, posto necu lopovskoj drzavi da dam ni dinar vise od onoga sto moram. Mislim da je Akord malo skuplji od mog planiranog budzeta, tako da nista od njega, mozda neki Civic, mada mi je tesko da svarim taj dizajn.

@Oskar

Bas tako, gledacu onaj koji je u boljem stanju, a ne da li je 1.8 T ili TDI, mada bih i dalje vise voleo 1.8 T.

@Mega

TDI nema pumpu visokog pritiska, vec taj posao obavlja dizna, zato se i zove pumpa-dizna. Dakle, jedini veci trosak u odnosu na 1.8 T koji moze da te strefi su dizne, ubrzanje ne gledam toliko, ali mi je bitna snaga, ne zelim da se vucem 30kmh na nekoj vecoj uzbrdici, vec bih voleo da uz malo veci gas uzbrdo idem kao po ravnom. zato gledam da auto bude sa malo jacim motorom, @Dule mada verujem da je zamajac na benzincu dosta trajniji, jbg nisam znao a ima plivajuci, ali to ne igra neku ulogu., svaki moderniji auto sa sobom donosi vece troskove. Bobine su najmanji problem, valjda se ne menjaju na svakih 10k km, nego traju malo duze.

To se resava ugradnjom plina ili jos bolje kupovinom Accorda sa vec ugradjenim plinom. Jeftinije je za 105.000 dinara na godisnjem nivou voziti 2.4 na plin nego 2.0 na benzin.

Drzava ti uzme 30.000 vise na registraciji tako da je realna usteda nekih 75.000 dinara sto mu dodje 600 evra na godinu dana

Znaci sto drzava uzme vise na registraciji ti je ugradnjom plina zakines na akcizi i pdvu :)

Drugo cene Accorda 2.4 su zestoko pale. Mozes da uzmes na primer 2007 godiste 2.4 u executive opremi znaci maksimalnoj za 5500-5700 evra .

Koliko kosta Audi A4 ili Mercedes C klasa ovo godiste sa tom kilometrazom ali pravom ?

Najjeftiniji Audi A4 2007 godiste sa koznim enterijerom limuzina kosta 10.000 evra tj skoro DUPLO VISE nego Accord

Plus za Accorda je uvek 100% tacna kilometraza jer je SVAKI koji se prodaje kod nas skoro kupljen nov kod nas, dok su svi ovi Audiji i Mercedesi presli niko ne zna koliko

http://www.polovniautomobili.com/pu...all&without_price=1&interior_material[0]=3831

A ovaj Accord 5500-5700 evra

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5706205/honda-accord-24-at-executive

Sta hocu da kazem jeste da se za 5700-6000 evra moze dobiti auto neverovatnih sportskih performansi sa odlicnim motorom i opremom koji moze da se vozi najmanje jos 300-400.000 km a da se ne pipne motor na njemu.

Poslednja izmena:
To se resava ugradnjom plina ili jos bolje kupovinom Accorda sa vec ugradjenim plinom. Jeftinije je za 105.000 dinara na godisnjem nivou voziti 2.4 na plin nego 2.0 na benzin.

Drzava ti uzme 30.000 vise na registraciji tako da je realna usteda nekih 75.000 dinara sto mu dodje 600 evra na godinu dana

Znaci sto drzava uzme vise na registraciji ti je ugradnjom plina zakines na akcizi i pdvu :)

Drugo cene Accorda 2.4 su zestoko pale. Mozes da uzmes na primer 2007 godiste 2.4 u executive opremi znaci maksimalnoj za 5500-5700 evra .

Koliko kosta Audi A4 ili Mercedes C klasa ovo godiste sa tom kilometrazom ali pravom ? Sigurno 2000-3000 evra skuplje a mozda i vise...

Eh, ako ti zaista mislis da na taj nacin zakines drzavu, onda ne znam sta bih ti rekao :) On i na taj 2.0 moze ugraditi plin, pa ce mu se duplo vise isplatiti od Acorda 2.4 sa plinom, jer ce imati nesto manju potrosnju plina i osetnu jeftiniju registraciju.

A i realno, mozes ti kupiti auto od 3000-4000 kubika, ali to je za 90% vozaca nepotrebno velika kubikaza. Putevi ocajni, ograniceni brzinom...

Sve ukupno za nase puteve/standard/cene, sasvim je dovoljno i 1.6 kubika. 2.0 je za one koji putuju na duzim relacijama, imaju saputnike i prtljag. Preko 2.0 je za one koji se isprdjuju uglavnom, ali ima i onih kojima su potrebni neki terenci ako cesto idu po odredjenim terenima gde obicna vozila nisu 100% pouzdana.

Eh, ako ti zaista mislis da na taj nacin zakines drzavu, onda ne znam sta bih ti rekao :) On i na taj 2.0 moze ugraditi plin, pa ce mu se duplo vise isplatiti od Acorda 2.4 sa plinom, jer ce imati nesto manju potrosnju plina i osetnu jeftiniju registraciju.

A i realno, mozes ti kupiti auto od 3000-4000 kubika, ali to je za 90% vozaca nepotrebno velika kubikaza. Putevi ocajni, ograniceni brzinom...

Sve ukupno za nase puteve/standard/cene, sasvim je dovoljno i 1.6 kubika. 2.0 je za one koji putuju na duzim relacijama, imaju saputnike i prtljag. Preko 2.0 je za one koji se isprdjuju uglavnom, ali ima i onih kojima su potrebni neki terenci ako cesto idu po odredjenim terenima gde obicna vozila nisu 100% pouzdana.

Tacno je moze se ugraditi i na 2.0 plin i ustedeti ali 2.0 Accordi su upravo zbog registracije nekih 2000 evra skuplji nego Accordi u vecoj opremi sa 2.4 motorom. Uzmi oglase pa gledaj.

Kome je dovoljno 1600 kubika on vozi 1600 kubika ,ali mi ovde pricamo o segmentu sportskih limuzina, a to voze ljudi kojima je 1600 kubika smesno, jer tih 1600 kubika ubrzava od 0-10 za 14 sekundi dok 2400 kubika ubrzava od 0-100 za 6.6-7.9 sekundi

Ja vise volim jaci motor jer ti taj motor za razliku od tog od 1600 kubika daje mogucnost da ispravis gresku sebe i drugih u voznji, plus radi pod manjim opterecenjem pa traje i po 20 godina bez generalke dok se tim od 1400-1600 kubika za vreme eksploatacije ili rade 2-3 generalke ili crknu.

Poslednja izmena:
Meni malo smesno ovo sa ekologijom.
Kakve veze ima dali auto ima 500ks ili 100ks kad tu ekologiju napravis sa katalizatorima i dpf-ovima i ostalim raznim cudima a ne sa smanjivanjem snage.
Svakako jos uvek ne verujem u toliko dizanje ma sta god tamo pricali jer sam imao japance i ostale jake automobile i znam vrlo dobreo da bez odredjenih radova na motoru nema snage osim ako ima turbinu i tu je dovoljan samo remap a opet i za vecu snagu takvih motora je potrebno takodje hardversko pojacanje a ne samo softversko.

Meni malo smesno ovo sa ekologijom.
Kakve veze ima dali auto ima 500ks ili 100ks kad tu ekologiju napravis sa katalizatorima i dpf-ovima i ostalim raznim cudima a ne sa smanjivanjem snage.
Svakako jos uvek ne verujem u toliko dizanje ma sta god tamo pricali jer sam imao japance i ostale jake automobile i znam vrlo dobreo da bez odredjenih radova na motoru nema snage osim ako ima turbinu i tu je dovoljan samo remap a opet i za vecu snagu takvih motora je potrebno takodje hardversko pojacanje a ne samo softversko.

eno ti foruma Honde srpske i hrvatske pa citaj tamo 10 ljudi pise da je zaista tako a imas i video snimke :)

Dule jel znas koji je brend u Engleskoj vec 8 godina za redom proglasen za najpouzdaniju marku ? :)

award-accsaloon-whatcar8.png

Most Reliable Car Manufacturer eight years and counting

When you see a car at the roadside, it's not often a Honda. That's why we're proud to have topped the Annual Car Reliability Survey for the eighth year in a row by What Car? and Warranty Direct. So you know when you buy one of our cars, it will keep going for as long as you want it to.

http://www.honda.co.uk/cars/campaigns/2013/reliabilityaward/

E Dule sinoc sam motivisan tobom, uzeo i seo u mom Accordu, iza mojeg vozacevog sedista, podesenog onako kako ja vozim, a sediste mi je pomereno skoro skroz nazad iza centralnog stuba, jer sam visok 189 cm i treba mi dosta mesta napred i zamisli, seo sam pozadi , iza vozacevog sedista i to tako da kolenima ne dodirujem prednje sediste a ni glavom krov . Iza suvozacevog sedista imam jos jedno 10 cm vise, jer je zena niza od mene i njoj treba manje prostora napred sto znaci da je barem ovaj moj Accord totalno dovoljno prostran kad kod njega moze da sedne covek visok 189 cm, iza coveka vozaca visokog 189 cm i da sedi udobno . Ako hoces mogu da ti napravim i slike da vidis. E sad za ovaj noviji ne znam , izgleda da je on nesto pozadi zasecen pa ima manje mesta u odnosu na ovaj moj model, i ako je veci auto spolja gledano i uz nesto vece medjuosovinsko rastojanje.

Ne znam nikoga ko vozi/ima u mom kraju ovaj novi Accord da mogu da testiram prostranost na zadnjoj klupi.

Poredjenja radi sa Audi A4 i BMW serije 3 nema sanse da se spakujem pozadi nikako sto znaci da je Accord neuporedivo prostraniji od Audija A4 i BMW serije 3.

VNisam sedeo u starom Accordu i ne znam koliko mesta ima ali je u novom katastrofa koliko malo mesta ima a koliko je velik auto.
Inace Kum je vozio Oktaviu pre Accorda i kad smo pre mesec dana isli za Beograd autoputem ukljucio je tempomat na 120 km/h i kaze mi kao da je bolje da ne jurimo sto je meni bilo cudno s obzirom da smo dotad sa Oktaviom isli 150-160 kad god smo isli negde.
Ocigledno se radi i potrosnji gde benzinac pokaze svoje zube kad ga odcepis.
A sto se tice toga sta kazu Britanci mislim da smo vec ziliuon puta dosad rekli da oni nisu relevantni i da nas interesuju testovi iz zemalja koje su nama blize jer briitanci su uvek bili naopaki pa tako i voze desnom stranom.
Da ne ulazim i u raspravu i osporavam kvalitet Honde po 16-ti put dovoljno je samo pogleati cene tog automobila na oglasima naspram nemackih automobila i sve ce ti se samo reci a i sam si kacio juce kako Honda moze da se uzme kao polovnjak za duplo manje para.
Nesto tu ne stima u tvojoj prici jer da je to najbolji auto drzao bi cenu jer je najbolji zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back