- Poruka
- 187.605
Mislio sam da je veca razlika, 0,7 sekundi nije neka razlika, tdi moze da se cipuje i ona idu otprilike isto, mada i 1.8T moze da se cipuje, pa da ide jos bolje.
Mislim da tdi bolje vuce, da do 4k rpm ima prednost, ali ima manji broj obrtaja na raspolaganju, pa ga benzinac tu dobija.
Razlika u potrosnji je oko 2 litra, prema fabrickim podacima, nije velika, ali nije ni mala, taman na odredjenoj km se skupi usteda za npr. plivajuci zamajac ili sredjivanje dizni.
Benzinci se obicno nalaze sa manjom km. Vecina TDI-ja je presla oko 250 ili vise hiljada.
Nisam pametanU svakom slucaju ne treba bezati ni od jednog ni od drugog motora.
Vidim voleo bih da uzmes neku sportsku limuzinu cim razmisljas izmedju A4 1.8T i Mercedesa C klase pa mi se javlja logicno pitanje..
A sto ne uzmes Hondu Accord 2.4
Taj motor je oslabljen i sa reflashom ECU-a koji kosta 300 evra dobija dodatnih 20 konja jer VTEC se aktivira od 4500 obrtaja umesto na 6500
Na taj nacin se dobija ravnomerniji raspored snage , i maksimum je umesto na fabrickih 6000 na 4500 obrtaja
Pogledaj kako tjunirani Accord type S kida Golf GTI DSG
Inace fabricki Accord Type S je 1 sekundu sporiji od Golf GTI DSG-a a sa reflashom ECU-a Accord bude brzi za jedno 0.4 0.5 sekundi tj od 0-100 mu treba 6.5 umesto 7.9 sekundi
Plus je prednja vuca za razliku od Mercedesa C klase pa je zimi mnogo bolji za voznju
Poslednja izmena: