Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce sedim sa poznanikom na jednom skupu i kaze on nisam mogao da dodjem svojim autom , pokvaren, bos pumpa pa me dovezao taj i taj.

Ja ga pitam sta je problem i koji auto vozi on kaze vozi Ford Focusa dizelasa 2001 godiste. Kaze do sada je preko 3000 eura ulozio u opravke tog auta, dizne, bos pumpe, i slicno...

A ceo auto mu ne vredi kazi 2000 evra

I sad opet mora da radi pumpu za gorivo sto mu je trosak od najmanje 400-500 evra

Pa kazu kupi dizelasa...

Evo sad cu samo sto nisam :lol:

Dizelas moze da dodje u obzir samo kao nov uz garanciju i nikako drugacije

Tihi taj tvoj prijatelj ocigledno nije cuo za TDDI motor pa je kupio TDCI a da je uzeo ovaj prvi sad bi sasvim drugaciju pricu pricao.
U Srbiji se zna koji je bolji a samim tim je i skuplji iako je stariji generacijski sto opet govori o tome da je na ceni ono sto se dobro pokazalo i sto valja.
Ovog puta je pti ber odvalio za medalju.
Cuj trese se dizel i slabo ubrzava!!!
Pa mozda ali ako si vozio Golf 2 1,6D 88` godiste.
Evo da sednes samnom u Golf V 2.0 TDI pa ti malo dignem adrenalin a pritom nema treskanja i momenata da ne ide jer kad god ga stisnes samo puni.z;)
Uopste vazi za bilo koji dizelas ali moderan dizelas a ne rage od pre 20 i vise godina.

Tihi taj tvoj prijatelj ocigledno nije cuo za TDDI motor pa je kupio TDCI a da je uzeo ovaj prvi sad bi sasvim drugaciju pricu pricao.
U Srbiji se zna koji je bolji a samim tim je i skuplji iako je stariji generacijski sto opet govori o tome da je na ceni ono sto se dobro pokazalo i sto valja.
Evo da sednes samnom u Golf V 2.0 TDI pa ti malo dignem adrenalin a pritom nema treskanja i momenata da ne ide jer kad god ga stisnes samo puni.z;)
Uopste vazi za bilo koji dizelas ali moderan dizelas a ne rage od pre 20 i vise godina.

Dule to znas ti koji trgujes autima , a obicni korisnici tesko da znaju .

Ovakvih ko ja sto pre nego kupe auto sve iscitaju o njemu na internetu nema u Srbiji ni 1%

Svi auto kupuju na izgled, ili na savet komsije ili majstora . Sto znaci da za tebe nema zime i dalje mozes da nastavis da prodajes Nemce i Francuze :D

nisam rekao slabo, nego kretensko, kamionski okretni moment, necu da vozim auto mjenjacem, nego da uzivam u pritiskanju gasa i simfoniji motora. kod dizela nema uzitka u pritiskanju gasa, jel to tesko shvatiti?

Nije nista tesko za shvatiti ali ti spomenu tresenje i slusanje traktora a ja eto bio muzicar 15 godina i ne cujem nikakve traktore. Pogotovo to saltanje brzina koje spominjes je zaista vrlo slicno kao kod benzinaca verovao ili ne.
Alfu 159 1,9 M-jet vozim trecom brzinom 70-80 km/h i razmisljam se dali da ubacim u cetvrtu brzinu. Voleo bih da vidim koji to benzinac moze da se vozi tako a da vec ne trazi cetvrtu brzinu a imao sam dosad mnooogooo benzinskih motora i malo njih nije trazilo da se vec na 60-70 ubaci u cetvrtu.Moze on naravno da ide ali pocinje da se cuje motor i buka i zato trazi vecu brzinu osim kad ubrzavas pa guras trecom preko 100 km/h.
Sto se tice zvuka ako je fabricki auspuh na benzincu tu nema tih zvukova koje spominjes jer se auto ne cuje. Tek kad ubacis neki Remus ili Sebring onda dobijas zvuk koji na dizelu jos nisu uspeli da naprave ali polako se i na tome radi i evo nekoliko primera gde su to radili u svetu.

Nemoj samo da mi kacis BMW M3,M5,Ferari,Lambordgini... jer u ta kola verovatno nisi ni seo a i vecina nas.
Ako ces da kacis onda okaci tvoju Fiestu pa da cujemo kakav ti to zvuk spominjes.

Dule, i ti sad malo kakis :)

Prvo, u pitanju su modifikovani auspusi, drugo oni sa 4 cilindra su i dalje traktori, oni sa 5,6 itd. se lepo cuju, ali rade klasicno dizelski, neartikulisano, nemirno, to je jos vise izrazeno uzivo, dok benzinci rade mnogo mirnije i lepse, sto bi cika Kure reko, radi a necuje se, ali kad se nagaze zvuk dolazi do izrazaja.

Poslednja izmena:
@botr
Znas da se zezam jer dizelas nece nikad imati zvuk kao rasni benzinac samo sto vidis i sam na poslednjem snimku koji si okacio kako zvuci benzinac sa fabrickim auspuhom. A sto se tice traktora vidim da i ti nisi cuo 1,8 TDCI ili 1,9 Dci koji rade neverovatno tiho kad su ispravni.
Otprilike se uklapaju u cika Kuretovu pricu.
@megafavor
El sad vidis zasto nemac kosta vise? Kod njega drljas i drljas usisivacem i celicnom cetkom i opet mu nista ne mozes a ti se bojis da samo usisivacem pritisnes i usisas te opiljke.z:)
Salu na stranu ali ako se zavuklo u tapacirung onda pripremi zivce i iglu ili tanki srafciger u ruke pa polako. Mozes za takve akcije uvek imati i jedno cebe u prtljazniku koje ja obavezno nosim jer mi zao daprljam auto kad nesto nosim a i prakticnije je da cebe operem ili istresem nego da se zezam sa usisavanjem. Zato su BMW,Audi,Citroen C5 zakon jer imaju takav tapacirung da je nemoguce da se uvuce u njega nesto i ceo auto se usisa za 10-15 minuta jer usisivac kupi samo tako. Renault je katastrofa sto se toga tice,Mercedes A klasa je ito jedan od najgorih,Fiat isto nista posebno...

Prvobitni plan je bio da kupimo Škodu Octavia/Superb, Opel Insigniju karavan, ali nisu hteli da uzmu Dačiju.

Mislim da ovi iz Kije nisu računali da ću da teram 100 kila gole iverice, 100 kila drveta itd :D

Nema šanse da ću da se igram sa tim, jer često sve i svašta teram u gepeku, ne žalim ga.

Preksinoć sam usisavao auto ceo 20 minuta i više mi je bilo dosta. Kupiću gumenu postavu i staviti. Pre nego što ga prodam, ići će na dubinsko čišćenje celog auta, pa i gepeka.

Mislio sam da ima nešto što će ubrzati proces, ali jedno po jedno nema šanse, pa sve da je Porsche 911 turbo.

Mesec dana pre isteka registracije se ona moze produziti a to bi trebalo svi da urade kojima registracija istice u februaru jer od prvog ce tehnicki pregled biti 3000 dinara. Vlada je odredila tehnickim pregledima da cena mora biti tolika jer ce samim tim porez biti veci i slivace se u drzavnu kasu.
Ne pitaju se pritom dali ce mozda zbog toga biti i manji promet i da ce dosta ljudi resiti da proda svoj automobil jer je to kap koja je falila.
Samim tim nece biti ni para za tehnicki pregled a ni za drzavu.žjeste da ce biti mali procenat takvih ljudi mada ce i na tehnickom da se rade fotografije automobila pa kad se vide one rupe od korozije mislim da takva kola i nece moci da prodju tehnicki a takvih ima poprilicno. S jedne strane to bi bilo dobro ali kakve to veze ima sa podizanjem cene jer trebali su samo uvesti slikanje a ne i dizanje cene kad joj vreme nije.Jos mi kaze juce vlasnik tehnickog da su to odavno trebali da urade jer je u Hrvatskoj 60€ pregled a ne zapita se da su u hrvatskoj plate 3x vece u proseku.
Kaze da odradi 20-tak tehnickih dnevno pa to puta 3000 dinara je 60000 pa to puta 26 radnih dana ispadne da se uzme 1,5 miliona dinara mesecno od cega drzavi ide 300k dinara sto znaci da jedan tehnicki pregled zaradi 10000€ mesecno pa cak i pored svih troskova verujem da vlasniku ostane cisto najmanje 8000€. Jel to sad to sto je drzava htela da ucini? Da obogati nekog na brzinu jer ce covek za godinu dana da zaradi 100000€ sto obican smrtnik i radnik nece videti za zivota na gomili?z:((:kletva:

Mesec dana pre isteka registracije se ona moze produziti a to bi trebalo svi da urade kojima registracija istice u februaru jer od prvog ce tehnicki pregled biti 3000 dinara. Vlada je odredila tehnickim pregledima da cena mora biti tolika jer ce samim tim porez biti veci i slivace se u drzavnu kasu.
Ne pitaju se pritom dali ce mozda zbog toga biti i manji promet i da ce dosta ljudi resiti da proda svoj automobil jer je to kap koja je falila.
Samim tim nece biti ni para za tehnicki pregled a ni za drzavu.žjeste da ce biti mali procenat takvih ljudi mada ce i na tehnickom da se rade fotografije automobila pa kad se vide one rupe od korozije mislim da takva kola i nece moci da prodju tehnicki a takvih ima poprilicno. S jedne strane to bi bilo dobro ali kakve to veze ima sa podizanjem cene jer trebali su samo uvesti slikanje a ne i dizanje cene kad joj vreme nije.Jos mi kaze juce vlasnik tehnickog da su to odavno trebali da urade jer je u Hrvatskoj 60€ pregled a ne zapita se da su u hrvatskoj plate 3x vece u proseku.
Kaze da odradi 20-tak tehnickih dnevno pa to puta 3000 dinara je 60000 pa to puta 26 radnih dana ispadne da se uzme 1,5 miliona dinara mesecno od cega drzavi ide 300k dinara sto znaci da jedan tehnicki pregled zaradi 10000€ mesecno pa cak i pored svih troskova verujem da vlasniku ostane cisto najmanje 8000€. Jel to sad to sto je drzava htela da ucini? Da obogati nekog na brzinu jer ce covek za godinu dana da zaradi 100000€ sto obican smrtnik i radnik nece videti za zivota na gomili?z:((:kletva:

Slazem se sa tobom da je u pitanju cista pljacka ali u takvoj drzavi zivimo sve dok svi ne izadjemo na ulice i ne pobunimo se bice tako kako jeste.

Hvala na informaciji.

Znaci ustedecu neku paru :) Kakvi su to idioti. Logicno bi bilo da uvedu maksimalnu cenu, a ne minimalnu, ako se meni isplati da radim tehnicki za 500 dinara onda cu da radim, sta koga boli uvo da li cu ja moci da prezivim sa tom cenom ili ne. Izgleda da je neko iz "najpostenije" vlade u istoriji Srbije primio mito. Isto kao sto su omogucili notarima da se bogate, sad rade i sa tehnickim pregledima. Tehnicki pregled je i sad sasvim dovoljno kostao da se radi kako treba.

Nego, imam jedan predlog, ako je stvarno tolika zarada, da svi stavimo pare na gomilu i otvorimo jedan tehnicki pregled, a posle jos nekoliko komada :)

U Nemackoj je tehnicki oko 100 evra i traje oko 1h, mozda i duze, tj. detaljno se pregleda auto, kocnice, trapovi, farovi, sijalice, limarija, sto da se ugledamo na Hrvatsku, kad mozemo na Nemacku, tamo je skuplje, izem ti logiku, tj. njegova logika je prvenstveno orjentisana na sopstveni dzep. Mislim da se i u Hrvatskoj tehnicki radi na 2 godine, spomeni mu to, da vidis rekaciju :)

Pozdrav ljudi, pitao na više foruma pa da cujem mišljenja.. Da li neko zna kako su se pokazali 1.4 TSI motori od 160ks u Golfu 6? Gledao sam neke testove i brutalne su performanse ali me interesuju kvarovi, održavanje i ako neko zna kako to ide iz prve ruke :)

U prvim serijiama 1.2 TSI i 1.4 TSI motori su imali veliki problem sa istezanjem lanca koji je krivio ventile i unistavao radilicu

To je fabricki kvar

Mislim da je od 2013 godine to ispravljeno...

Mozda su imali taj problem ali u Americi jer eto ima nekoliko likova ovde u Srbiji koji nemaju problem a voze ih za sve pare.
Eto voleo bih da vidim neki link ka nezadovoljnom srpskom vozacu takvog motora.
Tek tu cu se mozda uveriti da taj motor zaista ima toliko izrazene probleme.

imali su svuda nego kod nas retko ko vozi nov auto pa da mozes da cujes takvo lose iskustvo

postavljao sam clanke iz nemacke stampe na tu temu

Cak je VW Priznao za taj kvar i ne ugradjuje vise te motore u odredjena vozila

Evo na primer vest iz Engleske tamo se prodaju ista auta ko i kod nas u ostatku Evrope - Skoda vise nece da ugradjuje odredjene 1.4 TSI motore zbog velikih kvarova

http://www.driving.co.uk/news/car-c...-tsi-engines-as-an-owner-should-i-be-worried/

Mada koliko vidim to povlace ovu twincharge verziju , duplopunjivu , dok novija verzija ostaje, sto znaci da je novi taj 1.4 TSI dobar i da su resili te probleme koje su imali sa starijom verzijom koja je i izbacena iz proizvodnje.

E sad koja je razlika i kako da se provali izmedju tih starih 1.4 TSI i novih stvarno ne znam.

Inace turbo benzinski motori su po mom misljenju buducnost jer daju nizu potrosnju nego atmosferski benzinac , jaci obrtni momenat ali izbegavaju sve skupe opravke koje cekaju turbo dizelase jer na turbo benzincima izgleda da ne stradaju turbine i dizne kao na turbo dizelasima.

Jedina mana im je sto su u startu isto skuplji nego klasican atmosferski benzinac, i nisam siguran koliko ti motori mogu da izguraju kilometara da se ne pokvare, po mom misljenju manje nego atmosferski benzinci jer su manjih kubikaza i rade pod vecim opterecenjem i stepenom kompresije.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back