Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Свашта. Како ланац може да се истегне, а не истегне се каиш на другим машинама.

Fabricki kvar , pa odabrali su losu firmu za te lance , los kvalitet, plus VW nikada pre to nije radio na ovim motorima pa nisu imali iskustva sa tim.

Masovno im se to desavalo u prvim ranijim verzijama motora, sad je to otklonjeno...

To se desava izgleda na duplo punjivim 1.2 i 1.4 TSI motorima a na ovim sto si single charged izgleda ne

Procitaj ovo

http://www.adamlewin.co.uk/vw-mk5-golf-tsi-engine-timing-chain-problem/

Uglavnom problem kad se desi se ili popravi za nekih 1000-2000 evra , ili ako je polomljeno mnogo toga mora da kupis kompletno nov motor koji u Engleskoj kosta 6000 funti

Sve je covek lepo objasnio na ovom clanku.

Poslednja izmena:
Fabricki kvar , pa odabrali su losu firmu za te lance , los kvalitet, plus VW nikada pre to nije radio pa nisu imali iskustva sa tim.

Masovno im se to desavalo u prvim ranijim verzijama motora, sad je to otklonjeno...

Зар се то не примети пре него што се искриве вентили, мислим зар се не осети да је паљење раздешено и да ауто не вуче?

Зар се то не примети пре него што се искриве вентили, мислим зар се не осети да је паљење раздешено и да ауто не вуче?

retko ko primeti . Jer ljudi nemaju iskustva sa tim . Uglavnom moze da se primeti po zvuku motora al cesto dok ti reagujes bude kasno steta je vec napravljena

Najgore sto moze da se desi samo od sebe ne ocekivano.

Poslednja izmena:
Zaljubio sam se na prvi sed u auto.:D
Tabla prelepa,prostora kao u kombiju,pun je drangulija koje narod voli (blutut,touch screen,tempomat....).
Nije za trkacki nastrojene osobe nego za vozace koji voze normalno.Potrosnja bas lepa i prosecno trosi 7L po bordu.
2luxmqq.jpg

Vozio sam se u taksiju, doduse kratko, pa ne mogu nesto preterano da sikomentarisem. Na satu je imao nesto malo ispod 40k km. Ono sto mi se nije svidelo je krckanje iz zadnjeg dela vozila, doduse taksista nije bio bas pazljiv sa rupama, ali i da je pazljivije vozio, verujem da bi se posle 100.000 km, po nasim putevima, sigurno culo to isto krckanje. Tabla mi je sasvim ok, ogibljenje solidno tvrdo, prostora dosta, za jedan porodicni auto, sasvim ok. Opsti utisak, nije za neku brzu voznju, mada nije ni predvidjen za tako nesto.Dosao u neku zamenu ili?

@botr
Dobio sam ga u zamenu za Audi A6 i covek mi je jos doplatio.
Ja sam zadovoljan kombinacijom a i on ce sad da vidi dali je bolji nov auto ili auto sa 240k km iz vise klase.
Taj sa 0.9 motorom ce verovatno pod opterecenjem da se vuce kao baba jer auto nosi kubikaza a ovaj sa 1,4 95 ks ide onako solidno ali mora dobro da nabije obrtaje da bi isao kako se ocekuje od 95 ks. Za normalnog vozaca ide ok ali ga vadi potrosnja jer ima jako elastican motor i moze po gradu da se vozi u 5-oj 60-70 km/h i tad na bordu stoji momentalna potrosnja od oko 5L pa i manje. Videcu dali cu danas da mu masem jer juce se pojavio kupac i pogledao ga pa ako proda danas svoj Duster dolazi po ovaj 500L mada bi meni bilo zao ali imam vec registrovanih automobila i imam sta da vozim.
Ovaj mi prosto dodje nekako zao da vozim jer je maltene nov.:D

Sta znam, ja bih odmah kupio polovan auto vise klase, ne bih kupovao nov, ako je takva stvar. Nov je sigurno pouzdaniji i ceka ga manje ulaganja + sto ima kakvu takvu garanciju.

ja preferiram auta visoke klase stara 3-10 godina , koje kupi neko novo kod nas i predje malo kilometara, ko ovaj poslednji Grand Cherokee sto sam uzeo za 3100 evra, sa ugradjenim plinom od drugog vlasnika, a kojeg je prvi vlasnik kupio novog kod nas i auto kad sam ga ja uzeo je imao 78.000 km na satu ali dosta godina i veliku kubikazu sto mu je automatski strasno ubilo cenu.

Mislim da tu nema greske

I ni za jedan auto ne dajem preko 10.000 evra. Pa nek je najlepsi/najbolji na svetu.

Za 3-4 godine voleo bih na primer da vozim Mazdu 6 benzinca u revolution opremi , kupljenu novu kod nas :)

@botr
Dobio sam ga u zamenu za Audi A6 i covek mi je jos doplatio.
Ja sam zadovoljan kombinacijom a i on ce sad da vidi dali je bolji nov auto ili auto sa 240k km iz vise klase.
Taj sa 0.9 motorom ce verovatno pod opterecenjem da se vuce kao baba jer auto nosi kubikaza a ovaj sa 1,4 95 ks ide onako solidno ali mora dobro da nabije obrtaje da bi isao kako se ocekuje od 95 ks. Za normalnog vozaca ide ok ali ga vadi potrosnja jer ima jako elastican motor i moze po gradu da se vozi u 5-oj 60-70 km/h i tad na bordu stoji momentalna potrosnja od oko 5L pa i manje. Videcu dali cu danas da mu masem jer juce se pojavio kupac i pogledao ga pa ako proda danas svoj Duster dolazi po ovaj 500L mada bi meni bilo zao ali imam vec registrovanih automobila i imam sta da vozim.
Ovaj mi prosto dodje nekako zao da vozim jer je maltene nov.:D

S obzirom na kvalitet proizvodnje i svega onoga što ja znam o proizvodnji tog modela, a pisao sam o tome u temi ''500L'' i u kombinaciji sa cenom, trenutno mogu da kažem da ga u životu ne bih kupio, što i mnogi misle, s obzirom da je, npr u Austriji, u Beču u jednom Fiatovom salonu u julu prodato samo 2, a u augustu nijedan primerak. Nažalost za mnoge Fiatove radnike i radnike u kooperantima, prodaja ide vrlo slabo, gotovo je stala.
Amerikanci su prestali sa kupovinom tog modela, a i sa razlogom, jer sam bio svedok u fabrici šta sve šalju pod izgovorom: ''To ide u USA''.

Opet se vraćamo na priču, nemoj za godinu dana da pričaš kako si imao Fiat 500L i prešao si sa njim 204 km i odličan automobil za te pare, jer nije.

Svakako će taj 500L biti kraće vreme u dvorištu nego Audi A6.

@botr,
evo obećanih slika. Sad ti vidi šta je tu radjeno:

@Tihi,
ovih dana imam raspravu sa suprugom oko idućeg auta kroz koju godinu. Ona je za Škodu Oktaviju RS DSG dizel karavan, ja sam za Mazdu 6 karavan 2.2 nafta automatik. Juče sam video oba, jedan do drugog. Oktavija mi je više... fensi, nalickan auto. Mazda je više ozbiljiniji porodični auto.
Ali bolje da prekinemo da ne dodje do težih rasprava :mrgreen:

Kad dodje vreme za menjanje auta, smisliću politički i bezbolan način da odaberemo Mazdu, kao što je:

- e, vidi kroz prozor nešto
- Šta će ta Mazda na našem parkingu?
- :mrgreen:

Hvala Tihi ali moj Saab je bio sive boje a do ovog sam dosao tako sto sam odradio zamenu i dobio lepu doplatu.
Kad sam presao nekih 400km sa ovim,shvatio sam da sam volina sto nisam registrovao onaj moj koji je bio lepsi,mladji i sacuvaniji mada je i ovaj skroz ok ali je stariji model.
Auto ide extra i do 190 km/h samo puni i tek tad pocinje slabije da ubrzava tj. navlaci brzinu.

VW/Audi, sve su to izdržljive mazge koje mogu preći po pola miliona km bez mnogo problema, ali problem je što su većina njih blizu te cifre, posebno uvezena od preko. Ispod 30 kkm godišnje su retki, posebno te rage B5.5 ili Audi A4.

Što se tiče Fokusa, on mi je živa plastikarija. Stvarno ga ne bih uzeo nikada. Vozio sam od prijatelja često benzinca, a od drugog 1.6 HDI dizel, 90 ks i fino vuče.

Mercedes C klase, na njega bih išao samo u kompresor varijanti od 163 ks i to uparen sa automatskim menjačem. Bije on po gradu ne ispod 14-15 litara plina, što mu dodje oko 7.5 litara dizela, a opet izbegavaš turbinu koja je česta mana kod Vw/Audija, dizne, pumpa visokog pritiska, a opet taj kompresor ima lanac, zatim kompressor je izdržljivije od klasične turbine sa lopaticama,pa mu velikog servisa nema kad nema lanca, a dugotrajni su ti motori. Prijatelj ima C200 kompressor, 30k km godišnje tu po Srbiji bije, samo potrošan materijal je menjao i skorije bobinu.

Ne slažem se da je novije bolje, osim ako nije auto pod garancijom, ali ja bih se možda odlučio za stariji, veći auto. SAAB 9-3 sa Opelovim delovima, benzinac ili sa Fiatovim dizelom. Kompletno je to Vectra C, ali SAAB je lepši od Vektre unutra, a i spolja.

Renault Laguna 2005-6. godište takodje.

Auto bih kupio u Nemackoj, gledao bih ako mogu da nadjem od vlasnika, voleo bih da ima servisnu i racune, cisto da imam neku potvrdu za km, pa makar km bila 300k, ali da je auto u ok stanju.

I meni se svidja Mercedes kompressor, ali bih ipak manuelni menjac. Znam da je kvalitetan auto, i da nema nekih problema, ipak je to Mercedes, jedino sto ih ima dosta zardjalih i sto trosi malo vise.

Razum kaze mladji auto, a opet, nekako mi se cini da su ovi stariji kvalitetniji i bolje uradjeni.

Od Srbija, Poljaka, Turčina, Rumuna ni ne pomišljaj, tako da se drži vlasnika.
Zašto samo Nemačka? Možda i Austrija? Ili Nemačka sa razlogom?

Vrlo su retke sada te potvrde za tako stara auta. Ja sam imao za Korsu 2004. godište, uvezao sam je iz Austrije i pravih 100 000 km na satu, baba vozila, ali stvarno baba. Ali takvih prilika je bilo posle malo. Još jedna Korsa 58000 na satu sa automatskim menjačem i to je to.

Da, često ćeš naleteti na zardjalog Merdžonija C klase. Kada si već kod C klase, za taj novac možeš kupiti E W210 i voziti se kao čiča sa uživanjem u konforu koji daje.

Razum nam je sličan. I ja sam pre za ta starija, izdržljivija vozila.

Ali stvarno ti kažem, razmisli dizel ili benzinac. Od Passata ili Audija je 1.8T vrlo dobra opcija. Takodje turbina nije na dobrom glasu, ali motor je odličan. Super podnosi plin i bije ga oko 15 po gradu, što mu dodje kao 7 i po kila nafte. Benzinci su očuvaniji zbog uglavnom niže km.

http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=261973337&cd=635516713270000000&asrc=st
http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=266292531&cd=635595259190000000&asrc=st

Poslednja izmena:
Ako ti ne treba prostor onda je Audi A4 najbolja ali i najskuplja opcija.
Pasat je standardan auto i uvek nadje put do kupaca a mesta ima u izobilju.
Focus je dobra trgovina ali samo ako je iz Italije jer mu je limarija prilicno osetljiva i ako dodju iz Nemacke ili Austrije uglavnom su u plikovima. U Italiji se ne sole putevi i Focusi dolaze limarijski zdravi a jos ako uzmes dobar TDDI to je bingo jer je to veoma pouzdan motor sa jeftinim odrzavanjem.
Mecka me nikad nije privlacila i tek sa E klasom dobijas Mercedes. To mi je licno rekao vlasnik Triaska servisa iz Backog Petrovca koji je jako ozbiljan servis pa ako tako oni kazu onda je to verovatno istina.
Ima u NS veoma solidan Pasat 1,8T 2001 iz Francuske sa svim servisnim racunima a presao je 208k km i dobija se za 3000 tako da je to odlicna kupovina. Licno sam pregledao auto za jednog forumasa i kazem da vredi. Naravno vec je objasnjeno koliko trosi tako da bez plina ukoliko se mnogo vozi ovo nije rentabilan auto.

S razlogom, posto imam kod koga da odem, ko ce da mi pomogne da zavrsim papire, mada verujem i da su rpodavci voljni da pomognu. Ono sto sam gledao po oglasima, cesto ima dokumentaciju.

C klasa mi se bas svidja, ali mi se ne svidja zadnja vuca. S druge strane, ti sa rdjom su dosta jeftiniji, posto je tamo skupa popravka, pa se isplati, samo da nisu truli, a ima i takvih slucajeva. Nekako mi je Mercedes uber auto, ako naletis na dobar primerak, samo redovno odrzavanje i vozi.

1.8T je takodje opcija, ono sto sam procitao o tom motoru je jedan veliki +. navodno fabricki klipovi trpe tuning do oko 300 ks, a blok bez modofikacija trpi i 500 ks, sto znaci da je motor dosta kvalitetan i da sa njim nema greske.

@Dule
Radi se o Focusu MK2, Astri H i slicnim vozilima, za slicne pare se prodaju 2005-2008 godiste, sto je ipak dosta mladji auto, npr. 2008. naspram 2002. Focus 1 ne bih gledao, cilj mi je da uzmem bolji auto od ovog koji trenutno vozim, a mislim da Focus MK1 nije od tih. JTD je po meni, bolji od svih Fordovih dizela.

Prostor mi ne treba, retko kad imam putnike pozadi.

Taj Passat je dobra kupovina, ako kazes da je tako kako je, ali ja tek planiram kupovinu. Mozda se upustim u kupovinu sredinom ili krajem godine, a mozda odlozim do pocetka 2016, sad samo razmatram opcije, a prilicno sam rastrzan, ne znam sta bih hteo ;) Tj. hteo bih svasta, ali realno nemam uslove, pocevsi od parkinga, za nekoliko auta, pa moram da izaberem jedan. Npr. Svidja mi se i Clio Sport, i Ibiza/Leon FR/Cupra .... Da mogu, ja bih imao jedno 10 automobila, sto starijih sto mladjih.

S jedne strane imas 1.8T koji je dosta jak i ide dosta bolje od TDI, ali zato TDI trosi dosta manje, odrzavanje slicno, mozda je TDI malo skuplji, ali zato manje trosi, pa mu dodje na isto.

Sve zavisi na koji nacin ce taj auto da koristi.
Razlika u kombinovanoj potrosnji od nesto vise od 2 litre je apsolutno zanemarljiva u odnosu na sve ostale prednosti koje pruza benzinac + to sto je dizel vec neko vreme poprilicno skuplji od benzina :)
E sad ako ce da se vozi samo grad, onda bi tu vec dobro razmislio mada bi u tom slucaju zaobisao takav auto i uzeo nesto manje (npr. ovog tvinga :mrgreen:)
Naravno sve ovo vazi u slucaju kada se ne bi ugradjivao plin.

Mislio sam da je veca razlika, 0,7 sekundi nije neka razlika, tdi moze da se cipuje i ona idu otprilike isto, mada i 1.8T moze da se cipuje, pa da ide jos bolje.

Mislim da tdi bolje vuce, da do 4k rpm ima prednost, ali ima manji broj obrtaja na raspolaganju, pa ga benzinac tu dobija.

Razlika u potrosnji je oko 2 litra, prema fabrickim podacima, nije velika, ali nije ni mala, taman na odredjenoj km se skupi usteda za npr. plivajuci zamajac ili sredjivanje dizni.

Benzinci se obicno nalaze sa manjom km. Vecina TDI-ja je presla oko 250 ili vise hiljada.

Nisam pametan :D U svakom slucaju ne treba bezati ni od jednog ni od drugog motora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back