Preosetljive osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad kad ovo čitam deluje da ipak imam 7
  • Imam bogat i složen unutrašnji život.
  • U većini slučajeva sam savestan/a.
  • Uočavam kad se neko oseća neprijatno i znam kako mu olakšati.
  • Smeta mi kad ljudi od mene zahtevaju previše stvari odjednom.
  • Trudim se da izbegnem greške.
  • Izbegavam nasilne filmove.
  • Važno mi je da imam uredan život.
ali je jasno da je to uobičajeno, dakle potrebno je mnogo tih iskaza da bi se moglo reći za nekog da je preosetljiv.

Koja je razlika izmedju normalno osetljive i preosetljive osobe?
Ako moze neka konkretna paralela i razlike u ponasanju na primeru.

Ne razumem onda sta je preosetljivost.

Manje vise svi volimo posle posla i trebamo sat, dva da budemo sami, da se restartujemo. Manje vise svi ljudi su empate. Svi smo nekada previse osetljivi a opet ne spadamo u preosetljive. Svakoga dodirne neka muzika, tudja muka, itd.

Dakle koja je razlika?

Razlika je u "nekada" i uvek. Za preosetljive je to tipično i karakteristično, i izraženije i mnogo češće nego kod proseka.

Ја сам мислио да сам преосетљив.
Погледао сам видео.
Нисам преосетљив него емотивац.
Помало вероватно и размажен, али радим на томе.
Познајући себе, да имам онакве симптоме, не бих излазио из куће.
Ипак ме спашава урођена пргавост и равнодушност према другима са друге стране фамилије.
Микс је испао таман како треба.
А особама које су такве као у видеу треба баш МНОГО пажње и љубави.
За многе је то и претежак задатак.

Da li je ovo dobar prevod engleskog HSP - highly sensitive people, Nisam sigurna, ali imam vrlo bliske osobe za koje mogu reći da su to. Mene one privlače iz nekog razloga. Pa sam naišla na video koji govori o lošim stranama, koje bih da podelim i da pitam ima li komentara

Dobar kanal. Ima dosta edukativnog o psihologiji ko voli.

Da li je ovo dobar prevod engleskog HSP - highly sensitive people, Nisam sigurna, ali imam vrlo bliske osobe za koje mogu reći da su to. Mene one privlače iz nekog razloga. Pa sam naišla na video koji govori o lošim stranama, koje bih da podelim i da pitam ima li komentara
U principu visokointeligentne osobe koje sve primećuju i povezuju samo da malo smanje lični ego i puste život da teče svojim tokom jer je život postojao i pre njih a postojaće i posle...

Ne kažem ja da takve osobe žele neśto loše čak štaviśe nude lepa rešenja ali samo na lokalu a na globalu ne može niko niko da utiče u komandnoj meri (čak i kad su zatvorili ceo svet za vreme kovida a kučkari su dokazali suprotno).

Dakle to su samo inteligent i egoisti a neki čak i sebični pa drugi ne postoje kao ni pravo na suprotno mišljenje ili bar želje.

:zurka:

Ја сам мислио да сам преосетљив.
Погледао сам видео.
Нисам преосетљив него емотивац.
Помало вероватно и размажен, али радим на томе.
Познајући себе, да имам онакве симптоме, не бих излазио из куће.
Ипак ме спашава урођена пргавост и равнодушност према другима са друге стране фамилије.
Микс је испао таман како треба.
А особама које су такве као у видеу треба баш МНОГО пажње и љубави.
За многе је то и претежак задатак.
Proślo ti više od pola života samo napred možda i uspeš?

Zbog koga bi se menjao?
Ženiš se?

Volim da radim testove.
Onda evo jedan:

Ova zagonetka otkriva kakvo je vaše logičko zaključivanja, koje uključuje pažnju i smisao za detalje.

Uključite vaše logičko rezonovanje i kreativno razmišljanje. Odvojite nekoliko trenutaka i dobro pogledajte ovu fotografiju. Dve žene sede jedna naspram druge dok se dete igra na podu između njih. Šta mislite ko je prava majka i zašto?

Screenshot_20230129-190812_Chrome.jpg

Onda evo jedan:

Ova zagonetka otkriva kakvo je vaše logičko zaključivanja, koje uključuje pažnju i smisao za detalje.

Uključite vaše logičko rezonovanje i kreativno razmišljanje. Odvojite nekoliko trenutaka i dobro pogledajte ovu fotografiju. Dve žene sede jedna naspram druge dok se dete igra na podu između njih. Šta mislite ko je prava majka i zašto?

Pogledajte prilog 1290301
Interesantno. Bacam se na resavanje. :cistinaocare:

Onda evo jedan:

Pogledajte prilog 1290301

Rekao bih da je zena u zelenom prava majka deteta jer:

-Dete gleda u nju (sto bi svoje dete gledalo u neku drugu osobu?)
-Imaju istu boju kose i oblik nosa
-Deluje mi kao da je njeno lice usmereno ka detetu
-Ne deluje opusteno na slici, telo joj je nagnuto, ona je u stanju pripravnosti (zbog deteta), zastitnicki je nastrojena
-Nosi baletanke (ugodne za hod po kuci), dok druga zena nosi stikle (ko jos nosi stikle po kuci?), to je, po meni, nesto sto takodje ima smisla i sto odaje majku na samom pocetku

Cekam rezultat z:lol:

Bravo :)

Nema nešto ljudi, pa evo rezultata:

Prava majka sedi sa leve strane.
Postoje dva traga koji nagoveštavaju da je ona majka.
Jedno je njeno držanje. Blago je nagnuta napred u zaštitnom stavu i telom je okrenuta ka detetu.

Drugo, dete je okrenuto prema njoj. Deca se intuitivno tokom igre okreću ka roditeljima jer prirodno traže njihovu pažnju.

Ja uvek idem sistemom eliminacije, štikle i poza žene desno govori da je u pitanju posetilac.

Ja uvek idem sistemom eliminacije, štikle i poza žene desno govori da je u pitanju posetilac.
Zanimljivo. Nisam znao da je ta poza odala tu zenu u stiklama, ali stikle su je i te kako odale.

Uzgred, hvala sto si postavio test! z:)

Da li sam primljen u FBI?
Kad mogu da potpisem ugovor? :snesko6:

Mozda bi mogli da otvorimo temu u kojoj svi radimo testove i uporedjujemo ih.

Zanimljivo. Nisam znao da je ta poza odala tu zenu u stiklama, ali stikle su je i te kako odale.
Ta poza, ukrućenost mi je upala u oči pre štikli (krenuo sam od šire slike pa kasnije na detalje).
Da li sam primljen u FBI?
Ne treba im trenutno agenata, može CIA? 😜
Mozda bi mogli da otvorimo temu u kojoj svi radimo testove i uporedjujemo ih.
Ja nisam ni otvorio temu, samo sam se nadovezao ovde, pa rekoh ako prebace kao spam, nema veze. Otvori. :D

Osećam previše, ali mi to ne umanjuje na prezentnosti... saosećam sa svakim.
Sklanjam se da me što manje svega nađe, ali eto... desilo se da sam ipak pronašla Weltschmerz, svetski bol... bez da tražim.
Preosetljivost... više nije opcija.
Suočiti se sa bolom koji nosi svet je... prevazići sopstvo i sebičluk, zagledanost u sebe, narciosoidost, simpatije upućene samo sebi...
Ceo svet pati, pa kako bih svoja osećanja više stavljala na prvo mesto?

Back