Zašto su neke osobe okrutne prema životinjama?

Vjerovatno su stariji djecaci koje sam dozivljavao kao vodje doprinijele tome.Mada nisam siguran.Mozda i neki instinkt lova,naslijedjen od predaka.
Jesu možda stariji iz tvog okruženja isto mučili i bili sadistični, a ti si to onda video/oponašao?
Skeptičan sam da je tako nešto od predaka, možda kao predanje sa kolena na koleno tipa da odrastaš u takvoj sredini pa kopiraš šta vidiš.

Moze i ona mene da zaobidje. Mislim, toliku paznju pridavati zivotinjama, i jos se sklanjati od njih, podjednako je bolesno kao i muciti ih ili im ciniti nazao.
E, isto napisah negde, ja volim životinje ali ovo sa mačkama što nam se nameće će još malo pa će da se plaća porez ko nema mačku.
Preforsirano.
I ne znam čemu.
Nije covek, pa neka ona mene zaobidje.

Ovo :arrow:

Delim misljenje da bi takvi ljudi s istom ravnodusnoscu ubijali ili mucili i ljude.

Kad neko nema u sebi taj osecaj za bol za zivotinje, nece ga imati ni za ljude, niti za jedno zivo bice.
✔️ Delim mišljenje.

Pre neću da kažem kada, moj dobri komšija je šutnuo mačku za koju smo kao porodica bili vrlo emotivno vezani Udarac je bio toliko snažan da je morala biti uspavana.Na žalost napravio sam grešku i pred svedocima mu zavrno izuzetno žestoku šamarčinu.Dospelo je do suda. Sudija je na svu sreću bio normalan,i nisam nešto bio žestoko kažnjen . Da bude interesantno posle jedno dva meseca nas je našao prelepi žuti mačak koga su neodgovorni vlasnici izbacili na ulicu Čipovali smo ga što bi rekli, uneli u registar , vakcinisali i sve ono što treba
Sudbina je vrlo čudna stvar, pre par godina da preterano ne objašnjavam naša maza mi je spasila život Od tada je prošlo dosta vremena, ali ništa se nije promenilo čak što više otišlo je nagore deca koja trče po komšiluku već sad su mučitelji svega što mrda. Od ptica, mačaka i starijih osoba Ali s obzirom da su im i roditelji isto takvi,ne čudime jer, nivo obrazovanja im je jako plitak a empatija nula Ono što je simptomatično da je to 3 generacija došlih i onih koji su nedavno došli (da ne budem vulgaran i ne targetiram ih ) i u glavnom iskaljuju neki svoj bes i leče neke svoje frustracije,sadisti koji muče sve što je slabije
Macak.jpg

Mačka je za sada stabilno, uplašena samo tako ali je ok podnela operaciju.
Videću da možda i okačim neku fotku kada sve zaraste.
Prije 6-7 godina mi javi vozac moje firme da je nedaleko neki pas udaren autom i stoji vec citav dan(posto ga je vidio i dan prije).Pitao je da li jenas,posto smo tada imali 3 psa kod portirnice.Rekao sam mu da nije nas.Onda sam 5 minuta sebe ubjedjivao da ne idem po tog psa.Ipak nisam mogao da ne odem jer je napolju bio snijeg.Odem tamo.Crni mlad pas rezi na mene.Vratim se u portirnicu i uzmem rukavice.Radnicke deblje.Nekako sam ga stavio u vrecu dok je on pokusavao da me ujede.Narednih par dana sam ustajao 2 puta nocu da ga obidjem.Imao je jednu ozbiljnu ranu kroz koju se vidila lopaticna kost i jednu manju na vratu.Nije odbijao hranu i posto je bio mlad ubrzo je ozdravio.Ta noga mu je nefunkcionalna i hoda na 3.On sada cuva mene i ne bih ga dao ni za sto cetveronoznih kerova.

Back