Preosetljive osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razlika izmedju neosjetljivosti i osjetljivosti bi bila:

Osjetljivost je cerka neceg stvaralackog

Neosjetljivost je cerka neceg sadistickog,destruktivnog

Svaki sadista sto je neosjetljiv covjek

Svaki umjetnik je osjetljiv covjek

Kao kada poredite travu i livade sa asfaltom

Da li je ovo dobar prevod engleskog HSP - highly sensitive people, Nisam sigurna, ali imam vrlo bliske osobe za koje mogu reći da su to. Mene one privlače iz nekog razloga. Pa sam naišla na video koji govori o lošim stranama, koje bih da podelim i da pitam ima li komentara

Ти су добри за околину ал за себе најгори. Врло рањиви јер све схватају кроз емоцију

pa razmišljala sam o tim terminima osećajnost ili osetljivost, ipak mislim da je sensitive više osetljivost a i jeste.. dakle, prenaglašeno reagovanje na stimuluse iz unutrašnjosti i spoljašnjosti. Ne znači to automatski neurotičnost, već jednostavno reaguju intenzivnije, vide što i drugi ne vide, vrv veća intuicija, nekada su prezasićeni sadržajima i željni samoće, obično se onda povuku. itd.. ima u videu koji sam postavila
Такви људи чак и физичке осећаје као нпр бол теже трпе

Могу они да трпе, али бол осећају јаче од просечне особе

Ти су добри за околину ал за себе најгори. Врло рањиви јер све схватају кроз емоцију
Moje misljenje je da preosjetljivi ljudi ne mogu da zive obican zivot obicnih ljudi ili mogu da budu neke super zvijezde globalno popularne ili mogu da budu u obicnom zivotu niko i nista.Obicni ljudi ih nikada nece tretirati kao oni njih, i na kraju izvise

Da li je ovo dobar prevod engleskog HSP - highly sensitive people, Nisam sigurna, ali imam vrlo bliske osobe za koje mogu reći da su to. Mene one privlače iz nekog razloga. Pa sam naišla na video koji govori o lošim stranama, koje bih da podelim i da pitam ima li komentara

Inače nisam fan tih novih odrednica: empate, ovo - ono. Highly sensitive people može da znači koešta - od extremnih kreativaca do histerije. Lično u tu kategoriju svrstavam i autistične ljude, obzirom da su i oni po pravilu highly sensitive u vezi neke određene stvari. Želim reći, taj pojam ne mora nužno uključivati pozitivnost (ne govorim o autističnim osobama, mada je suživot s nekim takvim veoma težak). Možeš oceniti nekoga kao visoko osetljivog/osećajnog - a da on zapravo bude histerični manipulator, ili narcisoidna ličnost. ŠTA neko podrazumeva pod taj termin - a čak ni to nije odgovor, obzirom da razni ljudi podrazumevaju razne stvari. Zato nisam ljubitelj tih odrednica, ponavljam.

Ljudi ne bi rtebali da "overthinking" stvari. Neko te privlači? Neko ti se dopada, želiš da budeš bliska s tom osobom? Ako ta osoba ne čini tvoj život lošim, ili gorim, zašto bi te uopšte zanimalo kako da ga kategorišeš? Ja sam tradicionalna: neko mi paše, neko ne. Ne idem dalje od toga, ne u ovim godinama :mrgreen:

Inače nisam fan tih novih odrednica: empate, ovo - ono. Highly sensitive people može da znači koešta - od extremnih kreativaca do histerije. Lično u tu kategoriju svrstavam i autistične ljude, obzirom da su i oni po pravilu highly sensitive u vezi neke određene stvari. Želim reći, taj pojam ne mora nužno uključivati pozitivnost (ne govorim o autističnim osobama, mada je suživot s nekim takvim veoma težak). Možeš oceniti nekoga kao visoko osetljivog/osećajnog - a da on zapravo bude histerični manipulator, ili narcisoidna ličnost. ŠTA neko podrazumeva pod taj termin - a čak ni to nije odgovor, obzirom da razni ljudi podrazumevaju razne stvari. Zato nisam ljubitelj tih odrednica, ponavljam.

Ljudi ne bi rtebali da "overthinking" stvari. Neko te privlači? Neko ti se dopada, želiš da budeš bliska s tom osobom? Ako ta osoba ne čini tvoj život lošim, ili gorim, zašto bi te uopšte zanimalo kako da ga kategorišeš? Ja sam tradicionalna: neko mi paše, neko ne. Ne idem dalje od toga, ne u ovim godinama :mrgreen:
Tvoj drugi pasus je upravo i moj iskustveni zaključak. Dodala bih za mene preciznije: da li mi oduzima energiju ili dodaje. Da li sam suštinski srećnija. Inače nema smisla

Potpuno se slazem.
( Na stranu sto mislim da se u danasnjem drustvu sve overthinkuje a takva vrsta razmisljanja izaziva samo dodatnu konfuziju..)
Cini mi se da nekad nije postojala ova kategorizacija ljudi, vec su bili manje ili vise emotivni, manje ili vise saosecajni, itd.
Apropo same teme o preosetljivosti i pojedinih komentara na temu
ne bih se sasvim slozila da je to dar (mada postujem da neko ima i takvo misljenje), cesce je breme koje lakse ili teze nosis.
a danas svima onima koji su emotivniji i saosecajniji nije bas lako.

Овај свет је гадно место на коме су и правда и неправда чисте илузије, нешто што смо ми сами измислили (вероватно је то религија наметнула да би маса била послушна једном центру владања) , а природа то не познаје. Како се снађеш тако ти буде, а преосетљиве особе су увек најслабије карике у том ланцу. Пирода ствари је таква да је оним мање осетљивим људима лакше да се снађу овде. Што раније схватиш да се добро добрим не враћа то боље по тебе. Себични људи су увек били продорнији и боље успевали да се снађу у животу. Природу не занима да ли си ти поштен или непоштен, моралан или неморалан...ако си јак и ако се снађеш онда опстајеш и отварају ти се разна врата.. Осетљивост је слабост и природа такве људе одстрањује јер и међу животињама се зна да најслабији мужјак често заврши без женке

Овај свет је гадно место на коме су и правда и неправда чисте илузије, нешто што смо ми сами измислили (вероватно је то религија наметнула да би маса била послушна једном центру владања) , а природа то не познаје. Како се снађеш тако ти буде, а преосетљиве особе су увек најслабије карике у том ланцу. Пирода ствари је таква да је оним мање осетљивим људима лакше да се снађу овде. Што раније схватиш да се добро добрим не враћа то боље по тебе. Себични људи су увек били продорнији и боље успевали да се снађу у животу. Природу не занима да ли си ти поштен или непоштен, моралан или неморалан...ако си јак и ако се снађеш онда опстајеш и отварају ти се разна врата.. Осетљивост је слабост и природа такве људе одстрањује јер и међу животињама се зна да најслабији мужјак често заврши без женке
Apsolutno tacno.

Osjetljivi ljudi cak i nemaju motiv da imaju kraj sebe zene koje muskarca gledaju kao jakog muzjaka , demotivisani su,jer je izgleda taj nacin funkcionisanja Izmedju muskarca i zene jako animalan i primitivan a posebno na Balkanu je takav odnos.Tako da osjetljiv muskarac sve i da ima jak posao,kola,novac i imidz u drustvu itd,njega to ne ispunjava niti se osjeca ispunjenim da mu zena zbog toga pridje,naravno da voli zenu kao bice al ne na taj nacin i po tim pravilima.Imas muskarce koji su bogati a cijeli zivot su sami a nikada nisu bili ambiciozni ili imali zelju da nose skupu robu,ili da voze sjajno auto a tek bi sebi bili gadni i bijedni kada bi zbog toga imali zenu kraj sebe,a sve to mogu da imaju,ideoloski gledaju ljubav ne materijalno i bioloski.Cak imas takve likove da namjerno se voze gradskim busom i nose se bzv, zele da ih neka zena voli zbog onoga sto Jesu.A danas svi o tome pricaju,a u praksi svi se materijalisticki i animalno biraju i pare.Znam neke brutalno lijepe i harizmaticne ljude koje kada ih vide žene, vlaze bukvalno,a lik moze da se pojavi neuredan totalno nenametljiv al opet pored svega takav lik je sam bez ikoga,a nekih 60 ih ono bio bi neki glumac crnog talasa u Fra ili Ita,a danas gledas tv ko ce te inspirisat na koga da se tripujes na neke likove poput Dizela, Bikovica,Toma Kruza kepeca bez talenta.Takva je era

Nekada si htio da budes Dzejms Din, Alen Delon,sanjao si,lijepa era bila.Tada celav ,misicavi, nametljiv sirov muskarac nije mogao kravu da smuva a ne zenu,sramota bilo biti nametljiv tada ili celav,nabijen

Poslednja izmena:
Pa jedan Delon kaze da mu se gadi ova era,likovi bez sarma,talenta,harizme dobijaju danas sve.I sada oni su radni vrijedni uspjesni,izdrazavaju porodicu,sirovi, nametljivi i oni su kao neki zavodnici a odvratni likovi kao i era u kojoj zivimo,to rade i zivotinje.Zivot je magija San nesto vise,samo primitivce i primitivke lozi kada je neko Alfa.Pa tako ne razmisljaju zene , nego krave, ovce,kobile pa danas za decka ili muza biraju ne muskarca nego Bika,ovna ili nekog pit bulla.

Те приче како је данас овако, а пре је било онако - немају везе. Увек је било овако. То су закони природе који су непомични. Жене воле јаке мушкарце, способне, самопоуздане, а да ли су они добри људи, лоши, морални, неморални.....кога боли к

Увек је било тако....ако си слаб газе те и то је то...без обзира на иделогију, веру, религију и остало
Ja sam licno npr demotivisan,da sam slab pa i nisam al da me ne inspirise era u kojoj zivim ne inspirise me,to mi je licno kljucni problem.Inace radoholik sam Veliki,kreativan itd.Mekan nisam al osjetljiv veoma jako

Back