Preosetljive osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo , rekao bih da sam umereno osetljiv.

Screenshot_20230127-115417.png

Pa ceo test je genericki...

Tudja osecanja uticu na mene...mislim na koga ne uticu bas nikada?
Osetljiva sam na bol...Ko nije?
Kad imam naporan dan treba da se povucem u sobu...90% ljudi treba
Smeta ti buka...mnogima smeta...
itd...

Napravicu ti ja...i to forumski test preosetljivosti :mrgreen:

Pa ceo test je genericki...

Tudja osecanja uticu na mene...mislim na koga ne uticu bas nikada?
Osetljiva sam na bol...Ko nije?
Kad imam naporan dan treba da se povucem u sobu...90% ljudi treba
Smeta ti buka...mnogima smeta...
itd...

Napravicu ti ja...i to forumski test preosetljivosti :mrgreen:
Pa ne postoji savršeni test, zato ih radimo milion pa se uhvati neki prosek.

pa poslušaj video koji sam postavila kad nađeš vremena, ima lepih zapažanja, šta su te negatvivne strane
Jel' baš moramo da odgledamo video da bismo učestvovali u temi? Ja te video klipove nemam kad da slušam. Još ih postavljate na engleskom.

Dade mi inspiraciju da pitam odnosno predložim adminu da se uvede pravilo: ako je prvi / uvodni post video na engleskom jeziku, svi postovi moraju da se pišu na engleskom jeziku.
Ko ga ne zna (dovoljno dobro) neće vam smetati i mirna Bosna.

Jel' baš moramo da odgledamo video da bismo učestvovali u temi? Ja te video klipove nemam kad da slušam. Još ih postavljate na engleskom.

Dade mi inspiraciju da pitam odnosno predložim adminu da se uvede pravilo: ako je prvi / uvodni post video na engleskom jeziku, svi postovi moraju da se pišu na engleskom jeziku.
Ko ga ne zna (dovoljno dobro) neće vam smetati i mirna Bosna.
Sto si tako strog
ne moras da odgledas, mozes da pises o temi i bez toga
ya vecinu pojava nema nikakvih videa na nasem jeziku, a i da ima pitanje je kakvog su kvaliteta

Sto si tako strog
ne moras da odgledas, mozes da pises o temi i bez toga
ya vecinu pojava nema nikakvih videa na nasem jeziku, a i da ima pitanje je kakvog su kvaliteta
Eto, sad ne moram ni test da radim, znači "strog" sam :lol:

Šalim se.
Ja sam bio u pm osetljiv kao mladić, ali s'obzirom da je to bilo u vreme patrijarhata nikada to nisam pokazivao. Moglo bi se reći da sam spadao u Weltschmerc grupu ljudi, dolazilo mi je i da se ubijem zbog toga što je sve tako kako je. Bio sam slab. Ako je to "slabost". Kamo sreće da ima više "slabih" jer bi onda ovaj svet bio bolje mesto.
Međutim, koliko snage takvom čoveku treba da preživi među bezosećajnima, sada kada se osvrnem u prošlost divim se sebi.
Onda sam sam sebi obećao nešto- biću strog ali pravedan. Tako da i nisi mnogo omašila iako je rečeno kroz šalu :).

Ja sam jako uvredljiv, a oko zvukova, boja i mirisa, na te stvari reagujem kako kad. Nisam uopste sujeveran i jako tesko je uticati na moj nacin razmisljanja. Ne plasim se, recimo, duhova, sudbine i tako toga uopste, ne verujem ni u kakve price bez dokaza, ali npr. pojava misa u kuci moze da me izbaci iz takta nenormalno. U drustvenim situacijama ako te neko uvredi, napadne, mislim da i treba uzvratiti, makar bilo i indirektno i sa zakasnjenjem, ne treba nista precutati, da je vise takvih bilo bi manje nasilno drustvo ali mnogi ne reaguju ili ne primecuju nista. Mada, po samu osobu je bolje kad nije takva i kad nista ne primecuje.

A šta ako si... Hipersenzitivna? 😁
veruj mi, nisam :) verovatno je ovde kljucni intenzitet nelagode, uzivanja, osetljivosti na zadate pojmove a ne nuzno totalna iskljucivost istih

Ja sam uradio test i imam rezultat 1.
Što je verovatno zato što ne znam perfektno engleski a ne zato što sam osetljiv ili nisam 😂
  • Uvek sam opterećen/a i iscrpljen/a ako sam izložen/a jakim čulnim nadražajima.
  • Nepogrešivo opažam sitne promene.
  • Tuđa raspoloženja utiču na mene.
  • Vrlo sam osetljiv/a na bol.
  • Kad imam naporan dan, moram da se povučem u mirnu sobu da bih se zaštitio/la od stresa i oporavio/la.
  • Jako sam osetljiv/a na kofein.
  • Izuzetno mi smetaju jarka svetla, mirisi, bučni zvukovi i grube tkanine.
  • Imam bogat i složen unutrašnji život.
  • Nagla buka mi uzrokuje nelagodu.
  • Umetnička dela me duboko potresaju.
  • Živci su mi ponekad istrošeni.
  • U većini slučajeva sam savestan/a.
  • Lako me je prepasti.
  • Uočavam kad se neko oseća neprijatno i znam kako mu olakšati.
  • Smeta mi kad ljudi od mene zahtevaju previše stvari odjednom.
  • Trudim se da izbegnem greške.
  • Izbegavam nasilne filmove.
  • Uznemiren/a sam ako oko mene vlada trka.
  • Glad mi ometa koncentraciju ili raspoloženje.
  • Nagle promene nanose mi stres.
  • Uživam u prefinjenim i prijatnim mirisima, ukusima i zvukovima.
  • Osećam se nelagodno ako se u mom životu odvija mnogo toga odjednom.
  • Važno mi je da imam uredan život.
  • Smetaju mi intenzivni nadražaji.
  • Ako se moram takmičiti ili obavljati zadatak pod tuđim nadzorom, postajem nervozan/a i potresen/a.
  • Kad sam bio/bila dete, roditelji ili učitelji smatrali su me stidljivim/stidljivom.

Back