Posao u Australiji

Što reče Sofronije, dva puta ništa je ništa račun je jasan.
Dobro, našao sam sam. Teški su ovi Australijanci kad hoćeš da nadješ jednu sitnu informaciju u okeanu bespotrebnih.
U 2007-08 godini primljeno je 151.685 skill stream aplikacija (to su ove naše, jelda).
2007-08 podrazumeva 1.jul 07 - 30 jun 08.
108.540 je viza dodeljeno u tom periodu.
130.433 aplikacije su ostale "in pipeline" na dan 30. juna 08.
Tu su nam i palma i hex.
Znači oko 20.000 viza su uspeli da dodele u istoj fiskalnoj godini kad su i predate aplikacije, sve ostale čekaju sledeću godinu..
Po svim pomenutim brojevima može se zaključiti da stigne 10-12000 aplikacija mesečno, koliko otprilike i obrade.
U julu je onda bilo 30-40000 aplikacija, koje su uspeli da obrade za oko 3 meseca.
U avgustu ih je sasvim moguće bilo i 50-60.000, koje još nisu uspeli da obrade. Tj obradili su negde četvrtinu za mesec dana, tako da će izaći iz toga za oko 3 meseca.

Sad ja ne znam koliko tih aplikacija se odobri, koliko ne, ali taman im ostaje posle toga još 3 meseca da ispune kvotu za 2008-09, koja baš i ne znam kolika je (kažite mi vi), tj da pregledaju još 30-40.000.

Ja se iskreno nadam, da se svetski emigrantski kadar propisno ispucao u ta dva pomenuta meseca pre velike promene, pa da je posle toga stizalo značajno manje aplikacija. Sa tim bih mogao da isprognoziram da ćeš Palma otići do kraja fiskalne 2008-09, izmedju aprila i jula, a Hexy i njen muž-puž ubrzo za tobom. Pa kad vas dve pošaljemo, onda ću da sednem pa da vidim kad ću ja.

Vidite da se nema tu čega plašiti

Hvala na podacima Mr.Tree od sada ću te zvati Dr.Tree z:girl:

Hexy .......... z:poz:

Evo jedan odgovor našeg Migration Agent-a na naš e-mail od 22.12.2008

Dragi moji,

Formulari su dobro popunjeni. S.M. ima svog case officer-a, vi ste jos u “redu”. Nemojte slati nikakve druge formulare I potvrde sve dok case officer to ne bude trazio, jer ce se to sigurno desiti do februara.

Ljubim vas sve I zelim sve najbolje u Novoj 2009 godini I da zajedno pijemo kafu u ovom nasem australijskom selu Liverpool-u.

Vasa L.....

Evo poslaću vam i ja jedno pismo, da vam bude lakše:

Dragi moji,
sve vas ljubim, u utorak dobijate na lotou.
Taman kad dignete pare, dodjite da častite kafu.
Vaš S
z:mrgreen:

Šalim se naravno, tj. parodišem, nemoj mi reći da je i ta tvoja rodbina iz Liverpoola?

Inače, na svu ovu statistiku, i ja se nadam da će sad u novoj godini zaposliti još desetak ljudi, ovi stari su se možda dosad već ispraksovali na novim propisima, novim procedurama, i najnovijim high-tec računarskim online sistemima koje su uveli, pa će sve ipak krenuti brže.

Nego, crko mi auto, ima li neko da mi ostavi svoj pre nego što krene za tu Australiju?

1) Evo poslaću vam i ja jedno pismo, da vam bude lakše:
Dragi moji,
sve vas ljubim, u utorak dobijate na lotou.
Taman kad dignete pare, dodjite da častite kafu.
Vaš S
z:mrgreen:

Šalim se naravno, tj. parodišem, nemoj mi reći da je i ta tvoja rodbina iz Liverpoola?

2) Inače, na svu ovu statistiku, i ja se nadam da će sad u novoj godini zaposliti još desetak ljudi, ovi stari su se možda dosad već ispraksovali na novim propisima, novim procedurama, i najnovijim high-tec računarskim online sistemima koje su uveli, pa će sve ipak krenuti brže.

3) Nego, crko mi auto, ima li neko da mi ostavi svoj pre nego što krene za tu Australiju?

z:(

1) z:p

2) Gde gledaš ti te statističke podatke ? (hoćem i ja da virnem malo :zstidljivko: )

3) Rado bih ti ostavila ali nemam šta !

Hexy ... z:poz:

Ima sve kod immija, samo treba naći u moru šta te zanima.

event.png

Ej bre ti bre.
Lencov nego šta, gde sad ja da se setim gde sam to našao pa da dam i tebi.
Vidi probaj ovo:

130,433 site:www.immi.gov.au

stavi to u google pa mi reci šta si dobila
bilo je još nekih info u htmlovima, ima ceo deo immija s tim. Samo što su im ulepšane statistike, a nama treba koliko ćemo stvarno čekati.Jer šta ti znači ako tamo piše da je 75% aplikacija rešeno za 12 meseci? Onih 25% mogu i za 5 godina da budu. Znaš.

Bravo tree na ovoj statistici !

U julu je onda bilo 30-40000 aplikacija, koje su uspeli da obrade za oko 3 meseca.
U avgustu ih je sasvim moguće bilo i 50-60.000, koje još nisu uspeli da obrade. Tj obradili su negde četvrtinu za mesec dana, tako da će izaći iz toga za oko 3 meseca.

Mislim da je avgust obrađen tj, da su obrađeni mjeseci, što se tiče 175 i 176 viza, do ovih datuma:
Subclass: 175
E-lodged: 07 December 2007
Paper lodged: 15 October 2007
Subclass: 176
E-lodged: 11 December 2007
Paper lodged: 20 November 2007

Ali ima još onih po starom:
Offshore GSM / Paper lodged / Class BN, BQ, BR, UX and UZ

Subclasses 134, 136, 137, 138, 139, 495 and 496:

Paper lodged: 08 August 2007
Ja se iskreno nadam, da se svetski emigrantski kadar propisno ispucao u ta dva pomenuta meseca pre velike promene, pa da je posle toga stizalo značajno manje aplikacija. Sa tim bih mogao da isprognoziram da ćeš Palma otići do kraja fiskalne 2008-09, izmedju aprila i jula, a Hexy i njen muž-puž ubrzo za tobom. Pa kad vas dve pošaljemo, onda ću da sednem pa da vidim kad ću ja.
Moja procjena je slična tvojoj s tim što sam ja malo fleksibilnije odredila sebi rok do novembra 2009.
Ali, opet velim, dati će to biti i prije!

Poslednja izmena:
[quote

Ljubim vas sve I zelim sve najbolje u Novoj 2009 godini I da zajedno pijemo kafu u ovom nasem australijskom selu Liverpool-u.

[/quote]

Hexy....samo pazi da te ne navuku na taj Liverpool...ako zelis nesto da uspes u Australiji - BEZI IZ LIVERPOOL-A! z:shock:z:shock:z:shock:

U pravu si Emmily svi smo u čekanju na različite Vize, doduše moja koleginica Palma i ja čekamo za istu vrstu Vize - Sponsored Skilled Migration subclass 176 !
Ali će ona pre mene da ode tj. da je dobije Vizu jer je ona Aplicirala u Januaru 2008, a mi smo u Aprilu 2008...

Ima i onih koji su Aplicirali za Sponsored Skilled Independent subclass 175 (Tree na primer)...
Ima onih koji idu na Regional Sponsored, Temporery Working Visa, oni Vizu dobiju mnogo brže jer je privremena od 3 meseca do 4 godine...
Ma ima nas raznih ovde i svi smo u nekim različitim fazama, samo nam je zajedničko ´´čekanje´´ i velika želja da dobijemo naše Vize (nadam se uspešno) i odemo odavde...

A što se tiče čekanja čini nam se da je kao odavde do večnosti...
Pošto pripadamo Regionu High Risk Country čekanje može biti i do 15 meseci...
Sve nas gledaju kao pod ´´lupom´´, a i nisam iznenađena uopšte zbog cele situacije i prošlosti (države)...

A za Vizu saznamo da li smo je dobili ili nismo tek kada dobijemo Grant Letter, a to kad bude > biće...

Eto Emmily toliko od moje malenkosti... z:poz:

Znaci tako - ok, sad i shvatam po nesto z:). To sto kazes da ste u regionu High Risk Country, u to ne sumnjam, imaju jedan sajt ovde gde nam obavezno preporuce da ga pogledamo pre svakog izlaska iz Australije (ako je neko putovanje) i na tom sajtu je napisana svaka zemlja po naosob i dat prikaz kakvo je stanje tamo i da li ti preporucuju da ides i posetis je ili ne...mi smo uvek bili za "ne posetiti" z:(.

Emmily

´´ Ljubim vas sve I zelim sve najbolje u Novoj 2009 godini I da zajedno pijemo kafu u ovom nasem australijskom selu Liverpool-u.´´

>>> Hexy....samo pazi da te ne navuku na taj Liverpool...ako zelis nesto da uspes u Australiji - BEZI IZ LIVERPOOL-A! z:shock: z:shock: z:shock:

Ma ne sekiraj se Emmily to je jedna od osoba koja nas je prva Upozorila na istu stvar kao i ti ...

But thanks anyway... z:girl:

Kad dodjes ovde uzmi Street Directory i sve sto je prema zapadu obelezi sa crvenim...z:) Ustvari i nije lose da odes tamo da se prosetas, tek da osetis atmosferu z:mrgreen:

Nego,jel taj vas agent koji vam vodi te papire zivi u Loverpool-u????

1) A kako ste dosli do nje?!
2) Nasi i koriste priliku da otvore mnoge poslove tamo,bas zbog velikog priliva nasih ljudi koji zive dole....

1) Upoznali smo je preko moje svekrve koja je u Septembru 2006. bila kod svoje rođene sestre tamo u OZ-u, u Sydney-u.
Po preporuci svekrvinih prijatelja, poznanika i rođaka smo ´´došli´´ do Agenta...
Svekrva, tamo dok je bila sređivala je Dokumenta za produženje Turističke Vize kod tog istog Agenta...

2) A za ovo ne znam tj. ne razumem da li pružaš Informaciju ili Upozorenje, pa ću čekati da se opet oglasiš... z:(

Brat, sestra, svekrva, tetka, rodjaci s ženine linije, pašenog od svaje na snaju...
Posle vam čudno što mi svi budu poznati ovde.

Palmče, 175 i 176 su nastale od septembra 2007. pre toga su se zvale 136 i 13nešto.
Jedno vreme su se trudili da ih nešto paralelno rade, stare i nove, ali su očigledno odustali, tako da čim nestane starih klasa, nastavljaju nove gde su stali.

ja sam puno razmisljala prije da li da idem na ovu opciju, ali ubise me geografija...

naime, posto ne znam perth (licno), zbunjena sam pri pomislju gde je npr. mandura ili drugi delovi pertha, da li je to bas "bush" ili "gradic Pejton"...

pitala sam se , sta ako se zeznem pa moram par godina biti negde bogu iza tregera...

kako si se ti uspeo odluciti i to...

molim te malo razjasni ako hoces.

hvala ti

(ne znam da li sam bila dovoljno razumljiva i jasna, navescu da jesam gledala karte i one postanske brojeve koji spadaju u "regiju", samo sam se vise zbunila ...pa sam se odlucia za independent vizu)

Pa evo da ti odmah kazem, ja zivim u Pertu nekih 7-8 meseci. To ti je grad od 1,5 milona ljudi koji su rastrkani u precniku od 100-150 km. Znaci moze da se desi da ti zivis na jedno kraju a najbolji drug na drugom kraju i da treba da predjete preko 100 km u jednom pravcu da bi se videli. naravno da je ovaj primer ektrem jer svi koji dolaze uglavnom biraju da iznajme kuce blize centra dok neupoznaju grad i sistem funkcionisanja same drzave. Uglavnom ljudi zive u kucama (preko 90% stanovnistva), postoje i zgrade ali uglavno u centru (City) a ima i onih dvospratnica ali samo u slabijim krajevima (to uglanom dolaze prvi emigranti i crnci - zbog nize kirije. Svaki daj deo ima svoje trzne centre, tako da nemas potrebe da dolazis u centar ako ti nije volja. Plaze su uredjene i prelepe, duva juzni vetar, parkovi su prelepi (sredjeni su do detalja), ali jedina mana je manjak ljudi. Ponekad se covek zazeli neke guzve. Pa sad ako nevolis da gledas ljude oko sebe i da se guzvas u prevozu to je resenje. Ljudi uglavnom sve obaljaju u kolima, neces videti da se setaju parkovima - izuzev Kings park-a koji je u centru i predstavlja i turisticku atrakciju. Ima mnogo azijata. Ima svega kao i svuda u vecim gradovima eto ti odprilike neko moje vidjenje Perta. Pa ako te jos nesto interesuje ti javi. Srecna nova godina z:D

1) Upoznali smo je preko moje svekrve koja je u Septembru 2006. bila kod svoje rođene sestre tamo u OZ-u, u Sydney-u.
Po preporuci svekrvinih prijatelja, poznanika i rođaka smo ´´došli´´ do Agenta...
Svekrva, tamo dok je bila sređivala je Dokumenta za produženje Turističke Vize kod tog istog Agenta...

2) A za ovo ne znam tj. ne razumem da li pružaš Informaciju ili Upozorenje, pa ću čekati da se opet oglasiš... z:(

Nisam htela nista lose da kazem za ovo drugo,mada i tu covek mora da bude oprezan. Nasi promucurni ljudi otvaraju poslove u tim delovima grada jer nasi ljudi sa zapada mahom ne mogu dobro da se snadju na engleskom,pa onda ulete tu "nasi promucurni" koji mu daju ponudu po jednoj ceni (a ta ista ponuda postoji mozda vec u drugom delu grada po mnogo boljoj ceni),medjutim nasi su primorani da to prihvate,a i ne samo zbog ne znanja jezika,veci i zbog ne znanja da postoji to isto i povoljnije na drugom mestu.I misljenja su da "gde ces bolje nego kod svoga" - a taj "svoj" je u stanju da te zestoko prevari....Desava se to cesto i to narocito dosaljacima koji se vezu za nase tase tamo,pa nasi krenu da im dele savete keko ce oni da im pomognu...
U vasem slucaju je ja verujem druga stvar.

Tvoja svekrva mozda nije znala,ali dobro ona je i starija zena i mozda nije imala nekoga da je uputi da kad produzavas vizu ne trebas da uzimas agenta ovde,vec ides pravo u immigration za to. Agentu moras da platis da uzme tvoj pasos i ode za tebe u immigration da isto uradi to sto i ti - preda tvoj pasos. Cisto da znas da sve mozes sam da uradis, ni za sta ti nije potreban agent ovde.

Poslednja izmena:
Palmče, 175 i 176 su nastale od septembra 2007. pre toga su se zvale 136 i 13nešto.
Jedno vreme su se trudili da ih nešto paralelno rade, stare i nove, ali su očigledno odustali, tako da čim nestane starih klasa, nastavljaju nove gde su stali.
O tome ti govorim sinak ( zarazi me sa Sofronijem) i sve mi se čini da dok te stare ne završe mi nećemo ni makac!

No nema veze, taman da iz ljeta idem u ljeto!!!!!

Dobro jutro.
Poseban pozdrav za moje dve mlade gospodje.
Posle dosta objektivno pesimističkih činjenica, rešila drvena marija da unese i pokoju vest suprotne orijentacije.
I came to know that my friend got his 176 visa today, he had applied on 21Dec07. So..we can look forward for ours...
Eto to reče neko, a ja vam prenosim.
Takodje pročitah i ljude koji aplicirali / dobili CO / dobili vizu
24- august 2007 / 2.12.08. / 7.1.09.
30.8.07 / 20.10.08 / ?
13.8.07 / 17.10.08 / ?
6.8.07 / 18.9.08 / ?
30.7.07 / 25.9.08 / 12.11.08
Svi drugari su iz ekstremno opasnih i visokorizičnih (niskokaloričnih) zemalja, u koje ne treba ni svraćati, a kamoli živeti u njima, kao i mi.
To lepo ilustruje nered u ASPC, jer ko će s one gomile aplikacija iz zadnjeg dvorišta izvlačiti pisma redom...:rotf:
Da vas i podsetim da se dešava često da vas CO ne kontaktira, jer ste predali sve potrebne dokumente, nego odluči i pošalje vam grant letter, a da niste ni znali da ga imate (CO). :super:
Toliko od optimizma, neće se više ponoviti, sledeći put pitajte zlatokosu Mariju, što radi kao ilegalac iza neprijateljskih linija, kod Krigera.

:vudu: Jeste li znali da može vudu da se radi preko foruma?

Back